X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały tez jest raczej mało chętny na smoczka, czasem przy usypianiu chce ale jak tylko zaśnie to wypluwa wiec jakoś specjalnie nie mam mu czego zabierać.
    Z tą dietą BMK faktycznie idzie sie przyzwyczaić ale jak tylko bede mogla to pierwsza rzeczą jaką zjem bedzie pospolity tost z żółtym serem 🤤 takie zachcianki 🤣
    U nas byl dzień płaczu i wszystko na nie, chociaz na noc padł szybko, zobaczymy ile dzis bedzie pobudek 🫠

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Jak będzie miał ze szczebelkami to będziesz się czołgać po nocy i smoczka szukać 😅
    Właśnie mam nadzieję, że nie będzie bardzo się rozrzucał. Teraz jak szukamy w nocy to zawsze przy buzi ma.

W ogóle jak śpi teraz w dostawce to często głową ląduje w siatce, bo uskutecznia wędrówki. Czy w łóżeczku ze szczebelkami Wasze dzieci też to robią? Bo wiem, że nie powinno być niczego w łóżeczku, ale obawiam się, że będzie się uderzał.

Co do smoczka... zbieram się do ograniczenia w ciągu dnia. Często i tak podczas snu wypluwa, ale jak się złości czy płacze to jedyny ratunek.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Właśnie mam nadzieję, że nie będzie bardzo się rozrzucał. Teraz jak szukamy w nocy to zawsze przy buzi ma.

W ogóle jak śpi teraz w dostawce to często głową ląduje w siatce, bo uskutecznia wędrówki. Czy w łóżeczku ze szczebelkami Wasze dzieci też to robią? Bo wiem, że nie powinno być niczego w łóżeczku, ale obawiam się, że będzie się uderzał.

Co do smoczka... zbieram się do ograniczenia w ciągu dnia. Często i tak podczas snu wypluwa, ale jak się złości czy płacze to jedyny ratunek.

Oj. Ja przy córce pamiętam te noce i gorączkowe przeszukiwanie podłogi. Mieliśmy po 5 smoczków w danym rozmiarze i zawsze się gubiły i najczęściej w środku nocy😆
    Teraz młody jest bezsmoczkowy ale ssie kciuka
    I tak źle i tak niedobrze

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Co do smoczków,zakładając że nasze dzieci są już blisko zanikania odruchu ssania macie zamiar jakoś zaczynać zabierać smoczki? Ja mam takie postanowienie ,że zaczynam ograniczać jak już wyzdrowiejemy.

Myśmy odstawili córce na roczek około. Przy katarze jej wypadał więc korzystaliśmy z okazji. Było ok. Bez większej dramy. Przez 3 dni kataru zdążyła się odzwyczaic:) a nie powiem smoczek to wygoda w pewnym sensie np w aucie...ja mam problem co robić z Młodym w różnych syt jak nie mogę nosić. Troche ratuje nas gryzak mombella grzybek. Polecam bardzo. Muszę dokupić jeszxze 1 szt bo podobnie jak smok on się gubi co chwile;) w nocy niestety ssie kciuka. Staram się zastępować gryzakami w dzień z większym lub mniejszym efektem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 19:36

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypadkiem znalazłam fajna firmę do kombinezonów. Artex. Za 15zl idealny stan Z vinted. Są bawełniane ale grubsze niż pajace. A co jest najlepsze to zamki po obu stronach ( takie grubsze co się nie zacinają) oraz szeroki kaptur co mogę narzucić Mlodemu nawet na czapeczkę. Merino też mamy ale jako zapasowy super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 19:38

• Nineq Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Oj. Ja przy córce pamiętam te noce i gorączkowe przeszukiwanie podłogi. Mieliśmy po 5 smoczków w danym rozmiarze i zawsze się gubiły i najczęściej w środku nocy😆
    Teraz młody jest bezsmoczkowy ale ssie kciuka
    I tak źle i tak niedobrze
    Dostawka stoi przy komodzie, a na niej zawsze na noc 2 smoczki w zapasie mamy właśnie na takie sytuacje 😁chociaż póki co znajdujemy ulubiony, z którym śpi.
    Obawiam się właśnie łóżka ze szczebelkami i odkładamy ciągle zmianę. Zresztą już dwa miesiące zbieram się do kupna materaca🙈

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez półpaśca tatusia młody przymusowo wylądował w łóżeczku w swoim pokoju i tak już zostało xd ale póki co śpi tam w kokonie rozwiązanym na dole, bo inaczej by się już w niego nie mieścił 🙈 o dziwo nie kręci się w nim w ogóle, boję się co będzie jak go wyjmiemy, bo jednak po dostawce trochę wędrował 😅 no ale jak będzie się bardzo kręcił to damy ochraniacze na szczebelki i tyle, wolę je dobrze zamontować niż jakby nogi powsadzał między nie albo sobie głowę potłukł.
    A żeby nie szukać smoczka to jak po zaśnięciu wypluwa to go odkładam na bok, żeby wiedzieć gdzie jest xD zapasowy leży przy przewijaku jakby jednak postanowił go gdzieś dalej wyrzucić 🫠

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody już sam sobie ograniczył smoczek. Lepszy jest grzybek z mombelli albo cokolwiek co można gryźć, ostatnio smoczek też gryzł zamiast ssać 🤣
    Nawet nie wiedziałam, że powinno się go już powoli zabierać

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 października, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam ichrniaczy na łóżeczko ale je przeplatała między szczebelkami . Takze jak się uderzał co w co drugi szczebelek😅
    Zgadnijcie komu do covida dołączyło zapalenie cycka? Już sobie zapodałam amtybiotyk

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 października, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jak tak czytam o tym smoczku to w sumie dobrze że moja mała nie zasypia z żadnym i mało je toleruje. Czasem w nocy jej włożę, jak się bardzo kręci, ale i tak maks kwadrans i wypluwa. Plus że za nim nie płacze. Fajne są te z philipsa fluorescencyjne bo je chociaż widzę w ciemności 😅

Potwierdzam, tez je mamy 😄

Elza1234 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 października, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie czy któraś ma do polecenia kolagen? Chciałabym cos zacząć stosowac zeby wzmocnić stawy i zeby moze te włosy troche mniej mi wyłaziły.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 października, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Dziewczyny takie pytanie czy któraś ma do polecenia kolagen? Chciałabym cos zacząć stosowac zeby wzmocnić stawy i zeby moze te włosy troche mniej mi wyłaziły.

Ostatnio widziałam u Marty Grzegorzak na insta jakieś analizy i polecajki, i zdecydowałam zamówić ten z alldeyn, bo wychodzi w miarę ok cenowo. Jeszcze nie wiem czy polecam, bo wczoraj zamówiłam na promocji, ale podobno skład jest ok 😀 wyszło mi 200zl za 75 porcji (wzięłam zestaw 300g + 150g)

age.png
‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ