X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.

Macie jakieś wkladki redukcyjne?

Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 11:36

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.

Macie jakieś wkladki redukcyjne?

Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnie

My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować.

Mój 68cm a matetac w gondoli 71...
    Bardzo ściśnięty jest
    Na brzuszku chcesz jeździć z nim czy na plecach?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój 68cm a matetac w gondoli 71...
    Bardzo ściśnięty jest
    Na brzuszku chcesz jeździć z nim czy na plecach?

Na plecach

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.

Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 12:32

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma już mało miejsca w gondoli, ale ostatnio częściej na brzuchu jeździ ze zgiętymi nogami więc jest ok. Nie chcę go przekładać do spacerówki w tym roku. Pomijam to że w gondoli cieplej to myślę, że póki co zdrowiej na płasko.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wyjazdu na wakacje już jeździmy w spacerówce na płasko. No nie ma mowy żeby wrócił do gondoli, bo nie ma takich widoków i się wkurza...

Wleciała nam drzemka prawie 2h w łóżku, zasnął przytulony, nie na cycku 💪może te noce też się u nas poprawią w końcu

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas spacerówka ze względu na nienawiść do gondoli
    Oczywiście na płasko, wolałabym rzecz jasna spacerówkę no ale albo to albo nic
    My mamy śpiwór z zaffiro, jeszcze nie używam bo dla mnie jest jeszcze za ciepło na wełnę, ale mnie ogólnie od porodu jest wiecznie gorąco i widzę że mała też raczej woli być lżej ubrana niż grubiej

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.

Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!

Ja wyczaiłam na vinted ocieplacz taki a'la puchowy z La milou i jestem zachwyconaz ale też jeszcze za ciepło według mnie na niego.

Wow, długa jest :D

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, my mamy mufki pojedyncze z x-landera, testowaliśmy ostatnio na spacerze i fajnie dają radę, ale lepiej jest pod nie założyć jeszcze cieniutkie rękawiczki, bo przy łączeniu z rączką wózka jest prześwit.

Karola, i tak zazdro wesela pomimo zbrukanego męża. Mi dalej szkoda naszego i odrzucenia słuchawek, mam wrażenie, że u wszystkich się sprawdziły, tylko u nas była porażka.

Chciałam napisać wszystkim, którzy walczą z nieprzespanymi nockami, że u nas też się coś psuje, może Wam będzie trochę raźniej. Nie jakoś spektakularnie, ale do tej pory najczęściej za dobrą szłam się zes*ać. Jednak od tygodnia pojawiła się najpierw jedna pobudka na godzinę. A dzisiaj koniec spania od 3:30 i później tylko godzina dospana po 4. I tyle. Trochę marudzenia, ale głównie "łuhuHUU!" i brykanie. Sen przestał być potrzebny xD

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Może u nas i nocka super za to maluch marudzi strasznie.

Jak pobieracie mocz fo badania? Chłopiec ale nie sika nic przy przebieraniu.
    Ja do worka.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze trochę pojeździ w gondoli. Materac w venicci ma 78 cm, a mała myślę że 70 cm na pewno nie ma jeszcze, raczej coś około 68. Obstawiam, że od stycznia przejdziemy na spacerówkę dopiero

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka u nas też było anty słuchawki na weselu, także rodzice mala wtedy zabrali do domu właściwie już po rosole
    No a na to drugie wesele to wg nie pojechaliśmy

Teraz mamy tą 18 w styczniu, ale już żadnych słuchawek nie biorę, po prostu posiedzimy ile się uda i wrócimy do domu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, współczuje tej kumulacji u Was. Jeszcze gila brakowało do szczęścia. U nas mąż też zagilany, teraz doszła mu gorączka, ale mam nadzieję że się niczym z nami nie podzieli

Duże macie te gondole, my nie dotarliśmy jeszcze do tematu spacerówki, aktualnie myślimy nad łóżeczkiem. Mała już każdego ranka wita mnie obrócona na brzuch. Dzisiaj w ogóle się przestraszyłam bo długo leżała na brzuszku na macie i jak wróciłam do pokoju to miała pusty wzrok i nie reagowała na żaden dźwięk. Albo wpadała w sen albo to był problem z oddechem. Ale jak ją podniosłam to nie złapała powietrza jakoś gwałtownie. Była trochę oszołomiona i zaczęła płakać, po karmieniu było już dobrze. Najadłam się strachu

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja do worka.

Ja też do woreczka, normalnie umyłam go wacikami z wodą, potem nakleiłam woreczek i na to pielucha 😀

U nas to samo ze słuchawkami... Specjalnie kupiłam do samolotu ale nie był zachwycony, więc leciał bez i spał 🫣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja do worka.

Ale najpierw myjesz octaniseptem i zakładasz woreczek i pampers? Czy po prostu woreczek?
    Jak założę przed drzemka z zdejmę po to będzie ok czy to za długo? I mam go budzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 14:33

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas jeszcze trochę pojeździ w gondoli. Materac w venicci ma 78 cm, a mała myślę że 70 cm na pewno nie ma jeszcze, raczej coś około 68. Obstawiam, że od stycznia przejdziemy na spacerówkę dopiero

Zazdro. Myśmy dostali dwa wózki i jeden ma materac 71 a drugi co mi córka zepsuła bo jeździła w koszu niewiele więcej bo 73

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 14:33

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest ciasno w gondoli i młoda w niej za dużo nie wytrzyma ale ja też nie zmieniam jeszcze na spacerówkę z tych powodów co Nineq ;)

Śpiworek i mufki mam z lamillou i są warte polecenia :) w sumie śpiworek rzadko używam ale mufki to mój must have do wózka jak temperatury są bliżej 0

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pomysł z czego wynikają różnice w cenie kombinezonów merino ? Niektóre 100proc i ceny w granicach 60-80 a inne po 120-150. Marka? Jakość wolny? Muszę kupić dla nas 92 juz:p bo ten co mieliśmy jest ciasnawy na 80/86 xd

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Macie pomysł z czego wynikają różnice w cenie kombinezonów merino ? Niektóre 100proc i ceny w granicach 60-80 a inne po 120-150. Marka? Jakość wolny? Muszę kupić dla nas 92 juz:p bo ten co mieliśmy jest ciasnawy na 80/86 xd

Specem nie jestem, ale chyba gramatura też się liczy?
    Swoją drogą ja kupiłam nowy z Merinowca i jest przepiękny. Mała wygląda w nim jak taki słodki bałwanek, muszę jej zrobić fotę i wrzucę na fejsa w tygodniu 😂

Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2363 2364 2365 2366 2367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ