SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie etap mamozy na 200%. Musi być styk. Jak nie ma styku ,to jest największa tragedia w jej życiu . Sprzątałam dzisiaj w szufladzie, ona była obok w bujaczku i trzymała mnie za stopę (tak,wsadzilam jej stopę do bujaczka bo ręce miałam zajęte).
    Nawet nie komentuje jak wyglądało dzisiaj moje ogarnianie chaty i gotowanie na jutro.

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier*ole laski, zaczęliśmy rozpakowywać ten kojec a tam zasuszona skolopendra. Zamawiam nowy lionelo z allegro.

Mogę Wam wrzucić fotę jak ogarnę jak to się robi i o ile nie jesteście jakieś bardzo bojące się odrażających rzeczy.

I potwierdzam nawęglan, miałam w sumie ochotę wymoczyć cały ten pokrowiec od kojca w nim.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma tyle zabawy z dziadkami, 3 wujkami i siostrą, że jak zostaniemy sami to będzie jeden wielki jęk 🫠 stają na głowie żeby go zabawić 😅 ale drzemki ostatnio tylko na stojąco w nosidle, mój kręgosłup już się nadaje tylko do kasacji. Mam problem żeby się w pełni wyprostować xd

age.png

Wysłany: 30 grudnia, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja pier*ole laski, zaczęliśmy rozpakowywać ten kojec a tam zasuszona skolopendra. Zamawiam nowy lionelo z allegro.

Mogę Wam wrzucić fotę jak ogarnę jak to się robi i o ile nie jesteście jakieś bardzo bojące się odrażających rzeczy.

I potwierdzam nawęglan, miałam w sumie ochotę wymoczyć cały ten pokrowiec od kojca w nim.
    Wrzucilam to w neta bo nie znam typa. Czytam,że to nie żyje w Polsce. Skąd byś to miała u siebie?

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Wrzucilam to w neta bo nie znam typa. Czytam,że to nie żyje w Polsce. Skąd byś to miała u siebie?

W Polsce to może być drewniak, na moją znajomość robali to te wije sa wszędzie jak cholerne rybiki - ciepło, ciemno, wilgotno.

Z drzemkami za dnia przerzuciłam się w 100% na drzemki w łóżku. Jedna ma w wózku jak jesteśmy na spacerze (no chyba że nie jesteśmy) a później 2 ma na naszym łóżku. Przynajmniej kładę się wtedy z nim i czasem jedną sama też sobie strzelę xd ale w ten sposób śpi po godzinę albo i 1,5, także luksus. Dzisiaj przyszła barierka, wzięłam z primabobo wsadzana pod materac, jest całkiem wysoka, biorąc pod uwagę, że mamy 40cm samego materaca xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia, 19:59

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Założyłam, że se tam wlazło w Chinach czy innej Kambodży w fabryce, ale Kkk ma rację, to może być ten drewniak, jak tak patrzę.

age.png

Wysłany: 30 grudnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Założyłam, że se tam wlazło w Chinach czy innej Kambodży w fabryce, ale Kkk ma rację, to może być ten drewniak, jak tak patrzę.
    Napisałaś,że zamawiasz nowy zamiast, że ten był nowy ,tak?
    Może faktycznie jednak to nasza Polska odmiana. Tak czytam to te robale są długie. Fuj

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałaś,że zamawiasz nowy zamiast, że ten był nowy ,tak?
    Może faktycznie jednak to nasza Polska odmiana. Tak czytam to te robale są długie. Fuj

Tak, chodziło mi, że ten był nowy.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola widzę że jedziemy na tym samym wózku. Jak dziś małej układałam w komodzie leżała na dywanie centymetr ode mnie i to było niestety za daleko. Plus drzemki nadal tylko z matką najlepiej z cyckiem w buzi 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wyglądało https://ibb.co/qMFbLtKq

age.png

Wysłany: 30 grudnia, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Kawał gnoja. Fuj

Gusia to moja na szczęście nie chce mieć ciągle cycka. Ona nadal.je jak musi. Ale pamiętam te rozmieknięte,szczypiące sutki jak syn miał lęk separacyjny. Dla niego to istniał głównie cycek

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Matko ja już bym chyba to wszystko spaliła. Obrzydlistwo, jeszcze takie ogromne

No to u nas gaworzenia prawie w ogóle nie ma. Raz zdarzyło się jej do naszego psa powiedzieć dada, a tak to raczej bliżej nieokreślone okrzyki z siebie wydaje. No i regularnie woła jakiegoś geja, ale to robi od dawna. Od jakiś dwóch tygodni też pełza w przód (wcześniej kilka tygodni pełzała tylko w tył), ale musi mieć do tego dobre warunki - na macie bez problemu, ale na śliskich panelach już jest jej ciężko się przesunąć

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ale ma bogate słownictwo 😍 u nas nadal więcej krzyków i pisków niż gaworzenia.

Ta skolopendra czy cokolwiek to jest wygląda przerażająco 😨

My na koniec roku mamy w domu covid party... Teściowa chora, a dziś bawiła się chwilę z małym. Co prawda założyła sobie maseczkę, bo od rana się średnio czuła.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Jesteś już drugą osobą która tak mówi 😄

Na razie wrzuciłam pokrowiec do pralki na jakiś długi program, a resztę przejechałam myjką parową. Robal sobie leży w woreczku+kartonie na strychu, bo jakiś szalony kolega mojego męża go chce. Zgłosiłam też sprzedawcy na allegro, zobaczymy czy coś odpisze.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

No to u nas gaworzenia prawie w ogóle nie ma. Raz zdarzyło się jej do naszego psa powiedzieć dada, a tak to raczej bliżej nieokreślone okrzyki z siebie wydaje. No i regularnie woła jakiegoś geja, ale to robi od dawna. Od jakiś dwóch tygodni też pełza w przód (wcześniej kilka tygodni pełzała tylko w tył), ale musi mieć do tego dobre warunki - na macie bez problemu, ale na śliskich panelach już jest jej ciężko się przesunąć

Rozbawił mnie ten gej, mój też wola jakiegoś geja 😆 raz mu się zdarzyło wołać bababa, ale poza tym standardowo wola tylko ej na wszystko. I powoli się przymierza do nie, zaczyna robić takie "ne"

Blackapple chyba bym umarła jakbym to na żywo otworzyła 😩 ja dostałam zawału latem jak w ogrodzie odwiedziła nas modliszka xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia, 20:57

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Brzydze sie i boje wszelkich robaki
    Ale ciekawosc zwyciezyla,sprawdzilam
    😵😵😵😵
    Dołączam do teamu Spaliłabym to
    +pakuje walize i wyprowadzam się aż ktoś mi wysprząta chate 🙈

U nas są tylko krzyki,piski,prychanie i pierdzenie buzią 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest ciągle tatatatatata, zaczyna od szeptu i jak wchodzi w rejestry to cały blok słyszy że tata
    Ostatnio jak bociek kle kle mówiłam
    A kiedyś mąż ją wziął do jej pokoju rano, żebym mogła dospać a ona „heeej”. Wiem że to było od tak, bez znaczenia słowo, ale fajnie się zgrało

Robal obrzydliwy, spaliłabym na stosie ten bujak XD

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex my jesteśmy w Arche Uphagena, ale czy polecam to niekoniecznie. Niewygodne łóżka i ciasno na śniadaniu. Teraz było drogo przez termin, ale w tańszym terminie celowałabym w coś w okolicy wyspy spichrzów , bardzo się tam pozmieniało przez ostatnie lata i jest pięknie. Może holiday inn będzie miał ludzkie ceny. Novotel też spoko lokalizacja i są family friendly ale ten akurat jest trochę stary.

Dzisiaj spacerowałam od 11 do 17 z przerwą na obiad 🙈 nie wiem co ze mną nie tak. Wszyscy zmarznięci, niby odczuwalna -11 a mi w ogóle zimno nie było 🤣 dzisiaj nieźle wiało i śnieg/ grad padał ale było mega uroczo no i w końcu prawdziwa zima 🥶

Awokado, ja się już boję tu wchodzić co wam się znów przydarzyło matko boska. Mam nadzieję że następny rok trafi u was ktoś w totka szóstkę.

Tanashi kciuki za zdrówko.

age.png

age.png
‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ