X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • GabaB Koleżanka

Wysłany: 22 października 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Trafiłam tu bo wg OM termin na 23.06 ☺️
    Mam takie pytanie.
    Byłam wczoraj na wizycie u gin., moja beta wczoraj 706(przyrasta prawidłowo), jestem w stałym kontakcie z lekarzem i mówił żebym przyszła się pokazać. Oczywiście nic nie było widać, niby mówi że coś tam widać i to jest pewnie pęcherzyk, ale kazał przyjść w czwartek 24.10, a w środę jeszcze betę mam zrobić. Jak myślicie po 3 dniach będzie bardziej widoczne?

• Nosa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj!
    Pęcherzyk powinien być widoczny od bety 1000, więc coś moze się pojawić :)

W pracy powiem jeśli będę szła na L4 wcześniej, ale póki co planuję popracować jeszcze w listopadzie, może po prenatalnych jeśli wszystko będzie ok - w sam raz na święta <3

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pracę z domu, umowy zlecenia. Zawód kreatywny. Będę pewnie sobie spokojnie pracować popołudniami do końca 8 miesiąca. Chyba, że coś się wydarzy. Mam wyrozumiały zespół, pewnie powiem najbliższej współpracownicy w okolicach 12 tygodnia, bo potem ktoś będzie musiał przejąć moje projekty, będę chciała sobie po porodzie zrobić 3 miesiące wolnego. Ale to raczej dla nikogo nie będzie problem, już to przerabiałam.

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy już powiedziałam kierowniczce, będzie co ma być, a chciałam być w miarę fair bo ktoś musi przejąć moje wszystkie sprawy

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam mówić szefowi też jakoś po prenatalnych. Praca w pełni zdalna, więc mogę sobie pracować długo, jednak mam jedną klientkę, która jest straszna… obraża mnie, wydzwania w weekendy (teraz w niedzielę o 20 musiałam rzucać wszystko i biec do domu, bo ona ma jakiś problem i natychmiast muszę jej pomóc). Kobieta kompletnie nie szanuje drugiego człowieka i widzi tylko czubek własnego nosa, a ja niestety jestem z tych co się (za) bardzo przejmują. W niedzielę po tej akcji z nią, przez kilka godzin nie mogłam opanować nerwów. Mąż już mi mówi, że to nie może tak wyglądać, bo za bardzo to na mnie wpływa.
    Niestety dostałam ją pod swoje skrzydła, bo mam duże doświadczenie, ale jeśli po prostu powiem, że nie chce jej prowadzić, to nic to nie zmieni, bo ktoś musi… dlatego rozważam, czy nie powiedzieć szefowi wcześniej i mieć argument, dlaczego nie mogę się aż tak denerwować 😓

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja planowałam mówić szefowi też jakoś po prenatalnych. Praca w pełni zdalna, więc mogę sobie pracować długo, jednak mam jedną klientkę, która jest straszna… obraża mnie, wydzwania w weekendy (teraz w niedzielę o 20 musiałam rzucać wszystko i biec do domu, bo ona ma jakiś problem i natychmiast muszę jej pomóc). Kobieta kompletnie nie szanuje drugiego człowieka i widzi tylko czubek własnego nosa, a ja niestety jestem z tych co się (za) bardzo przejmują. W niedzielę po tej akcji z nią, przez kilka godzin nie mogłam opanować nerwów. Mąż już mi mówi, że to nie może tak wyglądać, bo za bardzo to na mnie wpływa.
    Niestety dostałam ją pod swoje skrzydła, bo mam duże doświadczenie, ale jeśli po prostu powiem, że nie chce jej prowadzić, to nic to nie zmieni, bo ktoś musi… dlatego rozważam, czy nie powiedzieć szefowi wcześniej i mieć argument, dlaczego nie mogę się aż tak denerwować 😓

Z ciekawości,jaka to branża że ludzie są w stanie komuś glowe zawraca w niedzielę o 20?

Ja bym chciała pracować jak najdłużej, i czuć się dobrze jak najdłużej. Z tym ,że akurat u mnie jak się dowiedzą o ciąży to mi natychmiast każą iść na l4. A jak tak lubię przebywać z tymi ludźmi z roboty. Niestety mam kontakt z bezdomnymi,z ludźmi po dopalaczach,więźniami,gruźlicą i innymi dziadostwami. Jeśli nie człowiek mi zagrozi to zrobi to jakaś choroba

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Tak bym zrobiła na Twoim miejscu, musisz dbać o siebie. A nerwy i stres nie wpłyną dobrze na Ciebie. Zależy też oczywiście od Twojej relacji z szefem, bo nie każdy szef będzie życzliwy wobec Twojej sytuacji.

awokado 🥑, Revolutionary lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jedna z najgorszych z możliwych „branż”, czyli współpraca z influencerami i twórcami internetowymi 🥲 bardzo często są to naprawdę trudni ludzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 10:16

Cel95, kasssia lubią tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Tak bym zrobiła na Twoim miejscu, musisz dbać o siebie. A nerwy i stres nie wpłyną dobrze na Ciebie. Zależy też oczywiście od Twojej relacji z szefem, bo nie każdy szef będzie życzliwy wobec Twojej sytuacji.

Awokado rozumiem Cię, bo też miewam takich klientów dzwoniących w niedzielę o 20 🫣 aktualnie nie, ale w poprzedniej ciąży też się zdarzało i powiedziałam wprost, że oddam komuś tego klienta, nie ma co się męczyć i stresować w ciąży przez głupich ludzi.

Ja będę pracować "do oporu", poprzednio do 7 miesiąca pracowałam, teraz też poinformuję szefa, że chciałabym jak najdłużej. Nie chcę dawać szefowi argumentów do zwolnienia, bo bardzo mi leży łączenie tej pracy z wychowywaniem dzieci (nie oddaję do żłobka, jestem w domu z córką i pracuję popołudniami jak mąż wraca, a godziny ustalam sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 10:19

awokado 🥑, Nosa, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Właśnie szefa mam świetnego, naprawdę cudowny człowiek z ludzkim podejściem do pracownika, więc nie boję się jego reakcji. Z szefem to mi się akurat mocno poszczęściło 😅 bardziej boję się, że jednak coś pójdzie nie tak i później będę musiała to odkręcać, dlatego chciałam poczekać chociaż do tych prenatalnych (chociaż wiem, że później też wszystko może się zdarzyć)

Nosa lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam pracować do świąt lub do stycznia.
    Niestety tydzień temu w środę, w dzień wizyty u gin jeden z moich kierowców tak mnie wyprowadził z równowagi,że się trzęsłam...brzuch mnie rozbolał. Więc na wizycie kiedy lekarz mówił o tym, że mam prowadzić spokojny tryb życia, bez nerwów itd to wypaliłam o tym co mnie spotkało i nakazał wręcz L4 na już. W czwartek byłam już cały dzień w domu. W piątek pojechałam porozmawiać z szefem, generalnie gratulował itd ale załamał się, bo naprawdę ogarniałam dużo no i mój kierownik serio jest załamany. Powiedzieli, że mam się zastanowić jak to dalej widzę... Tylko co dalej widzę ? Ja nie wiem jak będzie ciąża przebiegała. Ahhh i trochę mnie zdrażnil jak powiedział, że musi w zastępstwo za mnie dwie osoby zatrudnić 🤦🏼‍♀️, ciekawe dlaczego jak nie miałam płacone za dwie osoby hahaha.

Belia lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Niestety tydzień temu w środę, w dzień wizyty u gin jeden z moich kierowców tak mnie wyprowadził z równowagi,że się trzęsłam...brzuch mnie rozbolał. Więc na wizycie kiedy lekarz mówił o tym, że mam prowadzić spokojny tryb życia, bez nerwów itd to wypaliłam o tym co mnie spotkało i nakazał wręcz L4 na już. W czwartek byłam już cały dzień w domu. W piątek pojechałam porozmawiać z szefem, generalnie gratulował itd ale załamał się, bo naprawdę ogarniałam dużo no i mój kierownik serio jest załamany. Powiedzieli, że mam się zastanowić jak to dalej widzę... Tylko co dalej widzę ? Ja nie wiem jak będzie ciąża przebiegała. Ahhh i trochę mnie zdrażnil jak powiedział, że musi w zastępstwo za mnie dwie osoby zatrudnić 🤦🏼‍♀️, ciekawe dlaczego jak nie miałam płacone za dwie osoby hahaha.
    Ja podobnie, mój współpracownik potrafi doprowadzić mnie do szału. Do tego jeszcze muszę wychodzić z biura na zewnątrz do drugich pomieszczeń, bez względu na pogodę. Ubikacja w drugim budynku, daleki dojazd... wszystko to przeswiadczylo o tym, że od tygodnia siedzę w domu.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Chyba jedna z najgorszych z możliwych „branż”, czyli współpraca z influencerami i twórcami internetowymi 🥲 bardzo często są to naprawdę trudni ludzie

O kurczaki,mogę się tylko domyślałamć jaki to jest tciężki kaliber

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zmartwiłam się rano znowu brakiem kompletnie jakichkolwiek objawów... po czym zjadłam na śniadanie kanapkę z hummusem i ... no i nie był to zbyt szczęśliwy pomysł 😅 szybko pożałowałam tej pysznej kanapki.

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam :)

Nineq - gratulacje bijącego serduszka! Oby tak dalej 🤩

Lkao19 - trzymam kciuki za wizytę, aby to nie było nic groźnego! Daj znać od razu po ✊

xSmerfetkax - współczuję dolegliwości 🫂 dobrze, że zostałaś w domu, odpoczywaj 💪

awokado kurcze ja niestety nie pomogę, bo jeszcze tego nie doświadczyłam. A próbowałaś zjeść zaraz po przebudzeniu jakieś krakersy albo migdały? Gdzieś czytałam, że to pomaga i później nie dopuszczać do uczucia głodu 🤔

Maj.a - i dobre podejście, szczególnie w takiej sytuacji, musisz myśleć o Was 🌸

asiun - eeee.... No skoro dwie osoby za Ciebie to niech Tobie też płacą podwójną pensję👀😒

awokado 🥑, asiun lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:

No to wyrobiłaś się za 2 osoby a teraz masz prawo odpocząć:)

Nosa, asiun lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No to wyrobiłaś się za 2 osoby a teraz masz prawo odpocząć:)
    Pięknie napisane! :)

Cel95, asiun lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem kiedy powiem, ale raczej też po prenatalnych. Na L4 raczej z nowym rokiem, ale zobaczymy, jak się będę czuć. Też pracuje 100% w domu i jedyne co to mi przeszkadza to logistyka z przedszkolem starszego dziecka.

Jeżdze rowerem(tak jest najszybciej) więc pewnie póżniej będzie ciężko. Na pieszo to byśmy szły pewnie z godzinę i chce ciągle na rękach.

No i czasami praca mnie też wkurza, ale dlatego, że jest bałagan i mam wrażenie, że moja praca nie ma większego sensu, no ale jest raczej spokój i bywają dni, że nie wiele zrobię, więc ogarniam dom, pranie albo gotowanie 😅

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 22 października 2024, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    haha to napewno sie nie nudzisz, pewnie jest ciekawie :D
    asiun wrote:
    . Ahhh i trochę mnie zdrażnil jak powiedział, że musi w zastępstwo za mnie dwie osoby zatrudnić 🤦🏼‍♀️, ciekawe dlaczego jak nie miałam płacone za dwie osoby hahaha.

no jak to, świetny komplement 😅 trzeba było powiedzieć, dziękuje za komplement, rozumiem, że jak wrócę to będzie podwójna pensja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2024, 11:16

asiun lubi tę wiadomość

preg.png
  • Capricorni Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w pracy powiedziałam o ciąży i przekazuje swoje obowiązki. W połowie listopada chce iść na L4. Nawet jak się nie uda to powiem - nie udało się, idę na L4 na chwilę i wrócę. Pracuje z samymi kobietami i wszystkie zrozumieją.

Co do problemów żołądkowych:
    1) na mdłości herbata z cytryną, imbirem i miodem
    2) na zaparcia - jedno jabłko/jogurt/kefir wieczorem przed snem
    3) na zgagę- zauważyłam, że się wzmaga po węglowodanowych rzeczach typu chleb, ziemniaki, kasza. Ogarnęłam żeby jeść tylko zupki, mięso i warzywa, jajka, owoce. Zrezygnowałam z chleba i slodyczy i ogarnęłam to

👧 - 32 PCOS
    🧒 - 33
    Starania od 2020

28.09.2024 - ⏸️
    14.10.2024 - jest ❤️
    23.10.2024 - bliźniaki 2o1k, ❤️ 2 × 159
    05.11.2024 - 💔💔
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ