X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej nocy powiem jedynie: zdelegalizowac zmianę czasu 🤣 bylo fatalnie, jedyny plus jest taki ze juz w akcie rozpaczy o 4:40 udalo mi sie rozkminic jak sie wygodnie ułożyć z małym na łóżku i karmić na leżąco tak ze chyba juz w swoim łóżeczku chlop nie pospi 😆
    Dobrej niedzieli, idę robić wiadro kawy!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka o 6, czyli na stary czas 7. Jakby luksusowo:D I to w sumie córka wstała, młody by pewnie jeszcze pospal. I zostajemy u dziadków do jutra, bo mąż dalej walczy z pralnia, a zawsze lepiej mieć pomoc niż nie 👌🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:39

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już nawet nie będę narzekać 😅 poproszę wiadro kawy i jedziemy dalej xd

Ale wczoraj bardzo fajny dzień mieliśmy u rodzinki 🥰 okazuje się, że po prostu my chyba jesteśmy nudni, bo mały jak poznał 6latkę (jak to moja kuzynka, to dla niego ciotka?) to zaczął się śmiać w głos 🫣 także doczekałam się śmiechu swojego bobasa ❤️

Luna w nocy miałam taka sama rozminę, czy ta godzina 2:20 jest po raz pierwszy czy po raz drugi u nas xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas fantastyczna noc. Błagam pocieszcie.
    Zasnęła o 20:50 i pospała do 1:40, także prawie 5h i się ucieszyłam, że może będzie git nocka.
    Potem zasnęła o 2 i pospała do 3:30 więc już 2,5h bo akurat zmiana czasu i wtedy stwierdziła, że ona już się wyspała.
    Odkładałam ją z 6 razy, obudziłam męża on też próbował. Próbowaliśmy żeby spała z nami, nic. Ona chciała się bawić 🫠🫠🫠 zabrał ją o 6 z sypialni żebym pospała i poszedł z nią siedzieć w salonie.
    Zasnęła o 6:50 i wstała o 7:45 zadowolona.
    To dziecko śpi praktycznie jak dorosły człowiek. I wyprzedzając, nie miała w dzień dużo drzemek. Nawet 2h łącznie nie spała w dzień … jak żyć

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nie odzywam, bo zegarek pokazuje, że spałam 10h🫣

Margareetka lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No siema, a u mnie starsza się zsikała w nocy 🤡

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To ja się nie odzywam, bo zegarek pokazuje, że spałam 10h🫣

Wiesz co? Nie zesraj się 😜

Alex_92, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wyjęłaś mi to z ust xD u nas dzisiaj 02:00-04:00 impreza w łóżku i bieganie maratonu. A o 6 już pobudka na dzień dobry. Nie wiem czy wiadro kawy pomoże, ale niech moc będzie z nami 🫣

Tak się doczytałam jak pisałyście o tych pampersach i się zastanawiam jak to możliwe, że my dopiero powoli wychodzimy z 2 pampers premium care, a u niektórych z was już 4 wjeżdżają. No może i ma suchą dupke, Ale prawie 6.5kg żywej wagi 😳

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kasssia jak po tym antybiotyku?
    @karola jak młody ?

Próbuje być na bieżąco, ale nie ogarniam xD

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    😂
    Spoko, na pewno coś spieprzy się w kolejnych nockach lub trakcie dnia.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja też nic nie mówię, tylko od razu pójdę się zesrać xD

(Chociaż nie aż tak jak Nineq 🤣)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48

KarolaKinga, Anabbit, Margareetka, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęłam o 21:15 (nowego czasu 20:15) i to tylko dlatego tak wyszło. Młodego karmił w nocy ojciec także ja po ogarnięciu pieluchy i mleka dalej spałam😂

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex my też mamy 2 premium care i tak myślę, że jeszcze z miesiąc będziemy mieć na tą chudą dupcię xD

U mnie bobas postanowił zaliczyć dodatkowe karmienie z okazji zmiany czasu oraz o 3.45 był bardzo rozgadany i obudził mnie i kota a ojca to oczywiście nie 😅 Ale starałam się nie mówić nic do niego, tylko pampersa po cichu przebrałam i usnął gdzieś koło 4.30 i tak dospał do 6.50 na kolejne karmienie a potem jeszcze do 8.00, więc generalnie nie najgorzej.

W ogóle jak wczoraj pisałyście, że lepiej się Wam śpi z dzieckiem to byłam skłonna też tak powiedzieć, ale dzisiaj zmieniam zdanie. Nie spaliśmy już kilka dni razem, bo go grzecznie dostawaki odkładałam, a wczoraj usnęłam przy wieczornym karmieniu a potem nie chciało mi się go w śpiworek pakować i stwierdzam, że strasznie kopie przez sen i też tak podnosi nogi i opuszcza ciągle.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq no tak to jest ,że dzielimy się na wygranych i na przegaranych😅 To życzę Ci ,żeby jednak już tak z tym spaniem zostało.

Alex_92 młody spoko. Już go dziąsła nie bolą. Wczoraj komisja zaliczona na 6. Babka się go pytala czy wiąże sam buty,czy zapina guziki. Powiedział, że tak. I że koloruje i rysuje. A gnom mały żadnej z tych rzeczy nie potrafi😅 Mam nadzieje ,ze orzekają na podstawie dokumentacji a nie opowieści z mchu i paproci.

Mala ma znowu zawalony noc i ciągnie się za włosy nad prawym uchem. Jak to znowu zapalenie ucha to idę się zajebać

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam wyobraźnię dzieci w tym wieku, serio 😅 ale z tym uchem to Ci Karola współczuję :/

U nas nocka bez dramatu. Zasnęła o 19. Spała do 4.30 z jedna pobudka. Potem się na półtorej godziny obudziła, ale jeszcze zasnęła o 6 i pospała do 8.00 więc nie czuję się jakaś bardzo nie do życia. Za to starsze wstały o 7.00 więc myślę, że naprawdę fajnie ❤️

Właśnie skończyłam pracę na dziś i usypiam bobasa w nosidle. A potem lecimy z obiadem. Dziś dzień w domu. Teściowie nas zapraszali ale jakoś mi się nie chce jechać. Ostatnie dwa razy najmniejszą tam wpadała w jakiś nieukojony płacz i zasypiała dopiero w aucie jak wyszliśmy wreszcie zmęczeni tym wrzaskiem i prężeniem. Ale nie że z ulgi tylko ze zmęczenia. Coś jej chyba tam nie pasuje. Ale moja najstarsza też u nich bardzo płakała bo mają stary ciemny dom. Myślę, że to może być przyczyna…

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:20

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 2318 2319 2320 2321 2322
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ