X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas akuku, włosy i kizianie po brzuszku bardzo dużo śmiechu powodują

Czasem też się śmieje na nasz widok w głos jak drugi ma ją na rękach

Uśmiecha też się dużo, czasem tylko w gondoli tak poważnieje.. może bo z niej nam wyrasta

Margareetka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze z innej beczki, kupował ktoś rzeczy z Merilou? Ja to oczywiście zawsze wszystko na ostatnią chwilę a zobaczyłam, że koło 20 listopada to już ma być mega chłodno i się zastanawiam na jakimś grubszym kombinezonkiem merino.

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    U nas to było tak, że raz się zaśmiała w głos i potem było z 2/3 tyg przerwy, no a potem jak wróciło to już zostało.
    A teraz nauczyła się wydawać dźwięki jakby ostatnie tchnienie, strasznie nas to bawi
    O to to, wzdycha tak śmiesznie „eeeeeeh” jakby znudzony tym żyćkiem 😅 śmiać w głos zaczął się dosłownie kilka dni temu i to też nie ma reguły co go akurat rozbawi.

Boże rozmiar 80? 😳 U nas nadal 62🫣 no chyba, że leginsy jakieś to wtedy 68, albo pajace ze stopami to tak samo.

Ja stwierdziłam wczoraj, że małemu wyciągam kokon z dostawki, bo jakiś się mały zrobił i musi zacząć spać po prostu na „gołym” materacyku. Efekt? Spał od ok 20:30 do bodajże 1:30 sam, potem zaczęły się maratony, rolowanie i wzięłam go do siebie. O 3 odłożyłam go z po raz 2 to już tylko godzinka spania samemu, więc znowu wylądował przy cycu, Ale spał do tej 6:50 🫣 wydaje mi się, że wyszło całkiem ok 💪🏻

Karola współczuję z plombą, ja się umówiłam na sobotę, żeby skończyć tego co zaczęłam w 3 trymestrze. Ona mi tylko „tymczasowo” pomogła, no ale trzeba zrobić jakieś rtg itd zobaczyć co tam i jak tam. A czemu dopiero grudzień? Kurczę niezłe obłożenie.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ząb zaczął boleć tradycyjnie przed wyjazdem. Naszczęście przeszło więc to chyba dziąsło, ale i tak idę w nast tygodniu. Miałam i tak jednego zęba do sprawdzenia po kanałowym rok temu, którego olałam przez ciążę 🙈

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to super że są takie postępy. Może obędzie się bez tej operacji co wam groziła ✊🏻

Moja śmieje się jak ją całuję po szyjce,po boczkach i pod kolankami.
    Z tatą jak robi z nią przysiady 😅
    A w weekend śmiała się do mojej mamy tak po prostu,jak do niej gadała 🤷🏼‍♀️
    Dużo się uśmiecha i wydaje różne dźwięki. Jakieś muczenie i buczenie,pierdzenie i plucie. Wczoraj taki pisk z siebie wydała że aż sie wystraszyłam 😅
    Raz ją nagrałam i akurat tak krzyknęła,że brzmiało to jak moje imię 🤣

Karola współczuję tej plomby 🙈

Myślicie że z takim maluchem można iść do Lumina Parku czy jednak grozi to zbyt dużym przebodzcowaniem?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym szła. Czy się przebodźcuje dowiesz się później.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja się wybieram do Powsina do ogrodu świateł xd nawet nie pomyślałam, że ją przechodzcuje tylko nie mogę się doczekać jej reakcji na światełka 😂 ale ja z tych nieskupionych na rutynie 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym szła do takiego parku, bo mój uwielbia wszelkie światełka. A jak się okaże że przebodzcowuje to zawsze można rozłożyć daszek od wózka 😀

Karola współczuję z tym zębem 🙈

Dziś się dowiedziałam, że mój mąż jedzie prawdopodobnie na dwa tygodnie delegacji do Niemiec w grudniu... Ale jestem tym zachwycona 🫠

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienili nam ćwiczenia z Vojty żeby teraz nogi aktywizować bo są trochę w tyle
    Ogólnie w tamtą stronę bez dramatu, teraz chwilę pokrzyczała i zasnęła więc zrobię większy spacer skoro mam okazję

kasssia lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zmienili nam ćwiczenia z Vojty żeby teraz nogi aktywizować bo są trochę w tyle
    Ogólnie w tamtą stronę bez dramatu, teraz chwilę pokrzyczała i zasnęła więc zrobię większy spacer skoro mam okazję

Może jednak uda się odczarować wózek i spacery 🥰

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza to super że są takie postępy. Może obędzie się bez tej operacji co wam groziła ✊🏻

Moja śmieje się jak ją całuję po szyjce,po boczkach i pod kolankami.
    Z tatą jak robi z nią przysiady 😅
    A w weekend śmiała się do mojej mamy tak po prostu,jak do niej gadała 🤷🏼‍♀️
    Dużo się uśmiecha i wydaje różne dźwięki. Jakieś muczenie i buczenie,pierdzenie i plucie. Wczoraj taki pisk z siebie wydała że aż sie wystraszyłam 😅
    Raz ją nagrałam i akurat tak krzyknęła,że brzmiało to jak moje imię 🤣

Karola współczuję tej plomby 🙈

Myślicie że z takim maluchem można iść do Lumina Parku czy jednak grozi to zbyt dużym przebodzcowaniem?
    Ja bym poszła. Na Mikołajki u mnie w mieście podobno zapalenie światełek świątecznych itd., i zabieramy młodego. Uwielbia światełka.

Kupiliśmy rok temu imprezowy głośnik jbl, taki stojący. Wczoraj włączony, bo stoi nieużywany ostatnio, to zeby podładować. Leciały fasolki, kulfon, a mlody zapatrzony w światełka na głośniku 😅

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Czereśnie ostatnio lecą, widzę że mój mąż nawet śpiewa już
    Tak, liczę że odczaruje te spacery bo ja je też dla własnej głowy potrzebuje
    My też planujemy jechać na światełka, może młoda nie zaśnie jak 1.11 na cmentarzy 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kornelia uwielbia patrzeć na światełka i bardzo chciałam ją zabrać do tego ogrodu.
    Tylko w mojej głowie zebrały się myśli że wyjść z nią z domu o 17 to już za późno i po takim seansie bedzie ciężka nocka 🙈 Ale trudno,chyba zaryzykuje. Rozstawili nam te światełka 10 minut drogi autem od nas,w razie czego szybko wrócimy do domu.

Z piosenek to moj bobas uwielbia i uspokaja się jak jej śpiewam Pszczółkę Maję Wodeckiego 🥰

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Laura u mnie wjechało dotykanie mojej twarzy na całego... Wali pięścią, szczypie, czasem delikatnie głaszcze xd
    Jak śpi w dostawce to jeszcze nie wędruje, ale w łóżku to no cóż 😅 zasypia na skraju od dostawki, po godzinie budzimy się w połowie łóżka xd

Anabbit kciuki za szczepionkę 🤞

Kkk7 fajnie, że RD dobrze Wam idzie ❤️ coś mu do tej pory nie zasmakowało, czy wszystkie smaki akceptuje?

Karola i jak mąż po weselu? Kosz umyty? 😅😅

Póki co to wszystko mu wchodzi, pierwsze łyżeczki nowej rzeczy to się zazwyczaj krzywi, ale po chwili jak przetworzy smak to jest już zadowolony 🤣 mamy marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, batata, brokuła, dynię, jabłko, banana, maliny i indyka póki co 🙈

Rozmiar 80 też już mamy, bo niektóre body mu się wrzynały w pampersika 🤣

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przekonana, że rozmiar 80 to takie prawie roczne dziecko nosi 😅🤯 ale u nas to dopiero będziemy wyjmować 74 powoli. Oswajam się z tą myślą, że muszę schować 68. Ponosiła ten rozmiar ponad 2 miesiące

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, 80 rozmiar to ja też raczej myślałam że roczne dzieci noszą 😅🤣
    U nas nadal duże 62, albo 68
    Choć poprałam już 74, niech czekają

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że 80 noszą roczne dzieci xD

Ale fakt, że 74 ponosił dość długo, chociaż liczyłam, że będzie dłużej, bo ładne rzeczy ma 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 13:24

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że 74 u nas jak najdłużej będzie, bo na 80 mam raptem ze 4 rzeczy 🫣

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 56 miesiąc, 62 miesiąc, 68 miesiąc i 74 dwa miesiące xD ale 80 to mój ostatni rozmiar neutralny po córce, od 86 zaczęliśmy dostawać ubrania po kuzynce i zalał nas róż we wszystkich odcieniach, więc czekają mnie zakupy xd

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Liczę, że 74 u nas jak najdłużej będzie, bo na 80 mam raptem ze 4 rzeczy 🫣

Jak tak patrzę po zdjęciach to u nas było całe 2 miesiące, bo reszta rozmiarów była po miesiącu xD

Rany wyszłam z nim na ogrodek, wkurzał się strasznie i kręcił, czapka mu się kręciła i wpadała na oczy, zmęczony jak nie wiem co, ja już o krok od szaleństwa - zmieniłam mu czapkę i zasnął 🤡

age.png
‹‹ 2366 2367 2368 2369 2370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ