X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado współczuję.... ja raz dostałam do głowy jak dziecko zaczęło się przelewać przez ręce koło tego 3msc gdzie potemwyszła anemia. Byłam przerażona mimo że mąż obok. Jesteś bardzo dzielna, że to sama ogarnęłaś

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Mamy nianię elektroniczną z drugiego obiegu i działa, liczy się? XD
    😅liczy.
    Truuskaawka wrote:
    Figlarną pandę omijaj z daleka 😶
    Czemu? W sumie i tak mało jej na vinted. Czaję się na hula kula, ale nie tą co Karola wstawiała na Facebooku, bo ten śmiech przeraża. Myślałam o edukacyjnej, kostce albo śpiewający książeczkach. Wstrzymam się przez weekend, bo nie wiem co dostanie na Mikołajki...

Screenshot-20251205-132928-Instagram.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:30

Elza1234 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy vtech misia do raczkowania i jest fajny :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czemu? W sumie i tak mało jej na vinted. Czaję się na hula kula, ale nie tą co Karola wstawiała na Facebooku, bo ten śmiech przeraża. Myślałam o edukacyjnej, kostce albo śpiewający książeczkach. Wstrzymam się przez weekend, bo nie wiem co dostanie na Mikołajki...

My mamy hula kula ta pomarańczowa wersję z biedronką.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ta pandka gada i chichra się jakby była na wiecznym haju 🫣 Jest bardzo irytująca 😅

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody w końcu ogarnął obroty na brzuch. Tydzień przed szóstym miesiacem, lepiej późno niż wcale 😅

A ja zrobiłam w 40 minut obiady do wtorku łącznie, więc dzień możemy uznać za udany 🫠😏

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    My mamy vtech misia do raczkowania i jest fajny :)

Też go mamy. Na razie tylko mu się przygląda i słucha piosenek, ale wydaje się być spoko. Myślę, że się sprawdzi przy raczkowaniu.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Młody w końcu ogarnął obroty na brzuch. Tydzień przed szóstym miesiacem, lepiej późno niż wcale 😅

A ja zrobiłam w 40 minut obiady do wtorku łącznie, więc dzień możemy uznać za udany 🫠😏
    Ja to się śmieję że te obroty na brzuch to są silniejsze od małej.
    Kładę ją, sekunda a ta już na brzuchu, nawet jak na nim nie chce leżeć 😅
    Już nawet poduszka ortopedyczna idzie w odstawkę bo przez sen też już się kręci i zjeżdża, po czym zasypia z głową znowu na tą jedną stronę. I martwi mnie to że to co wypracujemy z kształtem, znowu szlag trafi :/
    Jeszcze teraz tak się denerwuje na brzuchu, bo wchodzi w wysoki podpór i nie wie jak pełznąc, nic nie daje że jej pokazuje jak nóżka się odpychać.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi chłop wcina kurczaka z marchewką i ziemniakiem, że się zaczęłam zastanawiać czy może rzeczywiście mu nie za mało mleka już było 🤔
    Wczoraj mu dałam 3 łyżeczki, bo się bałam więcej a dzisiaj to pochłonął z 8.

Jutro chyba będziemy testować królika, tylko może z dyńką dla odmiany.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    My mamy hula kula ta pomarańczowa wersję z biedronką.
    I jak?
    Blackapple wrote:
    Tak mi chłop wcina kurczaka z marchewką i ziemniakiem, że się zaczęłam zastanawiać czy może rzeczywiście mu nie za mało mleka już było 🤔
    Wczoraj mu dałam 3 łyżeczki, bo się bałam więcej a dzisiaj to pochłonął z 8.

Jutro chyba będziemy testować królika, tylko może z dyńką dla odmiany.
    Mi dziś pochłonął cały słoiczek ryby z ziemniakami 190 g. Nie jadł tyle. A za 2h poprawił 160 ml mleka. Także... niedługo z jego 8 kg zrobi się 9 kg.🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:18

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za tydzień też zaczniemy, ale już się boję jak młody zacznie przybierać... Szkoda że Mikołaj nie przynosi do butów nowego kręgosłupa 🤣

Elza a dużą jeszcze macie asymetrię?

Kameleon chyba powoli robi się gotowy na dwie drzemki zamiast 3. Albo ma po prostu kryzys zasypiania. Dziś druga i ostatnia drzemka do 14, teraz zasnął. Mam nadzieję, że to już na noc. Na noc, prawda...? 😬😅

age.png
‹‹ 2415 2416 2417 2418 2419
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ