Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając takie przezycia jak miała Awokado to jestem jeszcze bardziej wdzieczna za tego Owleta...

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jeju Awokado współczuję, trzymajcie się.

Alex przynajmniej to był wacik a nie mysz 😅

W ogóle młody zaczął trochę lepiej spać w nocy (i tak u nas nie było tragedii z tym regresem jak na razie, odpukać) a ja i tak się budzę co 2-2.5 godziny 🫤
    To fakt z tą myszą 🐭🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado jak to jelitówka to dobrze, że jesteście w szpitalu, bo w domu byś miała problem ją nawodnić itd… wiadomo, dom to dom, ale dla bobasa lepiej. Trzymajcie się…

Alex dzięki, że pytasz. Ja już chyba po 2 dniach nieco lepiej, zjadłam dzis już dwie kromki chleba i są w żołądku więc wracam do żywych. Ale mąż wziął wolne, bo nie mam siły w ogóle nosić tego małego bobasa. Starszym dałabym ostatecznie bajki na pół dnia w ramach wyjątku, ale no tej kluski nikt inny by nie ponosił. Więc mąż musiał zostac

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Gusia że dziewczyn Twoich nie złapało
    Jelitówka to u mnie też szczyt znienawidzonych chorób

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia jak już zostaje w żołądku to najważniejsze 💪 dobrze że Twój mąż wziął sobie wolne, bo jednak dojście do siebie po jelitówce wymaga czasu.

Co polecacie na ząbkowanie? Daje mu ibuprofen i posmarowałam dziąsła dentoseptem, bo miałam akurat w domu. Wiem że Tanashi relacjonowała co się sprawdzało fajnie ale nie mogę odgrzebać...

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze awokado, aż mnie zmroziło jak to przeczytałam. Szacunek, że zachowałaś zimną krew i ogarnęłaś sytuacje. Zawsze gdy czytam takie historie myślę sobie, że ja bym spanikowała.
    Dawaj znać na bieżąco co u was.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem u teściów na weekend. Głupia nie wzięłam laktatora, a zrobił mi się giga zastój. Mała nie chce jeść z tego cycka i placze gdy ją przystawiam. Mam nadzieję, że wytrzymam do niedzieli bez zapalenia.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś dziecko ma zabawki z VTech? Kupiłam młodemu pianino. Jemu się podoba, mi też, bo nie rzępoli głośno bez sensu i zastanawiam się, czy inne zabawki też są spoko?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, mamy norwirusa. Tyle dobrego że płuca czyste

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Gusia jak już zostaje w żołądku to najważniejsze 💪 dobrze że Twój mąż wziął sobie wolne, bo jednak dojście do siebie po jelitówce wymaga czasu.

Co polecacie na ząbkowanie? Daje mu ibuprofen i posmarowałam dziąsła dentoseptem, bo miałam akurat w domu. Wiem że Tanashi relacjonowała co się sprawdzało fajnie ale nie mogę odgrzebać...

No właśnie u nas pomaga tylko paracetamol i ibuprofen. Stosowałam też camille (homeopatia, zero efektu i jeszcze młody dostał biegunkę, nie polecam xD) i stosuję żel Nurodent. On ma tylko wyciąg z rumianku, kwas hialuronowy, niby działa łagodząco. Nie widzę specjalnego efektu, aczkolwiek młody się uspokaja na sam etap smarowania bo go ciekawi smak, więc smaruję xD żelu z lidokainą nie stosuję, ale dentyści nie polecają ich bo dziecko może zlizać ten żel i znieczulić sobie przełyk, wtedy o wiele łatwiej o zadławienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 12:03

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy którejś dziecko ma zabawki z VTech? Kupiłam młodemu pianino. Jemu się podoba, mi też, bo nie rzępoli głośno bez sensu i zastanawiam się, czy inne zabawki też są spoko?

Figlarną pandę omijaj z daleka 😶

Annabit sprobuj moze cieply prysznic/oklad,delikatny masaż+ recznie odciągnąć

Awokado i co z tym wirusem,zostajecie w szpitalu? Dobrze ze te pluca czyste

Tanashi a mi wlasnie neurologopeda polecala zel z lidokainą... Dobrze ze mowisz o tym.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Mamy nianię elektroniczną z drugiego obiegu i działa, liczy się? XD

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado dobrze, że pojechaliście do szpitala, przynajmniej mała będzie na oku przez jakiś czas i może ją porządnie nawodnią, takie intensywne wymioty dla maluchów są też bardzo niebezpieczne pod kątem odwodnienia

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Pozdrawiamy ze szpitala. Pierwsze w życiu wzywanie pogotowia, w dodatku do własnej córki mam już zaliczone. Pierwszą jazdę karetką też. Kurwa, jestem wrakiem człowieka.

Byłam sama w domu, mąż na piłce, bez telefonu no bo na boisku. Młoda się przebudziła, bo sąsiedzi głośno trzasnęli drzwiami, poszłam do niej żeby ją ululać, a ona zaczęła strasznie mocno się prężyć i puszczać bąki - pomyślałam, że boli ją brzuch i chciałam dać espumisan. Nagle, leżąc na wznak, zaczęła tak strasznie wymiotować, że się zachłysnęła i przestała oddychać. Wzięłam ją do góry, zaczęłam potrząsać i nic, tylko lała mi się przez ręce. Przełożyłam ją na rękę głową w dół, klepałam i nic, w międzyczasie wybrałam na telefonie 999. W trakcie rozmowy solidnie rzygnęła i zaczęła kontaktować. Pani tak czy siak wezwała do nas karetkę, bo powiedziała że może dojść do jakiegoś zapalenia płuc po zachłyśnięciu i skoro nie mam auta (mieszkamy na wsi, a mąż pojechał autem z bazą), to lepiej żeby od razu nas zawieźli karetką do szpitala.

Jestem nieprzytomna, wypruta z nerwów, nigdy w życiu się tak nie bałam.
    Horror 😱 byłaś bardzo dzielna 🫂

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję.... ja raz dostałam do głowy jak dziecko zaczęło się przelewać przez ręce koło tego 3msc gdzie potemwyszła anemia. Byłam przerażona mimo że mąż obok. Jesteś bardzo dzielna, że to sama ogarnęłaś

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mamy nianię elektroniczną z drugiego obiegu i działa, liczy się? XD
    😅liczy.
    Truuskaawka wrote:
    Figlarną pandę omijaj z daleka 😶
    Czemu? W sumie i tak mało jej na vinted. Czaję się na hula kula, ale nie tą co Karola wstawiała na Facebooku, bo ten śmiech przeraża. Myślałam o edukacyjnej, kostce albo śpiewający książeczkach. Wstrzymam się przez weekend, bo nie wiem co dostanie na Mikołajki...

Screenshot-20251205-132928-Instagram.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2025, 13:30

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy vtech misia do raczkowania i jest fajny :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czemu? W sumie i tak mało jej na vinted. Czaję się na hula kula, ale nie tą co Karola wstawiała na Facebooku, bo ten śmiech przeraża. Myślałam o edukacyjnej, kostce albo śpiewający książeczkach. Wstrzymam się przez weekend, bo nie wiem co dostanie na Mikołajki...

My mamy hula kula ta pomarańczowa wersję z biedronką.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ta pandka gada i chichra się jakby była na wiecznym haju 🫣 Jest bardzo irytująca 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2025, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody w końcu ogarnął obroty na brzuch. Tydzień przed szóstym miesiacem, lepiej późno niż wcale 😅

A ja zrobiłam w 40 minut obiady do wtorku łącznie, więc dzień możemy uznać za udany 🫠😏

Elza1234, kasssia, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ ‹ 2413 2414 2415 2416 2417 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ