Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.

Macie jakieś wkladki redukcyjne?

Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 11:36

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.

Macie jakieś wkladki redukcyjne?

Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnie

My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować.

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować.

Mój 68cm a matetac w gondoli 71...
    Bardzo ściśnięty jest
    Na brzuszku chcesz jeździć z nim czy na plecach?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mój 68cm a matetac w gondoli 71...
    Bardzo ściśnięty jest
    Na brzuszku chcesz jeździć z nim czy na plecach?

Na plecach

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.

Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 12:32

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma już mało miejsca w gondoli, ale ostatnio częściej na brzuchu jeździ ze zgiętymi nogami więc jest ok. Nie chcę go przekładać do spacerówki w tym roku. Pomijam to że w gondoli cieplej to myślę, że póki co zdrowiej na płasko.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od wyjazdu na wakacje już jeździmy w spacerówce na płasko. No nie ma mowy żeby wrócił do gondoli, bo nie ma takich widoków i się wkurza...

Wleciała nam drzemka prawie 2h w łóżku, zasnął przytulony, nie na cycku 💪może te noce też się u nas poprawią w końcu

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas spacerówka ze względu na nienawiść do gondoli
    Oczywiście na płasko, wolałabym rzecz jasna spacerówkę no ale albo to albo nic
    My mamy śpiwór z zaffiro, jeszcze nie używam bo dla mnie jest jeszcze za ciepło na wełnę, ale mnie ogólnie od porodu jest wiecznie gorąco i widzę że mała też raczej woli być lżej ubrana niż grubiej

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.

Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!

Ja wyczaiłam na vinted ocieplacz taki a'la puchowy z La milou i jestem zachwyconaz ale też jeszcze za ciepło według mnie na niego.

Wow, długa jest :D

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, my mamy mufki pojedyncze z x-landera, testowaliśmy ostatnio na spacerze i fajnie dają radę, ale lepiej jest pod nie założyć jeszcze cieniutkie rękawiczki, bo przy łączeniu z rączką wózka jest prześwit.

Karola, i tak zazdro wesela pomimo zbrukanego męża. Mi dalej szkoda naszego i odrzucenia słuchawek, mam wrażenie, że u wszystkich się sprawdziły, tylko u nas była porażka.

Chciałam napisać wszystkim, którzy walczą z nieprzespanymi nockami, że u nas też się coś psuje, może Wam będzie trochę raźniej. Nie jakoś spektakularnie, ale do tej pory najczęściej za dobrą szłam się zes*ać. Jednak od tygodnia pojawiła się najpierw jedna pobudka na godzinę. A dzisiaj koniec spania od 3:30 i później tylko godzina dospana po 4. I tyle. Trochę marudzenia, ale głównie "łuhuHUU!" i brykanie. Sen przestał być potrzebny xD

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Może u nas i nocka super za to maluch marudzi strasznie.

Jak pobieracie mocz fo badania? Chłopiec ale nie sika nic przy przebieraniu.
    Ja do worka.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze trochę pojeździ w gondoli. Materac w venicci ma 78 cm, a mała myślę że 70 cm na pewno nie ma jeszcze, raczej coś około 68. Obstawiam, że od stycznia przejdziemy na spacerówkę dopiero

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka u nas też było anty słuchawki na weselu, także rodzice mala wtedy zabrali do domu właściwie już po rosole
    No a na to drugie wesele to wg nie pojechaliśmy

Teraz mamy tą 18 w styczniu, ale już żadnych słuchawek nie biorę, po prostu posiedzimy ile się uda i wrócimy do domu

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, współczuje tej kumulacji u Was. Jeszcze gila brakowało do szczęścia. U nas mąż też zagilany, teraz doszła mu gorączka, ale mam nadzieję że się niczym z nami nie podzieli

Duże macie te gondole, my nie dotarliśmy jeszcze do tematu spacerówki, aktualnie myślimy nad łóżeczkiem. Mała już każdego ranka wita mnie obrócona na brzuch. Dzisiaj w ogóle się przestraszyłam bo długo leżała na brzuszku na macie i jak wróciłam do pokoju to miała pusty wzrok i nie reagowała na żaden dźwięk. Albo wpadała w sen albo to był problem z oddechem. Ale jak ją podniosłam to nie złapała powietrza jakoś gwałtownie. Była trochę oszołomiona i zaczęła płakać, po karmieniu było już dobrze. Najadłam się strachu

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja do worka.

Ja też do woreczka, normalnie umyłam go wacikami z wodą, potem nakleiłam woreczek i na to pielucha 😀

U nas to samo ze słuchawkami... Specjalnie kupiłam do samolotu ale nie był zachwycony, więc leciał bez i spał 🫣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja do worka.

Ale najpierw myjesz octaniseptem i zakładasz woreczek i pampers? Czy po prostu woreczek?
    Jak założę przed drzemka z zdejmę po to będzie ok czy to za długo? I mam go budzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 14:33

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas jeszcze trochę pojeździ w gondoli. Materac w venicci ma 78 cm, a mała myślę że 70 cm na pewno nie ma jeszcze, raczej coś około 68. Obstawiam, że od stycznia przejdziemy na spacerówkę dopiero

Zazdro. Myśmy dostali dwa wózki i jeden ma materac 71 a drugi co mi córka zepsuła bo jeździła w koszu niewiele więcej bo 73

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2025, 14:33

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest ciasno w gondoli i młoda w niej za dużo nie wytrzyma ale ja też nie zmieniam jeszcze na spacerówkę z tych powodów co Nineq ;)

Śpiworek i mufki mam z lamillou i są warte polecenia :) w sumie śpiworek rzadko używam ale mufki to mój must have do wózka jak temperatury są bliżej 0

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie pomysł z czego wynikają różnice w cenie kombinezonów merino ? Niektóre 100proc i ceny w granicach 60-80 a inne po 120-150. Marka? Jakość wolny? Muszę kupić dla nas 92 juz:p bo ten co mieliśmy jest ciasnawy na 80/86 xd

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2025, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Macie pomysł z czego wynikają różnice w cenie kombinezonów merino ? Niektóre 100proc i ceny w granicach 60-80 a inne po 120-150. Marka? Jakość wolny? Muszę kupić dla nas 92 juz:p bo ten co mieliśmy jest ciasnawy na 80/86 xd

Specem nie jestem, ale chyba gramatura też się liczy?
    Swoją drogą ja kupiłam nowy z Merinowca i jest przepiękny. Mała wygląda w nim jak taki słodki bałwanek, muszę jej zrobić fotę i wrzucę na fejsa w tygodniu 😂

Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2363 2364 2365 2366 2367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ