Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka, ja się wybieram do Powsina do ogrodu świateł xd nawet nie pomyślałam, że ją przechodzcuje tylko nie mogę się doczekać jej reakcji na światełka 😂 ale ja z tych nieskupionych na rutynie 😅

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym szła do takiego parku, bo mój uwielbia wszelkie światełka. A jak się okaże że przebodzcowuje to zawsze można rozłożyć daszek od wózka 😀

Karola współczuję z tym zębem 🙈

Dziś się dowiedziałam, że mój mąż jedzie prawdopodobnie na dwa tygodnie delegacji do Niemiec w grudniu... Ale jestem tym zachwycona 🫠

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienili nam ćwiczenia z Vojty żeby teraz nogi aktywizować bo są trochę w tyle
    Ogólnie w tamtą stronę bez dramatu, teraz chwilę pokrzyczała i zasnęła więc zrobię większy spacer skoro mam okazję

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Zmienili nam ćwiczenia z Vojty żeby teraz nogi aktywizować bo są trochę w tyle
    Ogólnie w tamtą stronę bez dramatu, teraz chwilę pokrzyczała i zasnęła więc zrobię większy spacer skoro mam okazję

Może jednak uda się odczarować wózek i spacery 🥰

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Elza to super że są takie postępy. Może obędzie się bez tej operacji co wam groziła ✊🏻

Moja śmieje się jak ją całuję po szyjce,po boczkach i pod kolankami.
    Z tatą jak robi z nią przysiady 😅
    A w weekend śmiała się do mojej mamy tak po prostu,jak do niej gadała 🤷🏼‍♀️
    Dużo się uśmiecha i wydaje różne dźwięki. Jakieś muczenie i buczenie,pierdzenie i plucie. Wczoraj taki pisk z siebie wydała że aż sie wystraszyłam 😅
    Raz ją nagrałam i akurat tak krzyknęła,że brzmiało to jak moje imię 🤣

Karola współczuję tej plomby 🙈

Myślicie że z takim maluchem można iść do Lumina Parku czy jednak grozi to zbyt dużym przebodzcowaniem?
    Ja bym poszła. Na Mikołajki u mnie w mieście podobno zapalenie światełek świątecznych itd., i zabieramy młodego. Uwielbia światełka.

Kupiliśmy rok temu imprezowy głośnik jbl, taki stojący. Wczoraj włączony, bo stoi nieużywany ostatnio, to zeby podładować. Leciały fasolki, kulfon, a mlody zapatrzony w światełka na głośniku 😅

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Czereśnie ostatnio lecą, widzę że mój mąż nawet śpiewa już
    Tak, liczę że odczaruje te spacery bo ja je też dla własnej głowy potrzebuje
    My też planujemy jechać na światełka, może młoda nie zaśnie jak 1.11 na cmentarzy 🤣

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kornelia uwielbia patrzeć na światełka i bardzo chciałam ją zabrać do tego ogrodu.
    Tylko w mojej głowie zebrały się myśli że wyjść z nią z domu o 17 to już za późno i po takim seansie bedzie ciężka nocka 🙈 Ale trudno,chyba zaryzykuje. Rozstawili nam te światełka 10 minut drogi autem od nas,w razie czego szybko wrócimy do domu.

Z piosenek to moj bobas uwielbia i uspokaja się jak jej śpiewam Pszczółkę Maję Wodeckiego 🥰

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Laura u mnie wjechało dotykanie mojej twarzy na całego... Wali pięścią, szczypie, czasem delikatnie głaszcze xd
    Jak śpi w dostawce to jeszcze nie wędruje, ale w łóżku to no cóż 😅 zasypia na skraju od dostawki, po godzinie budzimy się w połowie łóżka xd

Anabbit kciuki za szczepionkę 🤞

Kkk7 fajnie, że RD dobrze Wam idzie ❤️ coś mu do tej pory nie zasmakowało, czy wszystkie smaki akceptuje?

Karola i jak mąż po weselu? Kosz umyty? 😅😅

Póki co to wszystko mu wchodzi, pierwsze łyżeczki nowej rzeczy to się zazwyczaj krzywi, ale po chwili jak przetworzy smak to jest już zadowolony 🤣 mamy marchewkę, pietruszkę, ziemniaka, batata, brokuła, dynię, jabłko, banana, maliny i indyka póki co 🙈

Rozmiar 80 też już mamy, bo niektóre body mu się wrzynały w pampersika 🤣

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przekonana, że rozmiar 80 to takie prawie roczne dziecko nosi 😅🤯 ale u nas to dopiero będziemy wyjmować 74 powoli. Oswajam się z tą myślą, że muszę schować 68. Ponosiła ten rozmiar ponad 2 miesiące

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, 80 rozmiar to ja też raczej myślałam że roczne dzieci noszą 😅🤣
    U nas nadal duże 62, albo 68
    Choć poprałam już 74, niech czekają

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że 80 noszą roczne dzieci xD

Ale fakt, że 74 ponosił dość długo, chociaż liczyłam, że będzie dłużej, bo ładne rzeczy ma 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2025, 13:24

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że 74 u nas jak najdłużej będzie, bo na 80 mam raptem ze 4 rzeczy 🫣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było 56 miesiąc, 62 miesiąc, 68 miesiąc i 74 dwa miesiące xD ale 80 to mój ostatni rozmiar neutralny po córce, od 86 zaczęliśmy dostawać ubrania po kuzynce i zalał nas róż we wszystkich odcieniach, więc czekają mnie zakupy xd

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Liczę, że 74 u nas jak najdłużej będzie, bo na 80 mam raptem ze 4 rzeczy 🫣

Jak tak patrzę po zdjęciach to u nas było całe 2 miesiące, bo reszta rozmiarów była po miesiącu xD

Rany wyszłam z nim na ogrodek, wkurzał się strasznie i kręcił, czapka mu się kręciła i wpadała na oczy, zmęczony jak nie wiem co, ja już o krok od szaleństwa - zmieniłam mu czapkę i zasnął 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jak tak patrzę po zdjęciach to u nas było całe 2 miesiące, bo reszta rozmiarów była po miesiącu xD

Rany wyszłam z nim na ogrodek, wkurzał się strasznie i kręcił, czapka mu się kręciła i wpadała na oczy, zmęczony jak nie wiem co, ja już o krok od szaleństwa - zmieniłam mu czapkę i zasnął 🤡
    To u mnie na zdjęciach wychodzi ze od początku października 🤔jakby do końca roku pośmigał byłoby super (marzenie ściętej głowy, już 74 jest na styk).😄

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rozmiarami to nawet w jednej rodzinie jest różnie, moja jedna córka na rok nosiła 92 a druga 68. Teraz wydaje mi się, że Hela też jest z tych większych bo np sinsay 74 już jest za małe na nią.

U nas generalnie typ śmiejący się non stop i krzyczący w niebogłosy z ekscytacji i nerwów. W tym domu cicho to już było 😅dziś walnęła zabawką siostrę tak że siostra się popłakała xd oczywiście niechcący no ale przywaliła grzechotką drewnianą aż zadudniło

Cel jak ja czytam Twoje posty (nie obraź się) to mam myśl, że żyjemy w innym świecie. Ja od 6 lat tak mi wychodzi nocy nie przespałam bez kilku pobudek xd ale szczerze już się chyba przyzwyczaiłam bo wgle mi to nie robi. Zwykle chodzę spać koło 22 ale nieraz jak jestem zmęczona położę się i o 21 bo wole się wyspać i sprzątnąć kuchnie rano niż lecieć na oparach

Pozdrawiam z pracy, ale dziś mi się nie chce, więc zerkam na forum xd i przeglądam w międzyczasie słodkie ciuszki świąteczne. Chyba zamówię małej body z reniferem z Zary chociaż paski ma zielone bo jakoś mi do niej pasuje xd

Ogrodu ze światełkami blisko nie mamy ale i tak byśmy nie poszli bo u mnie chwilowo 2/3 dzieci boi się ciemności, kurtyna 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do pracy ostatnie 5 lat wstawałam o 5:30, a szłam spać o północy albo później XD więc teraz przy bobasów to ja się wręcz wysypiam, nawet jak wstaje się wysikać albo dać mu smoczek 🤣

Btw myślałam że po ciąży mój pęcherz dalej będzie ze stali, ale jednak zostało mi 1 wstawanie na siku ok 3 🥲 myślicie, że to minie? Mięśnie wszystkie mam ok, kurde może piję więcej, sama nie wiem 🥲

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam że jak wstaje bo karmie to idę odruchowo do łazienki ale jak przestawałam karmić to mnie pęcherz nie budził. Teoretycznie też mam ok wszystko z nim

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś marudki. Za to na macie zaczęła parę razy leżąc na plecach przemieszczać się do tyłu! Nie bez wysiłku

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2025, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja do pracy ostatnie 5 lat wstawałam o 5:30, a szłam spać o północy albo później XD więc teraz przy bobasów to ja się wręcz wysypiam, nawet jak wstaje się wysikać albo dać mu smoczek 🤣

Btw myślałam że po ciąży mój pęcherz dalej będzie ze stali, ale jednak zostało mi 1 wstawanie na siku ok 3 🥲 myślicie, że to minie? Mięśnie wszystkie mam ok, kurde może piję więcej, sama nie wiem 🥲
    Ja widzę że zawsze chodzę jak karmię młodą
    Ale ja miałam ogólnie nadreaktywny pęcherz kiedyś, także u mnie znowu na plus poszło teraz

age.png
‹‹ ‹ 2363 2364 2365 2366 2367 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ