X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, 2.5 ml na dobę, ale zaczynaliśmy już ze trzy tygodnie temu. Wczoraj dostał pewnie ok. 4.5 - 5 ml, bo tacie się przelało.

Alex_92 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A co zwiedzaliście?

Ja to bym gdzies już chętnie poleciała.

Zwiedziliśmy Katanie, Taormine i Syrakuzy.

Nasza noc dziś to też jakiś żart... Młody śpi tylko z cyckiem w buzi, jak mu go wyjmę albo spróbuję dać smoczek to rzuca się po łóżku jak ryba bez wody 🤦 dziś mąż go próbował utulić w nocy do dalszego snu to ryczał mu na rękach 40min 🥴
    Musi się nauczyć zasypiać w nocy inaczej niż przy piersi, tylko ja nie jestem w stanie dać mu się "wypłakać" u męża na rękach, bo mi serce pęka.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Zmienić to nie problem, tylko czy ta dawka 1000j to nie przesada? No ja nie wiem, skoro bez suplementacji jest minimalnie poniżej dolnej granicy to jaki sens dowalać od razu podwójną dawkę zamiast poczekać jaki efekt będzie miała dawka 400j. Cholera no nie jestem lekarzem, ale na logikę mi się to nie klei.

Nineq a ile tego syropu daliście?
    Przy niedoborach nie jest za duża. Jest okej. Wit d lekko poniżej normy to dosyć duży niedobór. Ona powinna być wyżej w widełkach. Teraz chyba w w ogóle podnieśli normy.
    Ja swoje nie daje. Muszę zacząć. Okropna matka ze mnie.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Nasza noc dziś to też jakiś żart... Młody śpi tylko z cyckiem w buzi, jak mu go wyjmę albo spróbuję dać smoczek to rzuca się po łóżku jak ryba bez wody 🤦 dziś mąż go próbował utulić w nocy do dalszego snu to ryczał mu na rękach 40min 🥴
    Musi się nauczyć zasypiać w nocy inaczej niż przy piersi, tylko ja nie jestem w stanie dać mu się "wypłakać" u męża na rękach, bo mi serce pęka.

Mam dokładnie to samo 🫩 od 2:30 do 5:30 spała z autkiem w buzi a później zaczęła dzień 🤯 na szczęście mąż ją zabrał i dał mi pospać do 9 a teraz on odsypia 🫩☕️

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Mam ten sam problem, tylko z drugiej strony sama nie wiem co robić, bo nie wiem czy to takie super dla dziecka, żeby mu dawać się wypłakać i cały czas mam w głowie to, że wszystkie ssaki zasypiają na cycu.
    Chyba na razie spróbuję rozdzielić wieczorne karmienie od zasypiania i zrobimy kolejność kąpiel, cyc, czytanie zamiast czytanie, kąpiel cyc.

No i on sobie już ustalił harmonogram drzemek ładnie i na środkową i tak zasypia bez cyca, co najwyżej ze smoczkiem albo trochę trzeba pobujać, więc chyba spróbuję też pierwszą bez cyca a za jakiś czas też trzecią.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mam dokładnie to samo 🫩 od 2:30 do 5:30 spała z autkiem w buzi a później zaczęła dzień 🤯 na szczęście mąż ją zabrał i dał mi pospać do 9 a teraz on odsypia 🫩☕️

Czyli to samo. Od 2.30 do t bram spania I dzień od 5tej. Mój costam niby pospal do tej 5tej ale to były jeki co chwile budził się jeczal, szedł spać i znowu. Yetaz też wstal po 40min drzemki i zmęczony jeczy

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Lot ekstra, bałam się że będzie marudził i przeszkadzał innym w podróży 🫣 a on tylko trochę popłakał przed startem (halo no nikt nie lubi siedzieć w nagrzanym samolocie bez ruchu xd) ale jak tylko ruszyliśmy na pas to w momencie zasnął i cały lot przespał.
    Cała podróż też super 🥰 bałam się jakiegoś przebodźcowania, bo jednak tyle nowych miejsc, dużo ludzi, głośno. Jedna Pani się pytała czy może nam zrobić zdjęcie, jak miałam go w nosidełku, bo takie adorable baby xd

Cudowne uczucie dla mnie pokazywać świat takiemu małemu człowiekowi 😍 niesamowicie się cieszę, że tak fajnie się odnalazł w nowym miejscu i udało nam się troszkę zwiedzić.
    Margaretka ale super ze sie Wam tak podróż udała 🥰 po fotkach na FB widac jak sie świetnie bawiliście no a baby faktycznie adorable 😁

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czyli to samo. Od 2.30 do t bram spania I dzień od 5tej. Mój costam niby pospal do tej 5tej ale to były jeki co chwile budził się jeczal, szedł spać i znowu. Yetaz też wstal po 40min drzemki i zmęczony jeczy

Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spalam w nocy 7 godzin życie jest piękne 🥹 idę sie zes*ac 😅

Elza1234, Margareetka, Alex_92, Truuskaawka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Może jeszcze jednym lub dwóch blokach snu?
    Tak, wiesz co robić 😑

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:

Przynajmniej dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś minie 😉

KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie

O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Może jeszcze jednym lub dwóch blokach snu?
    Tak, wiesz co robić 😑
    W trzech 😅 3.5h (szoooook), godzina i 2.5h. Mam nadzieję ze to nie jednorazowy wybryk 😅

Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz

Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha

Łeb w łeb

Anabbit lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha

Łeb w łeb

Update - zasnęła. ✌️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Update - zasnęła. ✌️

Mój twardy zawodnik, wciąż jeczy

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że się cofnęliśmy ostatnio do 2 miesiąca. Strasznie dużo ulewania ostatnio, codziennie problemy z brzuszkiem i kupą. To się nie kończy po prostu 🥲

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam ten sam problem, tylko z drugiej strony sama nie wiem co robić, bo nie wiem czy to takie super dla dziecka, żeby mu dawać się wypłakać i cały czas mam w głowie to, że wszystkie ssaki zasypiają na cycu.
    Chyba na razie spróbuję rozdzielić wieczorne karmienie od zasypiania i zrobimy kolejność kąpiel, cyc, czytanie zamiast czytanie, kąpiel cyc.

No i on sobie już ustalił harmonogram drzemek ładnie i na środkową i tak zasypia bez cyca, co najwyżej ze smoczkiem albo trochę trzeba pobujać, więc chyba spróbuję też pierwszą bez cyca a za jakiś czas też trzecią.

No niby to nie jest takie wypłakiwanie się na zasadzie, zostawię cie w łóżeczku i płacz aż zaśniesz, tylko jednak ktoś go tuli cały czas. Ale no mega trudne to jest wiedząc, że ma się narzędzie żeby jednak to dziecko nie płakało.
    U nas drzemki też potrafią być bez problemu bez cyca, zaśnie na rękach chodząc, na piłce, w wózku ale tam musi mieć smoczek. Tylko te noce...

KarolaKinga trzymam kciuki, żeby to była poprawa na stałe, a nawet dopiero początek poprawy 💪

U nas wlatuje właśnie drzemka numer dwa, ciekawe czy da się odłożyć i ile pośpi 🫣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam wrażenie że się cofnęliśmy ostatnio do 2 miesiąca. Strasznie dużo ulewania ostatnio, codziennie problemy z brzuszkiem i kupą. To się nie kończy po prostu 🥲

To samo myślałam. Mój je jak noworodek nawet. Co 2.5h. Lepiej chyba nawet spał jako noworodek niż teraz.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój twardy zawodnik, wciąż jeczy

No o zasnął na 40min. Teraz znowu wstal i jeczy.

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ