SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel rozumiem Twoją frustracje. Nasz blok stoi jako ostatni- przed nim jest las i jest to obszar chroniony,więc nic nie mogą tu postawic.
    Co prawda sarny do nas nie przychodziły- ale wilki już tak 😅
    Ale już obok naszego bloku można i zaczeli budować. Od sierpnia punkt 6 rano zaczynali prace. Koparki,dzwigi wywrotki. Halasy okropne.
    Wiec wspolczuje.

Dzisiaj wlecial nam spacer 2h i przespała w trakcie 1.5h 😄 Pewnie byloby dluzej ale juz prawie sikalam po nogach 🙈
    Była też pierwsza proba brokuła- raczej fanką nie zostanie. Krzywiła się ale jednoczesnie chciala wiecej bo podoba jej się jedzenie. Nawet Gastrotuss ktorym plula- teraz szeroko buzie otwiera i cieszy się na niego 😄

Osobiscie jestem rozdarta w temacie pracy. Aktualnie jestem bez. A na moim osiedlu zaczynaja budowac zlobek miejski,otwarcie ma być jakoś na wrzesien chyba. Są spore szanse że dostalabym tam pracę(duzo by to pomoglo w kwestii naszych finansow)- ale nie chce tak szybko posyłać swojej Bubci do zlobka,planowalismy to zrobic jak skonczy dwa latka.
    Cięzki temat dla mnie

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak szukaliśmy działki albo domu i początkowo chciałam albo na wsi albo pod lasem - i jedna z tych działek spełniała wszystkie oczekiwania (tylko do pracy 30min), a całe szczęście, że jej nie kupiliśmy, bo jak później patrzyłam na geoportalu to pola, które były wokół zostały podzielone na kilkadziesiąt mniejszych - idealnie pod osiedla 🤡 z kolei jeszcze przed szukaniem domu jak szukaliśmy mieszkania to były świeżo wybudowane 2 bloki - zajebisty widok na las z okien, cisza spokój. Ale wybraliśmy mieszkanie 5min od pracy, wprawdzie przy torach kolejowych, ale za to widok z okien to drzewa i zielen, najbliższe domy za torami i nikt nic tam bliżej nie wybuduje XD nawet polubiłam te pociągi, cargo jeździło rzadko XD za to tamto osiedle pod lasem rozrosło się tak koszmarnie, że od 7 lat trwa tam jedna wielka budowa, mieszka tam moja koleżanka i jak kiedyś u niej byłam to jest dramatyczny hałas 🙈 cieszę sie, że dom ostatecznie znaleźliśmy wokół zabudowy innych domów, które ani nie są tak stare, żeby ktoś je miał remontować (tylko nasz to była rudera, bo stał 15lat pusty xD) ani nie ma pustych działek, żeby cokolwiek się tam działo. Strasznie trudne były te dorosłe decyzje xD

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że też mi się udało podtuczyć chłopa, 6160 g, czyli 330 g w 2 tygodnie zrobił, Margaretka dziękuję za tips z oliwą, myślę, że trochę pomogło.

Truskawka miałam pisać, że wilki to grubo, ale przypomniało mi się, że gdzieś widziałam niedawno artykuł, że w okolicy OJcowskiego Parku Narodowego są a w okolicy Tęczyńskiego Parku Krajobrazowego to nawet już dwóch kolegów widziało na własne oczy, więc już kurde coraz bliżej do mnie 😄

Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i potwierdziłam, że będziemy rozdzielać grypę i bexsero i najpierw na grypę 14 stycznia a potem się będziemy umawiać na bieżąco. Mogłoby być też w Sylwestra, bo u nas zawsze w środy szczepią, ale nie chce, bo niby nic nie robimy, ale marudny pewnie będzie a chociaż może by się jakiegoś Sylwestra z Polsatem obejrzało jak uśnie xD)

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Melduje, że też mi się udało podtuczyć chłopa, 6160 g, czyli 330 g w 2 tygodnie zrobił, Margaretka dziękuję za tips z oliwą, myślę, że trochę pomogło.

Truskawka miałam pisać, że wilki to grubo, ale przypomniało mi się, że gdzieś widziałam niedawno artykuł, że w okolicy OJcowskiego Parku Narodowego są a w okolicy Tęczyńskiego Parku Krajobrazowego to nawet już dwóch kolegów widziało na własne oczy, więc już kurde coraz bliżej do mnie 😄

Widzę, że nadal niemal łeb w łeb idą te nasze chłopaczki 😀

Weź nie strasz tymi wilkami, bo my się budujemy w otulinie parku 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka pamiętam Wasz przypadek, mam nadzieję że to ostatnie USG tylko potwierdzi że wszystko jest w porządku i będziecie spokojni ❤️

Dziewczyny, a jak gotujecie same i podajecie porcję z poprzedniego dnia to nadal jest zainteresowanie? Marchewka dzisiaj super weszła i zastanawiam się czy jutro też tak będzie

Jestem mistrzem, przewiało mnie przy smażeniu kotletów bo odpaliłam okap i otworzyłam okno, a u nas jest niezły przeciąg 😬 średnio skręcam szyją na lewo , a jutro impreza firmowa. Mam nadzieję że się wygrzeje i będzie trochę lepiej

Cel, zadbaj o siebie, wtedy dasz małej wszystko czego potrzebuje. Te maluchy czują nasze emocje, a chwilowo jesteśmy całym ich światem. Mnie tylko przeraża, że dzieci potrafią być okrutne, ale przed tym ich nie uchronimy. Trzeba im dać dobre podstawy i nauczyć, że mogą z nami o wszystkim rozmawiać i zawsze dostaną wsparcie

Truskawka, nie podpowiem, sama zaczynam myśleć co dalej zrobić. Myślę też o drugim bobasie i kiedy się starać. Ciężkie te dorosłe decyzje 😅

Szarotka12 lubi tę wiadomość

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:

Dziewczyny, a jak gotujecie same i podajecie porcję z poprzedniego dnia to nadal jest zainteresowanie? Marchewka dzisiaj super weszła i zastanawiam się czy jutro też tak będzie

Jest, nie zauważyłam różnicy.

Mrozilam też jedną zupkę, bo za dużo mi wyszło i też bez różnicy.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Normalnie co chwile ktos wstawia zdjecia na forum naszego miasteczka gdzie aktualnie widać wilki 😄 Skubane sobie biegaja normalnie po parkingach miedzy samochodami. Jeszcze ludzie mądrzy inaczej wyrzucali resztki jedzenia na skraj tego lasu,wszedzie teraz wiszą kartki o zakazie. Po drugiej stronie są dziki,tylko czekac aż i one zawitają w nasze progi 🫣

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poważne tematy wjechały 😊

Cel, myślę, że dziewczyny już wszystko napisały, a i Ty sama masz świadomość co w tej sytuacji zrobić.
    Zgadzam się totalnie z Karolą, że to też zależy z jakiego pułapu startujesz.

Odsmoczkowanie też u nas jakoś samodzielne. Czasem jeszcze coś tam pociumka, ale najczęściej pluje smoczkiem.

Melduję, że podałam dzisiaj znowu królik+batat+pietruszka+seler i żadnych plam. Może gdzieś chusteczka mokra go przetarłam mocniej, żeby dotrzeć brudnego buziaka. Sama nie wiem, no ale nic nie było już. Jutro w planach burak 💪🏻 tak doczytałam, że buraki są dobre na zaparcia i tego typu problemy,

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choinka stoi,dzieci mają stan podgorączkowy i mam kosę z mężem,także czuć magię świąt. Muszę jeszcze kupić karpia i będzie komplet.

Aaa i jeden pro tip.. Jak dzieci używają mombelkow albo innych wyrobów z tej firmy a maja wysypkę w okolicy buzi,to poobserwujcie czy to.nie po tym. Ten ich materiał bardzo dużo dzieci uczula. W tym moją dwójkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2025, 21:19

event.png

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

To chyba idzie jak moja idealnie z tą wagą

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, dobrze jakbyś może znalazła jednak jakiegoś fajnego terapeutę, czasem potrzeba kilku podejść, żeby z kimś zaskoczyło. Mówię o tym jakby z drugiej strony, moja siostra jest psychologiem i po prostu wiadomo, że nie każdy nadaje na podobnych falach i musi „kliknąć”. Warto, naprawdę, dla siebie, dla bombelka i dla całej Waszej trójki ❤️

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    U nas choinka stoi,dzieci mają stan podgorączkowy i mam kosę z mężem,także czuć magię świąt. Muszę jeszcze kupić karpia i będzie komplet.

Aaa i jeden pro tip.. Jak dzieci używają mombelkow albo innych wyrobów z tej firmy a maja wysypkę w okolicy buzi,to poobserwujcie czy to.nie po tym. Ten ich materiał bardzo dużo dzieci uczula. W tym moją dwójkę.
    O to takie bingo świąteczne widzę łapiesz

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ale poważne tematy wjechały 😊

Cel, myślę, że dziewczyny już wszystko napisały, a i Ty sama masz świadomość co w tej sytuacji zrobić.
    Zgadzam się totalnie z Karolą, że to też zależy z jakiego pułapu startujesz.

Odsmoczkowanie też u nas jakoś samodzielne. Czasem jeszcze coś tam pociumka, ale najczęściej pluje smoczkiem.

Melduję, że podałam dzisiaj znowu królik+batat+pietruszka+seler i żadnych plam. Może gdzieś chusteczka mokra go przetarłam mocniej, żeby dotrzeć brudnego buziaka. Sama nie wiem, no ale nic nie było już. Jutro w planach burak 💪🏻 tak doczytałam, że buraki są dobre na zaparcia i tego typu problemy,

U nas też jutro burak i chyba zakończę etap podawania pojedynczych warzyw. Jadła już brokuła,kalafior, cukinie, marchew, dynię, ziemniaka , batata. Jutro burak i chyba od weekendu zacznę dawać mix warzywny + drugi posiłek jakiś owoc. Nie wiem kiedy włączyć kaszki i mięso. Totalnie na czuja z tym lecę .

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2025, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a jabłko dajecie surowe czy na ciepło?

Wczoraj moja starsza gada rano z koleżanką w przedszkolu i tamta dziewczynka mówi „nie było mnie wczoraj, bo byłam w Kopenhadze, kupiłam sobie takie skarpetki a tata pokłócił się z mamą” 😆😆😆

age.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję jabłko na ciepło zrobione na parze

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było już sporo warzyw, z mięska to królik i jakieś słoiczki z indykiem, a z owoców póki co jabłko i gruszka. Właśnie gdzieś doczytałam, że powinno się takim maluchom dawać owoce poddane obróbce termicznej, ale to było już po tym jak starłam jabłko na tarce i dałam mojemu kilka dni temu. Plus dałam mu kawałek do ciumkania do rączki.

Też myślę kiedy podać kaszkę i jak się za to zabrać.

Karola widzę, że dobre kombo u Ciebie. Czuć tą magię świąt 😅 mój mąż mnie wkurza już od dłuższego czasu, także nie mogę zgonić na święta.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex odważnie z tym jabłkiem do ręki, bo jak czytałam trochę o blw to wszędzie było napisane, że jabłko to jest najbardziej niebezpieczny owoc pod względem krztuszenia i lepiej dać gruszkę.

Ostatnio za chiny ludowe nie mogłam odciągać mleka, no nic nie leciało już prawie. Znalazłam winowajcę. Dziś przyszedł okres 🤡 nie tęskniłam

age.png

Wysłany: 18 grudnia 2025, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie daje jabłka przez te jej zaparcia. Ale jakbym dawla to najpierw bym starła a później podprażyła przez chwilę.

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2025, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Alex odważnie z tym jabłkiem do ręki, bo jak czytałam trochę o blw to wszędzie było napisane, że jabłko to jest najbardziej niebezpieczny owoc pod względem krztuszenia i lepiej dać gruszkę.

Ostatnio za chiny ludowe nie mogłam odciągać mleka, no nic nie leciało już prawie. Znalazłam winowajcę. Dziś przyszedł okres 🤡 nie tęskniłam

Też już zdążyłam dać jabłko do pociumkania 😅 Chociaż on tymi owocami/warzywami, które mu daje w całości to bardziej się bawi i zgniata niż wkłada do buzi.

Współczuję z tym okresem. Mnie jeszcze nie powrócił.

age.png
‹‹ 2444 2445 2446 2447 2448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ