SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej nocy powiem jedynie: zdelegalizowac zmianę czasu 🤣 bylo fatalnie, jedyny plus jest taki ze juz w akcie rozpaczy o 4:40 udalo mi sie rozkminic jak sie wygodnie ułożyć z małym na łóżku i karmić na leżąco tak ze chyba juz w swoim łóżeczku chlop nie pospi 😆
    Dobrej niedzieli, idę robić wiadro kawy!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 6, czyli na stary czas 7. Jakby luksusowo:D I to w sumie córka wstała, młody by pewnie jeszcze pospal. I zostajemy u dziadków do jutra, bo mąż dalej walczy z pralnia, a zawsze lepiej mieć pomoc niż nie 👌🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2025, 07:39

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nawet nie będę narzekać 😅 poproszę wiadro kawy i jedziemy dalej xd

Ale wczoraj bardzo fajny dzień mieliśmy u rodzinki 🥰 okazuje się, że po prostu my chyba jesteśmy nudni, bo mały jak poznał 6latkę (jak to moja kuzynka, to dla niego ciotka?) to zaczął się śmiać w głos 🫣 także doczekałam się śmiechu swojego bobasa ❤️

Luna w nocy miałam taka sama rozminę, czy ta godzina 2:20 jest po raz pierwszy czy po raz drugi u nas xd

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas fantastyczna noc. Błagam pocieszcie.
    Zasnęła o 20:50 i pospała do 1:40, także prawie 5h i się ucieszyłam, że może będzie git nocka.
    Potem zasnęła o 2 i pospała do 3:30 więc już 2,5h bo akurat zmiana czasu i wtedy stwierdziła, że ona już się wyspała.
    Odkładałam ją z 6 razy, obudziłam męża on też próbował. Próbowaliśmy żeby spała z nami, nic. Ona chciała się bawić 🫠🫠🫠 zabrał ją o 6 z sypialni żebym pospała i poszedł z nią siedzieć w salonie.
    Zasnęła o 6:50 i wstała o 7:45 zadowolona.
    To dziecko śpi praktycznie jak dorosły człowiek. I wyprzedzając, nie miała w dzień dużo drzemek. Nawet 2h łącznie nie spała w dzień … jak żyć

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nie odzywam, bo zegarek pokazuje, że spałam 10h🫣

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siema, a u mnie starsza się zsikała w nocy 🤡

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To ja się nie odzywam, bo zegarek pokazuje, że spałam 10h🫣

Wiesz co? Nie zesraj się 😜

Alex_92, Margareetka, Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wyjęłaś mi to z ust xD u nas dzisiaj 02:00-04:00 impreza w łóżku i bieganie maratonu. A o 6 już pobudka na dzień dobry. Nie wiem czy wiadro kawy pomoże, ale niech moc będzie z nami 🫣

Tak się doczytałam jak pisałyście o tych pampersach i się zastanawiam jak to możliwe, że my dopiero powoli wychodzimy z 2 pampers premium care, a u niektórych z was już 4 wjeżdżają. No może i ma suchą dupke, Ale prawie 6.5kg żywej wagi 😳

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasssia jak po tym antybiotyku?
    @karola jak młody ?

Próbuje być na bieżąco, ale nie ogarniam xD

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    😂
    Spoko, na pewno coś spieprzy się w kolejnych nockach lub trakcie dnia.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja też nic nie mówię, tylko od razu pójdę się zesrać xD

(Chociaż nie aż tak jak Nineq 🤣)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2025, 09:48

KarolaKinga, Anabbit, Margareetka, Elza1234, Alex_92, Werzol, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęłam o 21:15 (nowego czasu 20:15) i to tylko dlatego tak wyszło. Młodego karmił w nocy ojciec także ja po ogarnięciu pieluchy i mleka dalej spałam😂

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex my też mamy 2 premium care i tak myślę, że jeszcze z miesiąc będziemy mieć na tą chudą dupcię xD

U mnie bobas postanowił zaliczyć dodatkowe karmienie z okazji zmiany czasu oraz o 3.45 był bardzo rozgadany i obudził mnie i kota a ojca to oczywiście nie 😅 Ale starałam się nie mówić nic do niego, tylko pampersa po cichu przebrałam i usnął gdzieś koło 4.30 i tak dospał do 6.50 na kolejne karmienie a potem jeszcze do 8.00, więc generalnie nie najgorzej.

W ogóle jak wczoraj pisałyście, że lepiej się Wam śpi z dzieckiem to byłam skłonna też tak powiedzieć, ale dzisiaj zmieniam zdanie. Nie spaliśmy już kilka dni razem, bo go grzecznie dostawaki odkładałam, a wczoraj usnęłam przy wieczornym karmieniu a potem nie chciało mi się go w śpiworek pakować i stwierdzam, że strasznie kopie przez sen i też tak podnosi nogi i opuszcza ciągle.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq no tak to jest ,że dzielimy się na wygranych i na przegaranych😅 To życzę Ci ,żeby jednak już tak z tym spaniem zostało.

Alex_92 młody spoko. Już go dziąsła nie bolą. Wczoraj komisja zaliczona na 6. Babka się go pytala czy wiąże sam buty,czy zapina guziki. Powiedział, że tak. I że koloruje i rysuje. A gnom mały żadnej z tych rzeczy nie potrafi😅 Mam nadzieje ,ze orzekają na podstawie dokumentacji a nie opowieści z mchu i paproci.

Mala ma znowu zawalony noc i ciągnie się za włosy nad prawym uchem. Jak to znowu zapalenie ucha to idę się zajebać

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wyobraźnię dzieci w tym wieku, serio 😅 ale z tym uchem to Ci Karola współczuję :/

U nas nocka bez dramatu. Zasnęła o 19. Spała do 4.30 z jedna pobudka. Potem się na półtorej godziny obudziła, ale jeszcze zasnęła o 6 i pospała do 8.00 więc nie czuję się jakaś bardzo nie do życia. Za to starsze wstały o 7.00 więc myślę, że naprawdę fajnie ❤️

Właśnie skończyłam pracę na dziś i usypiam bobasa w nosidle. A potem lecimy z obiadem. Dziś dzień w domu. Teściowie nas zapraszali ale jakoś mi się nie chce jechać. Ostatnie dwa razy najmniejszą tam wpadała w jakiś nieukojony płacz i zasypiała dopiero w aucie jak wyszliśmy wreszcie zmęczeni tym wrzaskiem i prężeniem. Ale nie że z ulgi tylko ze zmęczenia. Coś jej chyba tam nie pasuje. Ale moja najstarsza też u nich bardzo płakała bo mają stary ciemny dom. Myślę, że to może być przyczyna…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2025, 10:20

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola a to jaki cwaniak 🫣 trzymam kciuki, żeby jednak racjonalni ludzie w tej komisji pracowali.

@Blackapple no ja dzisiaj spróbuję z 3, bo dorwaliśmy jakiś czas temu na promce. Jak nie to będziemy dalej ciągnąć 2.

Blackapple lubi tę wiadomość

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja jestem pod wrażeniem, że jesteś w stanie zrobić robotę w 2-3 godzinki. Do mojej to się na 2 godziny siadać nie opłaca, bo tylko bym rozgrzebała i niczego nie ogarnęła 😂

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia wczoraj to młody mnie obudzil o świcie bo stwierdził,że "niebo ma piękny dziewczyński kolor" i ,że "tak właśnie myślał ,że bardzo mi się spodoba, więc mnie obudził,żebym nie straciła pięknego widoku "

Anabbit, Blackapple, Elza1234, Margareetka, KarolaKinga, xSmerfetkax, Alex_92, Gusia_, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Gusia wczoraj to młody mnie obudzil o świcie bo stwierdził,że "niebo ma piękny dziewczyński kolor" i ,że "tak właśnie myślał ,że bardzo mi się spodoba, więc mnie obudził,żebym nie straciła pięknego widoku "

Hahahaha miałabym dylemat czy się wzruszyć czy wkurzyć 😂

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, na pewno wolałaś oglądać wtedy powieki od spodu 😅

Mała nam spała od 20 jakoś do 3:20, ale chyba była na tyle wyspana że po karmieniu miała lekki sen i spała na mnie z godzinę. Stwierdziłam że ryzykuje i odkładam ją do łóżeczka i dospała do 8:20. Musicie odciągać mleko jeśli kładziecie się jakieś 3 godziny po bobasie? Ja już mam dyskomfort i ogólnie ostatnio odciągam bo jednak załatwiamy sporo spraw i babcia nas ratuje zostając z małą

age.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ