X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 października, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Elza a jaki brałaś ten kombinezon? Ten taki puchowy? I jaki rozmiar?

Też podziwiam z tą dietą bez bmk, właśnie wczoraj o tym gadaliśmy z mężem, że jakby się przytrafiło to chyba jednak byśmy karmili mm.
    Wiesz co on zewnątrz jest śliski a w środku taki jakby miś. Nazwałabym że puchowy. Na dwa suwaki, z kapturem.
    Mam niby 62/68 ale on jest duży, bo przykładałam do niej. Coś jak z Engel trochę.

Blackapple lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiesz co on zewnątrz jest śliski a w środku taki jakby miś. Nazwałabym że puchowy. Na dwa suwaki, z kapturem.
    Mam niby 62/68 ale on jest duży, bo przykładałam do niej. Coś jak z Engel trochę.

Ok, dzięki też wezmę 62/68 w takim razie.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 października, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Szczerze to mam to samo podejście 🤣
    Boze ale dzisiaj mamy dzien, pobudka o 5;20 i pierwsza drzemka o 11;30, trwała 30 minut. Nie wiem co sie skończy wczesniej, regres snu czy ja 🫠
    U nas tez mamy potoki śliny i piąstki w buzi non stop a zębów ani widu ani słychu. Chyba taki etap po prostu.

U nas tez tak się ze 3 noce budził ok 5. Najgorsza była raz o 4.30 na karmienie I przysnął przy piersi I wstal chwile po 5. Ale to 3 nocki i odpukać w niemalowane dzisiaj już 6.40

KarolaKinga lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 października, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Mam to samo 😅

Jezu moja starsza dzisiaj w nocy nie spała sobie od 3:40 do prawie 5 🤯 ja podsypialam a ona ciągle chciała wstawać już. Zdziwila się jak jej powiedziałam, że jest jeszcze noc, ale zaakceptowała to i nie szalała.

Ja jutro też idę na kontrole. Niby już wszytko dobrze, ale starsza ma taki odrywający się kaszel. Podobno ciocia w przedszkolu powiedziała, że nie powinna przychodzić 😅

Kaszel to może mieć i kilka tyg. Moja w zlobku miała pierwszy rok non stop katar i kaszel. Od suchego powietrza albo poinfekcyjny. W każdym razie co szliśmy na kontrolę to zdrowa

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czasie idzie się serio przyzwyczaić do takiej diety 😅 chociaż nie powiem mam momenty kryzysowe jak przechodzę koło jakiejś cukierni xD

Z plusów diety bez nabiału jest też na pewno stan mojej cery, serio się poprawiła.

My pewnie też będziemy chodzić do tych bawialni, żeby kogoś poznać. Mimo że jestem totalna introwertyczka to czasem doskwiera mi brak jakiejś koleżanki z dzieckiem w podobnym wieku. Na wsi tym bardziej z tym ciężko 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć kryzys tylko w sobotę, bo wymyśliłam teściowej tort z czekoladą i nawet go nie zjem 😆 Dla mnie będzie galaretka z malinami 😅

A ja w koleżanki mamowe nie umiem coś. Dwie zagadalam sama, z jedną byłam na kawie i kontakt się urwał, a ja nie jestem z tych co wiecznie same nagabują, lubię jak kontakt idzie w obie strony. Z drugą spotykamy się 2x w roku, bo jej dziecko jest w żłobku i choruje 90% czasu 😰. Ostatnio widziałyśmy się w kwietniu, a teraz mają covida chyba też trzeci raz w tym roku xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Elza a ma puch ?
    Ja mam ten puchowy ale rozmiar 56 i jest za duży jeszcze

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 października, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza a ma puch ?
    Ja mam ten puchowy ale rozmiar 56 i jest za duży jeszcze
    Sprawdzę jak wrócę do domu bo walczę z demonem wózkowym. I chwilowo wygrałam bo zasnęła mi w 5 min ♥️

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 października, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza kumam, ale z moim tak się nie da, więc albo usypia przy cycu, albo trzeba z nim tańcować na rękach ze smoczkiem przynajmniej w trzech pozycjach zanim zaśnie 😅. A od 20 do 22 ma 3-4 pobudki, więc ja bym nie robiła nic innego tylko go usypiala. Dla mnie gra niewarta świeczki, dieta mi nie przeszkadza, mam produkty które lubię jeść i spoko :)

Jezu moja to samo. Nawet jeśli jakimś cudem ją uśpię i odłożę o 20 to muszę chodzić co kilkanaście minut, bo jest płacz/ kwękanie o smoczek 🫩 dopiero jak zasnie porządnie po godzinie/dwoch, moge usiąść i odpocząć 😔

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała postanowiła odespać nocne wrzaski i walnęła sobie 2,5h drzemki w wózku na spacerze. 😂 ona normalnie tyle nie śpi sumując wszystkie drzemki w ciągu dnia. Chyba serio wykończyły ją te wrzaski.
    A ja mam na 18 ortodontę i będziemy zdejmować wszystkie zamki z zębów i zakładać w nowych miejscach. Jestem tak zmęczona, że czuję, że zasnę na tym fotelu 😂

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 października, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o tym smoczku to w sumie dobrze że moja mała nie zasypia z żadnym i mało je toleruje. Czasem w nocy jej włożę, jak się bardzo kręci, ale i tak maks kwadrans i wypluwa. Plus że za nim nie płacze. Fajne są te z philipsa fluorescencyjne bo je chociaż widzę w ciemności 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas dziś był spacer z płaczem 😥
    Męża połamało w plecach, więc jestem sama do noszenia małego
    A moja mama zrobiła test i wyszedł jej covid, więc wyjazd całkowicie odwołany

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jak tak czytam o tym smoczku to w sumie dobrze że moja mała nie zasypia z żadnym i mało je toleruje. Czasem w nocy jej włożę, jak się bardzo kręci, ale i tak maks kwadrans i wypluwa. Plus że za nim nie płacze. Fajne są te z philipsa fluorescencyjne bo je chociaż widzę w ciemności 😅
    Mam dwa takie, czekam aż młody będzie mial zmienione łóżko i zacznie ogarniać na tyle, że sam znajdzie i sam wsadzi do buzi w nocy 😁

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam aż sam nauczy się wkładać smoczek, bo póki co to wkłada ale odwrotnie xD

age.png

Wysłany: 15 października, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mam dwa takie, czekam aż młody będzie mial zmienione łóżko i zacznie ogarniać na tyle, że sam znajdzie i sam wsadzi do buzi w nocy 😁
    Jak będzie miał ze szczebelkami to będziesz się czołgać po nocy i smoczka szukać 😅

event.png

Wysłany: 15 października, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczków,zakładając że nasze dzieci są już blisko zanikania odruchu ssania macie zamiar jakoś zaczynać zabierać smoczki? Ja mam takie postanowienie ,że zaczynam ograniczać jak już wyzdrowiejemy.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to za bardzo nie mam co ograniczać także pozostanę przy tym co jest

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczków,zakładając że nasze dzieci są już blisko zanikania odruchu ssania macie zamiar jakoś zaczynać zabierać smoczki? Ja mam takie postanowienie ,że zaczynam ograniczać jak już wyzdrowiejemy.

Młody już wypycha smoczek coraz częściej, dziś w nosidle też nie chciał do spania, wolał bez. Obstawiam że się sam odstawi do 5 miesiąca jak siostra :)

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Młody dopiero od niedawna zaczął jakkolwiek akceptować smoczek, znaczy się teraz usypiamy go ze smoczkiem bo dawniej to tylko butla, jak zaśnie to od razu wypluwa, i już mamy mu zabierać? :D

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 15 października, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

My mieliśmy takie postanowienie, ale jak na razie nadal na drzemkę w dzień nie da rady go odłożyć bez smoczka 😅

age.png
‹‹ 2288 2289 2290 2291 2292
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ