SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fizjo powiedziała, że jak posadzę dziecko na 5-10 minut w krzesełku, żeby go nakarmić to świat się nie zawali. Sam to on może usiądzie jak będzie mial 9-10 miesięcy i czekać tyle z jedzeniem? Na kolanach coraz mniej wygodnie i niedługo go posadzę w krzesełko.

Elza1234, Blackapple, awokado 🥑, Alex_92 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My w domu. Wszystkie wyniki okej. Brzuch nadal boli. Tam.jest najprawdopodobniej coś gastroligocznie nie tak. Mamy na cito do poradni gastro się zgłosić. Zbyt mocne te zaparcia ma jak na ten wiek.

Karola ja mogę Ci polecić gastrolog do której my chodzimy. Tylko to prywatnie nie na NFZ, ona przyjmuje jak coś w Bluemedzie w Katowicach. Na prawdę świetna doświadczona pani doktor.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A mi fizjo powiedziała, że jak posadzę dziecko na 5-10 minut w krzesełku, żeby go nakarmić to świat się nie zawali. Sam to on może usiądzie jak będzie mial 9-10 miesięcy i czekać tyle z jedzeniem? Na kolanach coraz mniej wygodnie i niedługo go posadzę w krzesełko.

Ja dziś to samo usłyszałam, bo pytała jak go karmie. To właśnie na kolanach najlepiej albo w krzesełku może być, bo to na chwilę i z podparciem, a chodzi żeby się nie zakrztusił. Kolejną opcją był fotelik z podłożona np. książką z tyłu, żeby był w pionie bardziej no ale fotelika to mi szkoda xd

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam to samo o karmieniu w krzesełku, że jak podparte dziecko trzyma pozycję, to na tę chwilę można je wsadzić. Za to bujaczek był niezalecany, bo dziecko może się łatwiej zadławić kiedy ma pozycję odchyloną do tyłu.

Karola, biedna ta Twoja Mała, ciekawe co powiedzą w poradni.

Byłam dzisiaj u osteopaty, stwierdził u naszego wariata podejrzenie zaburzenia integracji sensorycznej (cały czas szaleje, strzela oczami, noga musi machać, albo rączka uderzać) i że na pewno nie będziemy się z nim nudzić xd Ma ktoś może doświadczenie, czy na tym etapie takie diagnozy mają sens?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Ja też słyszałam to samo o karmieniu w krzesełku, że jak podparte dziecko trzyma pozycję, to na tę chwilę można je wsadzić. Za to bujaczek był niezalecany, bo dziecko może się łatwiej zadławić kiedy ma pozycję odchyloną do tyłu.

Byłam dzisiaj u osteopaty, stwierdził u naszego wariata podejrzenie zaburzenia integracji sensorycznej (cały czas szaleje, strzela oczami, noga musi machać, albo rączka uderzać) i że na pewno nie będziemy się z nim nudzić xd Ma ktoś może doświadczenie, czy na tym etapie takie diagnozy mają sens?
    Nam mówili że nie. Bo mieliśmy spotkanie z psychologiem plus fizjo od zaburzeń sensorycznych pod kątem tego wózka - ale powiedzieli że to tylko taka „ocena”, bo nie można postawić póki co takiej diagnozy.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć pewnie będą teraz na to bardziej patrzeć jednak.
    Ale ogólnie orzeczenia dostać się teraz nie da

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, to o oświadczeniu nie myślę w ogóle, tylko czy rzeczywiście może być czym się martwić, czy to po prostu zwykły świrus energiczny :D

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka daj ten namiar proszę. My do bluemedu chodzimy do lekarzy akurat. Teraz na Ligocie powstaje nowy bluemed,olbrzymi. Z oddziałami.

Dalej jej nurofen bo ciągle ją wybudza to parcie. Prze i sztywnieje. Biedna jest.
    Szukam w głowie z czym to może być związane ale no nie wiem. Czasem z niedrożnością tak ludzie mają ale ona ma drożne te jelita. Bardzo cierpi.
    W szpitalu żadnych leków jej nie kazali podawać bo wg nich,nic jej nie jest.

Ja za krzesełko bym tyle nie dała. Mam jakąś wewnętrzną blokadę finansową .

Co do zakupów to udało mi się kupić dwa śpiworki z nogawkami z tego babybaj za 30 zł. Grażyna biznesu.

event.png

Wysłany: 2 grudnia 2025, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:

I syna wczesna diagnoza się sprawdziła (ok 6-7 miesiąca). Niestety później, tzn ok roczku zaczęli mówić,że jest za mały na diagnozę . No i tym sposobem obudziliśmy się po 3 roku życia jak byl już duży problem

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jej nurofen bo ciągle ją wybudza to parcie. Prze i sztywnieje. Biedna jest.
    Szukam w głowie z czym to może być związane ale no nie wiem. Czasem z niedrożnością tak ludzie mają ale ona ma drożne te jelita. Bardzo cierpi.
    W szpitalu żadnych leków jej nie kazali podawać bo wg nich,nic jej nie jest.
    Tak, nic jej nie jest tylko dziecko się męczy i ją boli. To samo słyszałam na wizycie przed szczepieniem jak pytałam o brzuszek u naszego. „No wie Pani, te jelitka jeszcze niedojrzałe to pewnie dlatego, musi się przyzwyczaić do nowych rzeczy. No, ale to na spokojnie, on jeszcze malutki, ma czas. Trzeba przeczekać„. Więc podajemy doraźnie w zależności oczywiście od sytuacji espumisan 10 kropli i jak widzę, że się bardzo męczy, bo aż krzyczy to wtedy ibuprofen. Nie będę czekała, aż mi się dziecko zapłacze.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka daj ten namiar proszę. My do bluemedu chodzimy do lekarzy akurat. Teraz na Ligocie powstaje nowy bluemed,olbrzymi. Z oddziałami.

Wysłałam Ci na priv na fb. Daj znać czy masz.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez diagnozy też można pracować już z takim bobasem z podejrzeniem IS, nawet w domu wdrożyć zabawy, które mogą pomóc ;)

Szarotka12 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak sytuacja u Was?

age.png

Wysłany: 3 grudnia 2025, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Karola jak sytuacja u Was?
    A dzięki. Aktualnie ma biegunkę. I zauważyłam że ona ma chyba hemoroida. I to może być tu problem. Ja wiem jak to boli i widzę po niej ten ból. Na 99% ma żylaka

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaszczepieni, ale zwariuje z tą chudziną, znowu spadł na 3 centyl i mało przybrał, 5830 tylko waży, mamy przyjść do 2 tygodni na kontrolę wagi i tak w koło macieju 🤯

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple u nas też dziś szczepienie ale ważymy 8kg - ciekawe jak to różnie bywa. Pewnie po prostu drobny jest, może rd tu trochę pomoże?

Jak tam po szczepieniu?

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Blackapple u nas też dziś szczepienie ale ważymy 8kg - ciekawe jak to różnie bywa. Pewnie po prostu drobny jest, może rd tu trochę pomoże?

Jak tam po szczepieniu?

Na razie śpi, zobaczymy jak dalej będzie, a u Was jak?

No raczej jest drobny, bo on cały czas jest między 7 a 10 centylem, ale wolałbym, żeby nie spadał na 3, bo to już granica.

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też juz po szczepieniu. Zaraz po wyjściu z przychodni zasnął w aucie. Teraz kolejna drzemka wleciała. U nas poki co humorek dopisuje, bez gorączki itp.
    Dodatkowo zauwazylam, ze chyba nam sie ząbek na dole przebija bo taka wklesla dziura na dziąśle sie pojawiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2025, 15:45

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Na razie śpi, zobaczymy jak dalej będzie, a u Was jak?

No raczej jest drobny, bo on cały czas jest między 7 a 10 centylem, ale wolałbym, żeby nie spadał na 3, bo to już granica.

Blackapple nasze bobasy widzę idą niemal równo z wagą... Ktoś musi być tymi niskimi centylami. My nawet moment byliśmy w ogóle poza siatką, później młody odbił trochę, kolejne ważenie za dwa tygodnie na szczepieniu to zobaczymy jak wtedy będzie.
    Pediatra coś Ci mówiła o dokarmianiu, czy póki co tylko kontrola wagi i obserwacja?

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2025, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Blackapple nasze bobasy widzę idą niemal równo z wagą... Ktoś musi być tymi niskimi centylami. My nawet moment byliśmy w ogóle poza siatką, później młody odbił trochę, kolejne ważenie za dwa tygodnie na szczepieniu to zobaczymy jak wtedy będzie.
    Pediatra coś Ci mówiła o dokarmianiu, czy póki co tylko kontrola wagi i obserwacja?

Obserwacja, bo mówi, że wcześniej na początku listopada zrobił przyrost w sam raz (chyba 230 w 2 tygodnie) a teraz mogło mu słabiej pójść przez tą alergie na cytrusy (miał kilka zielonych kupek i robił po 4 zanim się zorientowałam i leki zaczęły działać).

Jakby nie przybrał teraz to nam da skierowanie na podstawowe badania za te 2 tygodnie, ale w sumie może poproszę nawet jak dobrze przybierze, nie zaszkodzi.

age.png
‹‹ 2411 2412 2413 2414 2415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ