X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u nas też pampers premium care 2 przy 6,25 kg, 3 czekają w pogotowiu, ale jeszcze na nie za wcześnie.

Karola, życzę Wam jednak fałszywego alarmu z tym uszkiem...

My się szykujemy na poprawiny, oby tym razem było spokojniej z małym

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    To u nas fantastyczna noc. Błagam pocieszcie.
    Zasnęła o 20:50 i pospała do 1:40, także prawie 5h i się ucieszyłam, że może będzie git nocka.
    Potem zasnęła o 2 i pospała do 3:30 więc już 2,5h bo akurat zmiana czasu i wtedy stwierdziła, że ona już się wyspała.
    Odkładałam ją z 6 razy, obudziłam męża on też próbował. Próbowaliśmy żeby spała z nami, nic. Ona chciała się bawić 🫠🫠🫠 zabrał ją o 6 z sypialni żebym pospała i poszedł z nią siedzieć w salonie.
    Zasnęła o 6:50 i wstała o 7:45 zadowolona.
    To dziecko śpi praktycznie jak dorosły człowiek. I wyprzedzając, nie miała w dzień dużo drzemek. Nawet 2h łącznie nie spała w dzień … jak żyć
    U mnie to samo? 4:30 ovzy jak 5 złoty i już nie śpię. Po 2 godzinach wszystkiego co możliwe zasnął u taty na rękach. 2godz snu i znów wstałem

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola może jednak to nie zapalenie ucha. U mnie młody dziś w nocy tak się ciągnął za ucho ze złości, że aż ma nad nim strupa 🫠 Boże to dziecko jak nie oczy sobie chce wydrapać to uszy oderwać 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Alex, u nas też pampers premium care 2 przy 6,25 kg, 3 czekają w pogotowiu, ale jeszcze na nie za wcześnie.

Karola, życzę Wam jednak fałszywego alarmu z tym uszkiem...

My się szykujemy na poprawiny, oby tym razem było spokojniej z małym
    Udanej imprezy!

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Karola, na pewno wolałaś oglądać wtedy powieki od spodu 😅

Mała nam spała od 20 jakoś do 3:20, ale chyba była na tyle wyspana że po karmieniu miała lekki sen i spała na mnie z godzinę. Stwierdziłam że ryzykuje i odkładam ją do łóżeczka i dospała do 8:20. Musicie odciągać mleko jeśli kładziecie się jakieś 3 godziny po bobasie? Ja już mam dyskomfort i ogólnie ostatnio odciągam bo jednak załatwiamy sporo spraw i babcia nas ratuje zostając z małą

Ja bym musiała, bo tak się kładę, ale moje dziecko ma radar. Ja zamykam oczy, ona otwiera 😂

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Udanej imprezy!

Dzięki!

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze maluchy też nienawidzą odciągania kataru?

Wczoraj chyba cały budynek obudziliśmy tym nad ranem ale nie mogłam znieść tego że tak charczy nosem i męczy się..

Nie wiem jak uczynić to bardziej znośnym o ile w ogóle się da. Płacze przy tym tak mocno że aż mi słabo się robi bo ostatnio czytałam że każdy płacz jest zły i szkodzi nawet jak rodzic jest obok.. Super że algorytm mi akurat to info wyświetlił, nie ma co

Sama sobie nosa nie wydmucha więc wiadomo lecimy z tematem ale dosłownie serce mi się kroi

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba to trzeba Cel, lepiej odciągnąć z płaczem niż nie odciągnąć i będzie spływać po gardle :) u nas też były krzyki, a teraz córka sama podłącza rurę i odciąga jak ją denerwuje 😅

Zaczynamy trzecią drzemkę. Mam wrażenie że ten dzień trwa już 20 godzin xD

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odciągania kataru to u nas też krzyki, nawet się zastanawiałam nad tym nosiboo czy jakoś tak, ale czytałam że on też jest głośny

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi też mam.wrażenie że ten dzień tyle trwa

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, myślałam, że tylko mi się dłuży. Zapakowałam ją w wózek i idziemy 5km w jedną stronę odwiedzić starego na budowie 😂

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokojna nocka. Mimo wczorajszych chrzcin zasnęła przed 20. Po 2 wstalam odciagnac mleko to Młody obudził sie w momencie gdy skończyłam odciąganie wiec dostal świeże mleko i poszedł spac dalej , wiec miałam znowu 2 na zegarku. Cofnęłam sie w czasie. Potem obudził sie dopiero po 4, marudził wiec zostawiłam go w lozku bo wtedy zasypia sam a przy mnie wariuje. Wróciłam po 15 minutach to juz do spania byl. Wiec przytulasy i poszliśmy spac. Wstaliśmy przed 8.

Cel u nas odciąganie to największa frajda. Sam nastawia nos jak kropie mu sól i odciąganie to same śmiechy z jego strony.

Wiem ze juz był temat milion razy poruszany, ale jedziemy w weekend wejsc na Ślęże. Jakie nosidło kupic Tule, lenny Carrrier Upgrade czy kawkę multiage?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
‹‹ 2319 2320 2321 2322 2323
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ