CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam tonę rzeczy dla dzieci z rodziny męża do spakowania i druga tonę dla nas bo wszyscy z rodziny zamawiali do mnie, ale nic z tym jeszcze nie zrobiłam. Powrzucam w torebki. Tylko nie wiem kiedy, bo czasu brak. A ja jeszcze praca co nie… miałam dziś bigos zrobić i zamrozić już na święta, ale jakoś się nie mogłam wyjątkowo zorganizować do południa z dziećmi, więc bigos poczeka na lepsze czasy xd
-
U nas są 4 drzemki po 30minut. Wszystkie kontaktowe 🥰
A w ramach prezentu dajemy zdjecia Bubci z sesji 😄
Dla chrzesniaka tylko zamowilam taki pad do grania na telefonie.
Sobie w ramach prezentu znowu wytne kaszaka za tysiaka 😑
Dzisiaj dzień drugi dyni i tak samo szczesliwa w trakcie jedzenia. Jak tylko zobaczyła to rece wyciagala do lyzeczki i usmiech szeroki 😁
KarolaKinga wspolczuje tej sytuacji z tesciem. Na swieta pod choinke kup mu stopery do uszu 😅Twojego boli serduszko jak placze,moja tesciowa to by byla zadowolona że daje dziecku sie wyplakac 🙈 -
Ja o dziwo w tym roku jakos szybko ogarnęłam sie z prezentami i zostało mi tylko zamowic jedną rzecz dla męża, jestem z siebie dumna😂
Margaretka to moj tesc z Twoja moga sobie przybic pione, jego też wszystko dziwi jakby jego synowie nigdy nie plakali i generalni sami się urodzili i odhowali 🫠 Truskawka te stopery to wyborny pomysł 😂
Co do drzemek to u nas chyba bedzie przerzucenie sie z 3 na 2, w dodatku ostatnio większość jest znów kontaktowych. Natomiast dzis akurat jak cos mnie bierze i chętnie bym oko z synem przymknęła to on spal cale 50 minut za caly dzien 🫠 -
Margareetka wrote:Prezenty spakowane? Ja dziś pojechałam do action po papier i torby i już pusto. Nie powiem mocno się zdziwiłam
Taa, leżą w szafce i czekają az je zapakuje, bo nikt inny tego nie zrobi 🙄
U nas drzemki to zazwyczaj 3 w ciągu dnia po min. 1 godz. ale najlepiej 1,5 godz wtedy budzi sie wyspany i chętny do zabawy. A nie daj ze pobudka po 40 min to wtedy maruda wchodzi po całości.
Zje butle w łóżeczku, troche sie wyciszy i zazwyczaj wtedy przekładam go do naszego łóżka. Wtedy przykrywa sie kołdrą i spi. To wersja usypianie jeszcze nie przemęczonego bobasa. -
Dzieciak zrobił ojcu wczoraj awanturę, poszedł spać 18:05, obudził się 2:30 na jedzenie i dospał do 7. Nie wiem jaki srogi melanż odsypiał...
Ja prezentów nie pakuję, bo po prostu nie robimy sobie nigdy. Tyle co w niedzielę idę z niemężem na masaż 😎
kasssia lubi tę wiadomość
-
U nas też kopa prezentów czeka, ale mąż obiecał że je spakuje, bo ja nie umiem w ładne pakowanie papieru 😅 w tym przypadku to mój mąż jest żoną 🤣
Młody dostał na śniadanie gruszkę, wykręcało go jeszcze bardziej niż po dyni. Geny ojca jak nic, mojego męża wstrząsa przy jedzeniu żelków, które tylko na opakowaniu są kwaśne, a ja najchętniej obtoczylabym je w panierce z kwasku cytrynowego xd -
U nas dzisiaj cukinia, brokuł i groszek zielony - w sumie chyba jej smakowało
U nas prezenty prawie spakowane, w tym roku pakowaliśmy co wieczór po 2 i jakoś poszło
Ja tylko muszę męża spakować i się zebrać nie mogę 🙈
Po karmieniu o 3:30 wzięłam młoda do łóżka, jejku dostała mi spokojnie do 7:30 ♥️ czuję się dziś jak młody bóg
KarolaKinga, Anabbit, Margareetka lubią tę wiadomość
-
A to i mój mąż też lepie pakuje, ja jakoś nie mam talentu do tego.
Popieram z tymi stoperami, może to mu da do zrozumienia dosadnie, że przesadza i żeby się ogarnął. Oczywiście MOŻE, bo wiem, że są różni ludzie.
U nas właśnie pierwsza drzemka leci, oczywiście kontaktowa, bo jakżeby inaczej 😊
Zazdroszczę wam tych jarmarków, niestety Lublin pod tym względem kuleje 😩 tyle dobrze, że mamy Lumina Park. Właśnie musimy się w końcu wybrać z mężem i małym 😊
KarolaKinga, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Margaretka kciuki ✊🏻
U nas właśnie pojawiła się ogromna czerwona plama na czole i nie wiem czy to chwilowe od mokrej chusteczki (czasem przez chwilę mamy zaczerwienioną skórę po water wipes) czy wyszła jakaś alergia po dzisiejszym jedzonku. Zrobiłam mu na parze królika z batatem, selerem i korzeniem pietruszki. Obstawiam pietruszkę albo selera (chociaż oba chyba często występują w składzie słoiczków, więc nie wiem już sama).
Kasssia jak gardło? -
Ja po raz pierwszy od pół roku zebrałam się na spacer w 3 - ja, bobas i pies 🙈 zawsze brałam albo jedno albo drugie, bo się bałam iść w 3 🙈 ale poszło super, zaliczyliśmy 1,5h spaceru, bobas drzemkę, pies pół paczki smaczków, wszyscy zadowoleni xD w menu dzisiaj burak, ziemniak i wołowinka 🤔
Elza1234, Margareetka, Anabbit, KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Margaretka trzymam kciuki!
My policzki smarujemy cethapilem, ładnie mu po tym zeszła ta wysypka od alergii na cytrusy.
Alex a nie uderzył się po prostu? Mój tak czasem ma jak pełza i potrze czołem o matę, ale to tak do pol godziny schodzi.
W ogóle pierwszy raz od szpitala mi się zakrztusił mlekiem, musiałam udzielić pierwszej pomocy, bo tchu nie mógł złapać, na szczęście wyleciało to mleczko od razu. -
Ja wczoraj nie dopilnowałam małej i przewróciła na siebie babybjorna, który stał w pionie wciśnięty między koszem, a komodą. Nie pojechaliśmy nigdzie bo nie było oznak, żeby coś się działo, ale nadal się zastanawiam czy nie zrobiła sobie krzywdy. Dzisiaj ciągnie się za ucho i ogólnie ma gila, więc już się stresuje czy to po wczoraj czy jest przeziębiona i poszło na ucho. Gdyby coś się działo to raczej płakałaby przy dotyku? Czuję się jak wyrodna matka, że nie przełożyłam tego leżaczka wcześniej jak już zaczęła się więcej przemieszczać
-
Blackapple, współczuję, dobrze że szybko pomogłaś.
Alex, dzięki, mi to już było lepiej po pierwszej tabletce Amotaksu 😆 serio. Teraz już delikatnie węzły jeszcze czuję, katar i momentami trochę osłabienie ale jest już git.
My też nie robimy sobie prezentów, zardzewieliśmy tą Tajlandię wreszcie więc jesteśmy spłukani xD dla dzieci zapakuję… nie wiem kiedy, ale jakoś dużo tego nie ma.
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
My po gordonkach
Super było. Małą skrzypce hipnotyzowały
Dostałyśmy wszystkie, od prowadzącej, po kubku z napisem NIE ZESRAJ SIĘ
hihi
Wspaniały prezent ♥️ i moja dewiza życiowa ostatnio 😅
Kkk77, Margareetka, Anabbit, Blackapple, kasssia, KarolaKinga, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Podczas porodów było Karoli "more passion, more energy".
Czy "nie zesraj się" będzie powiedzeniem matek z czerwca 2025?
Margareetka, Elza1234, Blackapple, KarolaKinga, Alex_92, Kkk77, Biedronka@, Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Blackapple to miałaś chwilę strachu 😨 ale dobrze że szybko i skutecznie zareagowałaś.
Werzol uwierz mi, nie Ty pierwsza, nie ostatnia. Ja już raz na mojego upuściłam telefon 🫣
Dziś drugi dzień z rzędu bobas dosypia soacer w piwnicy. Może powinnam mu tam łóżeczko wstawić? xD no ale zaraz muszę go budzić, bo się będziemy zbierać na to szczepienie.
Myślę, że to "nie zesraj się" jest idealnie w punkt -
Blackapple współczuję przeżycia
Ważne, że wszystko jest już ok!
Elza wow, ale super prezent, aż w szoku jestem, że na zajęciach dla dzieci dostałyście taki fajny upominek
Werzol, kurczę myślę że jakby coś ją bolało, to mocno by płakała przy dotyku. Obserwuj, ale spróbuj trochę zluzować, bo może czuć Twoje nerwy
My dzisiaj z okazji pól roczku pojechałyśmy na pobranie krwi i było naprawdę dobrze. Jak widać można mieć dobre podejście do pobrań u takich maluchów i nie musi to być traumatyczne przeżycie, jak w szpitalu 🤡
kasssia, Elza1234, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH