SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    To i u nas dwie scenki,dwa outfity. Jedna taka na jasno,beż. Druga typowa czerwona kratka.
    Boje sie ze nabiore zdjec za tysiaka.

Czy tylko moje dziecko jest najszczesliwsze nago? 😅

No to u nas podobnie. Jedna bezowa a druga cegła i bordowa kokarda 😀 niestety mam przeczucie, że i u mnie się na tysiaku skończy, bo mała była zachwycona sesja. Chociaż może stwierdzę, że wyglądam grubo, brzydko i że się nie nadaje nic ze mną 😂

Moja też. Jutro w ogóle muszę pobrać mocz rano, możecie mi dać jakieś tipy? Nie wiem jak się za to zabrać, a punkt 7:58 muszę być w labie xdd

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit te różdżki smaku to sproszkowane liofilizowane owoce :) moja córka lubi to do jogurtu jeść. Ale polecam z Otolandii, nie z Helpy, bo wychodzi korzystniej cenowo :D tylko tam kupujesz jeden smak 40 g, a tu masz chyba 10 saszetek łącznie 20 g. Ale otolandia taniej jbc

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Annabit te różdżki smaku to sproszkowane liofilizowane owoce :) moja córka lubi to do jogurtu jeść. Ale polecam z Otolandii, nie z Helpy, bo wychodzi korzystniej cenowo :D tylko tam kupujesz jeden smak 40 g, a tu masz chyba 10 saszetek łącznie 20 g. Ale otolandia taniej jbc

Tak wiem wiem, ale się zastanawiam czy faktycznie tego się używa 😀 ja prosty człowiek, kanapkę z serem u szynką jem na śniadanie i kolację 😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych sesjach i kurde żałuję, że się nie zdecydowałam :( teraz Stary w delegacji do połowy grudnia to już raczej nie ma szans.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda właśnie z jogurtem lubi. Ja wykorzystuję te proszki do lukru do pierników np. 😅

Siódma pobudka w ciągu godziny zaliczona. Myłam zęby na trzy raty 😅 myślałam że może za drugim razem polubię niemowlęcy czas, ale no nie. Nie mogę się doczekać aż skończy rok. Żadne afery toddlerow nie są mi straszne. Ale te bóle brzuszka, niekończące się ząbkowania, robienie wszystkiego jedną ręką z prawie 9kg w drugiej ręce, dajcie spokój. Trzecie naprawdę adoptuję od znajomych, których dziecko nie miało żadnych, serio żadnych problemów a zęby zaczęły wychodzić dopiero po roku. Bezboleśnie. I mean... To niesprawiedliwe 😭😶‍🌫️

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam owoce liofilizowane. Dzisiaj zjadlam cala paczkę truskawek🍓

U nas 1 scenka byla na sesji świątecznej i za 15 zdjęć płaciłam 250zl.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście nie lubię tych różdżek smaku ale ja ogólnie nie lubię owocow liofilizowanych.

Margaretka moze jeszcze jest szansa,rozejrzyj sie po ofertach. Może już nie zdążysz dostać odbitek,ale cyfrowe to i sama mozesz iść wywołać 😊
    Mam taki plan robic co rok sesje świąteczną i z każdej robic mini album 🥰
    Juz zapowiedziałam że dla tesciowej dam max 3 zdjecia a nie że znowu bedzie jeczenie że ona chce wszystkie 😒

Tanashi też mam taką koleżankę. Jest w moim wieku(29) I jest wlasnie w 3 ciąży. Ma dwóch synów 6 i 5 lat. Ale obie ciąże bez problemow,porody szybkie. Dzieci też bez problemów,jak opowiadam jej o swojej małej i co jej dolega to ona nie ma pojęcia o czym mówię,pierwszy raz słyszy o takich rzeczach. No i ma męża caly czas obok,nie musi sie martwic o prace bo prowadzą gospodarkę. Na jej miejscu też bym mogła miec wiecej dzieci. Pozytywnie jej zazdroszczę 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa, moja przyjaciółka ma 7 miesięcznego bobasa i opowiadała mi jaki to regres snu jest ciężki. Wiecie jak się objawił u nich? Młody przestał sam zasypiać tylko trzeba było go ponosić na rękach xDD POZDRAWIAM
    zero nocnych pobudek na kilka godzin, zero wybudzeń po 10 razy w ciągu dwóch godzin 🫠🫠🫠🫠🫠

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Taaa, moja przyjaciółka ma 7 miesięcznego bobasa i opowiadała mi jaki to regres snu jest ciężki. Wiecie jak się objawił u nich? Młody przestał sam zasypiać tylko trzeba było go ponosić na rękach xDD POZDRAWIAM
    zero nocnych pobudek na kilka godzin, zero wybudzeń po 10 razy w ciągu dwóch godzin 🫠🫠🫠🫠🫠

Mi tam byłoby wstyd nazywać pajacowanie Młodego w nocy ostatnim czasem regresem, więc po prostu głównie milczę, nazywam to ewentualnie pajacowaniem i chodzę regularnie 💩 wg Waszych zaleceń xD

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2025, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole jestem w szoku.
    Wlasnie zauwazylam że ktos mi zhakował konto na olx i meila powiazanego z tym kontem.
    A mialam tam swoje dane podane,adres,nr konta banku.
    I jeszcze wystawili ogloszenie podszywajac się.
    Ide jutro na policje.
    Nie zasne teraz...

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

No u nas z drugim regres snu to były wczesne pobudki i nocne przerwy ale naprawdę ja byłam zachwycona
    Serio. Po córce to nie wierzyłam czekałam na pobudki vo godz. Myslalxm że się pogorszy że to początek a przeszlo😆 w najgorszym momencie mieliśmy sen nocny od ok 19.30 -5 z 3ma pobudkami. Z corks pobudek było tyle że nie liczyłam. Lacznie z atrakcjami w stylu bujanie przez 3h do północy albo zabawy dwugodzinne w środku nocy. I nie ze to bujanie i potem spała. Co to to nie. Bujalismy ją co noc przez 2msc chyba to trwało a potem najdłuższy blok snu 2h i pobudki co 30min do godz 5 gdzie rozpoczynała dzien🤣😅

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam zdjęcia z sesji...ciążowej! Zapomniałam wczrsbiej xd dostałam cyfrowe a papierowych nie odebrałam.

Moja córka oglądała w aucie. Ja z niecierpliwością pytam? I co ładnie wyszłam prawda? Ona: Nieee.. dzienie mamo. Bardzo dziwnie wygladasz😄 dziecko prawdę ci powie 🙃

Potem się okazało że dziwnie bo miałam sukienke- kostium jak to są często do sesji :p

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Wasze bobasy też zalewają całą łazienkę wodą podczas kąpieli? Jest taka radość, że nie jestem w stanie go umyć 🤣

Nieee. Już nie. Bo ledwo się mieści 😁 mamy bd duza wanienke ale on ma już po 9kg i wzrostu to nie wiem ile ponad 70cm na pewno. Msc temu było 68 xd więc mało miejsca na ruch. Ja chyba wejdę sobie z nim do dużej wanny niedługo na pewno będzie miał radochę:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kasia no to mi tylko lęku brakuje w tym bingo naprawdę 🤣 młody bez paracetamolu mi nie zaśnie od kilku dni. Nie wiem który ząb teraz ale atakuje dalej, bo jak tylko dotknę dziąsła to jest taki krzyk, że nie wiem.

My dziś nieprzespana noc, ale nie przez młodego, a przez córkę, bo kaszlała cały czas od 2 do 5 😔 Mamy coś pecha w tym roku z chorobami, to trzecie przeziębienie od września. A że zostaliśmy bez dziadków na tydzień, mąż ma w tym tygodniu odbiór desek i zaczyna robić podłogi, to będzie intensywnie. Zamówiłam dobrą kawę pod choinkę, ale chyba otworzę ją wcześniej 😅

Muszę jeszcze dziś ogarnąć urodziny córki. Faza na księżniczki wjechała na pełnej 😅

To jeszcze żaden mu nie wyszedl ? No masakra. Rzeczywiście masz pecha jakiegoś żeby zęby tyle szły...tzn u jaś też idą ale po prostu od 2ch msc kapie ślina straszliwie. Nie widzę zęby coś się wyrzynalo. Pamiętam ze u mojej hajnidki to szły ale kilka dni.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Tak czytam o drzemkach w wózkach i sobie uświadomiłam, że mój to nigdy ale to nigdy nie zasnął mi w wózku i nigdy nie spał na spacerze xD

U nas okna aktywności wydłużają się do 3 godzin no ale za 2 tygodnie mały skończy 7 miesięcy więc no będą się one wydłużać.

Jak pisałam niedawno u nas niecałe 6msc i do 4rech odbijają nawet:) zazwyczaj ok 3.3h

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    My dzisiaj zaczęliśmy RD, podałam brokuła w kawałkach. Rozsmarował sobie go wszędzie, ciężko powiedzieć, czy coś zostało połknięte, słyszeliśmy tylko jedno głośniejsze przełknięcie, więc moooże. Po kilku minutach nastąpił spadek nastroju, ale też nie bardzo nam wyszła drzemka wcześniej. Zrobił się zmęczony i marudny, nawet nie wiadomo, czy mu smakowało xd Następnym razem jednak spróbujemy po drzemce.

U mnie babcia i prababcia przerażone, że zaczęłam od brokuła i to w kawałku, chociaż przerażenie na pewno jest mniejsze niż przy tym niezakładaniu skarpetek w upały. Prababcia nie przyjmuje innej możliwości niż podawanie papki, a w ogóle brokuł to taki wzdymający! Babcia z kolei pyta, czy nie mogłam mu podać czegoś smacznego i biedne dziecko xd

Hahaha

U nas brokuła wchodzi cały sloiczek

Ulubione warzywo

My dawalismy: dynie, brokuła, groszek, marchewkę, mix jarzynek z cielęcina i to tyle. Póki co dostał wczoraj zaparcie.

Jak 2 dni jadl słoik duzy marchewki z pietruszka ( głównie marchew na 2x po pol sloiczka) a potem 2 dni brokuł i po tej marchewce od drugiego dnia nie było kupki do wczoraj tj przez 3dni i była bd zbita to jest to po marchewce czy tym brokule? Pierwszego dnia po marchewce było ok...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się, że byliśmy na jarmarku świątecznym w niedzielę! Było cudnie😍

Mimo że najpierw po zaparkowaniu córka chciała do toalety a młody jesc😄 potem po 15min jak wyszlismy i doszliśmy na jarmark ( szliśmy 10min pieszo) znowu chciała siku. Potem młody zasnal, było super. Lazilismy aż nam ręce zdrętwiały. Potem była afera bo starsza się ubrudziła wata cukrową zaczęła rozbierać bo ma sklejone włosy i czapkę brudna i kurtkę. I co że 0c ona nie może być brudna. Młody się obudzil zaczął drzeć więc biegusiem ja ciągnęłam za rękę jeczaca o te watę a mąż popylal z wózkiem bo afera była z młodym gruba. Potem młody się uspokoił na chwilę w windzie bo parkowalismy w centrum handlowym za to starsza się rozkręcała z tą wata. A wyrzucić nie wyrzuciła. Nakarmiłam w aucie bobasa. Starsza się uspokoiła ale bobas darł w foteliku 30min calutka droge powrotna.

Było naprawdę i tak fajnie z tym że po przyjeździe z mężem stwierdziliśmy że nie jesteśmy gotowi na wyjazdy z nimi jeszcze i takie wyjscie do parku albo 45min w 1 stronę na jakas atrakcje to jest nasz max 😆 byłam tam zmęczona że poszłam spać ok 20.30, wstałam na karmienie ok 1 i spałam do 6.40😅 prawie 10h spałam po tym wyjsciu😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2025, 06:30

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jeden ząb już się wyrżnął w całości. Reszta jeszcze stoi w kolejce i robi dużo zamieszania 😅

My dziś wstaliśmy o 4:10, pozdrawiamy 🫣 dobrze że jutro mam dentystę, może chociaż pośpie 🤣🤣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka spokojnie, ogarną. Nie martw się. Ja kiedyś miałam stalkera i o dziwo mam dobre doświadczenie z policja. Trzeba tylko nie bać się iść na policję. Ale rozumiem Twoj stres. Chociaż pomyśl, że to kwestia kasy w najgorszym przypadku, a nie zagrożenia Twojego życia

Kasę mi też kiedyś ukradli z konta. Policja niby olewcza była wtedy ale samo zgłoszenie na policję spowodowało, że bank mi oddał kasę, tak samo portal gdzie mnie okradziono. Miałam tam podana kartę. Nigdy nic z niej już nie zniknęło, a potem po prostu wyrobiłam nowa z innym numerem. Możesz to zrobić dla spokoju ducha :)

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też pomyślałam truskawka żebyś sobie od razu zastrzegła kartę. Dasz radę zmienić hasło w emailu z którego ci ukradli?
    Mnie kiedyś konto na fb ukradli, niby głupota ale dziwne wiadomości z tego konta wychodziły, też zgłosiłam na policję żebym miałam krycie w razie wyłudzenia
    Na olx na pewno jest lepszy kontakt z kimś z aplikacji, bo na fb nawet z bootem się nie da pogadać
    Mnie ostatnio chcieli wyłudzić na olx to w kilka h zablokowali to fałszywe konto
    Ale rozumiem twój stres. Daj znać jak się udało ogarnąć

age.png
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ