X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak robić sobie drzemkę od 7 rano już xd 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego właśnie leci pierwsza. Tak to jest jak się wstaje 5.30🥲
    Nie wiem jak go przestawić po tej zmianie czasu. Późniejsze kładzenie spać skutkuje krótszym nocnym snem.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U mojego właśnie leci pierwsza. Tak to jest jak się wstaje 5.30🥲
    Nie wiem jak go przestawić po tej zmianie czasu. Późniejsze kładzenie spać skutkuje krótszym nocnym snem.
    No u nas też pobudka o 5:30, dziubala mnie po nosie gadała gadała i o 7 odcina 🙈 szkoda że ja takiej odcinku złapać nie mogę
    Ale koleżanka wpada koło 9 do nas, to akurat się wyśpi

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my grasujemy na przystanku bo jedziemy do laryngologa. Takie korki,że auto zostaje w domu a ja jakimiś bokami komunikacją objadę. Pewnie na 12 w domu będziemy dzięki temu😅

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Niedużo. Nie marudzi? Zauważyłam, że jak ma za mało snu to się wścieka nawet po wstaniu z drzemki.

Przed zmianą czasu od 12-14h. Przez weekend 11h. Od wczoraj jak daje się uśpić na drzemki wlatuje 13-14h. Tylko skrócił nam się czas spania w nocy z 11h do ok. 9h.

Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆

Kkk, dzięki za ostrzeżenie, zamówiłam śpiworki S :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆

To też zawiążecie nogi na supeł 🤣

Nocka u nas nieźle i bez temp, krótka pobudka o 4, ale zasnął dalej, później przed 6 i o 6.40 zasnęliśmy jeszcze w łóżku do 8. Teraz ma 37,4, więc obstawiam, że tak jak ostatnio gorzej będzie się czuł teraz przez 2 dni

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

To po co pytałaś 😅

Szarotka12 lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Oddam Wam drzemki w dzień a wezmę nocny sen 😅bo wczoraj w dzień zrobił 4.5h. Dziś muszę chyba ograniczyć drzemki i zobaczymy jak noc.

Oklejcie wózki taśma odblaskową. Teraz szybko ciemno się robi. Ja mam czarną ramę i szare poszycie i gówno widać. Teraz z daleka go chyba nawet w dzień widać 😅

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd

Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wie ktoś co to takie coś: od kilku dni na macie na brzuchu mały zaczął podciągać pod siebie nogi i podnosić tyłek, głowę wtedy opuszcza na rączki - to jakieś przygotowanie pod pełzanie czy coś?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd

Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅
    O panie kochany. Za taką cenę też bym całą rodzinę zaprosiła XD
    Nam krzyknęli 240 zł za talerzyk także właśnie ograniczamy się do 24 osób

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu mały ma lekka biegunkę, mam nadzieję że to się unormuje.
    W nocy był lekko marudny, więc dostał druga dawkę paracetamolu i już było lepiej. A od rana mamy turbo drzemki na cycku i marudzenie, ale bez gorączki.

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyki dzieci po szczepieniach mają się okej. Dobrze!

My po laryngologu. Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nosa. Alergia w sensie. Jednak kota do wora a wór do jeziora. Ma leki zapisane,Ma brać 3 miesiące. I zyrtec też mam jej dawać.....

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyki dzieci po szczepieniach mają się okej. Dobrze!

My po laryngologu. Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nosa. Alergia w sensie. Jednak kota do wora a wór do jeziora. Ma leki zapisane,Ma brać 3 miesiące. I zyrtec też mam jej dawać.....
    Ojej :/ przykro mi
    My się też baliśmy, że mała będzie miała alergię na naszego psa. Nawet zrobiliśmy plan B dla niego, jakby się tak stało.
    Macie komu oddać kota?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola słabo z kotem :/

Moja też tak prostuje nóżki i pupa w górę jakby chciała do przodu. Wg mnie to przygotowanie do pełzania jest własnie ale no ja nie lekarz i nie fizjo 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podnoszenie pupy jest też chyba przygotowaniem do siadu dziecka tak jak i do pełzania.

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
    Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:42

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    ...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
    Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪

A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂
    Tak. Mój dłuższy czas tak ćwiczył i robi to do teraz. Ona mi mówiła, że "pływa", żeby właśnie do tego podporu ćwiczyć.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pływanie to już bardzo długo trwa

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ