Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.
    Ja już też nie mówię na głos. Bo jak wczoraj powiedziałam to dzisiaj budziłam się co 2 h i 2 razy w nocy była kupa 🤣
    Także nie rozmawiam z nikim już na temat tego ile godzin mała śpi bo podoba mi się jak śpi ciągiem od 19 do 3 w nocy XD 🤣

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blackapple my tu chyba mamy najmniejsze bobasy i ja tak samo się cieszę, że je często co +/-2h. Dzięki temu przynajmniej ostatnio wrócił na siatkę, a już byliśmy pod nią.
    U nas w odbiciu z wagą pomogło wprowadzenie minimalnych ilości mm, które pomogło małemu na te alergie i wyciszyło trochę jelita.

Mnie ostatnio też ładnie przybrał, ale wcześniej coś mu mało wyszło i mieliśmy obserwować. No ale my nie mamy żadnych objawów alergii, więc to raczej nie to, po prostu muszę się chyba pogodzić, że ten typ tak ma i cały czas będzie w jakimś 7-9 centylu, tak jak w brzuchu 🙈 Chociaż jeszcze się łudzę, że się podtuczy jak zacznie jeść normalne jedzenie.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Jaki status drzemek u Was na koniec dnia?
    U nas 40/60/40 😀 i właśnie trwa usypianie na noc

E to ładnie Ci pospała.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    E to ładnie Ci pospała.
    Tak, dziś w dzień ładne drzemki. Aktualnie bujam po 30 minutach snu w dostawce 😑😑😑

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦

Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦

Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴

No to podobnie xD u nas pospała 30 min dokładnie i od 28 minut trwa usypianie ponowne 😑😑😑😑

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mi się sporo lepiej spało przy noworodku. Karmienie, bujanie przez Tatę od 19-20, sen po 4-5h x2 i potem3h. Bywało że musiałam ją wybudzać bo spala za długo (mało na początku przybierała na wadze).

Miałam dziś te same myśli xd

preg.png

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2025, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.

Hehe święta prawda! Ja się pochwaliłam, że regres za nami no i dziś była pobudka, uwaga uwaga, o 2 w nocy! Takiej nocki jeszcze nie mieliśmy od narodzin, ale zwalam to na szczepienie :D

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja to nie pisze nic o spaniu, bo nie ma co głośno mówić 🫣
    U nas dzisiaj wjechała sesja świąteczna, pierwsza z dwóch, jestem zadowolona bo maluch pięknie współpracował ❤️ teraz zostało tylko czekać na foty

Margareetka, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dziś wyślą do zakładu zamkniętego, nie zasnęłam tej nocy jeszcze na dłużej niż 10 minut 🫠 Serio z tymi bólami brzucha się chyba cofnęliśmy do okresu noworodkowego, co jest 😶‍🌫️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Przerwy brak. Jedyna poprawa to taka, że od 2 tyg już nie wstaje w środku nocy na 2h zabawy xDD

hmm może u nas też to być. Dziś wyła za każdym razem jak szłam do kibla/po coś do drugiego pokoju i nie bylo mnie dosłownie minutę, ale myślałam, że jest po prostu marudna. 🫩 no, ale wpada dosłownie w histeryczny płacz gdy zostaje sama w pokoju, po czynnych wracam od razu banan na buzi 🙃

Mnie zastanowiło bo wcześniej zostawał z mężem i było Oki. Teraz za każdym razem płacz. A jak ja wróciłam bawił się półtorej godz na macie tyle że byłam obok...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poprawę humoru kupiłam mlodemu strój małego elfa a siostrze elfki xd

Wreszcie skończył mi się ten okres i jestem happy. Ubnas zdecydowanie okres pogarsza kiepskie i tak spanie.podczas okresu młody jadl 5x i się wkurzal a teraz po 7-8x. Normalnie 6x więc chyba nadrabia

Póki co mam nieregularny. Ciekawa jestem czy będzie bardziej regularny jak rozszerzymy dietę. Oby. Wolę wiedzieć kiedy będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2025, 06:04

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie chyba dziś wyślą do zakładu zamkniętego, nie zasnęłam tej nocy jeszcze na dłużej niż 10 minut 🫠 Serio z tymi bólami brzucha się chyba cofnęliśmy do okresu noworodkowego, co jest 😶‍🌫️
    On jest w ogóle biedny bo te zęby i ten brzuch.

My idziemy dzisiaj na wesele..przypadkiem... Koleżanka z pracy męża wieczorem się odezezwała, że gości zastępczych szuka. No więc stwierdziliśmy,że idziemy. Akurat jes tesciowa od soboty u nas,miała wracać dzisiaj ale zostanie do jutra. Także lecimy do osteopaty,pozniej po kiecke dla mnie i jedziemy się bawić na 14

Elza1234, Luna30, Margareetka, Anabbit, Werzol, Blackapple, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
    Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
    Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania XD
    Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami :/
    Karola, dobrej zabawy!

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
    Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
    Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania XD
    Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami :/
    Karola, dobrej zabawy!

I jak siostra ?:) mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie :( wysyłam wiadro kawy!

Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅

age.png

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    I jak siostra ?:) mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem
    Obudziliśmy ją o 7:30, powiedziała że to rozbój w biały dzień xD i jęczy jeszcze
    Ona jak była starsza to lubiła gnić w łóżku do południa. No inna jest niż ja 😅 ale no taki mamy klimat

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie :( wysyłam wiadro kawy!

Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅
    Wszystkiego naj naj najlepszego!! 🥳🥳

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka sto lat!

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Wszystkiego najlepszego !

‹‹ ‹ 2356 2357 2358 2359 2360 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ