SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nienawidzę dzięków. Zwłaszcza dźwięku lejącej się z kranu wody albo dźwięku opadających przedmiotów. Wyobraźcie sobie moje nerwy jak się dzieko bawi i co chwile coś mu spada a mnie agresja bierze.
    Mój młody uspokaja się czasem przy szumie wody. Na YouTube puszczam mu zapętlone 3h.

Mój pies w domu rodzinnym ma chłoniaka. Jedynym wyjściem jest uśpienie. Jest z nami od ponad 8 lat. 😪wszyscy się przyzwiązali.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę dzięków. Zwłaszcza dźwięku lejącej się z kranu wody albo dźwięku opadających przedmiotów. Wyobraźcie sobie moje nerwy jak się dzieko bawi i co chwile coś mu spada a mnie agresja bierze.
    Ja mam największy problem z tymi dźwiękami przy jedzeniu. I jak ludzie tak cmokają, żeby wyciągnąć jedzenie z zębów. Z ułożenia ust już wiem że ktoś to będzie robił i przechodzi mnie dreszcz. No czasem to jest wręcz ból fizyczny

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój młody uspokaja się czasem przy szumie wody. Na YouTube puszczam mu zapętlone 3h.

Mój pies w domu rodzinnym ma chłoniaka. Jedynym wyjściem jest uśpienie. Jest z nami od ponad 8 lat. 😪wszyscy się przyzwiązali.
    Ojej :( przykro mi :( my w tym roku pożegnaliśmy psa właśnie u rodziców który był z nami 13 lat, to serce aż boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2025, 19:28

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło o 17:30 na spacerze i śpi do tej pory. Planuje udawać, że jest środek nocy gdy się obudzi. Myślicie, że uwierzy? Xdd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moje dziecko zasnęło o 17:30 na spacerze i śpi do tej pory. Planuje udawać, że jest środek nocy gdy się obudzi. Myślicie, że uwierzy? Xdd
    Musisz być przekonująca!

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Musisz być przekonująca!

Byłam! Bobas w piżamie w dostawce 😊😊😊
    Jeszcze nie bijcie brawa, ona może za godzinę wstać się bawić…

Elza1234, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karola, czy jesteś moim ojcem? 😆

My byłyśmy na kontroli dzisiaj. Obie czyste płuca niby, ale młoda dzisiaj więcej kaszle i to tak nie fajnie :/ mamy przyjść na kontrolę w sobotę. Kij wie czy to po infekcji z katarem czy coś nowego.

Elza super że z bluzną lepiej! Ja też czuję że brzuch się trochę zstąpił do środka, zaczęłam ćwiczyć trochę o odrazu lepiej.

age.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 października 2025, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

O nieee, baaaardzo współczuję 🫂 nie wyobrazam sobie co musicie czuc 😞

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja niestety jestem wysoce wrażliwa na dźwięki, szczególnie takie plączące paszczowe piszczące, niby to się mizofonia nazywa teraz. Nie wiem czy to mam, ale tak to wygląda bo cierpię z tego powodu od dziecka. Także mimo że staram się wyłączyć mózg to słyszę ten płacz nawet w słuchawkach z wyciszeniem otoczenia.

Ja też mam problem z dźwiękami. To co pisałyście o nadciśnieniu całego ciała na płacz to to mam. Stres okropny.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kiepska noc
    Po karmieniu o 1 Młody nie mógł zasnąć
    Zasnął. Przyszła siostra ok 3. Obudził się o 4.40 i nie spi do teraz
    Boże czemu te dzieci budzą się asynchronicznie:( nie mogłyby wstawać razem jak już muszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2025, 06:19

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola, czy jesteś moim ojcem? 😆

My byłyśmy na kontroli dzisiaj. Obie czyste płuca niby, ale młoda dzisiaj więcej kaszle i to tak nie fajnie :/ mamy przyjść na kontrolę w sobotę. Kij wie czy to po infekcji z katarem czy coś nowego.

Elza super że z bluzną lepiej! Ja też czuję że brzuch się trochę zstąpił do środka, zaczęłam ćwiczyć trochę o odrazu lepiej.
    Jestem moim i Twoim ojcem jednocześnie 😅
    Dzosoja pierwsza noc bez gorączki i dreszcze. Słaba się czuje ale już nie jak worek bolących kości

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuję 🫂 wiem co przechodzicie, my na zimę pożegnaliśmy naszego 16-letnoego kota z powodu raka.

Anabbit i jak tam nocka? Mam nadzieję że bobas poszalał i dała mamie pospać 😊

Karola super, że się czujesz już lepiej. Jak to zapalenie piersi, odpuściło po antybiotyku?

Mąż nadal śpi osobno, był u lekarza wczoraj i chciał zastrzyki, żeby go szybciej postawiło do pionu, to lekarz stwierdził że nie widzi potrzeby i dał mu tabletki.. A chłop chodzi jak kaczka i nie może sam się ubrać.
    Podziwiam każda z Was, która więcej czasu spędza sama z nieodkładalnym dzieckiem. Ja po dwóch dniach też skończę z połamanymi plecami serio... Dziś już planuje go wsadzić do nosidła, bo inaczej to nie dam rady.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pożegnać dziś psa😪moja siostra jest załamana. Myślałam, że w przyszłym roku mój młody razem z nim pobiega u mamy w ogródku.

Annabit, i jak noc? My jesteśmy okropnymi rodzicami. W domu nie śpi po 16, na spacerze się zdarza (wczoraj). Specjalnie obudziliśmy go po 25 minutach, żeby potem go wykąpać, nakarmić i jak zwykle położyć spać.
    Aż ciężko było mi uwierzyć, ale usnął bez smoczka i bez kwękania spał do 4. Zjadł i spał do 7.30.
    Dziś dalej lecimy tylko z drzemkami w łóżku.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, współczuję z powodu psa 😥

Anabbit, był sukces ze spaniem?

Trzeci dzień nawalają mnie plecy w okolicy lewej łopatki, za dużo tego noszenia te 5 dni pod rząd tygodnia roboczego. Dziś już kazałam mężowi wrócić najpóźniej o 19 żeby się nie wykończyć

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczucia dla psiaka, sama przez to przechodziłam na końcówce ciąży. Też miałam nadzieję że będą razem biegać a musiałam go pożegnać przed jej narodzinami.

• Katikat Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje psiaka

My po szczepieniu 7400 wagi czy ktoś tu jest podobny rozmiarem? Bo ciągle wiedzę ze dużo mniej Wasze maluchy maja

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Wspolczuje psiaka

My po szczepieniu 7400 wagi czy ktoś tu jest podobny rozmiarem? Bo ciągle wiedzę ze dużo mniej Wasze maluchy maja

My tyle samo :)

Nineq współczuję :(

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pytania. Nie polecam mojej strategii.
    Fakt, udało się ją położyć na noc od razu po drzemce, ale obudziła się o 22:30 chętna do zabawy. Zasnęła o północy. A później pobudka o 4:50 i oczy jak 5zl. Ja się poddałam po godzinie, mąż ją nosił do 7 i w końcu padła i spałyśmy obie do 9:30, ale jakim kosztem xd
    Od dziś nie ma spania po 18:00. Choćby skały srały będę ją budzić z drzemek o 18 😂
    Na fb wrzuciłam wam jej zdziwiona minę gdy przy kawce opowiadałam, co odwalała

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się bobas zepsuł, teraz na nosidło też dostaje szału 😭 jak byliśmy w 4 z mężem na spacerze to pół biedy, bo potrzymał go jak sobie zawinelam nosidło wokół pasa, nosiliśmy go na zmianę, ale kurde jak idę sama z córką to nie ma opcji żebym go sama wyciągała, zawijała i nosiła te 7.5 kg godzinę na rękach non stop. Jak tak dalej pójdzie to będziemy tylko się wietrzyć w oknie w domu aż ogarnie chodzenie 🥴

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 października 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziękuję za pytania. Nie polecam mojej strategii.
    Fakt, udało się ją położyć na noc od razu po drzemce, ale obudziła się o 22:30 chętna do zabawy. Zasnęła o północy. A później pobudka o 4:50 i oczy jak 5zl. Ja się poddałam po godzinie, mąż ją nosił do 7 i w końcu padła i spałyśmy obie do 9:30, ale jakim kosztem xd
    Od dziś nie ma spania po 18:00. Choćby skały srały będę ją budzić z drzemek o 18 😂
    Na fb wrzuciłam wam jej zdziwiona minę gdy przy kawce opowiadałam, co odwalała
    Ja robię jak Nineq i dłużej niż 17:00 nie ma spania, żeby mi o 19 poszła spać na noc
    Wczoraj była tak zmęczona płaczem przy spacerze i fizjoterapia że jak ja położyłam spać o 19 do łóżeczka, to wyciszyła się i zasnęła w 5 min.

Optymistka90 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ