X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mówili o bexsero, że ciężkie szczepienie tzn konkretnie, że bardzo bolesne i żeby zaczekać i zrobić po tej serii 6w1 jeśli nie mamy kontaktu z dziećmi w placówkach, więc my będziemy mieć w styczniu. Jak będziemy mieć tą kontrolę za 2 tygodnie to pewnie się zapiszemy na konkretny termin.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po dwóch dawkach bexsero. Miał lekki stan podgorączkowy i obrzęk nóżki, za drugim razem zrobiła się taka twarda gula pod skórą, zniknęła po 3 dniach. Robiłam mu okład z sody i dostawał paracetamol/ibuprofen.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po 2 dawkach, na dodatek były połączone z innymi szczepieniami. Oprocz 37 z hakiem i bólu nogi nic sie nie działo, dostał paracetamol i był szczęśliwy

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po drugiej dawce Bexsero, za każdym razem dostał pedicetamol przed zastrzykiem i uspokajał się jeszcze zanim wyszliśmy z gabinetu. Temperatura skoczyła do 37,5

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy dać paracetamol i tyle. Wolę dać szczepienie niż żeby mi dziecko zachorowało na to gówno.
    Ciężkim szczepieniem to w sumie to świnka odra różyczka jest. Ale to jeszcze mamy czas.

A co potrzebujesz do słoiczków? Podgrzewacz? Bo to w sumie każdy podgrzeje.
    Ja kupiłam to do gotowania na parze i blendowania to super. Nie muszę się martwić że zapomnę, 20 min i gotowe

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    U nas też mówili o bexsero, że ciężkie szczepienie tzn konkretnie, że bardzo bolesne i żeby zaczekać i zrobić po tej serii 6w1 jeśli nie mamy kontaktu z dziećmi w placówkach, więc my będziemy mieć w styczniu. Jak będziemy mieć tą kontrolę za 2 tygodnie to pewnie się zapiszemy na konkretny termin.

U nas takie samo podejście ma pediatra. Więc też pierwsza dawka po nowym roku, jak będzie miał skończone obowiązkowe szczepienia.

Z tego co kojarzę to mmr nie jest zalecana alergikom ze względu na białka jaja? Czy coś mieszam?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmr i grypa chyba . Chociaż alergia nie jest przeciwwskazaniem.

Cel może ta praca tak brzmi ale tak nie jest. To jest trochę na takiej zasadzie, że Pan Kaziu w zakładzie był szanowany i na każde zawołanie . Człowiek bez którego firma padnie. A jak umarł to nikt na pogrzeb nie przyszedł, bo po 3 dniach nikt nie pamiętał, że był jakiś pan Kazik.
    Jeszcze ciągle auto służbowe jest zajęte albo zepsute i on robi po 1200 km tygodniowo naszym. I jak się nam auto rozsypie to nawet nie mamy kasy na nowe. Szkoda gadać.

Gusia jak tam sie trzymasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłop mi waży 8,05 kg. Szybciej przybrał na wadze niż ostatnio, obstawiam że to stałe jedzenie zrobiło robotę 😜na jednym szczepieniu się zaśmiał, na drugim chwilę zapłakał. Oby na tym się skończyło.
    Koniec ze szczepieniami na najbliższe pół roku, jupi🥳tylko gdzie ja go będę teraz ważyć 🤔

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chłop mi waży 8,05 kg. Szybciej przybrał na wadze niż ostatnio, obstawiam że to stałe jedzenie zrobiło robotę 😜na jednym szczepieniu się zaśmiał, na drugim chwilę zapłakał. Oby na tym się skończyło.
    Koniec ze szczepieniami na najbliższe pół roku, jupi🥳tylko gdzie ja go będę teraz ważyć 🤔

Ja tam już wolę nie wiedzieć xD

age.png
‹‹ 2413 2414 2415 2416 2417
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ