CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak tak słucham o Waszych szczepieniach to chyba sprawdzę czy babeczka czegoś nie pokręciła, mówiąc, że u nas na razie dłuższa przerwa w szczepieniach 🙈 ale no nawet meningokoków mamy już 2 dawki, więc może faktycznie? Jezu nie ogarniam tego kalendarza
-
U nas przerwa do grudnia. Ale ja robię 5w1 więc wtedy dodatkowo mamy HBV, które już w tej 6w1. Potem dopiero po 1 roku. Więc bardzo prawdopodobne, że macie teraz przerwę dłuższą.Kkk77 wrote:Jak tak słucham o Waszych szczepieniach to chyba sprawdzę czy babeczka czegoś nie pokręciła, mówiąc, że u nas na razie dłuższa przerwa w szczepieniach 🙈 ale no nawet meningokoków mamy już 2 dawki, więc może faktycznie? Jezu nie ogarniam tego kalendarza
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:A czemu od stycznia dopiero ? Ja chce podać razem bexsero i nimenrix. Z tym że bexsero 2ga dawka. 1sza dawke rozdzielilam
Bo w przychodni doradzali, że jak bobas nie wiem ma kontaktu z dziećmi uczęszczającymi do placówek (a nasz nie ma w ogóle, nawet z takimi nie uczęszczającymi nigdzie) to można zrobić dopiero po pół roczku, żeby nie miał maratonu szczepień. -
U nas 12 listopada trzecia dawka 6w1 i pneumokoków i przed nami meningokoki, bo jeszcze nie dawaliśmy. Ja się decyduje tylko na bexsero na razie
-
Dziewczyny z bobasami, które mają jakąś rutynę wypracowaną, ile mają drzemek i jak długo trwają łącznie?
Zastanawiam się czy nasze 2h dziennie podzielone na 3 drzemki to norma, czy jednak trochę za mało -
Też 3 drzemki. Jedna rano krótsza, kolejna dłuższa, a popołudniu zależy jak bardzo zmęczony jest.
W tym tygodniu w dzień odsypia zeszły tydzień, gdzie drzemki łącznie trwały 1.5h, a dziś 4h🙈
To ja chyba wszystkie po kolei szczepienia robię, meningokoki tez juz wszystkie póki co. Zastanawiam się teraz nad szczepionką na grypę dla niego. Bo to 2x trzeba szczepić, nie? -
Ja nie wiem ile mamy drzemek, codziennie to inna historia 🙈
Truskawka zainstaluj sobie wreszcie tą apke do wagi, będziesz wiedziała czy masz spadek więcej niż 2 kanały czy nie ma się o co martwić. Moja waży 6800g mierzy 64cm.
Anabbit, gratulacje dla córki 🥳
Karola, ja z córka robiłam tak, ze znalazłam w Enel medzie prywatnie fajna neurolog, która dawała skierowania na wszytko co się dało a potem szłam do mojej pediatry na nfz, która jest bardzo fajna i mówiłam jej „pani neurolog kazała wystawić skierowanie do genetyka” i ona naszczęście tego nie kwestionowała jak usłyszała, że neurolog. Dzięki temu miałam kupę badań i wszystkie możliwe zaświadczenia łącznie z niepełnosprawnością.
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Też 3 drzemki, 2 krótsze takie 20-40 minut, jedna dłuższa pośrodku dnia taka 1-2 godziny. Próbuje mu od tego tygodnia robić w tych samych porach, ale dzisiaj coś nie chciał na tą dłuższą zasnać o 14.00, więc poszliśmy na spacer (z nadzieją, że na spacerze usnie) i też się nie udało, finalnie dopiero o 15.40 zasnął, więc ostatniej drzemki pewnie nie będzie, bo ona wypada mniej więcej o tej porze co teraz a on jeszcze nie wstał z poprzedniej 😅
Tylko, że on też w nocy przesypia 11-12 godzin (z jedną lub dwoma przerwami po 10 min na karmienie), czyli chyba nawet dość długo? -
Kassia moja eodoatra też daje skierowania ale co z tego ja terminy długie. Mamy specjalistów na nfz umówionych w czerwcu na koniec 2026 i 2027 roku😅
Moja chyba ma rutynę w drzemkach. Pierwsza o 7 rano. Ok 20 minut. Druga o 12, 30 minut. Trzecia od 16 ok 1,5h. Poznien idzie spać o 20.30 -
Karola3xJ:D wrote:Kassia moja eodoatra też daje skierowania ale co z tego ja terminy długie. Mamy specjalistów na nfz umówionych w czerwcu na koniec 2026 i 2027 roku😅
Moja chyba ma rutynę w drzemkach. Pierwsza o 7 rano. Ok 20 minut. Druga o 12, 30 minut. Trzecia od 16 ok 1,5h. Poznien idzie spać o 20.30
Jak twoja idzie na drzemkę, moja zazwyczaj jeszcze śpi po nocy 😂 o której ona Ci wstaje? -
Anabbit wrote:Dziewczyny z bobasami, które mają jakąś rutynę wypracowaną, ile mają drzemek i jak długo trwają łącznie?
Zastanawiam się czy nasze 2h dziennie podzielone na 3 drzemki to norma, czy jednak trochę za mało
Obecnie ok 2.5 na 3 drzemki. To za mało dla niego ale noe idzie go uspac na dłużej. 1sza ok godz druga ok 45min i 3cia 45min. Pierwsza jest za krótka... -
To moja chyba śpi o wiele mniej niż Wasze ale ja tego nie liczę, więc może mi się wydaje, że śpi mniej. Na pewno rano po około 2 h zabawy idzie spać na 15 minut. Jeśli jest na rękach to z 25 minut. Później często śpi na spacerze w wózku dwa razy.
-
To u nas też sen nocny długi, jakieś 11/12 godzin sumarycznie. A w ciągu dnia jest tylko jedna drzemka i to niestety na spacerze bo inaczej jest ciężko ją uśpić, więc ile jestem w stanie chodzić tyle śpi, zazwyczaj do półtorej godziny. Niby marudzi mi na macie w ciągu dnia, ale jak ją odłożę do łóżeczka to oczy szeroko otwarte