Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś próbujemy z marchewką, chociaż po wczorajszej pozycji na Rejtana czuję że dziś będzie powtórka xD może w weekend uda się podwyższyć podnóżek i będę mogła go w końcu w fotelik wsadzić, bo na kolanach za dużo wyginania xd

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zęby weszły na całego, od niedzieli miał problem ze spaniem w dzień, ale dzisiaj to już w ogóle obudził się rano wkurwiony przed 8 (a na niego to bardzo wcześnie, bo zazwyczaj śpi do 8.30-9 xD) i jakoś daje radę tylko na rękach, tak to krzyki i marudzenie i jeździ zabawkami po dziąsłach jak szalony. W nosidło go nawet wsadziłam już. Jak mu te chrupki kukurydziane dałam to jeździł nimi z góry na dół. Na dziąsłach niby nic nie widać, oprócz małych kreseczek, ale po nim ewidentnie widać, że jest coś nie halo.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pięknie rozpoczęty dzień... Mąż dzwoni rano z informacją, że miał wypadek 😨 mnie aż zmroziło, ale na szczęście nic się nikomu nie stało. Niestety jego wina, bo wymusił na skrzyżowaniu równorzędnym i to dosłownie 200m od firmy, do której jechali. Także jego prezentem na święta będzie hajs na mandat, jeszcze nie wiadomo w jakiej kwocie ale pewnie jakieś 2-3tys 🤦

To ja już podałam mojemu kaszkę jaglana, bo takie mieliśmy info od naszej gastrolog, że mamy zacząć od warzyw i kaszki jaglanej i gryczanej. Fajnie ta jaglana mu wchodzi w ramach śniadanka z dynią.
    A dziś z nowości to dostanie batata, wydaje mi się, że powinien mu smakować.
    Za to znów stronie od owoców i nie wiem co mu dać, bo zauważyłam, że kilka razy go uczuliło jabłko jak ja zjadłam w większej ilości.

Elza współczuję okresu, oby był krótki i bezproblemowy 🤞

Awokado kciuki za szczepienie 🤞

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jabłka boję dawać, bo ja mam alergię krzyżową z brzozą
    Także chyba uparuje, bo po termicznej obróbce nie jest już taki alergenny
    Ej dobra, coś jest z tymi gordonkami xD koleżanka wysłała że jej córka ma liszaja zakaźnego. Liczę że złapała to w samolocie wczoraj jednak, ale no 🙈
    Bogu dzięki moja się z nią nie stykała i nie wymieniała zabawkami. Ale obserowac muszę

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, margaretka współczuję
    Dobrze że mu się nic nie stało

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie znać jak po tej grypie, jak Tanashi pisze, że nic takiego się nie działo to może jednak zmienię na Sylwestra xD

Z owoców to pediatra mówiła, że banan jest mało uczulający, ale moje bobo to nim pluje, dzisiaj będziemy robić czwarte podejście.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas pięknie rozpoczęty dzień... Mąż dzwoni rano z informacją, że miał wypadek 😨 mnie aż zmroziło, ale na szczęście nic się nikomu nie stało. Niestety jego wina, bo wymusił na skrzyżowaniu równorzędnym i to dosłownie 200m od firmy, do której jechali. Także jego prezentem na święta będzie hajs na mandat, jeszcze nie wiadomo w jakiej kwocie ale pewnie jakieś 2-3tys 🤦

To ja już podałam mojemu kaszkę jaglana, bo takie mieliśmy info od naszej gastrolog, że mamy zacząć od warzyw i kaszki jaglanej i gryczanej. Fajnie ta jaglana mu wchodzi w ramach śniadanka z dynią.
    A dziś z nowości to dostanie batata, wydaje mi się, że powinien mu smakować.
    Za to znów stronie od owoców i nie wiem co mu dać, bo zauważyłam, że kilka razy go uczuliło jabłko jak ja zjadłam w większej ilości.

Elza współczuję okresu, oby był krótki i bezproblemowy 🤞

Awokado kciuki za szczepienie 🤞

Ja za spowodowanie kiedyś kolizji z udziałem 2 samochodów (walnęłam w auto, ono wpadło w poślizg i wpadło w zaparkowane wzdłuż drogi) dostałam 500zł, także zależy od policjanta, może nie będzie tak zle 🙈 btw w centrum Krakowa to było jak tam mieszkałam pierwszy miesiąc, na dodatek dosłownie chwilę po tym jak wyjechałam spod kamienicy xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja za spowodowanie kiedyś kolizji z udziałem 2 samochodów (walnęłam w auto, ono wpadło w poślizg i wpadło w zaparkowane wzdłuż drogi) dostałam 500zł, także zależy od policjanta, może nie będzie tak zle 🙈 btw w centrum Krakowa to było jak tam mieszkałam pierwszy miesiąc, na dodatek dosłownie chwilę po tym jak wyjechałam spod kamienicy xD
    Tylko teraz za kolizję to najmniej 1k. Plus dowalić mogą za przyczynę, tj. nieustąpienie pierwszeństwa.

Przerąbane, współczuję 😐

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Margaretka współczuję, ale i tak najważniejsze że nikomu się nic nie stało!

Elza u nas to samo - ja jakbym chciała jej podać jabłko to muszę je przygotować w rękawiczkach. Jak w ogóle z alergiami u Twojej córki? Ty jesteś alergikiem, a mąż nie? Dopytuje, bo bardzo zaczęłam się stresować, że młoda będzie po mnie alergiczką i już mam schizy, że będzie mi puchnąć po każdym podanym warzywie/owocu 😰 No i chyba ruszamy w sobotę z RD, przegadaliśmy sprawę i już najwyższy czas.
    No i kciuki żeby ten nieszczęsny liszaj Was ominął…

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Avocado, mój mąż nie jest
    Póki co dałam jej brokuła, cukinie, dynie, korzeń pietruszki i raz ziemniaka i muszę tego ziemniaka obserowac
    Po reszcie nic jej nie było póki co

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kalafior i też było ok
    Moja alergolog twierdzi, że dzięki temu że się odczulałam w ciąży to mała nie powinna być alergiczką ale czas pokaże

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj w menu burak solo i akceptacja bobasa jest. Wyglądał na z horroru po zjedzeniu 😅

Margaretka współczuję, oby jednak załapał się na jak najniższe widełki.

U nas jutro to szczepienie jednak, cały czas myślałam, że czwartek, a tu jednak mamy w piątek.

Miałam w ogóle robić pierogi (2 tygodnie temu 🫣) i już mamy prawie święta. Nie mogę się jakoś zorganizować 😖 plus jakaś jestem ospała ostatnie kilka dni.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza nawet nie pomyślałam pod tym kątem z tym jabłkiem ja mam być szczera. On sobie trochę pomemlał dziąsełkami i zostawił, ale poczytam. O winogronach to słyszałam, ale że ćwiartka jabłka 🤔

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex nie jesteś sama, ja nawet żadnych porządków nie robiłam, bo młody nie schodzi z rąk. Tylko pierniki mamy.

Marchewka to pierwsza rzecz, która nie wykręciła mojego syna 😅 ale ogólnie nie jest jakoś zainteresowany, tylko picie wody mu się podoba. Za to jak wczoraj piłam jogurt to wyrwał mi go z ręki xD dziś na ogórkową też się cieszył. On chyba czeka na konkrety 🤭

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Elza nawet nie pomyślałam pod tym kątem z tym jabłkiem ja mam być szczera. On sobie trochę pomemlał dziąsełkami i zostawił, ale poczytam. O winogronach to słyszałam, ale że ćwiartka jabłka 🤔

Jak masz wątpliwość czy dziecko sobie z czymś poradzi, to włóż to do buzi i spróbuj zmiażdżyć samym podniebieniem. Jak nie dasz rady, to dziecko też nie da i wtedy jest duże ryzyko zadławienia.

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, nie zaszczepili nas. Przed szczepieniem odebrałam wyniki krwi i AST jej ciągle rośnie, więc lekarka powiedziała, że lepiej się wstrzymać. Zaleciła też żebyśmy wstrzymali się z rozszerzaniem diety jeszcze przez co najmniej tydzień… zaczynają mnie martwić jej wyniki wątrobowe po tym noro 😰

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem mega wdzięczna, że nic się nie stało i ostatecznie dostał 1500zl i 10punktów.

Tanashi cenna rada z tym jak sprawdzić te stałe pokarmy.

Awokado o kurcze :( będziecie powtarzać te próby wątrobowe jeszcze przed świętami?

Ja w tym roku nie muszę być dorosła w święta 🫣 wszystko na gotowe jadziemy do moich rodziców 😅 tylko w Wigilię pomogę posmażyć ryby, ugotować pierogi.

preg.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado moja córka też miała problemy z wątrobą nasilone po wirusie żołądkowym jak była mniejsza. To chyba może się zdarzać. A teraz przyjaciółki synek miał w wakacje i też mieli zalecenie wstrzymać się z rd, finalnie zaczęli jak mały miał już grubo ponad 6 miesięcy przez to. Podobnie jak ty była z nim w szpitalu

U nas dziś pierwsze zderzenie z nóżką stolika kawowego. Odkąd zaczęła się turlać też z brzucha na plecy już cały salon jej, akurat coś pomagałam starszej i przydzwonila. No nic, zdarza się 🙃 żyjemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2025, 14:23

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś burak nie zdał testu 😂 jutro powtórka. Serce mnie boli, bo to moje ukochane warzywo 😂 myślałam, że skoro wygląda jak jej stary to może preferencje żywieniowe po mnie przejmie ☹️
    I mamy sukces. Mój leń śmierdzący opanowała nową umiejętność - obraca się z brzucha na plecy. Dziś zaliczyła piękne turlanie na macie aż wylądowała na panelach.
    Dobrze, wczoraj ją straszyłam, że nie będę miała, co wpisać do albumu na skończone 6 miesięcy, bo nic nowego nie robiła przez ostatni miesiąc 😂😂

Elza1234 lubi tę wiadomość

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado jakie macie ast? U nas ok 120 a norma do 80. Ja to zawsze też mam wyżej, w ciazy to miałam chyba z 200
    Jak pozostałe wyniki wątrobowe?
    Nam nie odraczali szczepien i nic nie mówili o rd🤔 mamy tylko robić kontrolne usg brzuszka, jesteśmy po 2 i były ok, a 22 mamy trzecie. Po tyn trzecim zapisze ja do kogoś z poradni hepatologicznej ale prywatnie

Margaretka ważne że cały i zdrowy! Współczuję stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2025, 16:54

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ ‹ 2442 2443 2444 2445 2446 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ