X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzięki dziewczyny, kurczę chyba musiała coś gdzieś złapać, bo w nocy już w szpitalu też kilka razy wymiotowała, ale już na spokojnie w kontrolowanych warunkach. Do tego miała pierwszy raz pobierana krew i tak jak żyły ma piękne, tak była odwodniona na tyle, że nic nie leciało, a pielęgniarki nie pozwalały mi jej nakarmić. Ostatecznie po godzinie drugi raz ją wzięli i przy ntym wkłuciu się udało, ale płakałam razem z nią, jest cała pokłuta. Mówili, ze prawdopodobnie musimy zostać do poniedziałku, dzisiaj mają robić rtg. Aktualnie rozważam zakup monitora oddechu po tej akcji, nie chcę myśleć co by było jakbym wtedy spała, czy na pewno bym się obudziła itp
    Obudziłabyś się dopiero jakby mala już nie oddychała i się nie ruszała czyli i tak dużo za późno.
    Robili już usg płuc czy od razu idą w ten rentgen? Kurcze,to chyba jakaś jelitowka krąży coraz silniej. My zawsze na święta chorzy więc czekam na rozdanie. Jesteście na oddziale czy sorze jeszcze?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Avocado
    Zestresowałam się samym czytaniem. Strasznie Ci współczuję. Brawa za zimną krew i taką reakcję.
    Trzymam kciuki za wasze zdrowie ♥️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Obudziłabyś się dopiero jakby mala już nie oddychała i się nie ruszała czyli i tak dużo za późno.
    Robili już usg płuc czy od razu idą w ten rentgen? Kurcze,to chyba jakaś jelitowka krąży coraz silniej. My zawsze na święta chorzy więc czekam na rozdanie. Jesteście na oddziale czy sorze jeszcze?
    Jesteśmy na oddziale, na sali z dziewczynką która też przyjechała z silnymi wymiotami, więc teraz fajnie się wymieniamy wirusami. Nie robili jeszcze nic, tyle co pobranie krwi, wenflon i kroplówka.

Gusia łączę się w bólu z tą jelitówką. Szczerze mam nadzieję, że u nas to właśnie to, a nie nic poważniejszego

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Awokado, współczuję, brzmi jak najgorszy koszmar :(

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Awokado współczuję i ściskam, nic dziwnego, że tak się czujesz, każda z nas by po takiej akcji była jak wypluta. Nawet sobie nie wyobrażam co musiałaś czuć. Dawaj znać jak sytuacja.

Gusia jak się czujesz? Nikt więcej nie złapał u Ciebie?

Karola jak malutka?

U nas dzisiaj „dobra” noc, chociaż mały nie mógł zasnąć tylko rozdawał uśmiechy. Zasnął przy cycku, więc koło 00:30 odłożyłam go do łóżeczka to chwilę się pokręcił i zasnął dalej do tej 5. Wszystko super tylko mój siersciuch upolował kawałek wacika i darła gębę o 4. Musiała się pochwalić zdobyczą. Plus ja co 1.5-2 godziny się budziłam i zaglądałam do małego.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Awokado współczuję, trzymajcie się.

Alex przynajmniej to był wacik a nie mysz 😅

W ogóle młody zaczął trochę lepiej spać w nocy (i tak u nas nie było tragedii z tym regresem jak na razie, odpukać) a ja i tak się budzę co 2-2.5 godziny 🫤

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając takie przezycia jak miała Awokado to jestem jeszcze bardziej wdzieczna za tego Owleta...

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Jeju Awokado współczuję, trzymajcie się.

Alex przynajmniej to był wacik a nie mysz 😅

W ogóle młody zaczął trochę lepiej spać w nocy (i tak u nas nie było tragedii z tym regresem jak na razie, odpukać) a ja i tak się budzę co 2-2.5 godziny 🫤
    To fakt z tą myszą 🐭🫣

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado jak to jelitówka to dobrze, że jesteście w szpitalu, bo w domu byś miała problem ją nawodnić itd… wiadomo, dom to dom, ale dla bobasa lepiej. Trzymajcie się…

Alex dzięki, że pytasz. Ja już chyba po 2 dniach nieco lepiej, zjadłam dzis już dwie kromki chleba i są w żołądku więc wracam do żywych. Ale mąż wziął wolne, bo nie mam siły w ogóle nosić tego małego bobasa. Starszym dałabym ostatecznie bajki na pół dnia w ramach wyjątku, ale no tej kluski nikt inny by nie ponosił. Więc mąż musiał zostac

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Gusia że dziewczyn Twoich nie złapało
    Jelitówka to u mnie też szczyt znienawidzonych chorób

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia jak już zostaje w żołądku to najważniejsze 💪 dobrze że Twój mąż wziął sobie wolne, bo jednak dojście do siebie po jelitówce wymaga czasu.

Co polecacie na ząbkowanie? Daje mu ibuprofen i posmarowałam dziąsła dentoseptem, bo miałam akurat w domu. Wiem że Tanashi relacjonowała co się sprawdzało fajnie ale nie mogę odgrzebać...

age.png
‹‹ 2414 2415 2416 2417 2418
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ