X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My zabraliśmy wczoraj od rodziców moją siostrę do nas, bo chciała z młodą spędzić więcej czasu
    Tylko moja siostra to jest śpioch, to to dziecko co zjadło o 20 mleko i spało ciągiem do 6 mając 3 miesiące 😅
    Także no ostrzegałam ją że u nas nie ma spania XD
    Tanashi współczuję Ci bardzo i tych brzuszkowych problemów i z zębami :/
    Karola, dobrej zabawy!

I jak siostra ?:) mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie :( wysyłam wiadro kawy!

Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    I jak siostra ?:) mój mąż taki śpioch był za niemowlaka i teraz też. Jak jakiejś nocy wstanie to potem dwie kolejne odsypia🤣 za niemowlaka badania mu robili bo spał od 18 do 8. Z jedną przerwa na mleko😆 I w dzień też spał ponoć 3h drzemki miał ciagiem
    Obudziliśmy ją o 7:30, powiedziała że to rozbój w biały dzień xD i jęczy jeszcze
    Ona jak była starsza to lubiła gnić w łóżku do południa. No inna jest niż ja 😅 ale no taki mamy klimat

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Tanashi u was się chyba nakłada teraz to wszystko na siebie :( wysyłam wiadro kawy!

Ja mam dzisiaj urodziny, mały chyba nie mógł się doczekać żeby złożyć mi życzenia i wstał wcześniej niż zwykle 😅
    Wszystkiego naj naj najlepszego!! 🥳🥳

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka sto lat!

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Wszystkiego najlepszego !

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Obudziliśmy ją o 7:30, powiedziała że to rozbój w biały dzień xD i jęczy jeszcze
    Ona jak była starsza to lubiła gnić w łóżku do południa. No inna jest niż ja 😅 ale no taki mamy klimat

To długo pospala:) większość z nas wstaje ok 5tej I w nocy:) hehe. Dla mnie to byłby niesamowity luksus xd

Ona nie ma dzieci? Mój to twardy zawodnik. Od 5tej ma jeszcze sil sporo!:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 08:41

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, a jak ja się chwale brakiem snu to nic się nie chce zmienić xd

Tanashi łączę się z Tobą w bólach brzuszka, tylko że ja zjadłam cornetto, które miało jednak mleko w składzie i wiem że to od tego :(

Smerfetka wszystkiego najlepszego 🥳🥳

Elza no sama chciała 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To długo pospala:) większość z nas wstaje ok 5tej I w nocy:) hehe. Dla mnie to byłby niesamowity luksus xd

Ona nie ma dzieci? Mój to twardy zawodnik. Od 5tej ma jeszcze sil sporo!:p
    Moja siostra ma dopiero 22 lata, także daleko jej jeszcze do dzieci 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dzień dobry, a jak ja się chwale brakiem snu to nic się nie chce zmienić xd

Tanashi łączę się z Tobą w bólach brzuszka, tylko że ja zjadłam cornetto, które miało jednak mleko w składzie i wiem że to od tego :(

Smerfetka wszystkiego najlepszego 🥳🥳

Elza no sama chciała 😅
    To samo jej powiedziałam 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza też mam brata na pokładzie teraz u rodziców, tylko że 26 lat, i obudziłam go o ósmej raz żeby mi pomógł z córką. Musiał iść na drzemkę potem 🤣

Margaretka współczuję:( ja kurczę nawet nic nowego nie jadłam, jedyną nową rzeczą ostatnio była Camilie na zęby. W sumie od niej chyba się ta biegunka zaczęła, ale już 5 dni nie podaję. Teraz biegunki nie ma, ale wczoraj cały dzień kupy nie mógł zrobić, płakał na gazy i dopiero w nocy poszła. A po godzinie znowu zaczął jęczeć :( nie mam pomysłu co tym razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 09:42

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi może to po prostu jesień 🍂

Smerfetka wszystkiego najlepszego!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi a jak z nabiałem? Jesz? Ja przez przypadek zjadłam takie wafelki owsiane córki i potem się zorientowałam, że mają mleko w proszku i też widzę że trochę zjechało takich brzuszkowych płaczków.

My jesteśmy od piątku w lesie nad Narwią. Pierwsza noc super, kolejne już nie bardzo :/ no ale chociaż jest niemąż obok cały dzień ♥️ mieszkamy w starej drewnianej chatce, palimy w piecu i jest git.

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi współczuję tego nasilenia problemów, brzuszek plus ząbki dają w kość 😐
    Smerfetka, wszystkiego najlepszego!
    Karola, dobry spontan z tym weselem, udanej zabawy 😁
    U nas nocka troche gorsza niz poprzednia ale wciąż nie najgorzej, po tych 1.5 miesiaca tragedii to teraz nie bede narzekać 😅
    Dzis wybija nam 5 miesięcy! Jak to zlecialo, zaraz będzie pół roku.

Elza1234, Werzol, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to było 10,5 godziny ciągiem, ale obudziłam się z hiper bólem piersi, mała nie była aż tak głodna więc obstawiałam że będę musiała odciągać. W końcu udało się ją zmotywować i to co najbardziej bolesne ściągnęła

Żeby nie było, u nas też ostatnio były częstsze pobudki, dzisiaj obudziła się już raczej dla niej standardowo po około 7 godzinach i poszła dalej spać na ponad 3. A też się boje zachwalać, ale no później w ciągu dnia nie mamy żadnej drzemki poza tą w wózku. Jak pada to w ogóle jest armagedon

Karola, bawcie się dobrze! W sumie fajnie że tak spontanicznie wyszło

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Elza też mam brata na pokładzie teraz u rodziców, tylko że 26 lat, i obudziłam go o ósmej raz żeby mi pomógł z córką. Musiał iść na drzemkę potem 🤣

Margaretka współczuję:( ja kurczę nawet nic nowego nie jadłam, jedyną nową rzeczą ostatnio była Camilie na zęby. W sumie od niej chyba się ta biegunka zaczęła, ale już 5 dni nie podaję. Teraz biegunki nie ma, ale wczoraj cały dzień kupy nie mógł zrobić, płakał na gazy i dopiero w nocy poszła. A po godzinie znowu zaczął jęczeć :( nie mam pomysłu co tym razem
    Moja siostra już 3 raz o drzemce gada 🤣
    Ale żeby nie było, na co dzień studiuje, w weekendy pracuje, także nie jest leniwa klucha. Po prostu lubi pospać
    Ale chciała mieć quality time z siostrzenicą, to proszę bardzo :D ja idę na brwi 🤣

Anabbit, Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za życzenia! 🥰🥳

Elza1234, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Margaretka to było 10,5 godziny ciągiem, ale obudziłam się z hiper bólem piersi, mała nie była aż tak głodna więc obstawiałam że będę musiała odciągać. W końcu udało się ją zmotywować i to co najbardziej bolesne ściągnęła

Żeby nie było, u nas też ostatnio były częstsze pobudki, dzisiaj obudziła się już raczej dla niej standardowo po około 7 godzinach i poszła dalej spać na ponad 3. A też się boje zachwalać, ale no później w ciągu dnia nie mamy żadnej drzemki poza tą w wózku. Jak pada to w ogóle jest armagedon

Karola, bawcie się dobrze! W sumie fajnie że tak spontanicznie wyszło

Ależ herezje piszesz. 10 godzin ciągłego snu 🤯 ja się modlę o 3 od miesiąca 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka wszystkiego najlepszego! Dużo snu! 🩷

U nas kolejny dzień marudzenia, mata parzy, kanapa parzy jedynie raczki są w miarę ok, ale trzeba chodzić po mieszkaniu. Wyszłam właśnie z domu, bo może mnie zaraz pojebac xd a i pobudka o 5:30 🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 100 lat!

Udało mi się raz w nocy ululać dziecko w 15 min bez cyca i bez płaczków. Normalnie się poczułam jak superbohater. Bujanie w dostawce, podanie smoczka i trzymanie za rączkę pomogły, ale żeby nie było tak wesoło to potem się budził jeszcze 3 razy i wtedy już się nie udawało bez cyca. No ale sumarycznie i tak lepiej niż dzień wcześniej kiedy to było chyba 7 pobudek 😅

Anabbit, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2360 2361 2362 2363 2364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ