Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jak ostatnio nauczył się buczeć i pluć, tak dzisiaj pół spaceru z wózka dochodziło BUUUUU BUUUU PFUUUUU UUUU i cały był zapluty 🤣

Jeeej, to inne dzieci też tak robią 😍 U nas jest to od kilku dni, jest bardzo dumny, że się nauczył. Ostatnio zaczął kwękać, zaglądamy do niego, a on zadowolony i robi A PFF, A PFF, chciał nam pokazać ♥️

Kkk77 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No szczerze mówiąc Cel ja się dziwię że Ty się dziwisz że dzieci tak płaczą
    Bo moja jak coś zaboli, albo na coś się zdenerwuje to tak to wygląda właśnie, że się aż spoci od tego płaczu, wygina i wrzeszczy tak, jakby ja ze skóry obdzierali.
    Ale po Vojcie to mnie już to wszystko nie dziwi. Na co dzień jest teraz już naprawdę pogodna, ale jak zacznie płakać to jeńców nie bierze

Ja wiem, że to nie konkurs kto ma bardziej płaczliwe dziecko, ale no u nas to samo. Usypianie na noc to masakra. Jeśli zaśnie na piersi to cud nad Wisła. Jeśli nie, to mąż ją przejmuje i ona wrzeszczy kilkadziesiąt minut, bo jest zmęczona ale nie umie zasnąc. No i właśnie cała spocona, bordowa, aż w końcu pada. Czasem trwa to tyle, że muszę znów ją nakarmić i wtedy odpływa. No, ale ja to mam na co dzień także totalnie się tym nie przejmuje już. Płacze to płacze (nie żebym zostawiała ją na wypłakiwanie się, ale jakoś żyć muszę gdy jestem sama z nią w ciągu dnia, a ona naprawdę dużo płacze)

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czy ktoś tu też ma tak atencyjne dziecko? Moja dosłownie nie jest w stanie sama poleżeć dłużej niż 5 min czy to na plecach czy brzuchu, oczywiście z zabawkami, jeśli do niej nie gadam.
    Jeśli będę do niej mówić głupoty i zapewniać, że widzę jak świetnie się bawi, to poleży chwilę. Chociaż tyle żeby wypić kawę. Ale jeśli zamilknę lub wyjdę z pokoju to od razu płacz 🙄🙄🙄

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    W ogóle czy ktoś tu też ma tak atencyjne dziecko? Moja dosłownie nie jest w stanie sama poleżeć dłużej niż 5 min czy to na plecach czy brzuchu, oczywiście z zabawkami, jeśli do niej nie gadam.
    Jeśli będę do niej mówić głupoty i zapewniać, że widzę jak świetnie się bawi, to poleży chwilę. Chociaż tyle żeby wypić kawę. Ale jeśli zamilknę lub wyjdę z pokoju to od razu płacz 🙄🙄🙄

Tak, ja nie jestem w stanie swojego zostawić samego na dłużej niż kilka minut. Zazwyczaj zrobienie czegokolwiek wymaga kilku podejść na uspokajanie go - np. powieszenie prania, wypakowanie zmywarki, odgrzanie obiadu zrobionego przez męża dzień wcześniej w mikrofalówce. Najlepiej robić wszystko z nim na ręku. Czasem się trafi z 15-20 min, że zajmie się jakimś pałąkiem, ale nie zdarza się to codziennie

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spało od 19:30 do północy. Wstałam, nakarmiłam, próbowałam odłożyć, rozbudziła się. Nie idzie jej położyć spać od północy…
    Ile to jeszcze potrwa 🫩🫩🫩

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Zgłaszam się.
    U mnie nawet chwili sama nie poleży. Muszę siedzieć obok niej cały czas. A jak leży na brzuszku i mnie nie widzi to ciągle gadać do niej/trzymać rękę na jek pupie żeby mnie czuła 🤷🏼‍♀️

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest nieodkładalska dzidzia ;) Więc robimy wszystko razem. Tylko, że mnie to nie frustruje

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam ze jak juz wykminie to wspólne spanie to tak juz zostanie, dzis kolejna taka noc ale dzięki temu dodałam sobie jakies 2h snu wiec niczego nie żałuję 😅
    Z tym płaczem to troche rozumiem Twoje przerażenie Cel ale nie myśl ze tylko Twoje dziecko tak ma, tu dziewczyny podawały swoje przykłady a i moj tak jak kiedyś pisałam- płacze mało ale jak jiz to potrafi sie tak zanosić ze sie robi cały bordowy, spocony i nic go nie moze uspokoić. Jako mama jedyne co mogę zrobić to nie panikować tylko byc przy nim próbować uspokoić. Ale jeśli czujesz ze u Twojego dziecka to cos dziwnego/nienormalnego to sprawdz ją pod kątem tych uszu moze faktycznie.
    Moj synek przy mnie czasem potrafi sie zająć sam na kilkanaście minut, najczęściej w łóżeczku jak włącze mu karuzelke ale generalnie tez jest z tych atencjuszy raczej. Nie pomaga to ze jak schodzę z nim piętro niżej np do kuchni to dziadkowie chodzą za nami krok w krok i patrzą w niego jak w święty obraz 😆
    Dobrego dnia i dobrych drzemek dzidziusiowych życzę!

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do klubu tych nieodkładanych bobasów 😊 chociaż wczoraj postawiłam bujaczek obok suszarki i udało mi się rozwiesić całe pranie na raz. Tak to trzeba kawalera zabawiać, co gorsza zaczął go ostatnio parzyć wózek więc na spacerach też trzeba chłopaka zabawiać, albo nosić na rękach.
    Dobrego dnia dziewczyny 😊

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy zaczęły nam się pierwsze obroty na brzuszek w śpiworku - co teraz? Pozwolić na to? Jak zamówię śpiworek z nogawkami nie powinno to stwarzać zagrożenia?

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też team nieodkladalne, chociaż z dwójką pod tym względem jest łatwiej niż było z samą córką, bo nawet jak muszę iść siku to ona te dwie minuty go zabawi żeby obyło się bez płaczu 😅

My dziś na nogach od 4:30, zęby znowu kontratakują, już wjechał ibuprofen wczoraj. Córka była tak wkurzona tą pobudką że usiadła na łóżku jak Mała Mi i mówiła: już nigdy w życiu nie będę mieć takiego bobasa 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2025, 07:46

Elza1234, Margareetka, kasssia, Alex_92, Nosa, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Dzisiaj w nocy zaczęły nam się pierwsze obroty na brzuszek w śpiworku - co teraz? Pozwolić na to? Jak zamówię śpiworek z nogawkami nie powinno to stwarzać zagrożenia?
    Wszyscy mi mówili że jak się sam obraca w nocy tzn że jest gotowy i że nie trzeba pilnować
    Moja jeszcze tego nie robi, ale zamówiłam też teraz dwa śpiworki z nogawkami, bo widzę że drażnią ją te takie zwykłe

Szarotka12 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po tragicznej nocy. Dziś zegarek pokazuje 4h 8min 🫩🫠🫠🫠

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o rany 🤣 dobra jest!
    Moje odwrotnie: ciągle pytają kiedy będziemy mieć kolejną córeczkę 🤣🤣🤣 mina mojego męża wtedy bezcenna

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ledwo zdążył przyzwyczaić się do śpiworka. I ledwo ogarnia obroty w ciągu dnia, a co dopiero w nocy.
    Ja dziś dzień zaczęłam o 5.40, drzemka 30 minut juz nawet była. Pisałam wczoraj, że coś się spieprzy 😄ja już go znam. Jedna noc spoko, kolejne z dupy.

Jakiś wściekły jest od piątku 😒chwilę pobawi się zabawkami, upadnie mu i płacz. Nie uda mu się obrót - płacz.

Współczuję jego ojcu dzisiejszego wieczoru. Ja jak wyjdę 15.30 tak wrócę dopiero przed 20.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci nie są atencjuszami tylko zwyczajnie są częścią Was. Jakby Wam się ręką albo noga oddaliła to też byście płakały😅 My dla tych maluchów jesteśmy całym światem i chcą mieć z nami ciągły kontakt.
    Ja moja też ciągle noszę z tym,że ona nie chce być w nosidle więc jedną ręką ja trzymam a drugą coś robię. Ale no to tak wygląda z dziećmi. Tak mają i tyle. Ich prawo

Szarotka12, KarolaKinga, kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Karola, ja się zastanawiam czy to jest normalne, bo mam w bliskim otoczeniu 2 bobasów w wieku naszych (4 i 6 miesięcy) i te dzieci się po prostu same bawią. Można je odłożyć na matę i ogarnąć obiad, wypić kawę. Widziałam na własne oczy, nie że to są opowiadania rodziców. One też same zasypiają. A moje dziecko no… nigdy. Ciągle musi być na rękach lub jak już poleży to dosłownie non stop trzeba przy niej być i ją zabawiać. Przez to, że widzę, że są dzieci które pozwalają rodzicom zjeść obiad przy stole, mam wrażenie że ja coś robię źle, że ona taka jest.

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit każdy jest inny. Tak jak te dzieci są różne tak Ty i Twoje koleżanki jesteście różne. Wasi mężowie są różni...Każdy ma coś. Nie jesteśmy klonami. Czasem pewne zachowania u dzieci faktycznie wynikają z naszej winy a czasami nie. Druga sprawa jest taka,że czas mija tak szybko, że za chwilę już będzie starsza i nie będzie ciągle przyklejona

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wiesz Karola, ja się zastanawiam czy to jest normalne, bo mam w bliskim otoczeniu 2 bobasów w wieku naszych (4 i 6 miesięcy) i te dzieci się po prostu same bawią. Można je odłożyć na matę i ogarnąć obiad, wypić kawę. Widziałam na własne oczy, nie że to są opowiadania rodziców. One też same zasypiają. A moje dziecko no… nigdy. Ciągle musi być na rękach lub jak już poleży to dosłownie non stop trzeba przy niej być i ją zabawiać. Przez to, że widzę, że są dzieci które pozwalają rodzicom zjeść obiad przy stole, mam wrażenie że ja coś robię źle, że ona taka jest.
    A to nie tak zwane, high need baby?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 27 października 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit jak odwiedziła nas ciocia i pytała "czy ciągle trzeba tak młodego zabawiać, bo zdarzają się bezobsługowe dzieci", to moja babcia, mama 6 dzieci, babcia 16 wnucząt i prababcia 4 powiedziała: zdarzają się, ale osobiście takich nie spotkałam 🤣

Karola ma rację, pewnie duży wpływ mają na to nasze różne rodzinne cechy itd. :)

Anabbit, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 2320 2321 2322 2323 2324 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ