X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surowe na zaparcia pomaga. Mój po startym robił💩tylko takie jada, innymi pluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:39

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Surowe na zaparcia pomaga. Mój po startym robił💩tylko takie jada, innymi pluje.
    Surowe pomaga,gotowane zapiera. A, że dziecku się surowych nie daje tylko te zapierające ,to nie daje wcale.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w owoce nie poszłam. Po świętach myślę że dam i włączę kaszkę. Póki co u nas warzywa.
    Dzisiaj była dynia, ze słoiczka, ja dyni nie znoszę więc dla mnie była okropna, ale jej też nie przypadła do gustu. Ogólnie to już 3 tyg jej podaję to jedzenie codziennie a widzę że wypychanie języka średnio zanika. Ale chociaż fajnie wodę pije z kubka

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Surowe pomaga,gotowane zapiera. A, że dziecku się surowych nie daje tylko te zapierające ,to nie daje wcale.
    Czemu surowych nie? Wszędzie gdzie widziałam artykuły czy cokolwiek odnośnie rd, było że surowe tez można🤔pytam z ciekawości, bo wiem że gotowane lepiej dla brzucha. Ale banana czy mandarynki przecież nie ugotuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:21

💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję okresu, ja też ciągle jeszcze jestem bez i mam nadzieję, że jeszcze trochę tak zostanie 🥲

Boże u nas tragiczna noc, mąż zasnął z młodą, trzymając rękę na jej brzuchu, a miał ustawiony budzik na zegarku, więc ją obudził o 21:30 i od tego momentu był dramat. Płacz, prężenie się, wymuszone bąki, a od 3 do 5:20 OA, pobudka o 6:50 🙃 Dzisiaj jedziemy na szczepienie na grypę, jak wasze maluchy je zniosły? Oczywiście na wieczór jestem sama z młodą, więc znając życie będzie jazda xd

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado u nas zero objawów po tym szczepieniu na grypę. Ani odczynu, ani stanu podgorączkowego. Humor kiepski, ale u nas to stała, nie wyjątek xD

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś próbujemy z marchewką, chociaż po wczorajszej pozycji na Rejtana czuję że dziś będzie powtórka xD może w weekend uda się podwyższyć podnóżek i będę mogła go w końcu w fotelik wsadzić, bo na kolanach za dużo wyginania xd

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zęby weszły na całego, od niedzieli miał problem ze spaniem w dzień, ale dzisiaj to już w ogóle obudził się rano wkurwiony przed 8 (a na niego to bardzo wcześnie, bo zazwyczaj śpi do 8.30-9 xD) i jakoś daje radę tylko na rękach, tak to krzyki i marudzenie i jeździ zabawkami po dziąsłach jak szalony. W nosidło go nawet wsadziłam już. Jak mu te chrupki kukurydziane dałam to jeździł nimi z góry na dół. Na dziąsłach niby nic nie widać, oprócz małych kreseczek, ale po nim ewidentnie widać, że jest coś nie halo.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pięknie rozpoczęty dzień... Mąż dzwoni rano z informacją, że miał wypadek 😨 mnie aż zmroziło, ale na szczęście nic się nikomu nie stało. Niestety jego wina, bo wymusił na skrzyżowaniu równorzędnym i to dosłownie 200m od firmy, do której jechali. Także jego prezentem na święta będzie hajs na mandat, jeszcze nie wiadomo w jakiej kwocie ale pewnie jakieś 2-3tys 🤦

To ja już podałam mojemu kaszkę jaglana, bo takie mieliśmy info od naszej gastrolog, że mamy zacząć od warzyw i kaszki jaglanej i gryczanej. Fajnie ta jaglana mu wchodzi w ramach śniadanka z dynią.
    A dziś z nowości to dostanie batata, wydaje mi się, że powinien mu smakować.
    Za to znów stronie od owoców i nie wiem co mu dać, bo zauważyłam, że kilka razy go uczuliło jabłko jak ja zjadłam w większej ilości.

Elza współczuję okresu, oby był krótki i bezproblemowy 🤞

Awokado kciuki za szczepienie 🤞

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jabłka boję dawać, bo ja mam alergię krzyżową z brzozą
    Także chyba uparuje, bo po termicznej obróbce nie jest już taki alergenny
    Ej dobra, coś jest z tymi gordonkami xD koleżanka wysłała że jej córka ma liszaja zakaźnego. Liczę że złapała to w samolocie wczoraj jednak, ale no 🙈
    Bogu dzięki moja się z nią nie stykała i nie wymieniała zabawkami. Ale obserowac muszę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, margaretka współczuję
    Dobrze że mu się nic nie stało

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawajcie znać jak po tej grypie, jak Tanashi pisze, że nic takiego się nie działo to może jednak zmienię na Sylwestra xD

Z owoców to pediatra mówiła, że banan jest mało uczulający, ale moje bobo to nim pluje, dzisiaj będziemy robić czwarte podejście.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    U nas pięknie rozpoczęty dzień... Mąż dzwoni rano z informacją, że miał wypadek 😨 mnie aż zmroziło, ale na szczęście nic się nikomu nie stało. Niestety jego wina, bo wymusił na skrzyżowaniu równorzędnym i to dosłownie 200m od firmy, do której jechali. Także jego prezentem na święta będzie hajs na mandat, jeszcze nie wiadomo w jakiej kwocie ale pewnie jakieś 2-3tys 🤦

To ja już podałam mojemu kaszkę jaglana, bo takie mieliśmy info od naszej gastrolog, że mamy zacząć od warzyw i kaszki jaglanej i gryczanej. Fajnie ta jaglana mu wchodzi w ramach śniadanka z dynią.
    A dziś z nowości to dostanie batata, wydaje mi się, że powinien mu smakować.
    Za to znów stronie od owoców i nie wiem co mu dać, bo zauważyłam, że kilka razy go uczuliło jabłko jak ja zjadłam w większej ilości.

Elza współczuję okresu, oby był krótki i bezproblemowy 🤞

Awokado kciuki za szczepienie 🤞

Ja za spowodowanie kiedyś kolizji z udziałem 2 samochodów (walnęłam w auto, ono wpadło w poślizg i wpadło w zaparkowane wzdłuż drogi) dostałam 500zł, także zależy od policjanta, może nie będzie tak zle 🙈 btw w centrum Krakowa to było jak tam mieszkałam pierwszy miesiąc, na dodatek dosłownie chwilę po tym jak wyjechałam spod kamienicy xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja za spowodowanie kiedyś kolizji z udziałem 2 samochodów (walnęłam w auto, ono wpadło w poślizg i wpadło w zaparkowane wzdłuż drogi) dostałam 500zł, także zależy od policjanta, może nie będzie tak zle 🙈 btw w centrum Krakowa to było jak tam mieszkałam pierwszy miesiąc, na dodatek dosłownie chwilę po tym jak wyjechałam spod kamienicy xD
    Tylko teraz za kolizję to najmniej 1k. Plus dowalić mogą za przyczynę, tj. nieustąpienie pierwszeństwa.

Przerąbane, współczuję 😐

💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2443 2444 2445 2446 2447
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ