CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Myje porządnie pupę w wanience,wybieram ręcznikiem papierowym. Czekam aż pupa porządnie wyschnie i przyklejam woreczek. Noszę ją w pionie bez pampka. Jak widzę, że się zblokowała i bez pampka nie zrobi, to wtedy zakładam.Luna30 wrote:Ale najpierw myjesz octaniseptem i zakładasz woreczek i pampers? Czy po prostu woreczek?
Jak założę przed drzemka z zdejmę po to będzie ok czy to za długo? I mam go budzić?
Często merino jest syntetczne. Piszą,że 100% merino a to poliester. Najlepiej robic wtedy test palenia. Liczy się jakość,gramatura itp
Luna30 lubi tę wiadomość
-
My już od dawna w spacerówce, bo w gondoli nie dało sie jeździć. Ale nasza spacerówka jest mała i mamy tzw miękka gondolę, taki śpiworek usztywniany więc mam z tym luz.
Melduję że po wczorajszym spacerze i drzemce 4h, noc była taka jak wszystkie poprzednie 😅
My już w domu. Wracaliśmy wieczność przez marsz w Warszawie i do tego pod Pułtuskiem zaliczyliśmy mandat 400 zł. Świetnie.
Tanashi, trzymam kciuki żebyście znaleźli przyczynę płaczków
-
Kasssia 70-80 km/h w zabudowanym? Czy coś innego?
Tak czy inaczej współczuję. Ja zarobiłam jakoś jeszcze na końcówce ciąży jak jechałam na ostatnią wizytę do prowadzącego 😖
Moje dziecko kolejna noc zasypia koło 21 🫣 fakt, śpi prawie do 6, ale przez to, że mniej śpi w nocy później taka maruda w dzień i śpi dłużej na drzemkach. Dzisiaj w ogóle postanowiłam wyjść z dostawki kokon (trochę już zaczyna się robić przyciasnawy) więc zobaczymy jak będzie spał. -
No właśnie czytam jak wasze dzieci się w nocy przekręcają w moją śpi jak zaklęta na plecach i co najwyżej sobie trochę nogami porzuca i coś pogada przez senLauraa wrote:Czy Wasze bobasy też w nocy walczą z przekręceniem się na brzuch i wyginaniem głowy do tyłu? 🤯 a jak się przekręci to płacz ze on nie chce i mam wrażenie że tak co godzinę się budzi i ćwiczy
Ciekawa jestem z czego to wynika. -
Elza1234 wrote:No właśnie czytam jak wasze dzieci się w nocy przekręcają w moją śpi jak zaklęta na plecach i co najwyżej sobie trochę nogami porzuca i coś pogada przez sen
Ciekawa jestem z czego to wynika.
Może jeszcze chwila, mój z dnia na dzień nagle tak zaczął robić. Wczoraj na przykład zaczął nad ranem szczypać mi twarz, obudziłam się jak odkrył że może mi złapać mój nos z całej siły i mieć przy tym zaciesz -
Alex_92 wrote:Kasssia 70-80 km/h w zabudowanym? Czy coś innego?
Tak czy inaczej współczuję. Ja zarobiłam jakoś jeszcze na końcówce ciąży jak jechałam na ostatnią wizytę do prowadzącego 😖
Dokładnie tak 🙈 78km. Akurat stali jak się zaczął teren zabudowany, dobre miejsce 😅 tak się cieszyłam, że mało wydaliśmy na tym wyjeździe, bo w ogóle nie chodziliśmy do restauracji, bo było daleko wszędzie i sami ogarnialiśmy i no masz…
U nas w nocy obrotów naszczęście brak, ale moje dzieci to ogólnie nie są za bardzo ruchliwe, pewnie dlatego 😀
Ale też mnie po buzi ciągle mizia, sięga rączkami do wszystkiego co się da, więc muszę już uważać, bo dzisiaj prawie nie ściągnęła herbaty ze stołu 🙈 -
Jeszcze rozmawiałyście o śpiworkach.
Zamówiłam obu córkom te z colorstories i one są mega wielkiex, ale dzisiaj ubrałam je i po podwinięciu nogawek dają radę. Tylko starsza ma niby 2,5 tog a młodsza 1 tog, a na dotyk to są takie same 😅 i kiepsko bo zapięcie od zamka mają na górze więc nie wygodnie trochę do spania. Starsza ma też z Jukki i tam są na dole. Chyba zapasowe kupię juz Jukki. -
Elza1234 wrote:No właśnie czytam jak wasze dzieci się w nocy przekręcają w moją śpi jak zaklęta na plecach i co najwyżej sobie trochę nogami porzuca i coś pogada przez sen
Ciekawa jestem z czego to wynika.
Moja też się nie przekręca na brzuch. Ba, moja nie przemieszcza się w ogóle w dostawce. Po prostu śpi sobie na plecach xd
W ogóle dziś śpi ostatnia noc (no, część nocy bo pewnie ok 2 wyląduje u nas) w dostawce. Od jutra wjeżdża duże łóżeczko. Przed chwilą znalazłam jej pierwsze zdjęcie w dostawce i porównałam z tym, co widzę przed sobą i się popłakałam 🥹
Muszę jej rano zrobić ostatnie zdjęcie w dostawce na pamiątkę 🥹🥹
Werzol lubi tę wiadomość
-
U nas młody na szczęście w ogóle nie wędruje po łóżeczku w nocy, jedyne co to rzuca nogami i coś stęknie co jakiś czas 🙈 ale ja na temat jego snu w nocy się nie wypowiadam tu już w ogóle, tylko pokornie idę 💩
Chociaż też 2-3 tygodnie miał coś co chyba możnaby nazwać regresem xD
Ogólnie to coraz lepiej nam idzie jedzenie, wczoraj i dzisiaj dostał warzywka z indykiem i aż się trząsł z otwartą buzią, żeby mu dać jeszcze 😅 na szczęście kupy ma po prostu tylko trochę twardsze, daje mu wodę, ale nie jest wielkim fanem 🙈 raz miał mocniejsze wzdęcia i sterroryzował ojca, jak całe 2h nie było mnie w domu 🫠
Fajnie też idzie wysoki podpór i próbuje się dźwigać na kolana - ale tak jak głowa była ciężka, tak dupka również xD
Dobra, wiem, idę 💩 dalej i już milczę
Co do śpiworków to się w końcu wkurzyłam i zamówiłam z babysteps jeszcze XS, bo ta S to chyba za rok będzie dobra 🤣 i tu faktycznie ma nogi w nogawkach i nie jest w stanie ich wyjąć. Ma ok 72-74cm aktualnie, jeśli to komuś jakoś pomoże -
Laura u mnie wjechało dotykanie mojej twarzy na całego... Wali pięścią, szczypie, czasem delikatnie głaszcze xd
Jak śpi w dostawce to jeszcze nie wędruje, ale w łóżku to no cóż 😅 zasypia na skraju od dostawki, po godzinie budzimy się w połowie łóżka xd
Anabbit kciuki za szczepionkę 🤞
Kkk7 fajnie, że RD dobrze Wam idzie ❤️ coś mu do tej pory nie zasmakowało, czy wszystkie smaki akceptuje?
Karola i jak mąż po weselu? Kosz umyty? 😅😅 -
Anabbit powodzenia
Ja dziś pierwszy raz od jej urodzenia całą noc pobudki co 2h z groszami
Jestem wykończona a wczoraj już było normalnie te 4h... no nic
Jak Wy tak dajecie radę dłużej?
Nawet moja Mama wczoraj była zdziwiona że mam wory pod oczami i ogółem wyglądam zmęczenie xd bo ja tylko spałam dość długo, jadłam sobie i nigdy nie płakałam poza kwikiem 2 minuty np na zmianę pieluchy. Raz jej płakałam więc pojechała do lekarza, lekarz ze dzieci płaczą to Mama mówi że ja nie, zrobiła badania i wyszedł ZUM i był szpital xd23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Boże Cel dla mnie aktualnie pobudki co 2h to marzenie 😅 dziś w nocy mąż zapewnił mi pierwszy blok snu 3h, bo wziął młodego i spał mu na rękach. A tak reszta nocy standardowo z budzeniem się co 1-1,5h 🥴 i oczywiście trzymaniem sutka w buzi po pół godziny 🫠
My dziś mamy wizytę u innej fizjo, ciekawa jestem co nam powie. Bo wydaje mi się, że ta do której teraz chodziliśmy olała temat asymetrii u małego. -
Margareetka wrote:Boże Cel dla mnie aktualnie pobudki co 2h to marzenie 😅 dziś w nocy mąż zapewnił mi pierwszy blok snu 3h, bo wziął młodego i spał mu na rękach. A tak reszta nocy standardowo z budzeniem się co 1-1,5h 🥴 i oczywiście trzymaniem sutka w buzi po pół godziny 🫠
My dziś mamy wizytę u innej fizjo, ciekawa jestem co nam powie. Bo wydaje mi się, że ta do której teraz chodziliśmy olała temat asymetrii u małego.
Hahahha ja właśnie weszłam napisać, że może powoli wyjdziemy z regresu bo zaczęła spać znów po 2h 😆 i autentycznie moje życie wydaje się piękniejsze po zredukowaniu liczby pobudek o połowę 😂 -
Podziwiam Was
A jak miałyście przed Dzieckiem?
Ja jak raz na 2 miesiące musiałam o 6-7 wstać się szykować bo był dzień biura to kolejny dzień odsypiałam. Spałam 8-9h codziennie. Zostać na mieście do 24,1 mogłam ale jak potem trzeba było o 7:50 wstać bo praca od 8 to też to odczuwałam
Bobas też czuje niedosyt snu bo już o 7 pierwsza drzemka na rękach
Margaretka a jakie macie objawy tej asymetrii? Daj znać czy coś innego powiedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 07:23
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Cel95 wrote:Podziwiam Was
Ja jak raz na 2 miesiące musiałam o 6-7 wstać się szykować bo był dzień biura to kolejny dzień odsypiałam. Spałam 8-9h codziennie. Zostać na mieście do 24,1 mogłam ale jak potem trzeba było o 7:50 wstać bo praca od 8 to też to odczuwałam
Margaretka a jakie macie objawy tej asymetrii? Daj znać czy coś innego powiedzieli
Ja też z tych wygodnickich. Całe życie praca z domu także u mnie sen w godzinach północ - 9 to była norma 😅
Jak szłam na badania krwi przed pracą to też nieżywa cały dzień siedziałam 😆
Cel95, Werzol lubią tę wiadomość
-
Ja też spałam 8-9h tylko ze chodziłam spać max 21.30 i pobudki 6-6.30. I w sumie odkąd młody jest to chodzę spać 21. Jednak wolę chociaż trochę pospać w pierwszej części nocy. Ja jestem typem, który woli z rana wstać.Cel95 wrote:Podziwiam Was
Margaretka a jakie macie objawy tej asymetrii? Daj znać czy coś innego powiedzieli
Nam się nocka zesrała i to dosłownie. O 00:30 dziecko było pod prysznicem 🤣nigdy nie dam mu już laktulozy na noc.