CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No u nas też pobudka o 5:30, dziubala mnie po nosie gadała gadała i o 7 odcina 🙈 szkoda że ja takiej odcinku złapać nie mogęNineq wrote:U mojego właśnie leci pierwsza. Tak to jest jak się wstaje 5.30🥲
Nie wiem jak go przestawić po tej zmianie czasu. Późniejsze kładzenie spać skutkuje krótszym nocnym snem.
Ale koleżanka wpada koło 9 do nas, to akurat się wyśpi -
Nineq wrote:Niedużo. Nie marudzi? Zauważyłam, że jak ma za mało snu to się wścieka nawet po wstaniu z drzemki.
Przed zmianą czasu od 12-14h. Przez weekend 11h. Od wczoraj jak daje się uśpić na drzemki wlatuje 13-14h. Tylko skrócił nam się czas spania w nocy z 11h do ok. 9h.
Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆
Kkk, dzięki za ostrzeżenie, zamówiłam śpiworki S
-
Szarotka12 wrote:Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆
To też zawiążecie nogi na supeł 🤣
Nocka u nas nieźle i bez temp, krótka pobudka o 4, ale zasnął dalej, później przed 6 i o 6.40 zasnęliśmy jeszcze w łóżku do 8. Teraz ma 37,4, więc obstawiam, że tak jak ostatnio gorzej będzie się czuł teraz przez 2 dni -
To po co pytałaś 😅Szarotka12 wrote:Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆
Szarotka12 lubi tę wiadomość
-
Oddam Wam drzemki w dzień a wezmę nocny sen 😅bo wczoraj w dzień zrobił 4.5h. Dziś muszę chyba ograniczyć drzemki i zobaczymy jak noc.Szarotka12 wrote:Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆
Oklejcie wózki taśma odblaskową. Teraz szybko ciemno się robi. Ja mam czarną ramę i szare poszycie i gówno widać. Teraz z daleka go chyba nawet w dzień widać 😅 -
My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd
Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅
Anabbit lubi tę wiadomość
-
A wie ktoś co to takie coś: od kilku dni na macie na brzuchu mały zaczął podciągać pod siebie nogi i podnosić tyłek, głowę wtedy opuszcza na rączki - to jakieś przygotowanie pod pełzanie czy coś?
-
O panie kochany. Za taką cenę też bym całą rodzinę zaprosiłaTanashi wrote:My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd
Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅
Nam krzyknęli 240 zł za talerzyk także właśnie ograniczamy się do 24 osób -
OjejKarola3xJ:D wrote:Czyki dzieci po szczepieniach mają się okej. Dobrze!
My po laryngologu. Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nosa. Alergia w sensie. Jednak kota do wora a wór do jeziora. Ma leki zapisane,Ma brać 3 miesiące. I zyrtec też mam jej dawać.....
przykro mi
My się też baliśmy, że mała będzie miała alergię na naszego psa. Nawet zrobiliśmy plan B dla niego, jakby się tak stało.
Macie komu oddać kota? -
Karola słabo z kotem

Moja też tak prostuje nóżki i pupa w górę jakby chciała do przodu. Wg mnie to przygotowanie do pełzania jest własnie ale no ja nie lekarz i nie fizjo 😅 -
...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:42
-
Nineq wrote:...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪
A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂 -
Tak. Mój dłuższy czas tak ćwiczył i robi to do teraz. Ona mi mówiła, że "pływa", żeby właśnie do tego podporu ćwiczyć.Anabbit wrote:A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂
-
U nas pływanie to już bardzo długo trwa23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍