CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też mówili o bexsero, że ciężkie szczepienie tzn konkretnie, że bardzo bolesne i żeby zaczekać i zrobić po tej serii 6w1 jeśli nie mamy kontaktu z dziećmi w placówkach, więc my będziemy mieć w styczniu. Jak będziemy mieć tą kontrolę za 2 tygodnie to pewnie się zapiszemy na konkretny termin.
-
I my po drugiej dawce Bexsero, za każdym razem dostał pedicetamol przed zastrzykiem i uspokajał się jeszcze zanim wyszliśmy z gabinetu. Temperatura skoczyła do 37,5
-
Wystarczy dać paracetamol i tyle. Wolę dać szczepienie niż żeby mi dziecko zachorowało na to gówno.
Ciężkim szczepieniem to w sumie to świnka odra różyczka jest. Ale to jeszcze mamy czas.
A co potrzebujesz do słoiczków? Podgrzewacz? Bo to w sumie każdy podgrzeje.
Ja kupiłam to do gotowania na parze i blendowania to super. Nie muszę się martwić że zapomnę, 20 min i gotowe -
Blackapple wrote:U nas też mówili o bexsero, że ciężkie szczepienie tzn konkretnie, że bardzo bolesne i żeby zaczekać i zrobić po tej serii 6w1 jeśli nie mamy kontaktu z dziećmi w placówkach, więc my będziemy mieć w styczniu. Jak będziemy mieć tą kontrolę za 2 tygodnie to pewnie się zapiszemy na konkretny termin.
U nas takie samo podejście ma pediatra. Więc też pierwsza dawka po nowym roku, jak będzie miał skończone obowiązkowe szczepienia.
Z tego co kojarzę to mmr nie jest zalecana alergikom ze względu na białka jaja? Czy coś mieszam? -
Mmr i grypa chyba . Chociaż alergia nie jest przeciwwskazaniem.
Cel może ta praca tak brzmi ale tak nie jest. To jest trochę na takiej zasadzie, że Pan Kaziu w zakładzie był szanowany i na każde zawołanie . Człowiek bez którego firma padnie. A jak umarł to nikt na pogrzeb nie przyszedł, bo po 3 dniach nikt nie pamiętał, że był jakiś pan Kazik.
Jeszcze ciągle auto służbowe jest zajęte albo zepsute i on robi po 1200 km tygodniowo naszym. I jak się nam auto rozsypie to nawet nie mamy kasy na nowe. Szkoda gadać.
Gusia jak tam sie trzymasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:53
-
Chłop mi waży 8,05 kg. Szybciej przybrał na wadze niż ostatnio, obstawiam że to stałe jedzenie zrobiło robotę 😜na jednym szczepieniu się zaśmiał, na drugim chwilę zapłakał. Oby na tym się skończyło.
Koniec ze szczepieniami na najbliższe pół roku, jupi🥳tylko gdzie ja go będę teraz ważyć 🤔 -
Nineq wrote:Chłop mi waży 8,05 kg. Szybciej przybrał na wadze niż ostatnio, obstawiam że to stałe jedzenie zrobiło robotę 😜na jednym szczepieniu się zaśmiał, na drugim chwilę zapłakał. Oby na tym się skończyło.
Koniec ze szczepieniami na najbliższe pół roku, jupi🥳tylko gdzie ja go będę teraz ważyć 🤔
Ja tam już wolę nie wiedzieć xD -