Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a jak lot i ta cała podróż

event.png

Wysłany: 8 listopada 2025, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała osiągnęła 6 kg🫡

kasssia, Anabbit, Elza1234, Margareetka, KarolaKinga, Blackapple, Revolutionary , Gusia_, Alex_92, Werzol, xSmerfetkax, Biedronka@ lubią tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margaretka a jak lot i ta cała podróż

Lot ekstra, bałam się że będzie marudził i przeszkadzał innym w podróży 🫣 a on tylko trochę popłakał przed startem (halo no nikt nie lubi siedzieć w nagrzanym samolocie bez ruchu xd) ale jak tylko ruszyliśmy na pas to w momencie zasnął i cały lot przespał.
    Cała podróż też super 🥰 bałam się jakiegoś przebodźcowania, bo jednak tyle nowych miejsc, dużo ludzi, głośno. Jedna Pani się pytała czy może nam zrobić zdjęcie, jak miałam go w nosidełku, bo takie adorable baby xd

Cudowne uczucie dla mnie pokazywać świat takiemu małemu człowiekowi 😍 niesamowicie się cieszę, że tak fajnie się odnalazł w nowym miejscu i udało nam się troszkę zwiedzić.

Revolutionary , Anabbit, Werzol, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka brzmi jak wpis z innej rzeczywistości xd ja właśnie myślę jak odmówić wizyty u rodziny męża godzine i pol drogi od nas w tym prababciom bo po prostu wiem, że się nie uda

Ale to musi być fajne, tak właśnie planowałam kiedyś jednak no nie ludze się już. Muszę robić coś źle ale ciągle nie wiem co konkretnie.

My dopiero idziemy spać ale pewnie dziś nie pospimy😅 ten regres kiedyś mija? Czytam że u niektórych zostaje nawet na rok itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2025, 20:57

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Margaretka brzmi jak wpis z innej rzeczywistości xd

Żeby nie było tak kolorowo, to regres snu na wyjeździe miał się wyśmienicie i w nocy pobudki były standardowo co 1-1,5h 🫠 łącznie z porannym wstawaniem o godzinie 5:00 🫠

No i planowałam się napić aperolka, wzięłam nawet nasze mm na wyjazd, ale ostatecznie się bałam i wzięłam tylko mini łyka od męża 🫣

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2025, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Żeby nie było tak kolorowo, to regres snu na wyjeździe miał się wyśmienicie i w nocy pobudki były standardowo co 1-1,5h 🫠 łącznie z porannym wstawaniem o godzinie 5:00 🫠

No i planowałam się napić aperolka, wzięłam nawet nasze mm na wyjazd, ale ostatecznie się bałam i wzięłam tylko mini łyka od męża 🫣

Miałam podobnie z winem na Węgrzech, specjalnie wzięłam laktator i pojemniczki, żeby mu dać odciagnięte z butli a potem i tak się bałam i tylko wzięłam łyka od męża 😅

age.png

Wysłany: 8 listopada 2025, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Lot ekstra, bałam się że będzie marudził i przeszkadzał innym w podróży 🫣 a on tylko trochę popłakał przed startem (halo no nikt nie lubi siedzieć w nagrzanym samolocie bez ruchu xd) ale jak tylko ruszyliśmy na pas to w momencie zasnął i cały lot przespał.
    Cała podróż też super 🥰 bałam się jakiegoś przebodźcowania, bo jednak tyle nowych miejsc, dużo ludzi, głośno. Jedna Pani się pytała czy może nam zrobić zdjęcie, jak miałam go w nosidełku, bo takie adorable baby xd

Cudowne uczucie dla mnie pokazywać świat takiemu małemu człowiekowi 😍 niesamowicie się cieszę, że tak fajnie się odnalazł w nowym miejscu i udało nam się troszkę zwiedzić.
    A co zwiedzaliście?

Ja to bym gdzies już chętnie poleciała.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym pewnie potem rozkminiala, ale jakbyście piły przy mniejszej ilości snu to mogłybyście być jeszcze mniej wyspane xd

U nas właśnie piski pterodaktyla w pakiecie z kupka i przesikanym pamperem.

3ki są za małe i cisną w udka, a 4ki są jak widać za duże... xD super

Ja sobie na razie nie wyobrażam wyjazdów bo widać, że ma etap, że tłumy ja przebodzcowuja no i płacze na nowe twarze.

Z 1 strony bardzo dziwnie się czuje z tym że rok nie byłam na wakacjach, jakaś abstrakcja.... nawet jako niemowle nie miałam takiej przerwy. Ale z drugiej bardzo nam zależało na Maluszku więc po prostu trzeba mieć perspektywę, że się kiedyś wróci do podróży.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykończona
    Noc tragiczna
    Poszedl spać o 23 tzn od 18stej niby spal ale co chwile jeczal i jadl i wstal o 2.20 na karmienie a dzień od 5tej. Z tym że po 2.30 jeszxze noe spał. Budził mnie już od 4rtej więc w zasadzie to spałam między 23 a 2.30. 3.5h snu na całą noc😭
    Jak te dzieci funkcjonują bez snu. Ktoś moze wytłumaczyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 05:40

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny podpowiedzcie coś mądrego bo zwariuję 😖
    We wtorek mieliśmy wizytę kwalifikacyjną i szczepienia na pneumokoki. Oczywiście nie odbyło się bez dyskusji na temat witaminy D. Tłumaczyłam pani Doktor, że zmieniliśmy już na Devikap a i tak mamy bóle brzuszka, prężenia się, ale jest lepiej niż po 2 poprzednich preparatach. Na co pani Doktor wymyśliła, żeby podawać błonnik 1 saszetkę i zwiększyć witaminę D do 1000j, bo mamy niedobór (było 28.3 ng/ml we wrześniu przy normie od 30 i nie podawaniu żadnej witaminy D). Finalnie w środę mieliśmy ostatnią 💩 Ja widzę, że małego ten brzuszek męczy, no ale już sama nie wiem co robić. Zaczynam wariować, bo 2 miesiąc życia to był cyrk na kółkach właśnie przez ten brzuszek przez co odstawiliśmy zupełnie witaminę D i było lepiej.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    We wtorek mieliśmy wizytę kwalifikacyjną i szczepienia na pneumokoki. Oczywiście nie odbyło się bez dyskusji na temat witaminy D. Tłumaczyłam pani Doktor, że zmieniliśmy już na Devikap a i tak mamy bóle brzuszka, prężenia się, ale jest lepiej niż po 2 poprzednich preparatach. Na co pani Doktor wymyśliła, żeby podawać błonnik 1 saszetkę i zwiększyć witaminę D do 1000j, bo mamy niedobór (było 28.3 ng/ml we wrześniu przy normie od 30 i nie podawaniu żadnej witaminy D). Finalnie w środę mieliśmy ostatnią 💩 Ja widzę, że małego ten brzuszek męczy, no ale już sama nie wiem co robić. Zaczynam wariować, bo 2 miesiąc życia to był cyrk na kółkach właśnie przez ten brzuszek przez co odstawiliśmy zupełnie witaminę D i było lepiej.
    Nie odniosę się do wszystkiego, ale na brak kupy u mojego pomaga laktuloza.
    I tak właśnie jak mu ojciec wczoraj dał tak dziś o 6 poszła kupa, że aż do spiworka doszło.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 9 listopada 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Zmień witam d. Są w kapsułkach. Może te będzie tolerować

event.png

Wysłany: 9 listopada 2025, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Jestem wykończona
    Noc tragiczna
    Poszedl spać o 23 tzn od 18stej niby spal ale co chwile jeczal i jadl i wstal o 2.20 na karmienie a dzień od 5tej. Z tym że po 2.30 jeszxze noe spał. Budził mnie już od 4rtej więc w zasadzie to spałam między 23 a 2.30. 3.5h snu na całą noc😭
    Jak te dzieci funkcjonują bez snu. Ktoś moze wytłumaczyć...
    Ładują się nasz energią. Wampirki energetyczne

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienić to nie problem, tylko czy ta dawka 1000j to nie przesada? No ja nie wiem, skoro bez suplementacji jest minimalnie poniżej dolnej granicy to jaki sens dowalać od razu podwójną dawkę zamiast poczekać jaki efekt będzie miała dawka 400j. Cholera no nie jestem lekarzem, ale na logikę mi się to nie klei.

Nineq a ile tego syropu daliście?

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, 2.5 ml na dobę, ale zaczynaliśmy już ze trzy tygodnie temu. Wczoraj dostał pewnie ok. 4.5 - 5 ml, bo tacie się przelało.

Alex_92 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A co zwiedzaliście?

Ja to bym gdzies już chętnie poleciała.

Zwiedziliśmy Katanie, Taormine i Syrakuzy.

Nasza noc dziś to też jakiś żart... Młody śpi tylko z cyckiem w buzi, jak mu go wyjmę albo spróbuję dać smoczek to rzuca się po łóżku jak ryba bez wody 🤦 dziś mąż go próbował utulić w nocy do dalszego snu to ryczał mu na rękach 40min 🥴
    Musi się nauczyć zasypiać w nocy inaczej niż przy piersi, tylko ja nie jestem w stanie dać mu się "wypłakać" u męża na rękach, bo mi serce pęka.

preg.png

age.png

Wysłany: 9 listopada 2025, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Zmienić to nie problem, tylko czy ta dawka 1000j to nie przesada? No ja nie wiem, skoro bez suplementacji jest minimalnie poniżej dolnej granicy to jaki sens dowalać od razu podwójną dawkę zamiast poczekać jaki efekt będzie miała dawka 400j. Cholera no nie jestem lekarzem, ale na logikę mi się to nie klei.

Nineq a ile tego syropu daliście?
    Przy niedoborach nie jest za duża. Jest okej. Wit d lekko poniżej normy to dosyć duży niedobór. Ona powinna być wyżej w widełkach. Teraz chyba w w ogóle podnieśli normy.
    Ja swoje nie daje. Muszę zacząć. Okropna matka ze mnie.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Nasza noc dziś to też jakiś żart... Młody śpi tylko z cyckiem w buzi, jak mu go wyjmę albo spróbuję dać smoczek to rzuca się po łóżku jak ryba bez wody 🤦 dziś mąż go próbował utulić w nocy do dalszego snu to ryczał mu na rękach 40min 🥴
    Musi się nauczyć zasypiać w nocy inaczej niż przy piersi, tylko ja nie jestem w stanie dać mu się "wypłakać" u męża na rękach, bo mi serce pęka.

Mam dokładnie to samo 🫩 od 2:30 do 5:30 spała z autkiem w buzi a później zaczęła dzień 🤯 na szczęście mąż ją zabrał i dał mi pospać do 9 a teraz on odsypia 🫩☕️

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:

Mam ten sam problem, tylko z drugiej strony sama nie wiem co robić, bo nie wiem czy to takie super dla dziecka, żeby mu dawać się wypłakać i cały czas mam w głowie to, że wszystkie ssaki zasypiają na cycu.
    Chyba na razie spróbuję rozdzielić wieczorne karmienie od zasypiania i zrobimy kolejność kąpiel, cyc, czytanie zamiast czytanie, kąpiel cyc.

No i on sobie już ustalił harmonogram drzemek ładnie i na środkową i tak zasypia bez cyca, co najwyżej ze smoczkiem albo trochę trzeba pobujać, więc chyba spróbuję też pierwszą bez cyca a za jakiś czas też trzecią.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mam dokładnie to samo 🫩 od 2:30 do 5:30 spała z autkiem w buzi a później zaczęła dzień 🤯 na szczęście mąż ją zabrał i dał mi pospać do 9 a teraz on odsypia 🫩☕️

Czyli to samo. Od 2.30 do t bram spania I dzień od 5tej. Mój costam niby pospal do tej 5tej ale to były jeki co chwile budził się jeczal, szedł spać i znowu. Yetaz też wstal po 40min drzemki i zmęczony jeczy

‹‹ ‹ 2353 2354 2355 2356 2357 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ