X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzeglam od razu swoj pesel,przelalam wszystkie pieniadze z konta dla swojego A i zmienilam haslo do banku.
    O tyle dobrze ze to moj stary meil i nie mialam nic waznego z nim powiązane. No ale i tak kradziez to kradziez,i jeszcze wystawianie ogloszenia jako ja...
    Moj A napisał do tego czlowieka odpowiedź na to ogloszenie ze jest zainteresowany kupnem to normalnie mu odpisał. Możliwe ze nawet zdobedziemy adres w ten sposob.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że jak Kasia planuje Tajlandię to ja nie będę pajacować z tym, że 200km nie pojadę. I co. Zero marudzenia w ten dzień. Naprawdę zero. 15 min płaczu pod domem bo podróż powrotną nam wydłużyło zepsute auto iTesc nas odwoził, a była już głodna.

Rozdała chyba milion uśmiechów Dziadkom 😊

W kąpieli też chlapie ile wlezie.

U nas mówi na razie "dede"

My robimy do tej pory sami foty lustrzanka a sesje dopiero na wiosnę będziemy mieć. Ale nie są złe. Muszę tylko kogoś poprosić żeby zrobił nam więcej wspólnie.

Podpór był raz 3 tyg temu u lekarza i mamy ćwiczenia od fizjo na podpór wysoki właśnie. Bez wkurzenia sama go nie robi. Ale podobno wysoki wzrost może utrudniać, fizjo mi powiedziała, że mniejsze i drobniejsze dzieci mają z tym łatwiej

Jutro mamy 3 szczepienia więc proszę o kciuki. Nie wiem jak dojedziemy, czy auto wynajmiemy czy weźmiemy jakąś taxi uber black żeby była pewność o dobre auto/kierowcę. Kurde no akurat teraz bez auta zostać.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Zastrzeglam od razu swoj pesel,przelalam wszystkie pieniadze z konta dla swojego A i zmienilam haslo do banku.
    O tyle dobrze ze to moj stary meil i nie mialam nic waznego z nim powiązane. No ale i tak kradziez to kradziez,i jeszcze wystawianie ogloszenia jako ja...
    Moj A napisał do tego czlowieka odpowiedź na to ogloszenie ze jest zainteresowany kupnem to normalnie mu odpisał. Możliwe ze nawet zdobedziemy adres w ten sposob.
    Ano pesel to myślę że fajnie mieć zastrzeżony.
    Osobiście mam ciągle. Jak potrzebuje do ostrzegam na miejscu w mobywatelu i po 30 min zastrzegam od nowa

Obawiam się że adresu nie zdobędziecie bo oni wyłudzają głównie na sprzedaż przez olx

Cel - u nas w mieście ktoś zrobił taxi dla dzieci, z porządnymi fotelikami pod wiek itd. Może u was też coś takiego jest?
    Choc no ja bym pewnie założyła nosidło i pojechała po prostu mpk 😅 ale ja to wszędzie tak z małą jeżdżę, jak mąż w pracy.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ano pesel to myślę że fajnie mieć zastrzeżony.
    Osobiście mam ciągle. Jak potrzebuje do ostrzegam na miejscu w mobywatelu i po 30 min zastrzegam od nowa

Obawiam się że adresu nie zdobędziecie bo oni wyłudzają głównie na sprzedaż przez olx .

Ten czlowiek chyba pierwszy raz probuje oszukac.
    Wystawil komputer z odbiorem OSOBISTYM. I to w tym samym miescie co my mieszkamy.
    Do tego na zdjeciach w ogloszeniu widac kawalek mieszkania a w monitorze odbija sie jego zarys...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ten czlowiek chyba pierwszy raz probuje oszukac.
    Wystawil komputer z odbiorem OSOBISTYM. I to w tym samym miescie co my mieszkamy.
    Do tego na zdjeciach w ogloszeniu widac kawalek mieszkania a w monitorze odbija sie jego zarys...
    XD demon biznesu

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas musi coś dostać bo starsze dostaną. Inaczej też bym nie kupiła zabawek raczej tylko jakiś praktyczny gadżet ;)

Tanashi nieźle. Też widziałam ten zamek. U nas musi być duplo bo zwykłe lego na pewno by rozrzuciły po domu i potem mała by to brała do buzi. Już ja je za dobrze znam 😅 duplo mnie tak nie stresuje. U nas młodsza wybrała zamek arielki a starsza krainę lodu. Ale ogólnie takie są ich ulubione księżniczki więc nie jest to dla mnie zaskoczeniem 😅 także wydałam prawie 500 zl na same ich te zamki 😅

Ja mam w lodówce kawałek cukinii to chyba dziś mała dostanie cukinie 😅 u nas rozszerzanie diety to płynięcie z prądem xd

My też mamy zamek elsy ale malutkie elementy. Ogólnie moja ma bd dużo lego... Na szczęście bawi się lego w salonie tylko więc liczę że będę miała oko nania

Odkąd kupiłam taki zarabisty organizer na lego też już raczej nie widzę małych elementów na podlodze. Sama sprząta i jeszcze się chwali koleżankom że zobacz jaki mam porządek dzięki temu możemy łatwo znaleźć każdy element

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Potrzebuję pomocy 🙈 chcemy wysłać chrześnicy mojego męża małą paczkę na Mikołajki. Kupiłam już jej świąteczną bkuze ze Sitchem, zestaw kreatywny małej projektantki mody i potrzebuje jeszcze jakiegoś dodatku do prezentu. Macie jakieś pomysły? Ona ma 6 lat. Może jakaś fajna książka? Ona ma tego mnóstwo więc to musi być coś niepopularnego 😂 albo no nie wiem, przyjmę wszelkie polecajki 😄

U nas ostatnio biżuteria ale to też dyi albo lego albo z ciekawszych rzeczy to mazaki do rysowania po wodzie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    XD demon biznesu

Nie wierze 🤣

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka współczuję stresu, ale widać że to jakiś amator po tym co piszesz 🤣🤣

Luna my mieliśmy zaparcie po brokule, czego kompletnie się nie spodziewałam. Na szczęście już poszło, 4dni bez 💩 to za dużo dla niego, ostatnie dwie noce tak się męczył już i nijak nie mogłam mu pomóc.

Dziś dałam ziemniaka, to mina była średnia. Zjadł może ze dwie łyżeczki i jednak nie posmakowało chyba. Popołudniu dam pomieszanego z cukinia to myślę, że mu podejdzie, bo cukinią się zajadał.

Właśnie tak myślałam, że może dorwę jakaś ofertę na sesję świąteczna last minute w tym tygodniu przed świętami jak już mąż wróci. A jak nie to fotki pod choinką w święta zrobimy i też pamiątka będzie, najważniejsze że razem 🥰

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Truskawka ale się najadłaś stresu przed samym snem, współczuję, ale z tego co piszesz to faktycznie chybajego pierwszy raz 😅🫣
    U nas wczoraj pojawił się drugi ząb 🫢 a ta wysypka, którą wstawiałam ostatnio na fb, to chyba właśnie na zęby mu wyskakuje 👀
    Właśnie po tym jak Kasia napisała o tej Tajlandii to coraz lepiej sie nastawiam na nasz wyjazd w lutym, bo to „tylko” niecałe 600km 😅
    Powodzenia na wszystkich szczepieniach, my mamy za tydzień ostatnią dawkę 6w1 i chyba przerwa ❤️
    Widziałam że pisałyście o prezentach świątecznych, i tak samo ja wy jestem w szoku jeżeli chodzi o aktualną cenę kaczki Moniki 😅

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat zaparć...ideolo.
    My od wczorajszego wieczora z nimi walczymy. Czopki,wlewka i mało co poszło. Całą noc płacz i pisk z bólu. O 23 pukała sąsiadka czy wszytko okej bo Mala ciągle płacze, a to się nie zdarza.
    Człowiek się czuje bezpieczniejszy ,jak ma ta świadomość, że jakby zemdlał a dwójka dzieci w domu,to się ktoś zainteresuje.

No ale wracając do kupy,to zasnęliśmy o 4 . O 3 chciałam jechać do szpitala,bo zaczęła wymiotować. Mówię dołem nic,górą dużo to musi mieć jakieś usg zrobione. Ale na szczęście poszło. Ona zawsze miała problem z kupą,ale po rotarix to jest w ogóle dramat.

Truskawka stresują mnie takie akcje. Siedzą ci oszuści i kurwa polują na ludzi. Łapy im odcinać albo na ciężkie roboty kierować.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile rzeczy może pójść nie tak z rana? 😑
    Wstałam wcześniej żeby jej pobrać mocz. Stałam jak głupia 40 min przy przewijaku i nic. Ostatecznie nakleiłam woreczek z nadzieją, że żeby po drodze (spoiler - nie zrobiła).
    Wpakowaliśmy się w korek i ja nie zdążyłam na moją krew. Pobiegłam z nią do jej gabinetu. Okazało się, że nie mogą znaleźć żyły do pobrania (mam to samo zawsze) i będą brać z dłoni. Spoko, tylko w dłoni też im coś nie wyszło i bobas mi leżał 5 minut na z igła w żyle i pielęgniarka jej wyciskała krew do dwóch probówek. Ile ona się splakala przy tym 🥺🥺 cała drogę do domu mi plakala. Odwołałam dzis wszystkie plany i będziemy się kisić w dresie w domu.
    A jutro powtórka z rozrywki, muszę złapać ten mocz i zawieźć, bo wieczorem wyjeżdżamy na kilka dni 😣

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Truskawka współczuję stresu, ale widać że to jakiś amator po tym co piszesz 🤣🤣

Luna my mieliśmy zaparcie po brokule, czego kompletnie się nie spodziewałam. Na szczęście już poszło, 4dni bez 💩 to za dużo dla niego, ostatnie dwie noce tak się męczył już i nijak nie mogłam mu pomóc.

Dziś dałam ziemniaka, to mina była średnia. Zjadł może ze dwie łyżeczki i jednak nie posmakowało chyba. Popołudniu dam pomieszanego z cukinia to myślę, że mu podejdzie, bo cukinią się zajadał.

Właśnie tak myślałam, że może dorwę jakaś ofertę na sesję świąteczna last minute w tym tygodniu przed świętami jak już mąż wróci. A jak nie to fotki pod choinką w święta zrobimy i też pamiątka będzie, najważniejsze że razem 🥰

Nie chcę Cię martwić, ale u nas cukinia super, ziemniak słabo i później nawet cukinia ziemniakowi nie pomogła 🤣

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ile rzeczy może pójść nie tak z rana? 😑
    Wstałam wcześniej żeby jej pobrać mocz. Stałam jak głupia 40 min przy przewijaku i nic. Ostatecznie nakleiłam woreczek z nadzieją, że żeby po drodze (spoiler - nie zrobiła).
    Wpakowaliśmy się w korek i ja nie zdążyłam na moją krew. Pobiegłam z nią do jej gabinetu. Okazało się, że nie mogą znaleźć żyły do pobrania (mam to samo zawsze) i będą brać z dłoni. Spoko, tylko w dłoni też im coś nie wyszło i bobas mi leżał 5 minut na z igła w żyle i pielęgniarka jej wyciskała krew do dwóch probówek. Ile ona się splakala przy tym 🥺🥺 cała drogę do domu mi plakala. Odwołałam dzis wszystkie plany i będziemy się kisić w dresie w domu.
    A jutro powtórka z rozrywki, muszę złapać ten mocz i zawieźć, bo wieczorem wyjeżdżamy na kilka dni 😣
    Tak właśnie wygląda pobieranie u niemowląt. Takie właśnie kapanie z igły. Normalne. Chyba bardziej bym się zdziwiła jakby ze zgięcia pobrały.
    Ja Ci powiem, że prawie nigdy nie łączyłam łapania moczu i badań krwi u dziecka. Nawet się nie nastawiałam,że uda się to razem zrobić.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak właśnie wygląda pobieranie u niemowląt. Takie właśnie kapanie z igły. Normalne. Chyba bardziej bym się zdziwiła jakby ze zgięcia pobrały.
    Ja Ci powiem, że prawie nigdy nie łączyłam łapania moczu i badań krwi u dziecka. Nawet się nie nastawiałam,że uda się to razem zrobić.

A to ja nie wiedziałam. Moja przyjaciółka pobierała bobasowi ostatnio to normalnie ze zgięcia jak dorosłemu w kilka sekund. Tak mi opowiadała i się na to nastawiałam właśnie.
    No, ja liczyłam że się uda, bo muszę to ogarnąć przed pracą męża. Sama z nią nie pojadę.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a sterylizujecie dalej butelki czy po prostu myjecie i tyle?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, to u mnie normalnie młodemu ze zgięcia pobrali i leciało jak u dorosłego. Nie wiedziałam nawet że to nie norma 😅

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    On mi liże koła od wózka, a ja mam mu sterylizować butelki?😂
    Nie. Ostatnio mój K. wyparzał swoje szejkery to dorzuciłam butelki i smoczki i to było ostatnio na tyle.

A odnośnie ziemniaka: jak dostał samego ugotowanego to ble, a z masłem smakuje - robiłam dla siebie obiad i przy okazji jemu do spróbowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:34

Kkk77 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Ja raz na tydzień odpalam program sterylizacja i wtedy po kolei butelki,laktatory,gryzaki.
    Dostałam do wyboru zdjecia z sesji. Zaplace tysiąc lekką reka. Czy to przesada? 🫣
    Kurier z rana przywiozl krzeselko dla malej. Oetatecznie zdecydowalam sie na te Future Designe. Na promce za 720zł

Update odnosnie kradziezy olx- olx na moje zgloszenie o kradziezy usunal tamte ogloszenia ale konto zostawil... Popoludniu pojedzie moj A na policje,moze pozwolą mu zglosic sprawe bo nie chce malej ciągać...

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Ja raz na tydzień odpalam program sterylizacja i wtedy po kolei butelki,laktatory,gryzaki.
    Dostałam do wyboru zdjecia z sesji. Zaplace tysiąc lekką reka. Czy to przesada? 🫣
    Kurier z rana przywiozl krzeselko dla malej. Oetatecznie zdecydowalam sie na te Future Designe. Na promce za 720zł

Update odnosnie kradziezy olx- olx na moje zgloszenie o kradziezy usunal tamte ogloszenia ale konto zostawil... Popoludniu pojedzie moj A na policje,moze pozwolą mu zglosic sprawe bo nie chce malej ciągać...
    Nie pozwolą bo Ty jesteś poszkodowaną. Musisz być Ty.

My na sorze. Pewnie nam zejdzie do 22

event.png
‹‹ 2408 2409 2410 2411 2412
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ