SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak robić sobie drzemkę od 7 rano już xd 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego właśnie leci pierwsza. Tak to jest jak się wstaje 5.30🥲
    Nie wiem jak go przestawić po tej zmianie czasu. Późniejsze kładzenie spać skutkuje krótszym nocnym snem.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U mojego właśnie leci pierwsza. Tak to jest jak się wstaje 5.30🥲
    Nie wiem jak go przestawić po tej zmianie czasu. Późniejsze kładzenie spać skutkuje krótszym nocnym snem.
    No u nas też pobudka o 5:30, dziubala mnie po nosie gadała gadała i o 7 odcina 🙈 szkoda że ja takiej odcinku złapać nie mogę
    Ale koleżanka wpada koło 9 do nas, to akurat się wyśpi

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my grasujemy na przystanku bo jedziemy do laryngologa. Takie korki,że auto zostaje w domu a ja jakimiś bokami komunikacją objadę. Pewnie na 12 w domu będziemy dzięki temu😅

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Niedużo. Nie marudzi? Zauważyłam, że jak ma za mało snu to się wścieka nawet po wstaniu z drzemki.

Przed zmianą czasu od 12-14h. Przez weekend 11h. Od wczoraj jak daje się uśpić na drzemki wlatuje 13-14h. Tylko skrócił nam się czas spania w nocy z 11h do ok. 9h.

Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆

Kkk, dzięki za ostrzeżenie, zamówiłam śpiworki S :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Zazwyczaj nic nie marudzi, pełno energii, tak jakby mu tyle starczało... Wczoraj 11h 15 min, a zapisuję wszystko, każde kilka minut drzemki przy cycku. Jak pytałam pediatry, czy tych drzemek w dzień nie za mało i że chyba sobie odbija ciągłym snem w nocy, to powiedziała, że tak, powinno być więcej drzemek w dzień, ale jak nie ma, to co ma mi zrobić? Nie przepisze tabletek nasennych 😆

To też zawiążecie nogi na supeł 🤣

Nocka u nas nieźle i bez temp, krótka pobudka o 4, ale zasnął dalej, później przed 6 i o 6.40 zasnęliśmy jeszcze w łóżku do 8. Teraz ma 37,4, więc obstawiam, że tak jak ostatnio gorzej będzie się czuł teraz przez 2 dni

age.png

Wysłany: 29 października 2025, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

To po co pytałaś 😅

Szarotka12 lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

Oddam Wam drzemki w dzień a wezmę nocny sen 😅bo wczoraj w dzień zrobił 4.5h. Dziś muszę chyba ograniczyć drzemki i zobaczymy jak noc.

Oklejcie wózki taśma odblaskową. Teraz szybko ciemno się robi. Ja mam czarną ramę i szare poszycie i gówno widać. Teraz z daleka go chyba nawet w dzień widać 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd

Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wie ktoś co to takie coś: od kilku dni na macie na brzuchu mały zaczął podciągać pod siebie nogi i podnosić tyłek, głowę wtedy opuszcza na rączki - to jakieś przygotowanie pod pełzanie czy coś?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My dopiero pierwsza drzemka 🫢 ząbki męczą. Na dotyk idą góra i dół i nie wiem co będzie pierwsze xd

Moja mama załatwiła nam po znajomości salę na chrzciny za 300 zł, więc weźmiemy tylko catering i robimy w styczniu chrzciny od razu z urodzinami córki 👌🏼 Ale się cieszę, możemy zaprosić całą najbliższą rodzinę, czyli 42 osoby, a nie tylko 20 😅
    O panie kochany. Za taką cenę też bym całą rodzinę zaprosiła XD
    Nam krzyknęli 240 zł za talerzyk także właśnie ograniczamy się do 24 osób

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu mały ma lekka biegunkę, mam nadzieję że to się unormuje.
    W nocy był lekko marudny, więc dostał druga dawkę paracetamolu i już było lepiej. A od rana mamy turbo drzemki na cycku i marudzenie, ale bez gorączki.

age.png

Wysłany: 29 października 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyki dzieci po szczepieniach mają się okej. Dobrze!

My po laryngologu. Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nosa. Alergia w sensie. Jednak kota do wora a wór do jeziora. Ma leki zapisane,Ma brać 3 miesiące. I zyrtec też mam jej dawać.....

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Czyki dzieci po szczepieniach mają się okej. Dobrze!

My po laryngologu. Przewlekłe zapalenie błony śluzowej nosa. Alergia w sensie. Jednak kota do wora a wór do jeziora. Ma leki zapisane,Ma brać 3 miesiące. I zyrtec też mam jej dawać.....
    Ojej :/ przykro mi
    My się też baliśmy, że mała będzie miała alergię na naszego psa. Nawet zrobiliśmy plan B dla niego, jakby się tak stało.
    Macie komu oddać kota?

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola słabo z kotem :/

Moja też tak prostuje nóżki i pupa w górę jakby chciała do przodu. Wg mnie to przygotowanie do pełzania jest własnie ale no ja nie lekarz i nie fizjo 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podnoszenie pupy jest też chyba przygotowaniem do siadu dziecka tak jak i do pełzania.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
    Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2025, 13:42

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    ...tak jak i "pływanie" podczas leżenia na brzuchu, jak ćwiczenie wysokiego podporu. Rozmawiałam dzisiaj o tym z fizjo młodego, bo od wczoraj zaczął się podnosić na rękach.
    Nam zostały już tylko masaże na głowę, bo ruchowo jest dobrze 💪

A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A dużo tak może „plywac”? Bo moja ma na to fazę dłuższy czas i się zastanawiałam czy to ok. Od dwóch dni mamy próby wysokiego podporu, a obrotów wziąć brak 😂
    Tak. Mój dłuższy czas tak ćwiczył i robi to do teraz. Ona mi mówiła, że "pływa", żeby właśnie do tego podporu ćwiczyć.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 października 2025, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pływanie to już bardzo długo trwa

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ