CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margaretka ale super ze sie Wam tak podróż udała 🥰 po fotkach na FB widac jak sie świetnie bawiliście no a baby faktycznie adorable 😁Margareetka wrote:Lot ekstra, bałam się że będzie marudził i przeszkadzał innym w podróży 🫣 a on tylko trochę popłakał przed startem (halo no nikt nie lubi siedzieć w nagrzanym samolocie bez ruchu xd) ale jak tylko ruszyliśmy na pas to w momencie zasnął i cały lot przespał.
Cała podróż też super 🥰 bałam się jakiegoś przebodźcowania, bo jednak tyle nowych miejsc, dużo ludzi, głośno. Jedna Pani się pytała czy może nam zrobić zdjęcie, jak miałam go w nosidełku, bo takie adorable baby xd
Cudowne uczucie dla mnie pokazywać świat takiemu małemu człowiekowi 😍 niesamowicie się cieszę, że tak fajnie się odnalazł w nowym miejscu i udało nam się troszkę zwiedzić.
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Czyli to samo. Od 2.30 do t bram spania I dzień od 5tej. Mój costam niby pospal do tej 5tej ale to były jeki co chwile budził się jeczal, szedł spać i znowu. Yetaz też wstal po 40min drzemki i zmęczony jeczy
Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Może jeszcze jednym lub dwóch blokach snu?KarolaKinga wrote:Ja dzis spalam w nocy 7 godzin życie jest piękne 🥹 idę sie zes*ac 😅
Tak, wiesz co robić 😑 -
Anabbit wrote:Żyjemy tym samym życiem dziś 😂 moja spała 8:20-9 i teraz siedzi i marudzi, ale spać nie pójdzie
O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz
Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha
Łeb w łeb
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:O mój identycznie. Dokładnie te same godziny xd 8-9. I to samo jeczy I nie spi teraz
Wy chyba wstaliście po 5tej a my prawie ze rowno 5ta. to mój nadrobił te 20min bo spał od 8 xd haha
Łeb w łeb
Update - zasnęła. ✌️ -
Blackapple wrote:Mam ten sam problem, tylko z drugiej strony sama nie wiem co robić, bo nie wiem czy to takie super dla dziecka, żeby mu dawać się wypłakać i cały czas mam w głowie to, że wszystkie ssaki zasypiają na cycu.
Chyba na razie spróbuję rozdzielić wieczorne karmienie od zasypiania i zrobimy kolejność kąpiel, cyc, czytanie zamiast czytanie, kąpiel cyc.
No i on sobie już ustalił harmonogram drzemek ładnie i na środkową i tak zasypia bez cyca, co najwyżej ze smoczkiem albo trochę trzeba pobujać, więc chyba spróbuję też pierwszą bez cyca a za jakiś czas też trzecią.
No niby to nie jest takie wypłakiwanie się na zasadzie, zostawię cie w łóżeczku i płacz aż zaśniesz, tylko jednak ktoś go tuli cały czas. Ale no mega trudne to jest wiedząc, że ma się narzędzie żeby jednak to dziecko nie płakało.
U nas drzemki też potrafią być bez problemu bez cyca, zaśnie na rękach chodząc, na piłce, w wózku ale tam musi mieć smoczek. Tylko te noce...
KarolaKinga trzymam kciuki, żeby to była poprawa na stałe, a nawet dopiero początek poprawy 💪
U nas wlatuje właśnie drzemka numer dwa, ciekawe czy da się odłożyć i ile pośpi 🫣 -
Tanashi wrote:Ja mam wrażenie że się cofnęliśmy ostatnio do 2 miesiąca. Strasznie dużo ulewania ostatnio, codziennie problemy z brzuszkiem i kupą. To się nie kończy po prostu 🥲
To samo myślałam. Mój je jak noworodek nawet. Co 2.5h. Lepiej chyba nawet spał jako noworodek niż teraz. -
Luna30 wrote:To samo myślałam. Mój je jak noworodek nawet. Co 2.5h. Lepiej chyba nawet spał jako noworodek niż teraz.
Moja je co 1,5h 😑😑 myślicie, że coś się zmieni przy RD? -
Anabbit wrote:Moja je co 1,5h 😑😑 myślicie, że coś się zmieni przy RD?
Nie wiem ale żyje ta nadzieja
W nocy też Ci je co 1.5?
U mnie bardziej to jeczy w nocy
Je ostatnio tak 3x tyle że wstaje o 5 i bardzo jeczy I robi przerwt nie może zasnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 12:52
-
Przy jednym posiłku (marchewka, dynia, marchewka z dynią itd.) dziennie potrafi zrobić przerwę ok. 4h. Już czwarty dzień wychodzi 5x mleko na dobę, a było 6x.Anabbit wrote:Moja je co 1,5h 😑😑 myślicie, że coś się zmieni przy RD?
Luna30 lubi tę wiadomość