SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny które dają słoiczki, w jaki sposób najszybciej je podgrzać? 😅 u nas wczoraj wjechała marchewka i aż się trząsł na łyżeczkę 😅🫣
    Podgrzewam w podgrzewaczu, który służy mi też za sterylizator.
    Dzielę na dwa dni, więc najwyżej przekładam do innego słoiczka

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nie wiem co Wy macie za ochraniacze ale w moje normalnie da się piznąć głową,tylko boli mniej. Ale nadal boli.

Cel to jakby mu skoczyło to ciśnienie.

Może ma dość mojego marudzenia, nie dziwię się mu.. ostatnio uważam, że wszystko zrobiłam źle. Ciągle myślę, że ja miałam lepiej niż ma moja Córka i ciężko mi z tym. Miałam duży dom w mieście, kota, psa, ogród, rodziców robiących duże kariery, cisze z lasem i parkiem jednoczesnie blisko centrum zajec itp, a ja.. blado przy tym aktualnie wypadam w swoich oczach.. co mi szło do przodu to się cofnęło.

Zamiast jeździć na wycieczki co miesiąc powinnam była ciężko pracować te ostatnie lata. Pytanie tylko co by było z moim zdrowiem wtedy.

Z drzemki Malucha wybudziła mi piła. Chłop stał obok patrzył na mnie i akurat jak podjechałam ja włączył o.O 5 sekund mógł już poczekać skoro i tak stał i się patrzył jak idę dłuższą chwilę...

Na szczęście przytuliłam dałam buziaka i już radosna, wesoła była. Ale trochę mnie zmartwiło że się tak przebudzila.

Wszyscy zwariowali, a było tu cicho jak makiem zasiał odkad mieszkamy do końca lata..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2025, 12:29

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,Cel wydaje mi się ze musisz trochę dac sobie luzu i nie analizować tak. I nie myśleć o tym jak Ty miałaś kiedyś. Inne czasy,inne warunki. Skup sie na tym i ciesz z tego co tu i teraz bo czas ucieka przez palce,zaraz te dzieci będą biegać pojda do szkoly. Już nigdy nue bedą tacy mali. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Owszem,może i jakieś zajęcia są fajnym dodatkiem ale tylko dodatkiem. Ona nie będzie tego pamiętac. Za to twoją bliskość i ciepło owszem. Też zaslugiwalas na wycieczki,pracowalas wiec odpoczynek byl potrzebny. A kariere można zrobic w kazdym wieku.
    Jestes super mamą i nie zapominaj o tym.

Elza1234, Revolutionary , Margareetka, Kkk77, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Kurcze,Cel wydaje mi się ze musisz trochę dac sobie luzu i nie analizować tak. I nie myśleć o tym jak Ty miałaś kiedyś. Inne czasy,inne warunki. Skup sie na tym i ciesz z tego co tu i teraz bo czas ucieka przez palce,zaraz te dzieci będą biegać pojda do szkoly. Już nigdy nue bedą tacy mali. Jesteś najlepszą mamą dla swojej córeczki. Owszem,może i jakieś zajęcia są fajnym dodatkiem ale tylko dodatkiem. Ona nie będzie tego pamiętac. Za to twoją bliskość i ciepło owszem. Też zaslugiwalas na wycieczki,pracowalas wiec odpoczynek byl potrzebny. A kariere można zrobic w kazdym wieku.
    Jestes super mamą i nie zapominaj o tym.

W punkt!
    Też myślę, że te wszystkie zajęcia to tylko dodatki, najważniejsze, że ma Was ;)

Ogólnie to w temacie analizowania, to się Wam przyznam, że też miałam taki moment + jeszcze byłam przemęczona, bo to było wtedy co mieliśmy covida i się zebrałam do psychiatry, no i to była słuszna decyzja. Zaczęłam też teraz od zeszłego tygodnia psychoterapię online, ale to zobaczymy co z tego wyjdzie, bo już miałam jedno podejście wtedy w październiku i mi nie spasowało.
    I polecam dbać o zdrowie psychiczne, swoje i dzieci też.

Elza1234, Margareetka, kasssia, Kkk77 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najgorsze Cel co możesz sobie robić to wspominać jakieś stare dzieje.
    Miałaś co miałaś, miałaś szczęście, że urodziłaś się w takiej rodzinie.
    Teraz to Ty jesteś rodziną i najważniejsze to to, że dbasz o dziecko i je kochasz.
    Niepotrzebnie się tak topisz w tych wspomnieniach. Nie trzeba wyjeżdżać 5 razy do roku poza Polskę żeby miło spędzić czas

Revolutionary , KarolaKinga, Margareetka, Kkk77, Anabbit lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ja pierwszy (i jedyny 😅) raz byłam z rodzicami na wakacjach za granicą jak miałam 15 lat i nie zniszczyło mi to życia. Nawet w ogóle się tym nie myślałam xd uważam, że miałam super dzieciństwo i młodość, a mieszkałam w małym miasteczku, gdzie największą atrakcją była wyprawa do biblioteki 🤭 serio ani pieniądze, ani pozycja rodziców nie są w życiu najważniejsze. I na pewno nie to twoje dziecko czy dzieci będą wspominać za 20 lat ;)

kasssia, Revolutionary , Anabbit, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Cel ja pierwszy (i jedyny 😅) raz byłam z rodzicami na wakacjach za granicą jak miałam 15 lat i nie zniszczyło mi to życia. Nawet w ogóle się tym nie myślałam xd uważam, że miałam super dzieciństwo i młodość, a mieszkałam w małym miasteczku, gdzie największą atrakcją była wyprawa do biblioteki 🤭 serio ani pieniądze, ani pozycja rodziców nie są w życiu najważniejsze. I na pewno nie to twoje dziecko czy dzieci będą wspominać za 20 lat ;)
    Ja z rodzicami to byłam raz, nad naszym morzem 🤡 oni do dziś za granicą nie byli
    I nie żal mi ogólnie wakacji czy innych rzeczy materialnych
    Jak już, to żal mi pewnych ich zachowań, które zryły mi głowę i długo z nich wychodziłam.

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie moge podpisać tylko pod słowami dziewczyn, musisz Cel wyluzować i nie porównywać sie. Ja w życiu nie byłam z rodzicami na wczasach bo po prostu nie było nas stać. Rodzice odkładali każdy grosz na budowę domu a do 9 roku życia mieszkaliśmy w 5 osob w dwóch małych pokoikach u dziadkow. I co? I nic z tego nie pamiętam jako traumy a pamiętam to ze do mamy zawsze moglam sie przytulić a tata zawsze wymyślał jakies super zabawy. Dla swojej córeczki jesteś najlepsza mama ale musisz w to sama uwierzyć. A jeśli tak Ci ciąża te myśli to powinnaś poszukać pomocy specjalisty i zadbać o swoje zdrowie psychiczne dla siebie i dla niej.

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, nie można tak się porównywać, zawsze znajdzie się ktoś, kto ma coś lepiej, więcej. Dla Twojej córki najważniejsza jest Twoja obecność i że się starasz być dobrym rodzicem

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy kto startuje z jakiego pułapu. Jak ktoś miał mało to docenia,że teraz ma więcej. Jak ktoś miał więcej to dołuje go ,że ma mniej.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram to wszystko co dziewczyny już napisały wyżej. A najlepszym co obecnie można dać dzieciom to jest swój własny czas, którego nikt nigdy nie wróci.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny.

Ma kochających rodziców, zadbany ciepły domek i wszystko co najlepsze. W sumie niczego jej nie brakuje, no nawet nie wiem o co prosic na swieta. Po prostu specjalnie prosiłam Męża żeby tu kupił mieszkanie nawet lekko mniejsze bo było tak sielsko anielsko i czasem mnie wkurza że w Krakowie tak rządzą ci cholerni deweloperzy i psują po kolei wszystko

Te hałasy mnie denerwują ale może akurat parę dni tak się trafiło bo już teraz lepiej jest. Zresztą codziennie jadę pod las żeby miała też absulotna cisze i ptaszki do drzemki.

Muszę zadbać właśnie o zdrowie psychiczne bo to ma zły wpływ na bliskich. Jak w ogóle nie pospie to na pewno nie pomaga.

Postaram się chociaż parę dni myśleć pozytywnie bo mam dla kogo, a właśnie życie mi przeminie i będę się bez sensu porównywać. Od zawsze miałam z tym kłopot:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2025, 14:08

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, no ja rozumiem z tym porównywaniem, bo kiedyś też tak miałam.
    Ludzie wokół raczej mają więcej nic my i mieli więcej, ale no przecież wyżej nie przeskoczę. Trwało to długo ale przestałam ciągle analizować co inni mają a ja nie.
    Ale to dużo pracy i samozaparcia kosztuje.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszytko ma dwa końce… ja się wychowałam w dużym miescie i poprostu wyrosłam na osobę która lubi mieszkać w mieście, czy to źle? XD a zajęcia to mam wrażenie, że są bardziej na rodziców, żeby podbudować im ego niż dla samych dzieci. Ja na serio zaczęłam się uczyć angielskiego dopiero w liceum, a i tak szybciej i lepiej zdałam certyfikat od koleżanek które tłukły ten angielski od początku podstawówki…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2025, 14:24

age.png

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2025, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córce złotówki za angielski nie zapłaciłam a od 12 roku życia mówiła biegle.
    Koleżanka dzieciom płaci od lat za szkoły.jezykowe a oni ani me ani be. Kwestia zdolności.

Cel z tego co rozumiem,Twoim największym zmartwieniem jest ta budowa i hałas?

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe, że dziecko samo mi się odsmoczkowało? Ostatnio większość prób podania smoczka przy spaniu kończy się krzykiem i pluciem tym smoczkiem na odległość 🤦 tak w dzień do uspokajania przestaliśmy używać smoczka na jesieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2025, 15:10

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola powiedzialabym, ze to ten element co przelewa czare goryczy. Specjalnie tu mieszkamy, a nie np w większym mieszkaniu w innym miejscu bo zależało mi na spokojnej okolicy i ciszy. A ostatnio jak człowiek wózkiem wyjedzie to budowa goni budowę na dosc malej przestrzeni. Tyle że odpukać jeszcze z okna widoku mi nie popsuli.
    Stąd szybko jadę pod ten las bo chyba jednak sen w ciszy jest zdrowszy dla Malucha. Wiecie co innego jedna co innego cztery.

Tak samo specjalnie nigdy nie zmieniałam pracy bo będzie dobra pod dziecko a tu klops i sayonara i trochę w siebie nie wierzę że znajdę coś fajnego

I tak mi leci litania marudzenia w głowie ostatnio więc muszę mniej o tym myśleć na co nie mam wpływu.

Z rzeczy na które mamy wpływ. Chciałabym kupić Mężowi dobra poduszkę ortopedyczna pod kark, znacie jakieś godne polecenia?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 17 grudnia 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wkurza w mojej okolicy to ,że zabudowują wszystko co się da. Miałam.gdzie spacerować a teraz osiedla stoja,polne drogi porozjeżdżane,moja ulica zastawiona autami bo swoje podjazdy mają małe.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Czy to możliwe, że dziecko samo mi się odsmoczkowało? Ostatnio większość prób podania smoczka przy spaniu kończy się krzykiem i pluciem tym smoczkiem na odległość 🤦 tak w dzień do uspokajania przestaliśmy używać smoczka na jesieni.

Tak :) moja córka sama odstawiła smoczek w 5 miesiącu, a młody w 4. Odruch ssania powoli zanika i dzieci często na tym etapie rezygnują ze smoczka.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel tak jak dziewczyny mówią, dzieci nie potrzebują miliona wyjazdów i zajęć, ani nawet sielskiej atmosfery i ciszy żeby były szczęśliwe.
    Ja mojej córce codziennie mówię, że ma cholerne szczęście, że się urodziła w tej rodzinie 😂 ma dwoje zdrowych i obecnych rodziców, którzy zaspokajają jej wszelkie potrzeby. Dach nad głową zawsze mieć będzie, jedzenie w lodówce też. Ba, na wycieczkę klasową też pojedzie każda jeśli będzie chciała. Trzeba doceniać małe rzeczy, bo nie każde dziecko ma takie „luksusy”. No, ale jak to Karola napisała, zależy z jakiego pułapu zaczynasz.
    Ja miałam za dzieciaka bardzo mało i w aspekcie finansowym i pod kątem zainteresowania rodziców, więc pewnie totalnie inaczej na to patrzę.

kasssia, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ