X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ale najpierw myjesz octaniseptem i zakładasz woreczek i pampers? Czy po prostu woreczek?
    Jak założę przed drzemka z zdejmę po to będzie ok czy to za długo? I mam go budzić?
    Myje porządnie pupę w wanience,wybieram ręcznikiem papierowym. Czekam aż pupa porządnie wyschnie i przyklejam woreczek. Noszę ją w pionie bez pampka. Jak widzę, że się zblokowała i bez pampka nie zrobi, to wtedy zakładam.

Często merino jest syntetczne. Piszą,że 100% merino a to poliester. Najlepiej robic wtedy test palenia. Liczy się jakość,gramatura itp

Luna30 lubi tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od dawna w spacerówce, bo w gondoli nie dało sie jeździć. Ale nasza spacerówka jest mała i mamy tzw miękka gondolę, taki śpiworek usztywniany więc mam z tym luz.

Melduję że po wczorajszym spacerze i drzemce 4h, noc była taka jak wszystkie poprzednie 😅

My już w domu. Wracaliśmy wieczność przez marsz w Warszawie i do tego pod Pułtuskiem zaliczyliśmy mandat 400 zł. Świetnie.

Tanashi, trzymam kciuki żebyście znaleźli przyczynę płaczków :(

age.png

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze bobasy też w nocy walczą z przekręceniem się na brzuch i wyginaniem głowy do tyłu? 🤯 a jak się przekręci to płacz ze on nie chce i mam wrażenie że tak co godzinę się budzi i ćwiczy

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie Laura, chce się przekręcić, ale w śpiworku mu nie wychodzi i się denerwuje.

W ogóle zawzięłam się od wczoraj na usypianie na drzemki bez cyca i tak na co drugą nawet mi wychodzi, ale schodzi dłużej niż z cycem zdecydowanie.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia 70-80 km/h w zabudowanym? Czy coś innego?
    Tak czy inaczej współczuję. Ja zarobiłam jakoś jeszcze na końcówce ciąży jak jechałam na ostatnią wizytę do prowadzącego 😖

Moje dziecko kolejna noc zasypia koło 21 🫣 fakt, śpi prawie do 6, ale przez to, że mniej śpi w nocy później taka maruda w dzień i śpi dłużej na drzemkach. Dzisiaj w ogóle postanowiłam wyjść z dostawki kokon (trochę już zaczyna się robić przyciasnawy) więc zobaczymy jak będzie spał.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Czy Wasze bobasy też w nocy walczą z przekręceniem się na brzuch i wyginaniem głowy do tyłu? 🤯 a jak się przekręci to płacz ze on nie chce i mam wrażenie że tak co godzinę się budzi i ćwiczy
    No właśnie czytam jak wasze dzieci się w nocy przekręcają w moją śpi jak zaklęta na plecach i co najwyżej sobie trochę nogami porzuca i coś pogada przez sen
    Ciekawa jestem z czego to wynika.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No właśnie czytam jak wasze dzieci się w nocy przekręcają w moją śpi jak zaklęta na plecach i co najwyżej sobie trochę nogami porzuca i coś pogada przez sen

Może jeszcze chwila, mój z dnia na dzień nagle tak zaczął robić. Wczoraj na przykład zaczął nad ranem szczypać mi twarz, obudziłam się jak odkrył że może mi złapać mój nos z całej siły i mieć przy tym zaciesz

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Kasssia 70-80 km/h w zabudowanym? Czy coś innego?
    Tak czy inaczej współczuję. Ja zarobiłam jakoś jeszcze na końcówce ciąży jak jechałam na ostatnią wizytę do prowadzącego 😖

Dokładnie tak 🙈 78km. Akurat stali jak się zaczął teren zabudowany, dobre miejsce 😅 tak się cieszyłam, że mało wydaliśmy na tym wyjeździe, bo w ogóle nie chodziliśmy do restauracji, bo było daleko wszędzie i sami ogarnialiśmy i no masz…

U nas w nocy obrotów naszczęście brak, ale moje dzieci to ogólnie nie są za bardzo ruchliwe, pewnie dlatego 😀
    Ale też mnie po buzi ciągle mizia, sięga rączkami do wszystkiego co się da, więc muszę już uważać, bo dzisiaj prawie nie ściągnęła herbaty ze stołu 🙈

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze rozmawiałyście o śpiworkach.

Zamówiłam obu córkom te z colorstories i one są mega wielkiex, ale dzisiaj ubrałam je i po podwinięciu nogawek dają radę. Tylko starsza ma niby 2,5 tog a młodsza 1 tog, a na dotyk to są takie same 😅 i kiepsko bo zapięcie od zamka mają na górze więc nie wygodnie trochę do spania. Starsza ma też z Jukki i tam są na dole. Chyba zapasowe kupię juz Jukki.

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Moja też się nie przekręca na brzuch. Ba, moja nie przemieszcza się w ogóle w dostawce. Po prostu śpi sobie na plecach xd
    W ogóle dziś śpi ostatnia noc (no, część nocy bo pewnie ok 2 wyląduje u nas) w dostawce. Od jutra wjeżdża duże łóżeczko. Przed chwilą znalazłam jej pierwsze zdjęcie w dostawce i porównałam z tym, co widzę przed sobą i się popłakałam 🥹
    Muszę jej rano zrobić ostatnie zdjęcie w dostawce na pamiątkę 🥹🥹

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle my jutro rano ostatnie dawki 6w1 i pneumokoków. Proszę o kciuki za dobre samopoczucie. Ciekawe jaka waga. Obstawiam z 7,5kg

kasssia, Margareetka, Kkk77, KarolaKinga, Elza1234, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody na szczęście w ogóle nie wędruje po łóżeczku w nocy, jedyne co to rzuca nogami i coś stęknie co jakiś czas 🙈 ale ja na temat jego snu w nocy się nie wypowiadam tu już w ogóle, tylko pokornie idę 💩
    Chociaż też 2-3 tygodnie miał coś co chyba możnaby nazwać regresem xD

Ogólnie to coraz lepiej nam idzie jedzenie, wczoraj i dzisiaj dostał warzywka z indykiem i aż się trząsł z otwartą buzią, żeby mu dać jeszcze 😅 na szczęście kupy ma po prostu tylko trochę twardsze, daje mu wodę, ale nie jest wielkim fanem 🙈 raz miał mocniejsze wzdęcia i sterroryzował ojca, jak całe 2h nie było mnie w domu 🫠

Fajnie też idzie wysoki podpór i próbuje się dźwigać na kolana - ale tak jak głowa była ciężka, tak dupka również xD

Dobra, wiem, idę 💩 dalej i już milczę

Co do śpiworków to się w końcu wkurzyłam i zamówiłam z babysteps jeszcze XS, bo ta S to chyba za rok będzie dobra 🤣 i tu faktycznie ma nogi w nogawkach i nie jest w stanie ich wyjąć. Ma ok 72-74cm aktualnie, jeśli to komuś jakoś pomoże

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura u mnie wjechało dotykanie mojej twarzy na całego... Wali pięścią, szczypie, czasem delikatnie głaszcze xd
    Jak śpi w dostawce to jeszcze nie wędruje, ale w łóżku to no cóż 😅 zasypia na skraju od dostawki, po godzinie budzimy się w połowie łóżka xd

Anabbit kciuki za szczepionkę 🤞

Kkk7 fajnie, że RD dobrze Wam idzie ❤️ coś mu do tej pory nie zasmakowało, czy wszystkie smaki akceptuje?

Karola i jak mąż po weselu? Kosz umyty? 😅😅

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit powodzenia

Ja dziś pierwszy raz od jej urodzenia całą noc pobudki co 2h z groszami
    Jestem wykończona a wczoraj już było normalnie te 4h... no nic

Jak Wy tak dajecie radę dłużej?

Nawet moja Mama wczoraj była zdziwiona że mam wory pod oczami i ogółem wyglądam zmęczenie xd bo ja tylko spałam dość długo, jadłam sobie i nigdy nie płakałam poza kwikiem 2 minuty np na zmianę pieluchy. Raz jej płakałam więc pojechała do lekarza, lekarz ze dzieci płaczą to Mama mówi że ja nie, zrobiła badania i wyszedł ZUM i był szpital xd

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Cel dla mnie aktualnie pobudki co 2h to marzenie 😅 dziś w nocy mąż zapewnił mi pierwszy blok snu 3h, bo wziął młodego i spał mu na rękach. A tak reszta nocy standardowo z budzeniem się co 1-1,5h 🥴 i oczywiście trzymaniem sutka w buzi po pół godziny 🫠

My dziś mamy wizytę u innej fizjo, ciekawa jestem co nam powie. Bo wydaje mi się, że ta do której teraz chodziliśmy olała temat asymetrii u małego.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Boże Cel dla mnie aktualnie pobudki co 2h to marzenie 😅 dziś w nocy mąż zapewnił mi pierwszy blok snu 3h, bo wziął młodego i spał mu na rękach. A tak reszta nocy standardowo z budzeniem się co 1-1,5h 🥴 i oczywiście trzymaniem sutka w buzi po pół godziny 🫠

My dziś mamy wizytę u innej fizjo, ciekawa jestem co nam powie. Bo wydaje mi się, że ta do której teraz chodziliśmy olała temat asymetrii u małego.

Hahahha ja właśnie weszłam napisać, że może powoli wyjdziemy z regresu bo zaczęła spać znów po 2h 😆 i autentycznie moje życie wydaje się piękniejsze po zredukowaniu liczby pobudek o połowę 😂

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was

A jak miałyście przed Dzieckiem?
    Ja jak raz na 2 miesiące musiałam o 6-7 wstać się szykować bo był dzień biura to kolejny dzień odsypiałam. Spałam 8-9h codziennie. Zostać na mieście do 24,1 mogłam ale jak potem trzeba było o 7:50 wstać bo praca od 8 to też to odczuwałam

Bobas też czuje niedosyt snu bo już o 7 pierwsza drzemka na rękach

Margaretka a jakie macie objawy tej asymetrii? Daj znać czy coś innego powiedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 07:23

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Podziwiam Was

Ja jak raz na 2 miesiące musiałam o 6-7 wstać się szykować bo był dzień biura to kolejny dzień odsypiałam. Spałam 8-9h codziennie. Zostać na mieście do 24,1 mogłam ale jak potem trzeba było o 7:50 wstać bo praca od 8 to też to odczuwałam

Margaretka a jakie macie objawy tej asymetrii? Daj znać czy coś innego powiedzieli

Ja też z tych wygodnickich. Całe życie praca z domu także u mnie sen w godzinach północ - 9 to była norma 😅
    Jak szłam na badania krwi przed pracą to też nieżywa cały dzień siedziałam 😆

Cel95, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel twoja mama gdyby spędziła dzienną moją córka to by ją na SOR też wiozła 😂 ja już tak przywykłam do jej humorków i tego, że wiecznie krzyczy, że nie mogę sobie wyobrazić dnia bez płaczków 😄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Podziwiam Was

Ja też spałam 8-9h tylko ze chodziłam spać max 21.30 i pobudki 6-6.30. I w sumie odkąd młody jest to chodzę spać 21. Jednak wolę chociaż trochę pospać w pierwszej części nocy. Ja jestem typem, który woli z rana wstać.

Nam się nocka zesrała i to dosłownie. O 00:30 dziecko było pod prysznicem 🤣nigdy nie dam mu już laktulozy na noc.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2364 2365 2366 2367 2368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ