Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zwraca po mm 🙃

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol górne dziąsła ma spuchnięte od dłuższego czasu. Tam ogólnie przed spuchnięciem było już widać kawałek górnej jedynki od 2 miesiąca, ale nic dalej nie wyszło. Może ma cienkie dziąsła genetycznie po mnie i po prostu przebija. Jak będzie szedł podobnie z córką to jej w siódmym miesiącu wyszło 5 kolejnych zębów naraz więc życzę sobie powodzenia xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę rzeczywiście te mleka inne odstają od Laktowit.
    Czemu to mleko nie mogą wstawić do sklepu po prostu :(
    Zamówiłam znowu zapas 1ki, wzięłam jedną 2ke i coś czuję że przy tym zostanę ;/
    Bo cenowo widzę że wszystko podobnie wychodzi

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2025, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Kurczę rzeczywiście te mleka inne odstają od Laktowit.
    Czemu to mleko nie mogą wstawić do sklepu po prostu :(
    Zamówiłam znowu zapas 1ki, wzięłam jedną 2ke i coś czuję że przy tym zostanę ;/
    Bo cenowo widzę że wszystko podobnie wychodzi

Miałam podobną rozkminę jak przechodziliśmy na 2, bo też mnie wkurza że tylko w necie można to mleko odstać i raz prawie bym została bez, bo się dostawa opóźniła. Ale ostatecznie zostaliśmy przy nim, bo jednak skład najlepszy.

U nas młody nas zaskoczył bo niespodziewanie się 2 ząbki pojawiły, nie było żadnych oznak, dziąsła nie były spuchnięte, no byłam w szoku jak zobaczyłam te zębiska :D

Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ząbków 🎉 ja zaglądam codziennie, ale narazie nic nie widać na horyzoncie.

Trzymam kciuki, żeby po Bexsero obyło się bez żadnych atrakcji.

Truskawka współczuję chłopa. Mój chyba zrozumiał po tym jak ostatnio palnął i teraz się pilnuje. U Ciebie widzę dalej słabe akcje, oby się w końcu ogarnął. Kurczę nie wiem czy ja bym osobiście takiego chłopa nie kopnęła w d… trudna sytuacja.

U nas jest kp i spanie wygląda roooooooznie… jak śpi sam w dostawce to najczęściej zasypia koło 19-19:30 i z 2 pobudkami na jedzenie śpi do 5 i potem biorę go do siebie i dosypia jeszcze 1-1.5godziny. No, ale ostatnio mamy nocki, gdzie śpi głównie przy cycku. Udaje się odłożyć koło 1 i o 3 i tak przy pobudce biorę go do siebie.
    Najczęściej jak nie było 💩 tego dnia tak się dzieje.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobasowi wyszły czerwone krostki na tułowiu - czyli to była ta trzydniówka? Same znikną czy coś z tym się robi?
    Gorączki nie ma, ale taka maruda, że wyjść siku nie mogę, bo histeria 😵

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze zazdroszczę tym mamom co mogą w pełnym hałasie spacerować z dzieckiem po ulicy i nic nie budzi dzieci. Mojego syna dziś w lesie obudził biegacz (liście szelescily) oraz śmiech dzięcioła zielonego xD pozdrawiam

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Bobasowi wyszły czerwone krostki na tułowiu - czyli to była ta trzydniówka? Same znikną czy coś z tym się robi?
    Gorączki nie ma, ale taka maruda, że wyjść siku nie mogę, bo histeria 😵
    Mówiłaś że miał goraczke ostatnio, więc w sumie możliwe

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zawsze zazdroszczę tym mamom co mogą w pełnym hałasie spacerować z dzieckiem po ulicy i nic nie budzi dzieci. Mojego syna dziś w lesie obudził biegacz (liście szelescily) oraz śmiech dzięcioła zielonego xD pozdrawiam
    Ojej współczuję
    Cieszę się że mija nie rusza nic, bo 2 piętra pod nami jest remont mieszkania taki gruntowny 🤡

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka bardzo ci współczuję i nie wiem jak ty życie ogarniasz bez wsparcia chlopa. Nie chce ci doradzać rozstania, bo was nie znam i byłoby to totalnie nie na miejscu, ale ewidentnie trzeba jakoś wylać mu wiadro zimnej wody na łeb.
    Co to w ogóle za podejście. Już nie chodzi o to jedno wyjście, bo ja mojego sama wysyłam do ludzi, ale ten twój nie robi dosłownie NIC przy dziecku. Nie rozumiem tego, przecież mieszkacie razem, prowadzicie wspólne gospodarstwo domowe, macie WSPÓLNE dziecko.

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko to umie odwalić pokazówkę. 1,5h bez żadnego kwekniecia, aż notariuszka zapytała, co robimy że mamy takie grzeczne dziecko. Czaicie to, ja mam GRZECZNE dziecko 🫠🫠🫠

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Spacerować luzik, śpi. W domu jak uśpię i podczas wychodzenia z pokoju skrzypną panele to oczy jak 5 zł. A schodzenie z łóżka, żeby nie skrzypiało to jakies akrobacje w moim wykonaniu. Czasem daruję sobie zmywanie garów jak śpi, bo obawiam się, że szatan się rozbudzi.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka
    Ja też się nie będę wymądrzać. Współczuję Ci tylko, że nie możesz do niego trafić i że on o tobie nie myśli.
    Jesteś mega silna, serio

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Spacerować luzik, śpi. W domu jak uśpię i podczas wychodzenia z pokoju skrzypną panele to oczy jak 5 zł. A schodzenie z łóżka, żeby nie skrzypiało to jakies akrobacje w moim wykonaniu. Czasem daruję sobie zmywanie garów jak śpi, bo obawiam się, że szatan się rozbudzi.

Tak, panele to też standard. Już mamy z mężem system chodzenia wieczorem tak żeby omijać te skrzypiące xd ale to już od czasów córki opatentowany

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit z tym byciem grzecznym wśród ludzi to totalnie jakbym o moim słyszała 😅 i kciuki, żeby nie było gorączki po szczepieniu 🤞

Nineq gorączka bez żadnych objawów dodatkowych, a potem wysypka to brzmi jak trzydniówka.

Truskawka mega słaba sytuacja z tym Twoim chłopem... Jemu na prawdę by się przydała jakaś terapia wstrząsowa, żeby się wreszcie ogarnął. Taki patriarchat jak za pokolenia naszych rodziców, że chłop to ma tylko hajs do domu przynieść, a reszta go nie obchodzi. Smutne to bardzo 😓

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że niektórzy mężczyźni chcą dzieci jak dzieci chcą psa i coś w tym jest. Mieć, ale zajmowanie się zlecić komuś innemu 🫣

Gusia_, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq to pewnie trzydniówka. Jesli tak, samo zejdzie, już się nic nie robi. U mnie obie starsze miały. Nawet nie byłam u lekarza, bo myślałam, że to od zębów a potem wychodziła wysypka i wszystko jasne

Zainspirowałam się opisem jedzenia kalafiora i gotuje małej kalafior, ziemniak i marchewkę 👌 ziemniak i marchewka już były, ciekawe jak jej posmakuje kalafior

Truskawka a on był taki zawsze? Współczuję.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Gdzieś czytałam że niektórzy mężczyźni chcą dzieci jak dzieci chcą psa i coś w tym jest. Mieć, ale zajmowanie się zlecić komuś innemu 🫣

Dobre

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka, jestem tego zdania co dziewczyny.

Mój wraca z pracy o 16:30, zje obiad, wykąpie sie i przejmuje Młodego. Bawią się, czytaja książki, co drugi dzien wykapie i idzie po 19 go położyć do spania. Ja w tym czasie mam chwilę odpoczynku, chociaz zazwyczaj wtedy ogarniam butelki, sesje z laktatorem robię czy wyskoczę na zakupy.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami musze sobie gdzieś rzygnąc tą swoją frustracją (wybaczcie ze akurat pada na Was,jemu też robie wyrzuty ale to zaraz prowadzi do klótni)
    Gusia nie,nie był taki. Nie zaczynałabym związku z nim wtedy,ewentualnie rozstała jakby wyszło po czasie. Rozmawialiśmy dużo o życiu z dzieckiem,jak to ma wyglądać zanim zaczęliśmy się starać. No inaczej to było przedstawiane.
    Wiem że on ma męczącą tą swoją pracę i potrzebuje odpoczynku,ale mi też przydałaby się chwila wytchnienia.
    Wiem że on nas kocha,nie chce sie rozstawać.
    Powiedział mi wprost że on to mnie podziwia że daje rade bo on nie ma takiej cierpliwości do tego jak ona jęczy i go zaczyna irytować te jęczenie po 10 minutach i nie umie się nią tak zająć jak ja. Ma nadzieje że jak bedzie miała roczek to już lepiej sobie będzie radził...

age.png
‹‹ ‹ 2423 2424 2425 2426 2427 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ