SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie musze pochwalić, syn mial w nocy dwa bloki snu po 3 godziny, co prawda o 5 obudziła nas monster kupa ale! Ja się czuje jak nowonarodzona, lepsze to niż pobudka co 50 minut 🤣

Anabbit, Luna30 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie będę wypowiadać o śnie, bo u nas regres minął przynajmniej w tym tygodniu i jest w porządku :) więc tylko zasłużyłabym na „nie zesraj się xd „
    Dobrego weekendu!

Ale ja też z młodą nie raz śpię, szczególnie nad ranem. Nawet dzisiaj w sumie wzięłam ją do łóżka po 5, żeby jeszcze dospala trochę. Ale ja to śpię tak czujnie że mnie głębszy oddech jest w stanie obudzić. Więc łokieć męża zawsze wyhacze wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 07:29

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w team ciężkiej nocki. Młody zasnal na niby na drzemke o 17 ale dla niego to juz byl sen nocny. Ale go obudziłam na kąpiel itp by troche pospal dłużej w nocy. I co?? Druga pobudka o 2:30 trwała godzine zanim udało mi sie go z powrotem uspic. A i tak wstal o6:15 bo go kupa męczyła. 🤯
    Dobrze ze za godzine pójdzie na drzemke to ide spac z nim.

Co do spania z dzieckiem? Ja nie widzę problemu. Wcześniej u nas w lozku pospał dłużej albo jak go sie odłożyło do naszego łóżka to spal a łóżeczko parzylo i od razu pobudka. Teraz spi w lozeczku na drzemkach i w nocy tylko rano jak Mąż idzie do pracy to biorę go do siebie i śpimy przytuleni.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2025, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też odkąd mały skończył kilka tygodni (odkąd dostawka zaczęła parzyć) śpimy razem. Też się na początku bałam, ale teraz jest to tak naturalne, że ciężko będzie mi się z tym rozstać.

U nas dziś pobudka o 4, a niedawno pisałam, że regres minął hehe ale jesteśmy po szczepieniu to może dlatego.

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już spałam z dzieckiem od pierwszej nocy w szpitalu. Same położne mi mówiły , że co się dziwię, że nie chce spać sama, jak 9 miesięcy była ze mną.

Dołączam do teamu prawie nieprzespanej nocy.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mąż zabrał bobasa po 6 i spałam do 8:40!!!!!! Pierwsze przespane 2h ciągiem od miesiąca 🤯🤯🤯

KarolaKinga, Elza1234, Margareetka, Truuskaawka, przygodami66, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Jakby co to mój brat żyje i ma się świetnie 😅

Za to ja chyba zaraz palne sobie w łeb. Póki co tej nocy łącznie nie przespałam nawet godziny. Jeszcze chwila i po prostu będę płakać.

Ojej a co się dzieje? 🫩

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mi dziś mąż zabrał bobasa po 6 i spałam do 8:40!!!!!! Pierwsze przespane 2h ciągiem od miesiąca 🤯🤯🤯
    Anabbit ja sie bardzo solidaryzuje z Tobą i Twoim niewyspaniem tak ze dzisiaj świętujemy 😅🤣
    U nas w dodatku wlasnie leci juz pol godziny drzemki w łóżeczku, matka pije ciepłą kawę, cos pięknego.
    Dobrego dnia Wam życzę!

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś jak zasnęła o 20.20 to tylko się obudziła o 1.30 i spała do 6.30 🫶 dla mnie noc idealna, można tak zaczynać długi weekend, choć ja w tej długi weekend zamierzam pocisnąć z pracą 😅

KarolaKinga, Anabbit, Blackapple, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas dziś jak zasnęła o 20.20 to tylko się obudziła o 1.30 i spała do 6.30 🫶 dla mnie noc idealna, można tak zaczynać długi weekend, choć ja w tej długi weekend zamierzam pocisnąć z pracą 😅
    To rzeczywiście brzmi jak noc idealna 😀 pozytywnie zazdroszczę i podziwiam, że już pracujesz normalnie 😳

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Anabbit ja sie bardzo solidaryzuje z Tobą i Twoim niewyspaniem tak ze dzisiaj świętujemy 😅🤣
    U nas w dodatku wlasnie leci juz pol godziny drzemki w łóżeczku, matka pije ciepłą kawę, cos pięknego.
    Dobrego dnia Wam życzę!

Dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś może się zakończyć. Pamiętasz kiedy u was się zaczęło? 🙃

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydawało, że regres minął, ale chyba po prostu drzemki nam się ustabilizowały a w nocy jest różnie. Dzisiaj się budził o północy, 1.30, 4.15 i 6 coś tam a spał akurat całą noc z nami, bo śpiworek po wczorajszej giga kupie nie doschnął a do tego z nogawkami jest jeszcze o jakieś 7 cm za mały.

W ogóle macie może jakieś śpiworki z nogawkami do polecenia, ale na takie mniejsze bobo (on ma +/- 62 cm teraz)? Bo by się przydał a ten który kupiłam to pewnie będzie dobry na pół roku 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mnie się wydawało, że regres minął, ale chyba po prostu drzemki nam się ustabilizowały a w nocy jest różnie. Dzisiaj się budził o północy, 1.30, 4.15 i 6 coś tam a spał akurat całą noc z nami, bo śpiworek po wczorajszej giga kupie nie doschnął a do tego z nogawkami jest jeszcze o jakieś 7 cm za mały.

W ogóle macie może jakieś śpiworki z nogawkami do polecenia, ale na takie mniejsze bobo (on ma +/- 62 cm teraz)? Bo by się przydał a ten który kupiłam to pewnie będzie dobry na pół roku 🙈
    Ja mam z Jukki, ciekawa byłam czy wg przejdzie u nas. Co prawda jest ciut za duży, ale wkładam jej nogi w nogawki, tylko stopki ma w ściągaczach
    Kupiłam dwa, oba 2.5 tog, prałam już, mała jest w nich ciepła, dla mnie są całkowicie wystarczające a kosztują bodajże 80 zł za sztukę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 10:26

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś może się zakończyć. Pamiętasz kiedy u was się zaczęło? 🙃
    Tak z 1.5 miesiaca na pewno to trwa, w międzyczasie trafiły sie ze 2 lepsze nocki ale potem znów wszystko szlag trafiał 😅 zobaczymy jak bedzie teraz ale poki co cieszmy sie z małych rzeczy.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po urlopie 😊 powiem Wam, że wypoczęłam na tych wakacjach 🫣
    Serio moje dziecko chyba urodziło się mentalnie Włochem, to jaki on był grzeczny, uśmiechnięty, ciekawy świata, miód na moje serce ❤️ spacerówka weszła jak złoto, teraz już chyba nie wrócimy do gondoli xd

Ale żeby nie było tak kolorowo to regres snu ma się u nas doskonale i chyba rozgościł się na dłużej :( przez to mały już na stałe wylądował z nami w łóżku, bo śpi max pół godziny, po czym jak nie dostanie cycka do buzi to się wybudza z rykiem. Smoczkiem nie da się oszukać, musi być cyc i już 🫠

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ojej a co się dzieje? 🫩

Ostatecznie przespałam niecałe 3 godziny przez całą noc. Sama nie wiem co to się działo. Strasznie się rzucała/kręciła/wierciła. I bardzo mocno oczy sobie tarła. Chciala smoczka a co chwilę go wypluwała i jęczała. Musiałam ją przytulać albo chociaż dać jej moją rękę bo inaczej od razu obudzona. Więc jak nadszedł czas na sesję laktatorem to od razu oczy jak 5 zł. Po godzinie ją uspałam to w trakcie odkładania nadeszła kupa i znowu bajlando przez godzinę. Oczywiście w międzyczasie jeszcze pobudki na jedzenie 🫣 Kawoszem nie jestem,nie piję. Więc mam nadzieję że jakoś przetrwam ten dzień.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Kupiłam z Colorstories 6-12msc z nogawkami. Jest duży 😅 Moja też na ostatnim pomiarze miała 62cm,to nie dosięga do nogawek.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Witam w team ciężkiej nocki. Młody zasnal na niby na drzemke o 17 ale dla niego to juz byl sen nocny. Ale go obudziłam na kąpiel itp by troche pospal dłużej w nocy. I co?? Druga pobudka o 2:30 trwała godzine zanim udało mi sie go z powrotem uspic. A i tak wstal o6:15 bo go kupa męczyła. 🤯
    Dobrze ze za godzine pójdzie na drzemke to ide spac z nim.

Co do spania z dzieckiem? Ja nie widzę problemu. Wcześniej u nas w lozku pospał dłużej albo jak go sie odłożyło do naszego łóżka to spal a łóżeczko parzylo i od razu pobudka. Teraz spi w lozeczku na drzemkach i w nocy tylko rano jak Mąż idzie do pracy to biorę go do siebie i śpimy przytuleni.

Ale to miał 1 pobudkę? To chyba nieźle? Mój tez od 2.30 aż do 4 nie spał. A poszedl spać ok 18.30. Wstal ok 6.20. Ale ja jestem zadowolona
    No może nie ze tyle ta pobudka trwała Ale tylko 1
    Wolę jednak długa przerwę niż pobudki co 2h. Takie moje zdanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 13:03

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie się wydaje dziewczyny że te regresy tj skoki się nałożyły. U nas tez była jakby przerwa pare dni lepsze może tydzień nawet a teraz kiepsko od ok 3tyg już. Dla mnie typowo u nas to ten skok bo mamy lęk separacyjny i pobudki o dziwnych godzinach, przerwy w nocy itd. Poprzedni tez był ale inny bo były problemy z kp. Teraz od tych 2tyg je na leżąco i jest ok. Ze snem różnie właśnie. Poprzednie skoki to noce były zawsze dobre. Teraz niestety noce się pogorszyły a to typowe dla regresu snu 4/5msc
    Trzeba przezyc i tyle. Tfu w niemalowane i tak lepiej niż z corka . Tym się pocieszam xd ten regres jest niestety bd dlugi. U córki miałam wrażenie że nigdy się nie skończy. I właśnie charakterystyczne były pobudki nad ranem oraz przerwy w nocy. Przy pozostałych były problemy w dzień z drzemkami i zasypianie np na noc ale noce były ok. Tzn u niej to wszystko kiepsko było ze snem
    No ale też nocki się pogarszały tylko w tym regresie 4/5msc osiągając apogeum pobudek co 30min;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 12:58

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się przypomniało że jeśli się są warto oddzielać kp od spania
    Ja się staram bardzo bo jak tego nie pilnuje to jest gorzej. Takie mam wrazenie

‹‹ 2355 2356 2357 2358 2359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ