CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już też nie mówię na głos. Bo jak wczoraj powiedziałam to dzisiaj budziłam się co 2 h i 2 razy w nocy była kupa 🤣Nineq wrote:Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.
Także nie rozmawiam z nikim już na temat tego ile godzin mała śpi bo podoba mi się jak śpi ciągiem od 19 do 3 w nocy
🤣
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Blackapple my tu chyba mamy najmniejsze bobasy i ja tak samo się cieszę, że je często co +/-2h. Dzięki temu przynajmniej ostatnio wrócił na siatkę, a już byliśmy pod nią.
U nas w odbiciu z wagą pomogło wprowadzenie minimalnych ilości mm, które pomogło małemu na te alergie i wyciszyło trochę jelita.
Mnie ostatnio też ładnie przybrał, ale wcześniej coś mu mało wyszło i mieliśmy obserwować. No ale my nie mamy żadnych objawów alergii, więc to raczej nie to, po prostu muszę się chyba pogodzić, że ten typ tak ma i cały czas będzie w jakimś 7-9 centylu, tak jak w brzuchu 🙈 Chociaż jeszcze się łudzę, że się podtuczy jak zacznie jeść normalne jedzenie. -
Tak, dziś w dzień ładne drzemki. Aktualnie bujam po 30 minutach snu w dostawce 😑😑😑Blackapple wrote:E to ładnie Ci pospała.
-
Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦
Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴 -
Margareetka wrote:Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦
Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴
No to podobnie xD u nas pospała 30 min dokładnie i od 28 minut trwa usypianie ponowne 😑😑😑😑 -
Nineq wrote:Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.
Hehe święta prawda! Ja się pochwaliłam, że regres za nami no i dziś była pobudka, uwaga uwaga, o 2 w nocy! Takiej nocki jeszcze nie mieliśmy od narodzin, ale zwalam to na szczepienie
-
Cześć! Ja to nie pisze nic o spaniu, bo nie ma co głośno mówić 🫣
U nas dzisiaj wjechała sesja świąteczna, pierwsza z dwóch, jestem zadowolona bo maluch pięknie współpracował ❤️ teraz zostało tylko czekać na foty
Margareetka, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Przerwy brak. Jedyna poprawa to taka, że od 2 tyg już nie wstaje w środku nocy na 2h zabawy xDD
hmm może u nas też to być. Dziś wyła za każdym razem jak szłam do kibla/po coś do drugiego pokoju i nie bylo mnie dosłownie minutę, ale myślałam, że jest po prostu marudna. no, ale wpada dosłownie w histeryczny płacz gdy zostaje sama w pokoju, po czynnych wracam od razu banan na buzi 🙃
Mnie zastanowiło bo wcześniej zostawał z mężem i było Oki. Teraz za każdym razem płacz. A jak ja wróciłam bawił się półtorej godz na macie tyle że byłam obok... -
Ja na poprawę humoru kupiłam mlodemu strój małego elfa a siostrze elfki xd
Wreszcie skończył mi się ten okres i jestem happy. Ubnas zdecydowanie okres pogarsza kiepskie i tak spanie.podczas okresu młody jadl 5x i się wkurzal a teraz po 7-8x. Normalnie 6x więc chyba nadrabia
Póki co mam nieregularny. Ciekawa jestem czy będzie bardziej regularny jak rozszerzymy dietę. Oby. Wolę wiedzieć kiedy będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2025, 06:04
-
On jest w ogóle biedny bo te zęby i ten brzuch.Tanashi wrote:Mnie chyba dziś wyślą do zakładu zamkniętego, nie zasnęłam tej nocy jeszcze na dłużej niż 10 minut 🫠 Serio z tymi bólami brzucha się chyba cofnęliśmy do okresu noworodkowego, co jest 😶🌫️
My idziemy dzisiaj na wesele..przypadkiem... Koleżanka z pracy męża wieczorem się odezezwała, że gości zastępczych szuka. No więc stwierdziliśmy,że idziemy. Akurat jes tesciowa od soboty u nas,miała wracać dzisiaj ale zostanie do jutra. Także lecimy do osteopaty,pozniej po kiecke dla mnie i jedziemy się bawić na 14
Elza1234, Luna30, Margareetka, Anabbit, Werzol, Blackapple, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania
Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami
Karola, dobrej zabawy! -
Elza1234 wrote:My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania
Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami
Karola, dobrej zabawy!
I jak siostra ?
mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem
-
Obudziliśmy ją o 7:30, powiedziała że to rozbój w biały dzień xD i jęczy jeszczeLuna30 wrote:I jak siostra ?
mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem
Ona jak była starsza to lubiła gnić w łóżku do południa. No inna jest niż ja 😅 ale no taki mamy klimat -
Wszystkiego naj naj najlepszego!! 🥳🥳xSmerfetkax wrote:Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie
wysyłam wiadro kawy!
Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie
wysyłam wiadro kawy!
Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅
Wszystkiego najlepszego !
xSmerfetkax lubi tę wiadomość