X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja nienawidzę dzięków. Zwłaszcza dźwięku lejącej się z kranu wody albo dźwięku opadających przedmiotów. Wyobraźcie sobie moje nerwy jak się dzieko bawi i co chwile coś mu spada a mnie agresja bierze.
    Mój młody uspokaja się czasem przy szumie wody. Na YouTube puszczam mu zapętlone 3h.

Mój pies w domu rodzinnym ma chłoniaka. Jedynym wyjściem jest uśpienie. Jest z nami od ponad 8 lat. 😪wszyscy się przyzwiązali.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nienawidzę dzięków. Zwłaszcza dźwięku lejącej się z kranu wody albo dźwięku opadających przedmiotów. Wyobraźcie sobie moje nerwy jak się dzieko bawi i co chwile coś mu spada a mnie agresja bierze.
    Ja mam największy problem z tymi dźwiękami przy jedzeniu. I jak ludzie tak cmokają, żeby wyciągnąć jedzenie z zębów. Z ułożenia ust już wiem że ktoś to będzie robił i przechodzi mnie dreszcz. No czasem to jest wręcz ból fizyczny

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Mój młody uspokaja się czasem przy szumie wody. Na YouTube puszczam mu zapętlone 3h.

Mój pies w domu rodzinnym ma chłoniaka. Jedynym wyjściem jest uśpienie. Jest z nami od ponad 8 lat. 😪wszyscy się przyzwiązali.
    Ojej :( przykro mi :( my w tym roku pożegnaliśmy psa właśnie u rodziców który był z nami 13 lat, to serce aż boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 19:28

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło o 17:30 na spacerze i śpi do tej pory. Planuje udawać, że jest środek nocy gdy się obudzi. Myślicie, że uwierzy? Xdd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moje dziecko zasnęło o 17:30 na spacerze i śpi do tej pory. Planuje udawać, że jest środek nocy gdy się obudzi. Myślicie, że uwierzy? Xdd
    Musisz być przekonująca!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 października, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Musisz być przekonująca!

Byłam! Bobas w piżamie w dostawce 😊😊😊
    Jeszcze nie bijcie brawa, ona może za godzinę wstać się bawić…

Elza1234, Revolutionary , Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 października, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karola, czy jesteś moim ojcem? 😆

My byłyśmy na kontroli dzisiaj. Obie czyste płuca niby, ale młoda dzisiaj więcej kaszle i to tak nie fajnie :/ mamy przyjść na kontrolę w sobotę. Kij wie czy to po infekcji z katarem czy coś nowego.

Elza super że z bluzną lepiej! Ja też czuję że brzuch się trochę zstąpił do środka, zaczęłam ćwiczyć trochę o odrazu lepiej.

age.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 października, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

O nieee, baaaardzo współczuję 🫂 nie wyobrazam sobie co musicie czuc 😞

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja niestety jestem wysoce wrażliwa na dźwięki, szczególnie takie plączące paszczowe piszczące, niby to się mizofonia nazywa teraz. Nie wiem czy to mam, ale tak to wygląda bo cierpię z tego powodu od dziecka. Także mimo że staram się wyłączyć mózg to słyszę ten płacz nawet w słuchawkach z wyciszeniem otoczenia.

Ja też mam problem z dźwiękami. To co pisałyście o nadciśnieniu całego ciała na płacz to to mam. Stres okropny.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kiepska noc
    Po karmieniu o 1 Młody nie mógł zasnąć
    Zasnął. Przyszła siostra ok 3. Obudził się o 4.40 i nie spi do teraz
    Boże czemu te dzieci budzą się asynchronicznie:( nie mogłyby wstawać razem jak już muszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:19

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola, czy jesteś moim ojcem? 😆

My byłyśmy na kontroli dzisiaj. Obie czyste płuca niby, ale młoda dzisiaj więcej kaszle i to tak nie fajnie :/ mamy przyjść na kontrolę w sobotę. Kij wie czy to po infekcji z katarem czy coś nowego.

Elza super że z bluzną lepiej! Ja też czuję że brzuch się trochę zstąpił do środka, zaczęłam ćwiczyć trochę o odrazu lepiej.
    Jestem moim i Twoim ojcem jednocześnie 😅
    Dzosoja pierwsza noc bez gorączki i dreszcze. Słaba się czuje ale już nie jak worek bolących kości

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuję 🫂 wiem co przechodzicie, my na zimę pożegnaliśmy naszego 16-letnoego kota z powodu raka.

Anabbit i jak tam nocka? Mam nadzieję że bobas poszalał i dała mamie pospać 😊

Karola super, że się czujesz już lepiej. Jak to zapalenie piersi, odpuściło po antybiotyku?

Mąż nadal śpi osobno, był u lekarza wczoraj i chciał zastrzyki, żeby go szybciej postawiło do pionu, to lekarz stwierdził że nie widzi potrzeby i dał mu tabletki.. A chłop chodzi jak kaczka i nie może sam się ubrać.
    Podziwiam każda z Was, która więcej czasu spędza sama z nieodkładalnym dzieckiem. Ja po dwóch dniach też skończę z połamanymi plecami serio... Dziś już planuje go wsadzić do nosidła, bo inaczej to nie dam rady.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę pożegnać dziś psa😪moja siostra jest załamana. Myślałam, że w przyszłym roku mój młody razem z nim pobiega u mamy w ogródku.

Annabit, i jak noc? My jesteśmy okropnymi rodzicami. W domu nie śpi po 16, na spacerze się zdarza (wczoraj). Specjalnie obudziliśmy go po 25 minutach, żeby potem go wykąpać, nakarmić i jak zwykle położyć spać.
    Aż ciężko było mi uwierzyć, ale usnął bez smoczka i bez kwękania spał do 4. Zjadł i spał do 7.30.
    Dziś dalej lecimy tylko z drzemkami w łóżku.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, współczuję z powodu psa 😥

Anabbit, był sukces ze spaniem?

Trzeci dzień nawalają mnie plecy w okolicy lewej łopatki, za dużo tego noszenia te 5 dni pod rząd tygodnia roboczego. Dziś już kazałam mężowi wrócić najpóźniej o 19 żeby się nie wykończyć

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczucia dla psiaka, sama przez to przechodziłam na końcówce ciąży. Też miałam nadzieję że będą razem biegać a musiałam go pożegnać przed jej narodzinami.

• Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje psiaka

My po szczepieniu 7400 wagi czy ktoś tu jest podobny rozmiarem? Bo ciągle wiedzę ze dużo mniej Wasze maluchy maja

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Wspolczuje psiaka

My po szczepieniu 7400 wagi czy ktoś tu jest podobny rozmiarem? Bo ciągle wiedzę ze dużo mniej Wasze maluchy maja

My tyle samo :)

Nineq współczuję :(

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pytania. Nie polecam mojej strategii.
    Fakt, udało się ją położyć na noc od razu po drzemce, ale obudziła się o 22:30 chętna do zabawy. Zasnęła o północy. A później pobudka o 4:50 i oczy jak 5zl. Ja się poddałam po godzinie, mąż ją nosił do 7 i w końcu padła i spałyśmy obie do 9:30, ale jakim kosztem xd
    Od dziś nie ma spania po 18:00. Choćby skały srały będę ją budzić z drzemek o 18 😂
    Na fb wrzuciłam wam jej zdziwiona minę gdy przy kawce opowiadałam, co odwalała

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się bobas zepsuł, teraz na nosidło też dostaje szału 😭 jak byliśmy w 4 z mężem na spacerze to pół biedy, bo potrzymał go jak sobie zawinelam nosidło wokół pasa, nosiliśmy go na zmianę, ale kurde jak idę sama z córką to nie ma opcji żebym go sama wyciągała, zawijała i nosiła te 7.5 kg godzinę na rękach non stop. Jak tak dalej pójdzie to będziemy tylko się wietrzyć w oknie w domu aż ogarnie chodzenie 🥴

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziękuję za pytania. Nie polecam mojej strategii.
    Fakt, udało się ją położyć na noc od razu po drzemce, ale obudziła się o 22:30 chętna do zabawy. Zasnęła o północy. A później pobudka o 4:50 i oczy jak 5zl. Ja się poddałam po godzinie, mąż ją nosił do 7 i w końcu padła i spałyśmy obie do 9:30, ale jakim kosztem xd
    Od dziś nie ma spania po 18:00. Choćby skały srały będę ją budzić z drzemek o 18 😂
    Na fb wrzuciłam wam jej zdziwiona minę gdy przy kawce opowiadałam, co odwalała
    Ja robię jak Nineq i dłużej niż 17:00 nie ma spania, żeby mi o 19 poszła spać na noc
    Wczoraj była tak zmęczona płaczem przy spacerze i fizjoterapia że jak ja położyłam spać o 19 do łóżeczka, to wyciszyła się i zasnęła w 5 min.

Optymistka90 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2292 2293 2294 2295 2296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ