Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym drapaniem to chyba taki etap mają, bo moje cycki były ostatnio całe w strupkach od tych pazurków.

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko mnie drapie po twarzy, dłubie w oczach (szczególnie jak zasypiamy na drzemkę albo się obudzi pierwszy, jeśli ja też zasnę), ostatnio mnie obudził dłubaniem w nosie 🤡 co mu te pazury obetnę to wiecznie się znajdzie jakiś zadzior

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas ciągnie za uszy i nos. I kopie, bo się odpycha. Ma fazę za mizianie włosów jak mam rozpuszczone, a potem szarpanie.
    Zarezerwowaliśmy urlop 🥳miał być Cypr, jest Grecja 😜

Margareetka, chyba lepiej tak zróbcie, to już wysoka temperatura 😕

Elza1234, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Margaretka, wysoka bardzo ta gorączka. Też pewnie na Waszym miejscu bym jednak pojechała do szpitala… nic przyjemnego, ale przynajmniej masz pewnośc, że jesteście pod stałą opieką 😕

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a wyliczył wam do wagi dawki? Bo ja za słabe podawalam(z opakowania) i goraczka 38.5 ciagle wracała przez cały dzień. Tylko nie mieliśmy aż takiej. Mysle ze też bym pojechała na szpital to mega wysoka temperatura juz.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dobiliśmy właśnie do 39,6 🤒 ale pije z cycka i walczył z podaniem ibupromu.
    Dajemy mu co 4h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Trochę mu spada po czym znów rośnie do takich wartości zanim możemy podać kolejna porcję... Ratujemy się dodatkowo odkładami zimnymi, ale nie wiem czy w nocy nie pojedziemy do szpitala jak dalej tak będzie.
    I jak tam?

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, jak sytuacja?

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Margaretka, jak sytuacja?
    Podpinam się pod pytanie.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was po nowym roku dopiero bo przez gości nie wchodziłam na forum, więc dopiero teraz przesyłam noworoczne życzenia. Przede wszystkim zdrowia i dla bobasów i dla was bo jak widać sezon w pełni. Margaretka trzymajcie się! Myślę o Was ciepło ❤️

U nas też były przez święta i gości gorsze nocki, ewidentnie bobasy przebodzcowane. Mam nadzieję, że też wyjdziemy na prostą ze spaniem niebawem

Moje starsze aktualnie szaleją na śniegu a ja próbuje uśpić tego małego prawie siedmiomiesieczniaka! W ogóle jak to zleciało. Szok 🫣

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek też się popsuł gad jeden. W dzień wymuszanie krzykiem, zaśnięcie na noc też ciężej idzie,.ale jak zaśnie to śpi do rana na szczęście. Mleko nadal feee, myślałam że jak ząbki wyjdą to i apetyt wróci ...ale ja naiwna 🤣 jest jeszcze gorzej niż było w trakcie przebijania się zębów.

Margaretka jak sytuacja ?

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło, że pytacie 😊 Udało nam się zbić mu temperaturę przed 23 i przez noc wahała się tak 37,2-37,6. Więc nie chciałam go ciągać po SORach żeby nie złapał czegoś jeszcze gorszego od tego osłabienia. Dużo w nocy pił, więc kryzys z możliwym odwodnieniem chwilowo zażegnany.
    Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej 🤞

Maj.a, asiun, Alex_92, Blackapple, Elza1234, awokado 🥑, Anabbit, Truuskaawka, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka trzymamy mocno kciuki, mam nadzieję, że najgorsze już za wami.
    Jezu ja myślałam, że to nasz tylko ćwiczy nogi i kopie ile sił. Na szczęście siniaków nie ma, ale boli wszystko 😥 drapanie to już od jakiegoś czasu to już się człowiek „przyzwyczaił”.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka biedny maluch, oby już było najgorsze za Wami :(

Ja odkryłam sekret mojego Tadka niejadka. On po prostu nie chce papek. Dostał ziemniaki w kawałkach to aż się trząsł. Dziś mu zrobiłam bobasowe spaghetti bolognese, przetestujemy po drzemce 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka biedny maluch, oby już było najgorsze za Wami :(

Ja odkryłam sekret mojego Tadka niejadka. On po prostu nie chce papek. Dostał ziemniaki w kawałkach to aż się trząsł. Dziś mu zrobiłam bobasowe spaghetti bolognese, przetestujemy po drzemce 😅
    O widzisz
    A u nas kawałki kompletnie są ble, za to papki ok. Zacznę chyba kawałki smarować papką, może tak będzie lepiej.
    Kupiłam jej rollsy takie warzywne i owocowe, to nawet od tego ja trzęsie, więc chyba ma coś z sensoryka. Pewnie ma jeszcze czas, ale i tak mamy logopedę w środę, bo dostaliśmy na NFZ wizytę profilaktycznie.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
    Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.

Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 3 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka dobrze ,że jest lepiej.

Nineq a jaką kupiłaś

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
    Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.

Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali.

A tą paprykę dajesz na surowo czy gotujesz i dajesz ugotowane kawałki?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, surową, umytą.

Karola, lionelo elia. Za taką kasę, na sam wyjazd to lepsza mi nie potrzebna. Na codzień chcę lepszą i wydam 1k czy ponad, a w samolocie się zniszczy i szkoda mi.

Kkk77 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 3 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk, surową, umytą.

Karola, lionelo elia. Za taką kasę, na sam wyjazd to lepsza mi nie potrzebna. Na codzień chcę lepszą i wydam 1k czy ponad, a w samolocie się zniszczy i szkoda mi.
    Ja mam 4 takie wózki. Kupione za 50 zł,na lot,żeby nie było szkoda. I za każdym razem okazuje się, że ten wozek był taki super,że byłoby szkoda go zniszczyć i kupowaliśmy kolejny😅

event.png
‹‹ ‹ 2467 2468 2469 2470 2471 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ