CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze, że piszecie, że też tak często jecie, bo ja już miałam rozkminy czy nie przesadzam, bo jem z 2x więcej niż mój mąż a jak sobie zrobię za długa przerwę to w głowie mi się kręci.
Mój też je teraz często, częściej chyba niż wczesniej, w dzień co 2 godziny w nocy czasem co 1-1.5, ale ja to się nawet cieszę, może coś w końcu przytyje, bo chyba nadal jest najmniejszy z wszystkich tutaj 🙈 -
Luna30 wrote:Nie wiem ale żyje ta nadzieja
W nocy też Ci je co 1.5?
U mnie bardziej to jeczy w nocy
Je ostatnio tak 3x tyle że wstaje o 5 i bardzo jeczy I robi przerwt nie może zasnąć
Ostatnio mniej więcej miedzy 19 a 1/2 je co 2h a później już do rana śpi z sutkiem w buzi 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 14:29
-
Blackapple my tu chyba mamy najmniejsze bobasy i ja tak samo się cieszę, że je często co +/-2h. Dzięki temu przynajmniej ostatnio wrócił na siatkę, a już byliśmy pod nią.
U nas w odbiciu z wagą pomogło wprowadzenie minimalnych ilości mm, które pomogło małemu na te alergie i wyciszyło trochę jelita. -
U nas do tej 17 dziś było ok i znowu placze Maluszek, po ostatniej drzemce dziś i wczoraj.. próbuje spać dalej ale nie wychodzi. Chwilowo lula na Tacie ale pewnie długo to nie wyjdzie. Wczoraj tak było po czym o 18-19 stwierdziła że po co spać i dopiero 21 zasnela
Wiecie ile średnio tygodni trwa typowo ten regres? U nas już ponad 2, tak mi się wydaje23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:U nas do tej 17 dziś było ok i znowu placze Maluszek, po ostatniej drzemce dziś i wczoraj.. próbuje spać dalej ale nie wychodzi. Chwilowo lula na Tacie ale pewnie długo to nie wyjdzie. Wczoraj tak było po czym o 18-19 stwierdziła że po co spać i dopiero 21 zasnela
Wiecie ile średnio tygodni trwa typowo ten regres? U nas już ponad 2, tak mi się wydaje
Ja mam wrażenie że trwa i trwa już od początku 4rtego msc. A zaraz 5ty...ale wydaje mi się że to jest 2gi skok u nas. Bo była chwila przerwy. Mój nie spi od 12stej xd -
To ja nawet nie mówię ile trwał nasz pierwszy blok snu, od razu idę się zes*ać 😂 ale przez to mamy dzisiaj mało karmień, więc chyba będziemy wieczorem nadrabiać. U nas ogólnie każda drzemka jest poprzedzona płaczem ze zmęczenia, tylko w wózku ładnie zasypia
Byłyśmy dzisiaj na kawie u koleżanki, super spokojne dziecko, tylko trochę spaceru nam brakowało bo u nas leje cały dzień
-
Mi się sporo lepiej spało przy noworodku. Karmienie, bujanie przez Tatę od 19-20, sen po 4-5h x2 i potem3h. Bywało że musiałam ją wybudzać bo spala za długo (mało na początku przybierała na wadze).23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:U nas do tej 17 dziś było ok i znowu placze Maluszek, po ostatniej drzemce dziś i wczoraj.. próbuje spać dalej ale nie wychodzi. Chwilowo lula na Tacie ale pewnie długo to nie wyjdzie. Wczoraj tak było po czym o 18-19 stwierdziła że po co spać i dopiero 21 zasnela
Wiecie ile średnio tygodni trwa typowo ten regres? U nas już ponad 2, tak mi się wydaje
U nas już szósty tydzień się zaczął xDDD -
Nineq wrote:Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.
Nooo ja też. Chwaliłam się po tum pierwszym większym skoku że już dobrze. To mi przywaliło już 3tyg co dzień to gorzej. Dzisiaj po pobudce o 12 zasnął przed chwilą także...a spał mi wcześniej 3x po godzinie półtorej i 18-6.30 z 1 pobudka. Aż nie wierze ze tak było xd -
Luna30 wrote:Ja mam wrażenie że trwa i trwa już od początku 4rtego msc. A zaraz 5ty...ale wydaje mi się że to jest 2gi skok u nas. Bo była chwila przerwy. Mój nie spi od 12stej xd
Jaki status drzemek u Was na koniec dnia?
U nas 40/60/40 😀 i właśnie trwa usypianie na noc -
Anabbit wrote:Jaki status drzemek u Was na koniec dnia?
U nas 40/60/40 😀 i właśnie trwa usypianie na noc
Haha.
Godzina/godzina/ 15min przy cycu i zasnął właśnie niedawno
Choć te 2x po godz też naciągane, wydaje mi się że wstal wcześniej ale głowy nie dam bo też spałam na 1szej drzemce
To świetnie wam poszło mój po drzemce od 12 do 18.30 nie spał tylko te 15min póki jadl
Powiedzie że to apogeum i gorzej nie będzie
Powiedzcie
Potrzebuję nadzieji
A i jeszxze stary przeziębiony
Takie combo
Jedyne co to nie było jekow wieczorem młody był radosny. To mnie zdziwiło xdWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 19:02
-
Luna30 wrote:A nie jak u nas że była przerwa pomiędzy? U nas ten najnowszy to jest lek separacyjny ewidentnie czyli regres snu 4/5msc
Nie mogę do kibla sama iść bez ryku:)
Przerwy brak. Jedyna poprawa to taka, że od 2 tyg już nie wstaje w środku nocy na 2h zabawy xDD
hmm może u nas też to być. Dziś wyła za każdym razem jak szłam do kibla/po coś do drugiego pokoju i nie bylo mnie dosłownie minutę, ale myślałam, że jest po prostu marudna. no, ale wpada dosłownie w histeryczny płacz gdy zostaje sama w pokoju, po czynnych wracam od razu banan na buzi 🙃
Luna30 lubi tę wiadomość