SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie chwalicie się głośno, że dziecko dobrze w nocy spało. Bo się zesra wszystko😆ja tak zrobiłam i od tamtej pory (a ze 3 tygodnie) wstaję 5.30 - 6. A w nocy po 4x co najmniej.

Nooo ja też. Chwaliłam się po tum pierwszym większym skoku że już dobrze. To mi przywaliło już 3tyg co dzień to gorzej. Dzisiaj po pobudce o 12 zasnął przed chwilą także...a spał mi wcześniej 3x po godzinie półtorej i 18-6.30 z 1 pobudka. Aż nie wierze ze tak było xd

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja mam wrażenie że trwa i trwa już od początku 4rtego msc. A zaraz 5ty...ale wydaje mi się że to jest 2gi skok u nas. Bo była chwila przerwy. Mój nie spi od 12stej xd

Jaki status drzemek u Was na koniec dnia?
    U nas 40/60/40 😀 i właśnie trwa usypianie na noc

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas już szósty tydzień się zaczął xDDD

A nie jak u nas że była przerwa pomiędzy? U nas ten najnowszy to jest lek separacyjny ewidentnie czyli regres snu 4/5msc
    Nie mogę do kibla sama iść bez ryku:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Haha.

Godzina/godzina/ 15min przy cycu i zasnął właśnie niedawno

Choć te 2x po godz też naciągane, wydaje mi się że wstal wcześniej ale głowy nie dam bo też spałam na 1szej drzemce
    To świetnie wam poszło mój po drzemce od 12 do 18.30 nie spał tylko te 15min póki jadl
    Powiedzie że to apogeum i gorzej nie będzie
    Powiedzcie
    Potrzebuję nadzieji
    A i jeszxze stary przeziębiony
    Takie combo
    Jedyne co to nie było jekow wieczorem młody był radosny. To mnie zdziwiło xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2025, 19:02

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A nie jak u nas że była przerwa pomiędzy? U nas ten najnowszy to jest lek separacyjny ewidentnie czyli regres snu 4/5msc
    Nie mogę do kibla sama iść bez ryku:)

Przerwy brak. Jedyna poprawa to taka, że od 2 tyg już nie wstaje w środku nocy na 2h zabawy xDD

hmm może u nas też to być. Dziś wyła za każdym razem jak szłam do kibla/po coś do drugiego pokoju i nie bylo mnie dosłownie minutę, ale myślałam, że jest po prostu marudna. 🫩 no, ale wpada dosłownie w histeryczny płacz gdy zostaje sama w pokoju, po czynnych wracam od razu banan na buzi 🙃

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja już też nie mówię na głos. Bo jak wczoraj powiedziałam to dzisiaj budziłam się co 2 h i 2 razy w nocy była kupa 🤣
    Także nie rozmawiam z nikim już na temat tego ile godzin mała śpi bo podoba mi się jak śpi ciągiem od 19 do 3 w nocy XD 🤣

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blackapple my tu chyba mamy najmniejsze bobasy i ja tak samo się cieszę, że je często co +/-2h. Dzięki temu przynajmniej ostatnio wrócił na siatkę, a już byliśmy pod nią.
    U nas w odbiciu z wagą pomogło wprowadzenie minimalnych ilości mm, które pomogło małemu na te alergie i wyciszyło trochę jelita.

Mnie ostatnio też ładnie przybrał, ale wcześniej coś mu mało wyszło i mieliśmy obserwować. No ale my nie mamy żadnych objawów alergii, więc to raczej nie to, po prostu muszę się chyba pogodzić, że ten typ tak ma i cały czas będzie w jakimś 7-9 centylu, tak jak w brzuchu 🙈 Chociaż jeszcze się łudzę, że się podtuczy jak zacznie jeść normalne jedzenie.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

E to ładnie Ci pospała.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    E to ładnie Ci pospała.
    Tak, dziś w dzień ładne drzemki. Aktualnie bujam po 30 minutach snu w dostawce 😑😑😑

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦

Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja zadowolona uśpiłam bobasa o 19 bez żadnych problemów, poszłam się umyć i zjeść kolację i znów mam przyjemność usypiać go 🤦

Aż spojrzałam na wykres snu z zegarka i miałam 10pobudek ostatniej nocy xd ciekawe jak będzie dziś, chyba idę na rekord, którego wcale nie chce 🥴

No to podobnie xD u nas pospała 30 min dokładnie i od 28 minut trwa usypianie ponowne 😑😑😑😑

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mi się sporo lepiej spało przy noworodku. Karmienie, bujanie przez Tatę od 19-20, sen po 4-5h x2 i potem3h. Bywało że musiałam ją wybudzać bo spala za długo (mało na początku przybierała na wadze).

Miałam dziś te same myśli xd

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2025, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Hehe święta prawda! Ja się pochwaliłam, że regres za nami no i dziś była pobudka, uwaga uwaga, o 2 w nocy! Takiej nocki jeszcze nie mieliśmy od narodzin, ale zwalam to na szczepienie :D

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2025, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja to nie pisze nic o spaniu, bo nie ma co głośno mówić 🫣
    U nas dzisiaj wjechała sesja świąteczna, pierwsza z dwóch, jestem zadowolona bo maluch pięknie współpracował ❤️ teraz zostało tylko czekać na foty

Margareetka, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba dziś wyślą do zakładu zamkniętego, nie zasnęłam tej nocy jeszcze na dłużej niż 10 minut 🫠 Serio z tymi bólami brzucha się chyba cofnęliśmy do okresu noworodkowego, co jest 😶‍🌫️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Przerwy brak. Jedyna poprawa to taka, że od 2 tyg już nie wstaje w środku nocy na 2h zabawy xDD

hmm może u nas też to być. Dziś wyła za każdym razem jak szłam do kibla/po coś do drugiego pokoju i nie bylo mnie dosłownie minutę, ale myślałam, że jest po prostu marudna. 🫩 no, ale wpada dosłownie w histeryczny płacz gdy zostaje sama w pokoju, po czynnych wracam od razu banan na buzi 🙃

Mnie zastanowiło bo wcześniej zostawał z mężem i było Oki. Teraz za każdym razem płacz. A jak ja wróciłam bawił się półtorej godz na macie tyle że byłam obok...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poprawę humoru kupiłam mlodemu strój małego elfa a siostrze elfki xd

Wreszcie skończył mi się ten okres i jestem happy. Ubnas zdecydowanie okres pogarsza kiepskie i tak spanie.podczas okresu młody jadl 5x i się wkurzal a teraz po 7-8x. Normalnie 6x więc chyba nadrabia

Póki co mam nieregularny. Ciekawa jestem czy będzie bardziej regularny jak rozszerzymy dietę. Oby. Wolę wiedzieć kiedy będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2025, 06:04

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie chyba dziś wyślą do zakładu zamkniętego, nie zasnęłam tej nocy jeszcze na dłużej niż 10 minut 🫠 Serio z tymi bólami brzucha się chyba cofnęliśmy do okresu noworodkowego, co jest 😶‍🌫️
    On jest w ogóle biedny bo te zęby i ten brzuch.

My idziemy dzisiaj na wesele..przypadkiem... Koleżanka z pracy męża wieczorem się odezezwała, że gości zastępczych szuka. No więc stwierdziliśmy,że idziemy. Akurat jes tesciowa od soboty u nas,miała wracać dzisiaj ale zostanie do jutra. Także lecimy do osteopaty,pozniej po kiecke dla mnie i jedziemy się bawić na 14

Elza1234, Luna30, Margareetka, Anabbit, Werzol, Blackapple, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2025, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
    Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
    Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania XD
    Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami :/
    Karola, dobrej zabawy!

age.png
‹‹ 2359 2360 2361 2362 2363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: