CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Podgrzewam w podgrzewaczu, który służy mi też za sterylizator.xSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny które dają słoiczki, w jaki sposób najszybciej je podgrzać? 😅 u nas wczoraj wjechała marchewka i aż się trząsł na łyżeczkę 😅🫣
Dzielę na dwa dni, więc najwyżej przekładam do innego słoiczka -
Karola3xJ:D wrote:Nie wiem co Wy macie za ochraniacze ale w moje normalnie da się piznąć głową,tylko boli mniej. Ale nadal boli.
Cel to jakby mu skoczyło to ciśnienie.
Może ma dość mojego marudzenia, nie dziwię się mu.. ostatnio uważam, że wszystko zrobiłam źle. Ciągle myślę, że ja miałam lepiej niż ma moja Córka i ciężko mi z tym. Miałam duży dom w mieście, kota, psa, ogród, rodziców robiących duże kariery, cisze z lasem i parkiem jednoczesnie blisko centrum zajec itp, a ja.. blado przy tym aktualnie wypadam w swoich oczach.. co mi szło do przodu to się cofnęło.
Zamiast jeździć na wycieczki co miesiąc powinnam była ciężko pracować te ostatnie lata. Pytanie tylko co by było z moim zdrowiem wtedy.
Z drzemki Malucha wybudziła mi piła. Chłop stał obok patrzył na mnie i akurat jak podjechałam ja włączył
5 sekund mógł już poczekać skoro i tak stał i się patrzył jak idę dłuższą chwilę...
Na szczęście przytuliłam dałam buziaka i już radosna, wesoła była. Ale trochę mnie zmartwiło że się tak przebudzila.
Wszyscy zwariowali, a było tu cicho jak makiem zasiał odkad mieszkamy do końca lata..Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:29
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kurcze,Cel wydaje mi się ze musisz trochę dac sobie luzu i nie analizować tak. I nie myśleć o tym jak Ty miałaś kiedyś. Inne czasy,inne warunki. Skup sie na tym i ciesz z tego co tu i teraz bo czas ucieka przez palce,zaraz te dzieci będą biegać pojda do szkoly. Już nigdy nue bedą tacy mali. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Owszem,może i jakieś zajęcia są fajnym dodatkiem ale tylko dodatkiem. Ona nie będzie tego pamiętac. Za to twoją bliskość i ciepło owszem. Też zaslugiwalas na wycieczki,pracowalas wiec odpoczynek byl potrzebny. A kariere można zrobic w kazdym wieku.
Jestes super mamą i nie zapominaj o tym.
Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Kurcze,Cel wydaje mi się ze musisz trochę dac sobie luzu i nie analizować tak. I nie myśleć o tym jak Ty miałaś kiedyś. Inne czasy,inne warunki. Skup sie na tym i ciesz z tego co tu i teraz bo czas ucieka przez palce,zaraz te dzieci będą biegać pojda do szkoly. Już nigdy nue bedą tacy mali. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Owszem,może i jakieś zajęcia są fajnym dodatkiem ale tylko dodatkiem. Ona nie będzie tego pamiętac. Za to twoją bliskość i ciepło owszem. Też zaslugiwalas na wycieczki,pracowalas wiec odpoczynek byl potrzebny. A kariere można zrobic w kazdym wieku.
Jestes super mamą i nie zapominaj o tym.
W punkt!
Też myślę, że te wszystkie zajęcia to tylko dodatki, najważniejsze, że ma Was
Ogólnie to w temacie analizowania, to się Wam przyznam, że też miałam taki moment + jeszcze byłam przemęczona, bo to było wtedy co mieliśmy covida i się zebrałam do psychiatry, no i to była słuszna decyzja. Zaczęłam też teraz od zeszłego tygodnia psychoterapię online, ale to zobaczymy co z tego wyjdzie, bo już miałam jedno podejście wtedy w październiku i mi nie spasowało.
I polecam dbać o zdrowie psychiczne, swoje i dzieci też.
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Chyba najgorsze Cel co możesz sobie robić to wspominać jakieś stare dzieje.
Miałaś co miałaś, miałaś szczęście, że urodziłaś się w takiej rodzinie.
Teraz to Ty jesteś rodziną i najważniejsze to to, że dbasz o dziecko i je kochasz.
Niepotrzebnie się tak topisz w tych wspomnieniach. Nie trzeba wyjeżdżać 5 razy do roku poza Polskę żeby miło spędzić czas
Revolutionary , KarolaKinga lubią tę wiadomość
-
Cel ja pierwszy (i jedyny 😅) raz byłam z rodzicami na wakacjach za granicą jak miałam 15 lat i nie zniszczyło mi to życia. Nawet w ogóle się tym nie myślałam xd uważam, że miałam super dzieciństwo i młodość, a mieszkałam w małym miasteczku, gdzie największą atrakcją była wyprawa do biblioteki 🤭 serio ani pieniądze, ani pozycja rodziców nie są w życiu najważniejsze. I na pewno nie to twoje dziecko czy dzieci będą wspominać za 20 lat
-
Ja z rodzicami to byłam raz, nad naszym morzem 🤡 oni do dziś za granicą nie byliTanashi wrote:Cel ja pierwszy (i jedyny 😅) raz byłam z rodzicami na wakacjach za granicą jak miałam 15 lat i nie zniszczyło mi to życia. Nawet w ogóle się tym nie myślałam xd uważam, że miałam super dzieciństwo i młodość, a mieszkałam w małym miasteczku, gdzie największą atrakcją była wyprawa do biblioteki 🤭 serio ani pieniądze, ani pozycja rodziców nie są w życiu najważniejsze. I na pewno nie to twoje dziecko czy dzieci będą wspominać za 20 lat

I nie żal mi ogólnie wakacji czy innych rzeczy materialnych
Jak już, to żal mi pewnych ich zachowań, które zryły mi głowę i długo z nich wychodziłam. -
Ja sie moge podpisać tylko pod słowami dziewczyn, musisz Cel wyluzować i nie porównywać sie. Ja w życiu nie byłam z rodzicami na wczasach bo po prostu nie było nas stać. Rodzice odkładali każdy grosz na budowę domu a do 9 roku życia mieszkaliśmy w 5 osob w dwóch małych pokoikach u dziadkow. I co? I nic z tego nie pamiętam jako traumy a pamiętam to ze do mamy zawsze moglam sie przytulić a tata zawsze wymyślał jakies super zabawy. Dla swojej córeczki jesteś najlepsza mama ale musisz w to sama uwierzyć. A jeśli tak Ci ciąża te myśli to powinnaś poszukać pomocy specjalisty i zadbać o swoje zdrowie psychiczne dla siebie i dla niej.
-
Cel, nie można tak się porównywać, zawsze znajdzie się ktoś, kto ma coś lepiej, więcej. Dla Twojej córki najważniejsza jest Twoja obecność i że się starasz być dobrym rodzicem
-