SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, dobrze że się chwalisz, wszystkiego najlepszego! 😉

Nie wiem o co chodzi z tym spaniem z cyckiem w buzi, u nas od kilku nocy jest to samo, dużo śpimy razem żeby jednak cokolwiek spać. Nie wiem czy metoda z poduszką u nas zadziała 😀

Dzisiaj mąż baluje, ja w ciągu dnia wyrwałam się do fizjo a teraz liczę na to że będzie już spanko i chętnie pójdę się wykąpać i też spać. Moja mama z gorączką 39 stopni, podrzuciłam jej prowiant i leki, mam nadzieję że do świąt będzie już w formie ☹️

Elza jeszcze co do dyni, to ja podałam jako pierwszą i drugi raz już nie dałam. Nie wiem czy kwestia tego że mrożona, ale były po niej trzy kupy tego dnia i kolejnego od rana też trzy, wszystkie takie luźniejsze. Jeszcze wrócimy do dyni, ale chciałam podać inne rzeczy i sprawdzić czy będzie lepiej i nie było już takich przypadków

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka i jak USG? U nas były takie obsuwy na USG bioderek, dwójka dzieci na jedną godzinę i bitwa na korytarzu kto teraz wchodzi 😬

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia Wszystkiego najlepszego 😊

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2025, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam.
    Gusia wszystkiego najlepszego.

U nas dziś noc była tragiczna. Mała zrobiła sobie okno aktywności od 2 do 5, a raczej okno wrzasków. Mąż dziś w biurze a potem wigilia firmowa, także ja sama z tą wariatka od rana do nocy 😥😥😥
    Dzisiaj druga próba buraka i no niestety, nie zjadła nic. Ugotowałam na szybko kalafior, dynię i cukinie i zjadła aż się uszy trzęsły. Także no ewidentnie burak niedobry ☹️

My jedziemy już w pon na święta i nie będzie nas cały tydzień, nie wiem jak ja nas spakuje.

W ogóle, znów jedziemy na weekend na Mazury 😂 chyba zostanę testerka hoteli Mazurskich xd tym razem teściowie nas zaprosili na rodzinny wypad i wyruszamy w drugi dzień świąt 😄

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem hit, bo podejrzewam że mi wczoraj macica wypadła 😑 poczułam wieczorem takie mocne obniżenie w narządach rodnych, jakby mi ktoś pomarańcze w pochwe wsadził. I jak palpacyjnie zbadałam to coś tam wystaje. Kill me. Byłam 2x badana przez fizjo po porodzie i raz przez ginekologa, czy to możliwe w ogóle pół roku po porodzie? Mam dziś wizytę tak na szybko u jakiegoś lekarza.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    To ja Wam powiem hit, bo podejrzewam że mi wczoraj macica wypadła 😑 poczułam wieczorem takie mocne obniżenie w narządach rodnych, jakby mi ktoś pomarańcze w pochwe wsadził. I jak palpacyjnie zbadałam to coś tam wystaje. Kill me. Byłam 2x badana przez fizjo po porodzie i raz przez ginekologa, czy to możliwe w ogóle pół roku po porodzie? Mam dziś wizytę tak na szybko u jakiegoś lekarza.
    I wszystko było ok z mięśniami?
    Nie znam się na tym, ale kurcze jak nie miałaś wtedy osłabionych mięśni i dna to aż dziwne żeby teraz się to stało
    Nie dziwię się, że się zestresowałaś, bo sama bym srala po gaciach
    Daj znać co ci powiedzą

U nas dziś pobudki co godzinę, musiałam ciągle ją trzymać za dłonie inaczej gulgała jak gołąb od razu xd 🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi może to jakiś polip. Narządy potrafią wypaść ale najpierw po trochę się obniżają. Chyba ,że jesteś w grupie 90 latek po 12 porodach to klamoty mogą wylecieć nagle.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no właśnie to mi się wydaje dziwne, bo z mięśniami dna miednicy było wszystko okej jak fizjo mówiła, a teraz mam problem żeby je podciągnąć do góry tak na 100%. Plus od porodu boli mnie dół krzyża, ale zgłaszałam fizjo i mówiła że pewnie jak noszę bobasa cały dzień to wypycham brzuch do przodu i jest jak jest. Ale jak teraz o tym myślę to może był objaw że coś jest nie tak xd no nic, zobaczymy co powie

age.png

Wysłany: 20 grudnia 2025, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym obstawiała jednak polipa.

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jaka akcja, ło mamusiu 🫣 daj znać co powie ten lekarz

Widzę, że zaczynamy już na wątku „dziwne akcje ze zdrowiem, które muszą się wydarzyć idealnie na święta” 😇

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 20 grudnia 2025, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi on której masz wizytę. Wszystkie oczy skierowane są w Twoją pochwę👀

Tanashi, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tanasi on której masz wizytę. Wszystkie oczy skierowane są w Twoją pochwę👀

Lepiej niż przy porodzie 🤭 o 12

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi kurde daj koniecznie znać po wizycie 😨

Ja się witam z nad wiadra kawy, mieliśmy imprezę z młodym do 3... Z mężem się pożarłam przy okazji, bo przecież on po tej swojej wigili firmowej chciał spać, a nie bawić dziecko.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi powodzenia!

Blackapple dziś Mąż na uczelni więc tyle z dolinek ale wyszłyśmy ok 9 i dopiero wróciłyśmy bo mega się poprawiło i dopiero popołudniu ma być tak sobie

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to nie macica. Obniżenie dolnej ścianki pochwy. Mam się do fizjo umówić

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, super ze jednak nic strasznego nie wyszło u lekarza 🥰

Oczywiście zbliżającego się święta i mężu przeziębiony. Teraz poszło na mnie i zatoki zawalone na całego. 🤧😐
    Boję sie o Młodego by nic nie załapał. Teraz poszedł na drzemke i zauwazylam ze ma w nosku gile do odciągnięcia a wczoraj jeszcze bylo czysto 😟

Tanashi lubi tę wiadomość

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi czekałyśmy na wieści, dobrze że to nie macica

Maja, dużo zdrowia dla Was! Teraz ciężko czegoś nie złapać, ale u nas na małego gila pomogły inhalacje, w końcu nie jeździłyśmy na wizytę

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Tanashi, tego i tak nie było jeszcze w naszym bingo! Gratulacje XD

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi dobrze, że to tylko tyle, a nie jednak macica 🤞

Zdrówka dla wszystkich, żadnych chorób na święta!

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2025, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, no lepiej dzisiaj było, jakbyście się wybierali jednak do tej Doliny Będkowskiej w najbliższym czasie to daje jeszcze znać, że tam jest Gospodarstwo rybackie, więc przed Świętami może być bardziej tłoczno, normalnie tam jest dość luźno, dlatego lubię tam jeździć. Duuużo luźniej niż w Ojcowie na przykład.

Tanashi ja miałam jakieś obniżenie ścianki pochwy po porodzie, jak byłam na tej kontroli połogowej, tylko mam wrażenie, że lekarka mówiła, że tylnej. Nie wiem czy to to samo, ale z ćwiczeniami od fizjo mi się cofnęło bardzo szybko.

Cel95, Tanashi lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2449 2450 2451 2452 2453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ