Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Lot ekstra, bałam się że będzie marudził i przeszkadzał innym w podróży 🫣 a on tylko trochę popłakał przed startem (halo no nikt nie lubi siedzieć w nagrzanym samolocie bez ruchu xd) ale jak tylko ruszyliśmy na pas to w momencie zasnął i cały lot przespał.
    Cała podróż też super 🥰 bałam się jakiegoś przebodźcowania, bo jednak tyle nowych miejsc, dużo ludzi, głośno. Jedna Pani się pytała czy może nam zrobić zdjęcie, jak miałam go w nosidełku, bo takie adorable baby xd

Cudowne uczucie dla mnie pokazywać świat takiemu małemu człowiekowi 😍 niesamowicie się cieszę, że tak fajnie się odnalazł w nowym miejscu i udało nam się troszkę zwiedzić.
    Margaretka ale super ze sie Wam tak podróż udała 🥰 po fotkach na FB widac jak sie świetnie bawiliście no a baby faktycznie adorable 😁

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czyli to samo. Od 2.30 do t bram spania I dzień od 5tej. Mój costam niby pospal do tej 5tej ale to były jeki co chwile budził się jeczal, szedł spać i znowu. Yetaz też wstal po 40min drzemki i zmęczony jeczy

Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie

Luna30 lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spalam w nocy 7 godzin życie jest piękne 🥹 idę sie zes*ac 😅

Elza1234, Margareetka, Alex_92, Truuskaawka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Może jeszcze jednym lub dwóch blokach snu?
    Tak, wiesz co robić 😑

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:

Przynajmniej dajesz nadzieję, że ten regres kiedyś minie 😉

KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie

O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz

• KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Może jeszcze jednym lub dwóch blokach snu?
    Tak, wiesz co robić 😑
    W trzech 😅 3.5h (szoooook), godzina i 2.5h. Mam nadzieję ze to nie jednorazowy wybryk 😅

Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz

Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha

Łeb w łeb

Anabbit lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha

Łeb w łeb

Update - zasnęła. ✌️

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Update - zasnęła. ✌️

Mój twardy zawodnik, wciąż jeczy

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że się cofnęliśmy ostatnio do 2 miesiąca. Strasznie dużo ulewania ostatnio, codziennie problemy z brzuszkiem i kupą. To się nie kończy po prostu 🥲

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Mam ten sam problem, tylko z drugiej strony sama nie wiem co robić, bo nie wiem czy to takie super dla dziecka, żeby mu dawać się wypłakać i cały czas mam w głowie to, że wszystkie ssaki zasypiają na cycu.
    Chyba na razie spróbuję rozdzielić wieczorne karmienie od zasypiania i zrobimy kolejność kąpiel, cyc, czytanie zamiast czytanie, kąpiel cyc.

No i on sobie już ustalił harmonogram drzemek ładnie i na środkową i tak zasypia bez cyca, co najwyżej ze smoczkiem albo trochę trzeba pobujać, więc chyba spróbuję też pierwszą bez cyca a za jakiś czas też trzecią.

No niby to nie jest takie wypłakiwanie się na zasadzie, zostawię cie w łóżeczku i płacz aż zaśniesz, tylko jednak ktoś go tuli cały czas. Ale no mega trudne to jest wiedząc, że ma się narzędzie żeby jednak to dziecko nie płakało.
    U nas drzemki też potrafią być bez problemu bez cyca, zaśnie na rękach chodząc, na piłce, w wózku ale tam musi mieć smoczek. Tylko te noce...

KarolaKinga trzymam kciuki, żeby to była poprawa na stałe, a nawet dopiero początek poprawy 💪

U nas wlatuje właśnie drzemka numer dwa, ciekawe czy da się odłożyć i ile pośpi 🫣

preg.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja mam wrażenie że się cofnęliśmy ostatnio do 2 miesiąca. Strasznie dużo ulewania ostatnio, codziennie problemy z brzuszkiem i kupą. To się nie kończy po prostu 🥲

To samo myślałam. Mój je jak noworodek nawet. Co 2.5h. Lepiej chyba nawet spał jako noworodek niż teraz.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój twardy zawodnik, wciąż jeczy

No o zasnął na 40min. Teraz znowu wstal i jeczy.

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To samo myślałam. Mój je jak noworodek nawet. Co 2.5h. Lepiej chyba nawet spał jako noworodek niż teraz.

Moja je co 1,5h 😑😑 myślicie, że coś się zmieni przy RD?

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Nie wiem ale żyje ta nadzieja
    W nocy też Ci je co 1.5?
    U mnie bardziej to jeczy w nocy
    Je ostatnio tak 3x tyle że wstaje o 5 i bardzo jeczy I robi przerwt nie może zasnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 12:52

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te dzidziusie mają małe żołądki więc nie dziwi mnie jak chcą często jeść. Szczerze jak kp to sama co te max 2 coś jem 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Przy jednym posiłku (marchewka, dynia, marchewka z dynią itd.) dziennie potrafi zrobić przerwę ok. 4h. Już czwarty dzień wychodzi 5x mleko na dobę, a było 6x.

Luna30 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dla mnie te dzidziusie mają małe żołądki więc nie dziwi mnie jak chcą często jeść. Szczerze jak kp to sama co te max 2 coś jem 🫣

Ja to samo, z moją hipoglikemia 2h to max, bo inaczej zaczyna się drżenie rąk 😅 i ten głód ciągle 🫠

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to nadajemy na podobnych falach 🤣🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ ‹ 2354 2355 2356 2357 2358 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ