Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki nebulizator polecacie?

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za pierniczki, mam nadzieję że w przyszłym roku się uda 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam noc u naszej rzygająco-srającej załogi?

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie babcia dołączyla do rzygającej załogi a byliśmy u niej w piątek przez kilka godzin z młodym (mieszka pod nami), mam nadzieję, że się nie zaraził :/

Za chwilę jej jeszcze będę musiała leki dostarczyć i byłam jej mierzyć ciśnienie rano, bo sama nie dała rady (ma nadciśnienie), ale umyłam się jak chirurg, mam nadzieję, że wystarczy.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiesz co, lewa ręka ciągle pięść - więc masuje.
    Przekręca się sama głownie przez jeden bok, przez drugi dzisiaj sama zrobiła pierwszy raz obrót
    No i tak dziwnie, bo jak leży na materacu czy na mnie, to podnosi tyłek jak do czworaków, będąc w wysokim podporze. A jak leży na twardej macie to robi samolot i się wścieka.
    Do tego ciągle jeździmy na masażu barków i głowy. Ogólnie jak leży na wznak to jeszcze głowę ma trochę w jedną stronę, w pozycji „siedzącej” czy na brzuchu, też są dni że ładnie ma prosto głowę, a są takie że ciągnie ją w tą jedną stronę
    Niby nie są to duże rzeczy, ale ciężko się teraz już nad tym pracuje.

To u nas to samo jest z podnoszeniem pupy. Ostatnio ogarnął, że można się przekręcić przez drugi bok, ale pivoty na brzuchu nadal robi tylko w jedną stronę. Także my też powolutku do przodu.

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado Trzymajcie się tam kciuki za szybką poprawe. Biedna Malutka...Ale ważne że taka kochana mama obok

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto się w ciazy nie stresował. Ja miałam lajtowa ciążę iwiększość dni kolorowych z tecza, chillem, 0 obowiązków kawiarnia i joga, a i tak czy to krwawieniem na początku czy tą torbielka z 2 prenatalnych się stresowałam lub pod koniec indukcja. Nic dziwnego że leżąc na patologii się stresowalyscie..

Lauraa lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    To u nas podobnie z tymi obrotami. Ale najważniejsze, że idzie u Was do przodu. Pamiętam jak zaczynaliście, ale tak jak mówisz wszystko się uda naprostowa. Bobasy nas uczą cierpliwości 😅
    Tak tak
    Ja też widzę że im więcej umiejętności, tym mniej się skupia na trzymaniu tej głowy i wszystko wraca
    Także jestem w stanie uwierzyć, że będziemy tam chodzić aż stanie na nóżki i będzie wszystko stabilne

U nas te plamki suche na plecach wg nie znikają :/ i już sama nie wiem od czego to..
    myślicie że można dostać alergię na mleko mając 5 miesięcy?
    Ja z jedzenia wprowadziłam dopiero brokuła, cukinie i ziemniaka. Myślałam że to może od ziemniaka, nie jadła go już 3 dni a plamki są nowe..

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak ludzie mogą być takimi debilami,bo inaczej tego nie nazwe.
    W piatek kumpel poprosil o podwózke mojego A,zgodził się. Gadka szmatka,nic ciekawego. Wczoraj rozmawiali to okazało się że jego zona i dziecko od kilku dni mają jelitówke... No zatłukłabym go. Jak mi mała zachoruje to nie ręczę za siebie.
    Wszystkim zycze duzo zdrowia ✊🏻✊🏻

W piatek mielismy kolejną domową fizjo-jest lepiej bo nie ma już takiego mocnego odgięcia. Ale zostalo walczyc z asymetrią,zacisnietymi piastkami i stopkami lewa reka co wygina w tyl i obroty przez drugie ramie. Wysoki podpor probuje ale slabo idzie. Tyłka nie podnosi. Stóp nie łapie a kolana tylko wtedy jak ma gołe nóżki. Nie chce sie tej fizjo do nas przyjezdzac,powiedziala co i jak mamy zrobić zeby chodzic do niej na terapię do osrodka w ktorym pracuje-jest nawet szansa że dostaniemy się przed swietami albo zaraz po. Ale mowi ze Kornelka jest fajna,plastyczna. Mimo placzu dobrze reaguje na to co jej robi,wiec podobno nie ma tragedii 😊
    Glowka tez juz ladnie się zaokrągla,mysle ze jeszcze dwie wizyty na terapię glowy i bedzie super.

Fajnie slyszeć ze u Was tez odzie do przodu.
    Wczoraj popłakałam się jak jadłam mandarynki,bo przypomniałam sobie jak rok temu smialysmy się tutaj że urodziny Mandarynki tak się nimi zajadałysmy. A tu juz takie duze bobasy mamy 🥹

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka nie dziwię się, bo też bym zabiła. Ja aktualnie jestem zła na brata męża i jego żonę, bo tydzień temu nie byliśmy u nich na urodzinach bo córka miała katar, żeby nie zarażać. Pisali że dobrze bo następnego dnia odwiedzi ich małe bobo z rodziny i że nie chcą rozsiewać zarazków. Tymczasem oni przywieźli trójkę swoich chorych dzieci na weekend do dziadków do domu, w którym mieszkamy razem 🙃 no dzieci od siostry zarazić broń Boże, ale nasze bobo to można, bo who cares.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2025, 12:35

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, Awokado czekamy na update od Was, mam nadzieję że już lepiej 🫂

Truskawka no zupełnie się nie dziwię, że się wkurzyłaś, ja mojemu każe brać HO jak tylko mi coś napomknie, że ktoś z pracy chory 😅

Ja dziś rano już naszykowałam sobie czopek, żeby dać młodemu, bo ostatnia 💩 była we wtorek. Zachodzę do niego na mate, a tam pełny pampers. Odetchnęłam z ulgą, bo trochę się bałam mu dawać tego czopka 🫣

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado jestem na bierząco tutaj i serce mi się kraja :( trzymaj się tam.

Gusia też przytulam.

Nam za to brat faceta zrobił awanturę, że do nich dzisiaj nie przyjedziemy, bo on ma do pokazania zdjęcia z wakacji i ugotował dla nas ziemniaki 😂 pewnie patatas bravas, bo byli na kanarach. A nie chciałam przyjechać, bo teściowa ma chore zatoki.

Zostaliśmy i mnie rozkłada. Od rana gardło, łamie mnie, temp 37,8 póki co. Pewnie COVID. We wtorek była na jodze, w czwartek na spotkaniu firmowym. Kurrr dlaczego się nie zaszczepiłam na covida teraz.

Laura, nie słuchaj ich. Moje dwie ciąże na pełnym stresie a dzieci wyluzowane pod każdym względem, psychicznie i fizycznie 🤣

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odzywam się dopiero teraz, bo srogo mnie poskładało… pół nocy leciało ze mnie góra i dołem, od rana ręce mi się trzęsły. Tutaj oczywiście nie mam żadnej pomocy, a młoda dzisiaj miała super humor i pełno energii w ciągu dnia, więc płakałam gdy ciągle musiałam ją nosić. Zapytałam się w nocy czy dadzą mi cokolwiek, bo muszę jakoś się dzieckiem zajmować, to oczywiście nie mogą i mąż musi mi dowieźć, no a męża poskładało nad ranem w domu…

Tutaj w szpitalu jest jakiś armagedon, pani sprzątająca mówiła, że zaraz cały oddział będzie izolatką i łóżka będą stać na korytarzu. Później pielęgniarka nam powiedziała, że pewnie jutro wyjdziemy, bo już jest w miarę ok, a co chwila przyjeżdża pełno chorych dzieciaków i nie mają gdzie ich kłaść. Wszystko spoko, ale młoda dzisiaj na wieczór dała do wiwatu i po super dniu, dostała ostatecznie paracetamol, bo niewiadomo co jej było 😥

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2025, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Awokado, a może możesz coś sobie zamówić?

My również z grypa żołądkową… starsza wymiotuje. Jak się obsługuje ta chorobę? 🙈

age.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia moja mama przywiozła mi pół apteki i dosłownie 14 butelek wody (z czego wypiłam aż jedną, bo każdy łyk to było ryzyko zwrócenia), więc całe szczęście miałam paczkę „dobroci”. Współczuję początku tej jelitówki… trzymajcie się i dużo nawadniajcie 😥

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nabył nowa umiejętność przewracania się z brzucha na plecy. Tyle że przewraca się w nocy głównie i potem noe ogarnia że może spowrotem. Więc ryk - jaaaa chceeee na brzuch

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co za jelitowowy armagedon :.9

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moje obserwacje z soru wtorkowego byly właściwe. Sraka panuje ostro.

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak czytam o tych jelitówkach u was to aż mnie gęsia skórka łapie 😥 dziewczyny dużo zdrówka dla was wszystkich. Oby szybko przeszło.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2025, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado Boże ale mi Ciebie i małej szkoda 😢 przeczołgało Was niesamowicie :( mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.

Dużo zdrówka dla wszystkich 🤞jelitówka to takie cholerstwo, najgorszemu wrogowi nie życzę.

preg.png

age.png
‹‹ ‹ 2416 2417 2418 2419 2420 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ