X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fizjo powiedziała, że jak posadzę dziecko na 5-10 minut w krzesełku, żeby go nakarmić to świat się nie zawali. Sam to on może usiądzie jak będzie mial 9-10 miesięcy i czekać tyle z jedzeniem? Na kolanach coraz mniej wygodnie i niedługo go posadzę w krzesełko.

Elza1234, Blackapple lubią tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My w domu. Wszystkie wyniki okej. Brzuch nadal boli. Tam.jest najprawdopodobniej coś gastroligocznie nie tak. Mamy na cito do poradni gastro się zgłosić. Zbyt mocne te zaparcia ma jak na ten wiek.

Karola ja mogę Ci polecić gastrolog do której my chodzimy. Tylko to prywatnie nie na NFZ, ona przyjmuje jak coś w Bluemedzie w Katowicach. Na prawdę świetna doświadczona pani doktor.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A mi fizjo powiedziała, że jak posadzę dziecko na 5-10 minut w krzesełku, żeby go nakarmić to świat się nie zawali. Sam to on może usiądzie jak będzie mial 9-10 miesięcy i czekać tyle z jedzeniem? Na kolanach coraz mniej wygodnie i niedługo go posadzę w krzesełko.

Ja dziś to samo usłyszałam, bo pytała jak go karmie. To właśnie na kolanach najlepiej albo w krzesełku może być, bo to na chwilę i z podparciem, a chodzi żeby się nie zakrztusił. Kolejną opcją był fotelik z podłożona np. książką z tyłu, żeby był w pionie bardziej no ale fotelika to mi szkoda xd

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam to samo o karmieniu w krzesełku, że jak podparte dziecko trzyma pozycję, to na tę chwilę można je wsadzić. Za to bujaczek był niezalecany, bo dziecko może się łatwiej zadławić kiedy ma pozycję odchyloną do tyłu.

Karola, biedna ta Twoja Mała, ciekawe co powiedzą w poradni.

Byłam dzisiaj u osteopaty, stwierdził u naszego wariata podejrzenie zaburzenia integracji sensorycznej (cały czas szaleje, strzela oczami, noga musi machać, albo rączka uderzać) i że na pewno nie będziemy się z nim nudzić xd Ma ktoś może doświadczenie, czy na tym etapie takie diagnozy mają sens?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Ja też słyszałam to samo o karmieniu w krzesełku, że jak podparte dziecko trzyma pozycję, to na tę chwilę można je wsadzić. Za to bujaczek był niezalecany, bo dziecko może się łatwiej zadławić kiedy ma pozycję odchyloną do tyłu.

Byłam dzisiaj u osteopaty, stwierdził u naszego wariata podejrzenie zaburzenia integracji sensorycznej (cały czas szaleje, strzela oczami, noga musi machać, albo rączka uderzać) i że na pewno nie będziemy się z nim nudzić xd Ma ktoś może doświadczenie, czy na tym etapie takie diagnozy mają sens?
    Nam mówili że nie. Bo mieliśmy spotkanie z psychologiem plus fizjo od zaburzeń sensorycznych pod kątem tego wózka - ale powiedzieli że to tylko taka „ocena”, bo nie można postawić póki co takiej diagnozy.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć pewnie będą teraz na to bardziej patrzeć jednak.
    Ale ogólnie orzeczenia dostać się teraz nie da

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, to o oświadczeniu nie myślę w ogóle, tylko czy rzeczywiście może być czym się martwić, czy to po prostu zwykły świrus energiczny :D

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka daj ten namiar proszę. My do bluemedu chodzimy do lekarzy akurat. Teraz na Ligocie powstaje nowy bluemed,olbrzymi. Z oddziałami.

Dalej jej nurofen bo ciągle ją wybudza to parcie. Prze i sztywnieje. Biedna jest.
    Szukam w głowie z czym to może być związane ale no nie wiem. Czasem z niedrożnością tak ludzie mają ale ona ma drożne te jelita. Bardzo cierpi.
    W szpitalu żadnych leków jej nie kazali podawać bo wg nich,nic jej nie jest.

Ja za krzesełko bym tyle nie dała. Mam jakąś wewnętrzną blokadę finansową .

Co do zakupów to udało mi się kupić dwa śpiworki z nogawkami z tego babybaj za 30 zł. Grażyna biznesu.

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

I syna wczesna diagnoza się sprawdziła (ok 6-7 miesiąca). Niestety później, tzn ok roczku zaczęli mówić,że jest za mały na diagnozę . No i tym sposobem obudziliśmy się po 3 roku życia jak byl już duży problem

event.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ