CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Są maści bez lidokainy, ale nie na wszystkie dzieci chyba zadziałają. Osobiście bym gryzaki wodne zamroziła lub w smoczka (Philipsa tak na pewno ma) wcisnęła wodę lub mleko i zamroziła. Na instagramie mignęło mi gdzieś, że ludzie smoczki od butelek Philipsa napełniają mlekiem i tez mrożą. A one nie kapią więc nic nie wyleci.
-
Te gryzaki chłodzące to tylko do lodówki, nie do zamrażarki, bo można odmrozić dziąsła
to też spoko sposób, ale mojemu ten wodny gryzak nie podchodzi, jakoś kształt nie ten. Więc memlamy tylko grzyba i kukurydzę xD a ta maść Nurodent właśnie jest bez lidokainy, ona jest niby taka łagodząca, ale też nie widzę po niej różnicy. No ale smaruję, chociaż sobie mój palec chwilę possie to jest spokojny xd
-
Ano widzisz, nie pomyślałam z tymi gryzakami🤔nie musiałam póki co korzystać.Tanashi wrote:Te gryzaki chłodzące to tylko do lodówki, nie do zamrażarki, bo można odmrozić dziąsła
to też spoko sposób, ale mojemu ten wodny gryzak nie podchodzi, jakoś kształt nie ten. Więc memlamy tylko grzyba i kukurydzę xD a ta maść Nurodent właśnie jest bez lidokainy, ona jest niby taka łagodząca, ale też nie widzę po niej różnicy. No ale smaruję, chociaż sobie mój palec chwilę possie to jest spokojny xd
Jeszcze gdzieś mi mignęło, że ludzi dają spring onion, to chyba dymka? Te końcówki podobno łagodzą 😅ale tonący brzytwy się chwyta. -
Nineq wrote:Ano widzisz, nie pomyślałam z tymi gryzakami🤔nie musiałam póki co korzystać.
Jeszcze gdzieś mi mignęło, że ludzi dają spring onion, to chyba dymka? Te końcówki podobno łagodzą 😅ale tonący brzytwy się chwyta.
Mombella są super na ząbkowanie
Wodne są też fajne ale właśnie trzeba trafić ksztalt
Jeszcze mi się prxypomnialo- zimne owoce jakoś koleżanka dawała w jakims takim smoczku jakby...ja używałam gryzaków i paracetamoluWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 12:44
-
Tanashi wrote:Te gryzaki chłodzące to tylko do lodówki, nie do zamrażarki, bo można odmrozić dziąsła
Strasznie długo mu chyba te zęby idą? Coś wyszło?
Bo u nas u córki to hardcore to były 2-3dni raczejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 12:45
-
Nie... Ma dwie twarde kreski na górze wyczuwalne pod palcem, dwie jedynki, na jednej przebity kawałek zęba, wystaje taki biały punkt. Ale ma to od drugiego miesiąca xd na dole też się jeden pojawił. I od dwóch tygodni na wyraźnie spuchnięte, górę w sumie, bo dół wygląda normalnie. Serio mamy chyba najwolniejsze wyrzynanie się na świecie, codziennie tam zaglądam z nadzieją i codziennie jestem załamana xD Ale z tego co pamiętam to u córki też długo wychodziły, a potem jak wyszło to pięć w tydzień, więc może taka ich uroda xd
-
Mój nie lubi tych wodnych. Zaraz je rzuca.Luna30 wrote:Mombella są super na ząbkowanie
Wodne są też fajne ale właśnie trzeba trafić ksztalt
Jeszcze mi się prxypomnialo- zimne owoce jakoś koleżanka dawała w jakims takim smoczku jakby...ja używałam gryzaków i paracetamolu
Pewnie coś w tym stylu: https://tiny.pl/2n3m8twv
Też to mam, narazie na najmniejszych dziurkach dałam ziemniaka 😄później pewnie wjadą owoce. -
Ja na zęby kupuje żel calgel i daje ibuprofen jak jest źle. Z gadżetów zimny gryzak lub chłodny banan w bboxie. Ale u nas właśnie wychodzi ząb środkowej
Z zabawek to u nas bardziej jak Tanashi, ma kilka grzechotek, dwie książeczki, piłki sensoryczne ale w sumie i tak woli siostry. Jestem naprawdę pewna, że ominie nas etap tych głupich grających zabawek i chwyci za barbie, bo tego mam pół domu. Ale my mamy aż 3 zabawki grające i to w piwnicy 😅 jestem chyba tą matką co za bardzo już nie zwraca uwagi czym się bawi niemowlak, za to słucham dużo o marzeniach moich starszych na nadchodzące święta 😅 -
U nas marudnie bo za późno zaproponowałam spacer. W krzyku szybko do domu i jeść
A moja Mama... polknela wiertło u dentysty
Ja p... jeden z lepszych gabinetów
Ma zabieg bo to znaleźli na sor. Dobrze że znalezione23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Elza1234 wrote:Lo panie kochany
Jakim cudem? Wypadło i przełknęła? Dobrze że jej nie pokaleczyło przewodu pokarmowego 🙈🙈
Dokładnie tak... wypadło.. coś z koronami itp miała robione wleżenie i dużo znieczulenia i nie czuła tego więc pewnie stąd polknelaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 13:26
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Tanashi wrote:Nie... Ma dwie twarde kreski na górze wyczuwalne pod palcem, dwie jedynki, na jednej przebity kawałek zęba, wystaje taki biały punkt. Ale ma to od drugiego miesiąca xd na dole też się jeden pojawił. I od dwóch tygodni na wyraźnie spuchnięte, górę w sumie, bo dół wygląda normalnie. Serio mamy chyba najwolniejsze wyrzynanie się na świecie, codziennie tam zaglądam z nadzieją i codziennie jestem załamana xD Ale z tego co pamiętam to u córki też długo wychodziły, a potem jak wyszło to pięć w tydzień, więc może taka ich uroda xd
No może...oby. ile można xd choć mój się ślini i ślini i jeczy nieziemsko. Może czas zobaczyć. Ale codziennie paracetamolu mu dać nie bede:) u córki dawałam zwykle 2-3dni. -
Gusia_ wrote:Ja na zęby kupuje żel calgel i daje ibuprofen jak jest źle. Z gadżetów zimny gryzak lub chłodny banan w bboxie. Ale u nas właśnie wychodzi ząb środkowej
Z zabawek to u nas bardziej jak Tanashi, ma kilka grzechotek, dwie książeczki, piłki sensoryczne ale w sumie i tak woli siostry. Jestem naprawdę pewna, że ominie nas etap tych głupich grających zabawek i chwyci za barbie, bo tego mam pół domu. Ale my mamy aż 3 zabawki grające i to w piwnicy 😅 jestem chyba tą matką co za bardzo już nie zwraca uwagi czym się bawi niemowlak, za to słucham dużo o marzeniach moich starszych na nadchodzące święta 😅
Mój uwielbia patrzeć np jak siostra z koleżankami się bawią
albo ona jak się bawi. Leżał ostatnio na brzuszku ona układała lego i nie było dzieci. Gorzej jak zacznie pełzać do tych małych elementów.
Chociaż ostatnio to u nas poszło w drugą stronę. Siostra chce mieć gryzaki, kraba i grzechotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 15:14
-
A to u nas hitem dalej pałąk, jeszcze taki jeżyk z różnymi materiałami i dodatkami, żyrafą Sophie do gryzienia, grzybek i książeczka kontrastowa. Ogólnie to mamy sporo zabawek, część odziedziczonych i sporo dostał nowych, bo co ktoś przychodził to przynosił. On w sumie lubi wszystko
Ale fakt, że człowiek mu do zabawy najlepszy, a najlepiej to jego 9-letnia kuzynka 😅
W nocy też chyba przeszedł jakąś aktualizację, bo jak nigdy obudził sie o 3 na mleko, jakoś o 4 zasnął z powrotem 🙈 -
No i teraz zaczyna się marudzenie. Ja w sumie już nie wiem czy to na dziąsła czy jesc by chciala wiecej a przy kp na wieczor ma mniej. Czy jedzeniem łagodzi bol dziąseł? A może by już chciała zjeść coś konkretniejszego bo sięga ręką jak jemy itp. Czy to w związku z tym że nie umie zasnąć. Dopytam w poniedziałek pediatry o dziąsła bo jednak mam wizytę z nfz na zdrowe dzieci wtedy jakimś cudem. Ja tam nie widzę nic wielkiego, nie są czerwone ani nic..
Z dobrych wieści Mama w domu i wszystko poszło git. Nowy strach przed dentysta odblokowany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 18:18
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Ja bym nie doszukiwała się głębszego powodu. Moje dziecko codziennie od ok. 18 marudzi. Chwila zabawy i płacz, zmiana miejsca, marudzenie - ale on tak ma po całym dniu i jest zmęczony. Jednego dnia drzemki skończy o 16 i jest w miarę ok, innego jak dziś, o 14 i przed 18 zaczął płacz.Cel95 wrote:No i teraz zaczyna się marudzenie. Ja w sumie już nie wiem czy to na dziąsła czy jesc by chciala wiecej a przy kp na wieczor ma mniej. Czy jedzeniem łagodzi bol dziąseł? A może by już chciała zjeść coś konkretniejszego bo sięga ręką jak jemy itp. Czy to w związku z tym że nie umie zasnąć. Dopytam w poniedziałek pediatry o dziąsła bo jednak mam wizytę z nfz na zdrowe dzieci wtedy jakimś cudem. Ja tam nie widzę nic wielkiego, nie są czerwone ani nic..
Z dobrych wieści Mama w domu i wszystko poszło git. Nowy strach przed dentysta odblokowany
Uważam, że Twoje dziecko jest zmęczone po całym dniu. Ona ma raptem 4 miesiące, nie możemy wymagać od tych dzieci, żeby cały czas były radosne.
przygodami66, Elza1234, Kkk77, Alex_92, Revolutionary , KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Nineq wyjęłaś mi to z ust
U nas od godziny 17:30/18 też jest marudzenie, w zależności jak wypadała wcześniejsza drzemka
Ja też uważam, że Twoje dziecko jest po ludzku zmęczone ona ma naprawdę dopiero 4 miesiące, nadal potrzebuje dużo snu -
U nas też ok 18 bobas przechodzi transformację w marudę - może i miał drzemki w ciągu dnia, ale jednak każdy nawet zwykły dzień jest dla jego mózgu dużą atrakcją i może mieć też dosyć. On nigdy nie miał tak, że calutki dzień było super. Ale jak nie strzeli popołudniowej drzemki… to dopiero jest piekło xD