CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się nie będę wypowiadać o śnie, bo u nas regres minął przynajmniej w tym tygodniu i jest w porządku
więc tylko zasłużyłabym na „nie zesraj się xd „
Dobrego weekendu!
Ale ja też z młodą nie raz śpię, szczególnie nad ranem. Nawet dzisiaj w sumie wzięłam ją do łóżka po 5, żeby jeszcze dospala trochę. Ale ja to śpię tak czujnie że mnie głębszy oddech jest w stanie obudzić. Więc łokieć męża zawsze wyhacze wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 07:29
-
Witam w team ciężkiej nocki. Młody zasnal na niby na drzemke o 17 ale dla niego to juz byl sen nocny. Ale go obudziłam na kąpiel itp by troche pospal dłużej w nocy. I co?? Druga pobudka o 2:30 trwała godzine zanim udało mi sie go z powrotem uspic. A i tak wstal o6:15 bo go kupa męczyła. 🤯
Dobrze ze za godzine pójdzie na drzemke to ide spac z nim.
Co do spania z dzieckiem? Ja nie widzę problemu. Wcześniej u nas w lozku pospał dłużej albo jak go sie odłożyło do naszego łóżka to spal a łóżeczko parzylo i od razu pobudka. Teraz spi w lozeczku na drzemkach i w nocy tylko rano jak Mąż idzie do pracy to biorę go do siebie i śpimy przytuleni. -
My też odkąd mały skończył kilka tygodni (odkąd dostawka zaczęła parzyć) śpimy razem. Też się na początku bałam, ale teraz jest to tak naturalne, że ciężko będzie mi się z tym rozstać.
U nas dziś pobudka o 4, a niedawno pisałam, że regres minął hehe ale jesteśmy po szczepieniu to może dlatego. -
Anabbit ja sie bardzo solidaryzuje z Tobą i Twoim niewyspaniem tak ze dzisiaj świętujemy 😅🤣Anabbit wrote:Mi dziś mąż zabrał bobasa po 6 i spałam do 8:40!!!!!! Pierwsze przespane 2h ciągiem od miesiąca 🤯🤯🤯
U nas w dodatku wlasnie leci juz pol godziny drzemki w łóżeczku, matka pije ciepłą kawę, cos pięknego.
Dobrego dnia Wam życzę!
Anabbit lubi tę wiadomość
-
U nas dziś jak zasnęła o 20.20 to tylko się obudziła o 1.30 i spała do 6.30 🫶 dla mnie noc idealna, można tak zaczynać długi weekend, choć ja w tej długi weekend zamierzam pocisnąć z pracą 😅
KarolaKinga, Anabbit, Blackapple, Werzol lubią tę wiadomość
-
To rzeczywiście brzmi jak noc idealna 😀 pozytywnie zazdroszczę i podziwiam, że już pracujesz normalnie 😳Gusia_ wrote:U nas dziś jak zasnęła o 20.20 to tylko się obudziła o 1.30 i spała do 6.30 🫶 dla mnie noc idealna, można tak zaczynać długi weekend, choć ja w tej długi weekend zamierzam pocisnąć z pracą 😅
-
KarolaKinga wrote:Anabbit ja sie bardzo solidaryzuje z Tobą i Twoim niewyspaniem tak ze dzisiaj świętujemy 😅🤣
U nas w dodatku wlasnie leci juz pol godziny drzemki w łóżeczku, matka pije ciepłą kawę, cos pięknego.
Dobrego dnia Wam życzę!
Dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś może się zakończyć. Pamiętasz kiedy u was się zaczęło? 🙃 -
Mnie się wydawało, że regres minął, ale chyba po prostu drzemki nam się ustabilizowały a w nocy jest różnie. Dzisiaj się budził o północy, 1.30, 4.15 i 6 coś tam a spał akurat całą noc z nami, bo śpiworek po wczorajszej giga kupie nie doschnął a do tego z nogawkami jest jeszcze o jakieś 7 cm za mały.
W ogóle macie może jakieś śpiworki z nogawkami do polecenia, ale na takie mniejsze bobo (on ma +/- 62 cm teraz)? Bo by się przydał a ten który kupiłam to pewnie będzie dobry na pół roku 🙈 -
Ja mam z Jukki, ciekawa byłam czy wg przejdzie u nas. Co prawda jest ciut za duży, ale wkładam jej nogi w nogawki, tylko stopki ma w ściągaczachBlackapple wrote:Mnie się wydawało, że regres minął, ale chyba po prostu drzemki nam się ustabilizowały a w nocy jest różnie. Dzisiaj się budził o północy, 1.30, 4.15 i 6 coś tam a spał akurat całą noc z nami, bo śpiworek po wczorajszej giga kupie nie doschnął a do tego z nogawkami jest jeszcze o jakieś 7 cm za mały.
W ogóle macie może jakieś śpiworki z nogawkami do polecenia, ale na takie mniejsze bobo (on ma +/- 62 cm teraz)? Bo by się przydał a ten który kupiłam to pewnie będzie dobry na pół roku 🙈
Kupiłam dwa, oba 2.5 tog, prałam już, mała jest w nich ciepła, dla mnie są całkowicie wystarczające a kosztują bodajże 80 zł za sztukęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 10:26
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Tak z 1.5 miesiaca na pewno to trwa, w międzyczasie trafiły sie ze 2 lepsze nocki ale potem znów wszystko szlag trafiał 😅 zobaczymy jak bedzie teraz ale poki co cieszmy sie z małych rzeczy.Anabbit wrote:Dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś może się zakończyć. Pamiętasz kiedy u was się zaczęło? 🙃
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Witam się po urlopie 😊 powiem Wam, że wypoczęłam na tych wakacjach 🫣
Serio moje dziecko chyba urodziło się mentalnie Włochem, to jaki on był grzeczny, uśmiechnięty, ciekawy świata, miód na moje serce ❤️ spacerówka weszła jak złoto, teraz już chyba nie wrócimy do gondoli xd
Ale żeby nie było tak kolorowo to regres snu ma się u nas doskonale i chyba rozgościł się na dłużej
przez to mały już na stałe wylądował z nami w łóżku, bo śpi max pół godziny, po czym jak nie dostanie cycka do buzi to się wybudza z rykiem. Smoczkiem nie da się oszukać, musi być cyc i już 🫠
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ojej a co się dzieje?
Ostatecznie przespałam niecałe 3 godziny przez całą noc. Sama nie wiem co to się działo. Strasznie się rzucała/kręciła/wierciła. I bardzo mocno oczy sobie tarła. Chciala smoczka a co chwilę go wypluwała i jęczała. Musiałam ją przytulać albo chociaż dać jej moją rękę bo inaczej od razu obudzona. Więc jak nadszedł czas na sesję laktatorem to od razu oczy jak 5 zł. Po godzinie ją uspałam to w trakcie odkładania nadeszła kupa i znowu bajlando przez godzinę. Oczywiście w międzyczasie jeszcze pobudki na jedzenie 🫣 Kawoszem nie jestem,nie piję. Więc mam nadzieję że jakoś przetrwam ten dzień. -
Blackapple wrote:Mnie się wydawało, że regres minął, ale chyba po prostu drzemki nam się ustabilizowały a w nocy jest różnie. Dzisiaj się budził o północy, 1.30, 4.15 i 6 coś tam a spał akurat całą noc z nami, bo śpiworek po wczorajszej giga kupie nie doschnął a do tego z nogawkami jest jeszcze o jakieś 7 cm za mały.
W ogóle macie może jakieś śpiworki z nogawkami do polecenia, ale na takie mniejsze bobo (on ma +/- 62 cm teraz)? Bo by się przydał a ten który kupiłam to pewnie będzie dobry na pół roku 🙈
Kupiłam z Colorstories 6-12msc z nogawkami. Jest duży 😅 Moja też na ostatnim pomiarze miała 62cm,to nie dosięga do nogawek. -
Maj.a wrote:Witam w team ciężkiej nocki. Młody zasnal na niby na drzemke o 17 ale dla niego to juz byl sen nocny. Ale go obudziłam na kąpiel itp by troche pospal dłużej w nocy. I co?? Druga pobudka o 2:30 trwała godzine zanim udało mi sie go z powrotem uspic. A i tak wstal o6:15 bo go kupa męczyła. 🤯
Dobrze ze za godzine pójdzie na drzemke to ide spac z nim.
Co do spania z dzieckiem? Ja nie widzę problemu. Wcześniej u nas w lozku pospał dłużej albo jak go sie odłożyło do naszego łóżka to spal a łóżeczko parzylo i od razu pobudka. Teraz spi w lozeczku na drzemkach i w nocy tylko rano jak Mąż idzie do pracy to biorę go do siebie i śpimy przytuleni.
Ale to miał 1 pobudkę? To chyba nieźle? Mój tez od 2.30 aż do 4 nie spał. A poszedl spać ok 18.30. Wstal ok 6.20. Ale ja jestem zadowolona
No może nie ze tyle ta pobudka trwała Ale tylko 1
Wolę jednak długa przerwę niż pobudki co 2h. Takie moje zdanie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 13:03
-
Bo mnie się wydaje dziewczyny że te regresy tj skoki się nałożyły. U nas tez była jakby przerwa pare dni lepsze może tydzień nawet a teraz kiepsko od ok 3tyg już. Dla mnie typowo u nas to ten skok bo mamy lęk separacyjny i pobudki o dziwnych godzinach, przerwy w nocy itd. Poprzedni tez był ale inny bo były problemy z kp. Teraz od tych 2tyg je na leżąco i jest ok. Ze snem różnie właśnie. Poprzednie skoki to noce były zawsze dobre. Teraz niestety noce się pogorszyły a to typowe dla regresu snu 4/5msc
Trzeba przezyc i tyle. Tfu w niemalowane i tak lepiej niż z corka . Tym się pocieszam xd ten regres jest niestety bd dlugi. U córki miałam wrażenie że nigdy się nie skończy. I właśnie charakterystyczne były pobudki nad ranem oraz przerwy w nocy. Przy pozostałych były problemy w dzień z drzemkami i zasypianie np na noc ale noce były ok. Tzn u niej to wszystko kiepsko było ze snem
No ale też nocki się pogarszały tylko w tym regresie 4/5msc osiągając apogeum pobudek co 30min;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 12:58
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH