CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Te chude dzieci to skokowo przybierają. Mojej trochę waga podskoczyła po rd. Była w 10 centylu i nadal w nim jest,nie spada. A to najważniejsze, żeby tego gwałtownego spadku nie było. Póki dzieci normalnie wygladają,rozwijają się to nie ma co panikować (no chyba ,że tylko trochę🤣)
Widzę, że już 4 z nas chodzą do tego samego gastrologa z Kato😅
Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy znacie marke bibi mall ale kupiłam na szmatach dzieciecą kołdrę od nich,i wg mnie jakość jest 1:1 jak lamillou. Leza obok siebie te dwie firmy i materiał jest identyczny.
Margaretka ta lekarka to się dosyć troszczy o pacjenta. Muszę się do niej dostać na nfz
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Chciałam dzisiaj rd po jakiejś normalnej drzemce. Do tej pory miał 12, 15 i 10 min... Dopiero teraz chyba zasnął na dłużej. A wczoraj ziewał przy kalafiorze...
-
U nas dzisiaj dziecię nie w humorze, pluł zupka warzywna, którą wczoraj mało z filiżanką z Bolesławca nie zjadł 🫣 do tego łapał za łyżeczkę i rzucał tym co na niej było. No, ale noc nie była najlepsza. Plus zaczął bić rączka i szczypać. Dzisiaj mnie tak uszczypnął w cycka przy karmieniu, że aż skoczyłam.
-
U nas dziś cukinia wleciała i młoda zachwycona. Uśmiechała się i otwierała chętnie buzię. Ewidentnie brokuł to nie jej warzywo 😂, ale spróbuję w weekend dać mix brokuła, cukinii i ziemniaka.
Dostaliśmy już zdjęcia z sesji świątecznej. Ostatecznie mocno się postarałam i wybrałam tylko 14 zdjęć, więc dopłaciłam za 4, bo 10 mieliśmy w pakiecie. Wrzucę coś później lub jutro na fejsa. 🧑🎄
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Witaj w klubie, też mialam 10 w pakiecie wybrałam 13😃 czekam aż wyślę nam foty juz gotowe i będę wywoływać dla dziadków w prezencie na święta.Anabbit wrote:U nas dziś cukinia wleciała i młoda zachwycona. Uśmiechała się i otwierała chętnie buzię. Ewidentnie brokuł to nie jej warzywo 😂, ale spróbuję w weekend dać mix brokuła, cukinii i ziemniaka.
Dostaliśmy już zdjęcia z sesji świątecznej. Ostatecznie mocno się postarałam i wybrałam tylko 14 zdjęć, więc dopłaciłam za 4, bo 10 mieliśmy w pakiecie. Wrzucę coś później lub jutro na fejsa. 🧑🎄
U nas cukinia blee... ale lepiej niz brokuł. Bo 🥦 nie chciał buzi otwierać, przy cukinii zjadl cos. Ja chyba zrezygnuje z mixa warzyw na rzecz samego ziemniaka w weekend. -
No ja piątek/sobota dam ziemniaka, bo będziemy u teściów i nie chce mi się kombinować, a w niedziele dostanie mix. Przynajmniej na ten moment taki mam plan 😀Maj.a wrote:Witaj w klubie, też mialam 10 w pakiecie wybrałam 13😃 czekam aż wyślę nam foty juz gotowe i będę wywoływać dla dziadków w prezencie na święta.
U nas cukinia blee... ale lepiej niz brokuł. Bo 🥦 nie chciał buzi otwierać, przy cukinii zjadl cos. Ja chyba zrezygnuje z mixa warzyw na rzecz samego ziemniaka w weekend. -
Karola mam takie same odczucia jak do niej chodzimy. A gdzieś poza szpitalem przyjmuje na NFZ?
Z jajkami też tak kojarzę, bo te trójki na pewno mają odpowiednie wartości bo kury są karmione znana paszą. Za to te od szczęśliwych kurek to nie do końca wiadomo co one zjadły.
U nas póki co ziemniak zasmakował najmniej. Numerem jeden jest cukinia 😀
-
Jezu, znów się zaczęło u nas n wątku 😫
Trzymajcie się dziewczyny. Karola, fajnie że nerki się poprawiły. Jak hemoroid to chyb ma dobrze o tyle, że łatwo się da wyleczyć nie?
Ja w tym tyg byłam na jodze z małą i fajnie bo ona sobie oglądała i spokojna przez cały czas, za to inne dzieci dawały do wiwatu 😅 trochę żałuję, że się zapisałam i zapłaciłam za cały kurs 🫣
Karola, ja właśnie z krzesłkiem odwrotnie. Wiedziałam, że to wydatek na lata (przy Stokke przynajmniej) więc nie było mi szkoda.
-
Gusia współczuję, a ty masz czy dziewczynki czy już wszyscy?
No te kury ze wsi to zdarzało mi się widywać w dzieciństwie jak były zabijane i miały ciekawe rzeczy w żołądku np monety, owoce niestrawione itp
Moja kicia obrońca domu złapała mysz, która jakimś cudem wesszla do piwnicy (byłam pewna, że czai tam na kątnika jak zwykle) i przyniosła ją żywą do babygyma młodego, także była akcja łapania myszy w trakcie usypiania a jutro będę musiała myć matę.
Biedny kot dalej siedzi przy tej macie i myśli, że mysz jest pod spodem. -
Trzymaj się Gusia
kasssis ja też chodzę na zajęcia z małą, gdzie ja ćwiczę a ona sobie eksploruje świat z innymi dziećmi, ale my to się śmiejemy że to nasza grupa wsparcia jest bo wszystkie się już znamy od etapu ciąży i się zakolegowałyśmy nawet
Czasem to więcej gadania i ogarniania dzieci niż ćwiczeń, ale bardzo to lubię (mimo tych dźwięków, potem mam wrażenie że mam ciszę w domu)
U nas młoda od wczoraj nadaje jak szalona babababa gagaga dadada
Tylko mama nie chce xD
Ja dzisiaj zrobiłam na dwa dni ziemniaka z cukinią. Sama nie wiem czy ona coś z tego w ogóle je, ale wkłada sobie łyżeczkę do buzi i ciumka ja, więc w sumie tyle mi wystarczy.
Mam trochę problem bo młoda zaczęła ssać kciuka. Smoczek ble ale kciuk super. Za dnia jej wymuje, ale właśnie usłyszałam że ssie przez sen, dotykam ręką a tu kciuk. Chciałam jej włożyć cmoczka, to wypluła. Przecież przez sen jej nie upilnuje z tym kciukiem
-
A co do krzesła, jutro zamówię to Futurę Designe - bardzo przekonuje mnie to składanie krzesła, bo nie mam miejsca. Też wierze że będzie używany pare ładnych lat.
-
Nawet przez myśl mi nie przeszło że tak małe dziecko może mieć hemoroida. Oby teraz szybko wyleczyć.
Mi nie było szkoda kasy na te krzesełko,bo własnie wiem że starczy na lata.
Anabbit,Maj.a a z ilu zdjec wybieraliscie?
Ja wczoraj dostałam galerię do wyboru i poleciałam grubo 🫣 Jako powracający klienci mieliśmy w pakiecie 8 zdjęć.
Wybrałam 40
😐
-
Truuskaawka wrote:Nawet przez myśl mi nie przeszło że tak małe dziecko może mieć hemoroida. Oby teraz szybko wyleczyć.
Mi nie było szkoda kasy na te krzesełko,bo własnie wiem że starczy na lata.
Anabbit,Maj.a a z ilu zdjec wybieraliscie?
Ja wczoraj dostałam galerię do wyboru i poleciałam grubo 🫣 Jako powracający klienci mieliśmy w pakiecie 8 zdjęć.
Wybrałam 40
😐
U nas wyszło 125 zdjęć dokładnie. Na początku oczywiście wybrałam dużo więcej, ale później już cięliśmy na maksa.
Rozumiem Cię, bo ja z ciążowej i noworodkowej też wybrałam kilkadziesiąt zamiast kilkunastu xD -
Ech, na razie mam ja, ale na 100% ktoś załapie
ostatnia moja jelitówką skończyła się na kroplówkach w szpitalu jak karmiłam bobasa. Mąż jak zobaczył mnie wczoraj 🤮 nad toaletą od razu się zrobił zielony na myśl że mógłby zostać z trójką 🫣