X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas już szósty tydzień się zaczął xDDD

U nas 6 tygodni juz minęło 🙃🙃🙃

Widzę temat kp - mój w ciągu dnia potrafi 4 godziny nie wołać o jedzenie, średnio je co 3. W nocy za to 2 to max ile wytrzymuje. 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada, 21:23

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 10 listopada, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    U nas 6 tygodni juz minęło 🙃🙃🙃

Widzę temat kp - mój w ciągu dnia potrafi 4 godziny nie wołać o jedzenie, średnio je co 3. W nocy za to 2 to max ile wytrzymuje. 🤷‍♀️
    Niestety u nas podobna tendencja ostatnio 🤡

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Smerfetko!

U nas był lekarz i tym razem chwilę popłakała swoim popisowym płaczem wieczornym, ale bardzo krótko. W sumie nic dziwnego skoro z ciepłego fotelika, który lubi, nagle musiała wyjść i się rozbierać. Lekarz mi na to, że luzik póki ją umiemy do 30 min uspokoić a nie jest np godzinę czerwona z płaczu bo wtedy paracetamol. Dodala, że dzieci tak płaczą i spoko, a bywa gorzej,a ze snem, że jej dziecko nie spało do 2r.ż. bez 5 pobudek. Ogółem ja mam wrażenie, że przez braku styczności z dziećmi bardzo bardzo długo zajęło mi zrozumienie, że płacz to nie zawsze mój błąd itp

Byliśmy bo katar nam siedział ponad 2 tyg i charczała w nocy, a odciągać już nie dało się nic. Oczywiście na zdrowe dzieci plus jako pierwsi tego dnia żeby było bezpiecznie na ile się da

Kto przestał charczeć noc przed wizytą o 8 rano (a dziś spi bezszelestnie)? Oczywiście Maluszek :-D też się dowiedziałam, że to norma, że mimo braku odciągania pocharczy parę dni po katarze i ze w sumie to nie widać że była chora i wszystko jest ok. Oznak zębów brak.

Po chwili w sumie bardzo zaciekawiona słuchała co lekarka mówi i sobie wszystko obserwowała. W aucie była super zadowolona i nawet na postoju też. Cały dzień trzeba przyznać, że miała dobry humor i było bardzo miło. Minęła się z drzemka o 8 przez wizytę, ale potem miała jedną 1.5h. Chodziłam w deszczu żeby tyle spala I bardzo jej się dobrze spało. Ja trochę zmarzłam i zmokłam, ale przynajmniej ona miała ciepło, miło, świeże powietrze i stukot deszczu.

Do tego wszystkiego jak zasnęła na noc raz dwa o 18:30 to zadzwonił dzwonkiem dostawca jedzenia. Dźwięk jest mega głośny,a popsuło się i nie idzie wyłączyć. Myślę no to po spaniu. Ale po 5 min narzekania zasnęła.

Szczegółów snu oszczędzę wedle forumowej tradycji. No i teraz zobaczymy co będzie na trzeci blok snu

Może fakt że już ma dobry oddech i nic nie męczy jest kluczowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 03:29

Luna30, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę . Sorry. Komu dziecko spało od 18.30 z 1 pobudka ok 23 i do 7.30😍

Nie śmiem marzyć że to koniec tego regresu ale aż się dziwię sobie ze tyle spałam. Ajpierw myślałam ze lipa bo 1sza pobudka po 1.5h odkad zasnelam...ale potem obudziłam się o 5tej zdziwiona że mogę spać xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 07:52

Elza1234, Werzol, KarolaKinga, Margareetka lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja nabiał włączyłam trzy tygodnie temu na zalecenie pediatry. Odstawiłam te orzechy i była duża zmiana z kupami na plus, zrobiły się znowu zupełnie żółte. Nabiał wydaje mi się że u nas już nie jest problemem, bo ogólnie te trzy tygodnie było okej, wcześniej nie miał bólu brzuszka i kupy też w porządku, więc chyba nie będę teraz znowu wykluczać. Jutro mamy wizytę to zapytam o to jeszcze, bo już sama głupieję 🙆🏼‍♀️. Dzisiaj była ciężka noc, praktycznie co godzinę się budził z płaczem i tak typowo na brzuch, bo jak go nosiłam z podkurczonymi nogami to w końcu puszczał mocne gazy i zasypiał. A po 40-60 min od nowa. Rano w końcu zrobił ogromną kupę.

Truskawka ja podawałam Espumisan, to jest to samo co Sab Simplex. Też już od miesiąca nie podaję, bo było okej, ale chyba znowu włączę na próbę jak wrócimy do siebie. Chociaż ogólnie nie wygląda to na jakieś duże wzdęcia, brzuch ma miękki, tyle że słychać że tak cisnie jakby próbował kupę zrobić, a nie może, no i czasem pójdzie taki mocny bąk.

Myślałam żeby mu jeszcze mocz może zbadać na te płaczki, bo nie mam już pomysłu co jeszcze. Dzisiaj to już w ogóle mieliśmy kombo, bo jeszcze dostał katar, nie może oddychać, pół nocy spał pionowo na rękach.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko spóźnione 100 lat! 🥳

Karola opowiadaj jak tam impreza 🎉

U nas mały zasnął wczoraj 20:45 😳 o 19 gdzie standardowo ma porę spania był taki rozbawiony że rozdawał uśmiechy na prawo i lewo nawet kotom 🫣 jak już zasnął to z jedną pobudką koło 3 na jedzonko spał do po 5. Także noc uważam za całkiem udaną 😊 więc teraz zostało iść się chyba zes**ć z tego dobrobytu ?

Oczywiście od 30 minut mamy drzemkę z cyckiem w buzi, ale zaraz się zsikam więc chyba będzie po drzemce 😖🫣

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się śmieje że moja siostra szybko już do nas nie przyjedzie xd 🤣

Werzol, Luna30 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę spróbować nie odciągać mleka w nocy. Przez to nie mam szans na dłuższy sen

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, siostra na pewno będzie musiała odespać wizytę 😅

U nas wyjątkowo mała zasnęła o 19, więc jeszcze przed moim snem odciągnęłam mleko. Była ewidentnie marudna ze zmęczenia, więc niewiele byłam w stanie zrobić przed położeniem jej spać, musiałam później nadrabiać

Cel, u nas charczenie zazwyczaj znika tuż przed wizytą albo po spacerze. Wydaje mi się że to wysuszenie śluzówki od grzejników, bo też często ją męczy po nocy. Twój opis spaceru trochę martwi, mimo wszystko w takiej sytuacji zadbaj najpierw o siebie bo jak cię przewieje i przemoczy to możesz się rozłożyć. A wtedy wcale nie będzie lepiej dla dziecka. Żeby nie było, ja też tak spacerowałam, ale przy delikatnej mżawce, takiej ze ostatecznie było mi lepiej ze się przewietrzyłam, a nie że mega zmokłam

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że macie nocki marzenie 😍

U nas pojawiła się pierwsza iskierka nadziei na lepszy sen. Pierwszy raz od 4 października (tak, zanotowałam) moje dziecko miało jeden blok snu 4h bez budzenia się i to w DOSTAWCE. Także w końcu udało mi się spać 3h ciągiem. Później już nie było tak pięknie, ale cieszmy się z małych rzeczy 😀

Elza1234, Werzol, Cel95, KarolaKinga, Blackapple, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesele, wesele i po weselu . O 4 byliśmy w domu. O 6 jechałam odstawić treściową na pociąg. Było super ale cycki bolą okrutnie. Mała byla z babcią mega spokojna także gites.
    Mąż mi się upodlił i zarzygał nam kosz na śmieci pod domem.. amartoszczyna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 09:19

Kkk77, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Elza, siostra na pewno będzie musiała odespać wizytę 😅

U nas wyjątkowo mała zasnęła o 19, więc jeszcze przed moim snem odciągnęłam mleko. Była ewidentnie marudna ze zmęczenia, więc niewiele byłam w stanie zrobić przed położeniem jej spać, musiałam później nadrabiać

Cel, u nas charczenie zazwyczaj znika tuż przed wizytą albo po spacerze. Wydaje mi się że to wysuszenie śluzówki od grzejników, bo też często ją męczy po nocy. Twój opis spaceru trochę martwi, mimo wszystko w takiej sytuacji zadbaj najpierw o siebie bo jak cię przewieje i przemoczy to możesz się rozłożyć. A wtedy wcale nie będzie lepiej dla dziecka. Żeby nie było, ja też tak spacerowałam, ale przy delikatnej mżawce, takiej ze ostatecznie było mi lepiej ze się przewietrzyłam, a nie że mega zmokłam

Wiesz co ja kocham spacery i od razu mi było lepiej po nim xd kurtkę mam b. Fajna tylko nie wzięłam rękawiczek więc mi ręce mega 0rzemarzły i zmokły. Był taki mini deszczyk ale potem nieco bardziej padało

Polecacie jakieś takie rękawy do wózka właśnie żeby ręce były ciepłe?

Ja jestem dziwna bo każdego rozłożyło te 2 tyg temu. A ja miałam katar 1 dzień i tyle. Tak jak mój układ autoimmunologiczny robi mi szkody, to równie mocno walczy z chorobami. Więc żeby się pochorować muszę się zwykle postarać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 09:29

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Smerfetko spóźnione 100 lat! 🥳

Karola opowiadaj jak tam impreza 🎉

U nas mały zasnął wczoraj 20:45 😳 o 19 gdzie standardowo ma porę spania był taki rozbawiony że rozdawał uśmiechy na prawo i lewo nawet kotom 🫣 jak już zasnął to z jedną pobudką koło 3 na jedzonko spał do po 5. Także noc uważam za całkiem udaną 😊 więc teraz zostało iść się chyba zes**ć z tego dobrobytu ?

Oczywiście od 30 minut mamy drzemkę z cyckiem w buzi, ale zaraz się zsikam więc chyba będzie po drzemce 😖🫣
    Też mogę dziś się zes***. Od 19 do 6.20 wstałam raz na karmienie i drugi raz na podanie smoczka. Przynajmniej raz na jakiś czas można chwilę spokojniej pospać.

Anabbit, Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wesele, wesele i po weselu . O 4 byliśmy w domu. O 6 jechałam odstawić treściową na pociąg. Było super ale cycki bolą okrutnie. Mała byla z babcią mega spokojna także gites.
    Mąż mi się upodlił i zarzygał nam kosz na śmieci pod domem.. amartoszczyna...
    To i tak że trafił, albo chociaż chciał xD

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 11 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To i tak że trafił, albo chociaż chciał xD
    No właśnie trzeba być skończonym dzbanem,żeby zamiast w krzaki rzygać w kubeł . Będzie te worki wyciągać i myć ten kosz jak mu funkcje życiowe wrócą .

Mala po tym osteopacie ładnie otwiera dłoń,łapie zabawki nią,a był z tym problem

event.png

Wysłany: 11 listopada, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi jak jestem.zwolenniczką badania moczu jak dziecko marudzi. U córki 20 lat temu wyłapałam tak kilka zumów.
    Nie wiem.co by u Was wykombinować. To.jest takie combo....

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dziś lepsze noce i oby więcej takich 😍 u nas mini sukces, bo udało się spać bez sutka w buzi 😅

Tanashi kurcze no nie wiem co mogę Ci doradzić, oboje się męczycie bardzo :( myślę że zbadanie moczu to zawsze dobry pomysł.

Karola no chciał chłop kulturalnie xd a wyszło jak wyszło 🫣

Ja dziś od rana zaliczyłam aferę w domu, że jak to nie jadę z dzieckiem na mszę i odpust. Po pierwsze poza chrzcinami nie byłam z nim nigdy w kościele, po drugie sama nigdy nie byłam na odpuście tu w parafii i nagle w tym roku mam iść. Trochę chyba jeszcze nie kumam życia na wsi 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka u moich rodziców też dziś odpust, ale ja z maluchami też do kościoła nie chodzę, bo nie ogarniam tego jesienią i zimą. Ani przewijaka nie ma, a w aucie za zimno żeby go rozbierać do rosołu, ani nakarmić gdzie specjalnie, a w ławce w małym kościele się rozbierzesz to będziesz widowiskiem dla całego miasta xd. Plus oni oboje teraz zakatarzeni po pas. Ale brat pojechał nam kupić pierniki odpustowe, bo tak mój smak dzieciństwa🤣 i jedziemy z nimi do Torunia. Wielki piernikowy krąg życia 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 11:28

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka ja nabiał włączyłam trzy tygodnie temu na zalecenie pediatry. Odstawiłam te orzechy i była duża zmiana z kupami na plus, zrobiły się znowu zupełnie żółte. Nabiał wydaje mi się że u nas już nie jest problemem, bo ogólnie te trzy tygodnie było okej, wcześniej nie miał bólu brzuszka i kupy też w porządku, więc chyba nie będę teraz znowu wykluczać. Jutro mamy wizytę to zapytam o to jeszcze, bo już sama głupieję 🙆🏼‍♀️. Dzisiaj była ciężka noc, praktycznie co godzinę się budził z płaczem i tak typowo na brzuch, bo jak go nosiłam z podkurczonymi nogami to w końcu puszczał mocne gazy i zasypiał. A po 40-60 min od nowa. Rano w końcu zrobił ogromną kupę.

Truskawka ja podawałam Espumisan, to jest to samo co Sab Simplex. Też już od miesiąca nie podaję, bo było okej, ale chyba znowu włączę na próbę jak wrócimy do siebie. Chociaż ogólnie nie wygląda to na jakieś duże wzdęcia, brzuch ma miękki, tyle że słychać że tak cisnie jakby próbował kupę zrobić, a nie może, no i czasem pójdzie taki mocny bąk.

Myślałam żeby mu jeszcze mocz może zbadać na te płaczki, bo nie mam już pomysłu co jeszcze. Dzisiaj to już w ogóle mieliśmy kombo, bo jeszcze dostał katar, nie może oddychać, pół nocy spał pionowo na rękach.

Ja wciąż daje espumisan. W dużej dosyć dawce. Inaczej też problem z gazami. Mój właśnie bez espumisanu kupki noe może zrobić robi takie bączki kleksy. Z espumisanem jest ok z kupka. Spróbuj koniecznie. Ja daje 6x 10 kropelek

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może u nas i nocka super za to maluch marudzi strasznie.

Jak pobieracie mocz fo badania? Chłopiec ale nie sika nic przy przebieraniu.

‹‹ 2362 2363 2364 2365 2366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ