X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tonę rzeczy dla dzieci z rodziny męża do spakowania i druga tonę dla nas bo wszyscy z rodziny zamawiali do mnie, ale nic z tym jeszcze nie zrobiłam. Powrzucam w torebki. Tylko nie wiem kiedy, bo czasu brak. A ja jeszcze praca co nie… miałam dziś bigos zrobić i zamrozić już na święta, ale jakoś się nie mogłam wyjątkowo zorganizować do południa z dziećmi, więc bigos poczeka na lepsze czasy xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są 4 drzemki po 30minut. Wszystkie kontaktowe 🥰
    A w ramach prezentu dajemy zdjecia Bubci z sesji 😄
    Dla chrzesniaka tylko zamowilam taki pad do grania na telefonie.
    Sobie w ramach prezentu znowu wytne kaszaka za tysiaka 😑
    Dzisiaj dzień drugi dyni i tak samo szczesliwa w trakcie jedzenia. Jak tylko zobaczyła to rece wyciagala do lyzeczki i usmiech szeroki 😁

KarolaKinga wspolczuje tej sytuacji z tesciem. Na swieta pod choinke kup mu stopery do uszu 😅Twojego boli serduszko jak placze,moja tesciowa to by byla zadowolona że daje dziecku sie wyplakac 🙈

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o dziwo w tym roku jakos szybko ogarnęłam sie z prezentami i zostało mi tylko zamowic jedną rzecz dla męża, jestem z siebie dumna😂
    Margaretka to moj tesc z Twoja moga sobie przybic pione, jego też wszystko dziwi jakby jego synowie nigdy nie plakali i generalni sami się urodzili i odhowali 🫠 Truskawka te stopery to wyborny pomysł 😂
    Co do drzemek to u nas chyba bedzie przerzucenie sie z 3 na 2, w dodatku ostatnio większość jest znów kontaktowych. Natomiast dzis akurat jak cos mnie bierze i chętnie bym oko z synem przymknęła to on spal cale 50 minut za caly dzien 🫠

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Prezenty spakowane? Ja dziś pojechałam do action po papier i torby i już pusto. Nie powiem mocno się zdziwiłam

Taa, leżą w szafce i czekają az je zapakuje, bo nikt inny tego nie zrobi 🙄

U nas drzemki to zazwyczaj 3 w ciągu dnia po min. 1 godz. ale najlepiej 1,5 godz wtedy budzi sie wyspany i chętny do zabawy. A nie daj ze pobudka po 40 min to wtedy maruda wchodzi po całości.
    Zje butle w łóżeczku, troche sie wyciszy i zazwyczaj wtedy przekładam go do naszego łóżka. Wtedy przykrywa sie kołdrą i spi. To wersja usypianie jeszcze nie przemęczonego bobasa.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ