CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.
Macie jakieś wkladki redukcyjne?
Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 11:36
-
Luna30 wrote:Dobrze kojarzę że już w spacerówkach niektóre dzieci jeżdżą? Mój ma 5msc I nie mieści się w tej gondoli. Więc albo spacerówka albo będziemy w domu się kisic.
Macie jakieś wkladki redukcyjne?
Ogólnie to nie wygląda dobrze ydki okruszek niby 8kg ale w spacerowce jakiś taki mały wcale nie siedzi. Oczywiście na płasko ale i yak jakoś tak dziwnie
My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować. -
Blackapple wrote:My będziemy testować dzisiaj spacerówkę na płasko, ale nie mamy żadnej wkładki. Mój się jeszcze mieści w gondoli, ale co jakiś czas się denerwuje, że nic nie widzi i próbuje się podnosić tak dziwnie, dlatego będę testować.
Mój 68cm a matetac w gondoli 71...
Bardzo ściśnięty jest
Na brzuszku chcesz jeździć z nim czy na plecach? -
U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.
Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 12:32
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Mój też ma już mało miejsca w gondoli, ale ostatnio częściej na brzuchu jeździ ze zgiętymi nogami więc jest ok. Nie chcę go przekładać do spacerówki w tym roku. Pomijam to że w gondoli cieplej to myślę, że póki co zdrowiej na płasko.
-
My od wyjazdu na wakacje już jeździmy w spacerówce na płasko. No nie ma mowy żeby wrócił do gondoli, bo nie ma takich widoków i się wkurza...
Wleciała nam drzemka prawie 2h w łóżku, zasnął przytulony, nie na cycku 💪może te noce też się u nas poprawią w końcu -
No u nas spacerówka ze względu na nienawiść do gondoli
Oczywiście na płasko, wolałabym rzecz jasna spacerówkę no ale albo to albo nic
My mamy śpiwór z zaffiro, jeszcze nie używam bo dla mnie jest jeszcze za ciepło na wełnę, ale mnie ogólnie od porodu jest wiecznie gorąco i widzę że mała też raczej woli być lżej ubrana niż grubiej -
Cel95 wrote:U nas też czas przejść na spacerowle bo gondola ma tylko 75 cm ac my już mamy myślę z 72 około.. materac z rucken a w tej gondoli ma 74.
Polećcie jakieś spiworki na zimę do spacerówki!
Ja wyczaiłam na vinted ocieplacz taki a'la puchowy z La milou i jestem zachwyconaz ale też jeszcze za ciepło według mnie na niego.
Wow, długa jest
-
Cel, my mamy mufki pojedyncze z x-landera, testowaliśmy ostatnio na spacerze i fajnie dają radę, ale lepiej jest pod nie założyć jeszcze cieniutkie rękawiczki, bo przy łączeniu z rączką wózka jest prześwit.
Karola, i tak zazdro wesela pomimo zbrukanego męża. Mi dalej szkoda naszego i odrzucenia słuchawek, mam wrażenie, że u wszystkich się sprawdziły, tylko u nas była porażka.
Chciałam napisać wszystkim, którzy walczą z nieprzespanymi nockami, że u nas też się coś psuje, może Wam będzie trochę raźniej. Nie jakoś spektakularnie, ale do tej pory najczęściej za dobrą szłam się zes*ać. Jednak od tygodnia pojawiła się najpierw jedna pobudka na godzinę. A dzisiaj koniec spania od 3:30 i później tylko godzina dospana po 4. I tyle. Trochę marudzenia, ale głównie "łuhuHUU!" i brykanie. Sen przestał być potrzebny xD -
Szarotka u nas też było anty słuchawki na weselu, także rodzice mala wtedy zabrali do domu właściwie już po rosole
No a na to drugie wesele to wg nie pojechaliśmy
Teraz mamy tą 18 w styczniu, ale już żadnych słuchawek nie biorę, po prostu posiedzimy ile się uda i wrócimy do domu -
Tanashi, współczuje tej kumulacji u Was. Jeszcze gila brakowało do szczęścia. U nas mąż też zagilany, teraz doszła mu gorączka, ale mam nadzieję że się niczym z nami nie podzieli
Duże macie te gondole, my nie dotarliśmy jeszcze do tematu spacerówki, aktualnie myślimy nad łóżeczkiem. Mała już każdego ranka wita mnie obrócona na brzuch. Dzisiaj w ogóle się przestraszyłam bo długo leżała na brzuszku na macie i jak wróciłam do pokoju to miała pusty wzrok i nie reagowała na żaden dźwięk. Albo wpadała w sen albo to był problem z oddechem. Ale jak ją podniosłam to nie złapała powietrza jakoś gwałtownie. Była trochę oszołomiona i zaczęła płakać, po karmieniu było już dobrze. Najadłam się strachu -
Karola3xJ:D wrote:Ja do worka.
Ale najpierw myjesz octaniseptem i zakładasz woreczek i pampers? Czy po prostu woreczek?
Jak założę przed drzemka z zdejmę po to będzie ok czy to za długo? I mam go budzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 14:33
-
Anabbit wrote:U nas jeszcze trochę pojeździ w gondoli. Materac w venicci ma 78 cm, a mała myślę że 70 cm na pewno nie ma jeszcze, raczej coś około 68. Obstawiam, że od stycznia przejdziemy na spacerówkę dopiero
Zazdro. Myśmy dostali dwa wózki i jeden ma materac 71 a drugi co mi córka zepsuła bo jeździła w koszu niewiele więcej bo 73Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 14:33
-
U nas też jest ciasno w gondoli i młoda w niej za dużo nie wytrzyma ale ja też nie zmieniam jeszcze na spacerówkę z tych powodów co Nineq

Śpiworek i mufki mam z lamillou i są warte polecenia
w sumie śpiworek rzadko używam ale mufki to mój must have do wózka jak temperatury są bliżej 0
-
Luna30 wrote:Macie pomysł z czego wynikają różnice w cenie kombinezonów merino ? Niektóre 100proc i ceny w granicach 60-80 a inne po 120-150. Marka? Jakość wolny? Muszę kupić dla nas 92 juz:p bo ten co mieliśmy jest ciasnawy na 80/86 xd
Specem nie jestem, ale chyba gramatura też się liczy?
Swoją drogą ja kupiłam nowy z Merinowca i jest przepiękny. Mała wygląda w nim jak taki słodki bałwanek, muszę jej zrobić fotę i wrzucę na fejsa w tygodniu 😂
Luna30, Margareetka lubią tę wiadomość