SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u nas też pampers premium care 2 przy 6,25 kg, 3 czekają w pogotowiu, ale jeszcze na nie za wcześnie.

Karola, życzę Wam jednak fałszywego alarmu z tym uszkiem...

My się szykujemy na poprawiny, oby tym razem było spokojniej z małym

Alex_92 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    To u nas fantastyczna noc. Błagam pocieszcie.
    Zasnęła o 20:50 i pospała do 1:40, także prawie 5h i się ucieszyłam, że może będzie git nocka.
    Potem zasnęła o 2 i pospała do 3:30 więc już 2,5h bo akurat zmiana czasu i wtedy stwierdziła, że ona już się wyspała.
    Odkładałam ją z 6 razy, obudziłam męża on też próbował. Próbowaliśmy żeby spała z nami, nic. Ona chciała się bawić 🫠🫠🫠 zabrał ją o 6 z sypialni żebym pospała i poszedł z nią siedzieć w salonie.
    Zasnęła o 6:50 i wstała o 7:45 zadowolona.
    To dziecko śpi praktycznie jak dorosły człowiek. I wyprzedzając, nie miała w dzień dużo drzemek. Nawet 2h łącznie nie spała w dzień … jak żyć
    U mnie to samo? 4:30 ovzy jak 5 złoty i już nie śpię. Po 2 godzinach wszystkiego co możliwe zasnął u taty na rękach. 2godz snu i znów wstałem

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może jednak to nie zapalenie ucha. U mnie młody dziś w nocy tak się ciągnął za ucho ze złości, że aż ma nad nim strupa 🫠 Boże to dziecko jak nie oczy sobie chce wydrapać to uszy oderwać 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Alex, u nas też pampers premium care 2 przy 6,25 kg, 3 czekają w pogotowiu, ale jeszcze na nie za wcześnie.

Karola, życzę Wam jednak fałszywego alarmu z tym uszkiem...

My się szykujemy na poprawiny, oby tym razem było spokojniej z małym
    Udanej imprezy!

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Karola, na pewno wolałaś oglądać wtedy powieki od spodu 😅

Mała nam spała od 20 jakoś do 3:20, ale chyba była na tyle wyspana że po karmieniu miała lekki sen i spała na mnie z godzinę. Stwierdziłam że ryzykuje i odkładam ją do łóżeczka i dospała do 8:20. Musicie odciągać mleko jeśli kładziecie się jakieś 3 godziny po bobasie? Ja już mam dyskomfort i ogólnie ostatnio odciągam bo jednak załatwiamy sporo spraw i babcia nas ratuje zostając z małą

Ja bym musiała, bo tak się kładę, ale moje dziecko ma radar. Ja zamykam oczy, ona otwiera 😂

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Udanej imprezy!

Dzięki!

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy też nienawidzą odciągania kataru?

Wczoraj chyba cały budynek obudziliśmy tym nad ranem ale nie mogłam znieść tego że tak charczy nosem i męczy się..

Nie wiem jak uczynić to bardziej znośnym o ile w ogóle się da. Płacze przy tym tak mocno że aż mi słabo się robi bo ostatnio czytałam że każdy płacz jest zły i szkodzi nawet jak rodzic jest obok.. Super że algorytm mi akurat to info wyświetlił, nie ma co

Sama sobie nosa nie wydmucha więc wiadomo lecimy z tematem ale dosłownie serce mi się kroi

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba to trzeba Cel, lepiej odciągnąć z płaczem niż nie odciągnąć i będzie spływać po gardle :) u nas też były krzyki, a teraz córka sama podłącza rurę i odciąga jak ją denerwuje 😅

Zaczynamy trzecią drzemkę. Mam wrażenie że ten dzień trwa już 20 godzin xD

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odciągania kataru to u nas też krzyki, nawet się zastanawiałam nad tym nosiboo czy jakoś tak, ale czytałam że on też jest głośny

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi też mam.wrażenie że ten dzień tyle trwa

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, myślałam, że tylko mi się dłuży. Zapakowałam ją w wózek i idziemy 5km w jedną stronę odwiedzić starego na budowie 😂

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokojna nocka. Mimo wczorajszych chrzcin zasnęła przed 20. Po 2 wstalam odciagnac mleko to Młody obudził sie w momencie gdy skończyłam odciąganie wiec dostal świeże mleko i poszedł spac dalej , wiec miałam znowu 2 na zegarku. Cofnęłam sie w czasie. Potem obudził sie dopiero po 4, marudził wiec zostawiłam go w lozku bo wtedy zasypia sam a przy mnie wariuje. Wróciłam po 15 minutach to juz do spania byl. Wiec przytulasy i poszliśmy spac. Wstaliśmy przed 8.

Cel u nas odciąganie to największa frajda. Sam nastawia nos jak kropie mu sól i odciąganie to same śmiechy z jego strony.

Wiem ze juz był temat milion razy poruszany, ale jedziemy w weekend wejsc na Ślęże. Jakie nosidło kupic Tule, lenny Carrrier Upgrade czy kawkę multiage?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to u was 3 drzemka a u nas 10000… podejście do drzemki od 6:30. Oczywiście jest już tak zmęczony i zły na cały świat, że krzyczy nawet na cycka. A mąż akurat cały dzień na uczelni, Boże daj mi cierpliwość.

Maj.a my właśnie wczoraj zamówiliśmy na Vinted Tula free to grow. Małemu się nagle przestały podobać spacery w wózku, więc ostatnio kończymy z małym na rękach. Nie wiadomo co się zmieniło, ale no wytrzyma 15-20 minut na brzuszku po czym zaczyna się krzyk jakby był obdzierany ze skóry. Życie 🤷🏼‍♀️ 4.5 miesiąca było super, co poradzić.

Maj.a lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex daj znać jak ci się podoba te nosidło. Ja mam już drugie i je kocham.

Tanashi moja to samo. Jak ma katar przynosi końcówkę i sama sobie włącza odkurzać i wyciąga. Ale maluszki u mnie też nie lubiły.

Cel zluzuj z tym płaczem. Wszystkie dzieci płaczą i będą płakać ;) w internecie piszą bzdury straszne nieraz

Karola romantyk u Ciebie ♥️ ale moje też potrafią się zachwycić jakimiś takimi rzeczami. Ostatnio nie mogą wyjść z podziwu jaki kolorowy jest nasz las. I znoszą mi do domu piękne liście z robakami 😅

Anabitt z moją pracą to jest tak, że ja nie liczę wysyłania mail mediów społecznościowych rozmów przez telefon itd. To jakby robię w międzyczasie, liczę jako te 3h tylko to czego nie mogę zrobić poza tabletem/kompem 😅 ale no też kocham tę elastyczność, nie mogę powiedzieć. Dla mnie idealna praca przy dzieciach w domu

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie dostaliśmy zaproszenie na 18stke w styczniu
    Na godzinę 19 xD
    Oni liczą że ja półroczne dziecko wezmę o 19 na imprezę

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My właśnie dostaliśmy zaproszenie na 18stke w styczniu
    Na godzinę 19 xD
    Oni liczą że ja półroczne dziecko wezmę o 19 na imprezę
    My też mamy 18 w rodzinie w styczniu. Plus 2godz jazdy tam. Ale u nas to pewnie na 17. Ciekawe czy bedzie opcja noclegu gdzieś tam bo jak nie to poki co nie widzę perspektywy na impreze.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel u nas tez odciaganie kataru to tragedia, doslownie jakbyśmy go ze skóry obdzierali. Ale trzeba to trzeba, tez uważam ze lepsza chwila płaczu niz zeby sie mial męczyć z katarem.
    Walka z drzemkami trwa, podobnie jak wczoraj spałby tylko z cycem w buzi, boże jak żyć 🫠🫠🫠

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    My też mamy 18 w rodzinie w styczniu. Plus 2godz jazdy tam. Ale u nas to pewnie na 17. Ciekawe czy bedzie opcja noclegu gdzieś tam bo jak nie to poki co nie widzę perspektywy na impreze.
    Stwierdziliśmy że pojedziemy, złożymy życzenia, zjemy coś i wrócimy do domu. Mamy blisko do rodziców z tej sali.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj 3 drzemki po 15 min xD ja nie wiem co ona wciąga ale też chce 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 26 października 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nineq no tak to jest ,że dzielimy się na wygranych i na przegaranych😅 To życzę Ci ,żeby jednak już tak z tym spaniem zostało.

Alex_92 młody spoko. Już go dziąsła nie bolą. Wczoraj komisja zaliczona na 6. Babka się go pytala czy wiąże sam buty,czy zapina guziki. Powiedział, że tak. I że koloruje i rysuje. A gnom mały żadnej z tych rzeczy nie potrafi😅 Mam nadzieje ,ze orzekają na podstawie dokumentacji a nie opowieści z mchu i paproci.

Mala ma znowu zawalony noc i ciągnie się za włosy nad prawym uchem. Jak to znowu zapalenie ucha to idę się zajebać
    Pewnie drugie da mi popalić, że będę miała dość. Chociaż ten egzemplarz w dzień nie chce spać i ostatnio dużo płacze.
    Mój tez za ucho ciągnie, ale jak się zamyśli. Jego ojciec ma to samo.
    Cel95 wrote:
    Czy Wasze maluchy też nienawidzą odciągania kataru?

Wczoraj chyba cały budynek obudziliśmy tym nad ranem ale nie mogłam znieść tego że tak charczy nosem i męczy się..

Nie wiem jak uczynić to bardziej znośnym o ile w ogóle się da. Płacze przy tym tak mocno że aż mi słabo się robi bo ostatnio czytałam że każdy płacz jest zły i szkodzi nawet jak rodzic jest obok.. Super że algorytm mi akurat to info wyświetlił, nie ma co

Sama sobie nosa nie wydmucha więc wiadomo lecimy z tematem ale dosłownie serce mi się kroi
    Nie czytaj takich rzeczy. Mój na fizjoterapii płacze, że aż obsmarkany i prawie się zapowietrza. To dopiero szkodliwosc.
    A jak odciągacie? Na to chyba nie ma rady, lepiej odetkać i popłacze niż ma się męczyć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2321 2322 2323 2324 2325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ