CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nas ciągnie za uszy i nos. I kopie, bo się odpycha. Ma fazę za mizianie włosów jak mam rozpuszczone, a potem szarpanie.
Zarezerwowaliśmy urlop 🥳miał być Cypr, jest Grecja 😜
Margareetka, chyba lepiej tak zróbcie, to już wysoka temperatura 😕
Elza1234, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Margaretka a wyliczył wam do wagi dawki? Bo ja za słabe podawalam(z opakowania) i goraczka 38.5 ciagle wracała przez cały dzień. Tylko nie mieliśmy aż takiej. Mysle ze też bym pojechała na szpital to mega wysoka temperatura juz.
-
I jak tam?Margareetka wrote:Dobiliśmy właśnie do 39,6 🤒 ale pije z cycka i walczył z podaniem ibupromu.
Dajemy mu co 4h na zmianę ibuprofen i paracetamol. Trochę mu spada po czym znów rośnie do takich wartości zanim możemy podać kolejna porcję... Ratujemy się dodatkowo odkładami zimnymi, ale nie wiem czy w nocy nie pojedziemy do szpitala jak dalej tak będzie. -
Nadrobiłam Was po nowym roku dopiero bo przez gości nie wchodziłam na forum, więc dopiero teraz przesyłam noworoczne życzenia. Przede wszystkim zdrowia i dla bobasów i dla was bo jak widać sezon w pełni. Margaretka trzymajcie się! Myślę o Was ciepło ❤️
U nas też były przez święta i gości gorsze nocki, ewidentnie bobasy przebodzcowane. Mam nadzieję, że też wyjdziemy na prostą ze spaniem niebawem
Moje starsze aktualnie szaleją na śniegu a ja próbuje uśpić tego małego prawie siedmiomiesieczniaka! W ogóle jak to zleciało. Szok 🫣
Katikat lubi tę wiadomość
-
Julek też się popsuł gad jeden. W dzień wymuszanie krzykiem, zaśnięcie na noc też ciężej idzie,.ale jak zaśnie to śpi do rana na szczęście. Mleko nadal feee, myślałam że jak ząbki wyjdą to i apetyt wróci ...ale ja naiwna 🤣 jest jeszcze gorzej niż było w trakcie przebijania się zębów.
Margaretka jak sytuacja ?⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Miło, że pytacie 😊 Udało nam się zbić mu temperaturę przed 23 i przez noc wahała się tak 37,2-37,6. Więc nie chciałam go ciągać po SORach żeby nie złapał czegoś jeszcze gorszego od tego osłabienia. Dużo w nocy pił, więc kryzys z możliwym odwodnieniem chwilowo zażegnany.
Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej 🤞
Maj.a, asiun, Alex_92, Blackapple, Elza1234, awokado 🥑, Anabbit, Truuskaawka, Werzol lubią tę wiadomość
-
Margaretka trzymamy mocno kciuki, mam nadzieję, że najgorsze już za wami.
Jezu ja myślałam, że to nasz tylko ćwiczy nogi i kopie ile sił. Na szczęście siniaków nie ma, ale boli wszystko 😥 drapanie to już od jakiegoś czasu to już się człowiek „przyzwyczaił”.
-
O widziszTanashi wrote:Margaretka biedny maluch, oby już było najgorsze za Wami

Ja odkryłam sekret mojego Tadka niejadka. On po prostu nie chce papek. Dostał ziemniaki w kawałkach to aż się trząsł. Dziś mu zrobiłam bobasowe spaghetti bolognese, przetestujemy po drzemce 😅
A u nas kawałki kompletnie są ble, za to papki ok. Zacznę chyba kawałki smarować papką, może tak będzie lepiej.
Kupiłam jej rollsy takie warzywne i owocowe, to nawet od tego ja trzęsie, więc chyba ma coś z sensoryka. Pewnie ma jeszcze czas, ale i tak mamy logopedę w środę, bo dostaliśmy na NFZ wizytę profilaktycznie. -
Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.
Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali. -
Nineq wrote:Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.
Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali.
A tą paprykę dajesz na surowo czy gotujesz i dajesz ugotowane kawałki? -
Ja mam 4 takie wózki. Kupione za 50 zł,na lot,żeby nie było szkoda. I za każdym razem okazuje się, że ten wozek był taki super,że byłoby szkoda go zniszczyć i kupowaliśmy kolejny😅Nineq wrote:Kkk, surową, umytą.
Karola, lionelo elia. Za taką kasę, na sam wyjazd to lepsza mi nie potrzebna. Na codzień chcę lepszą i wydam 1k czy ponad, a w samolocie się zniszczy i szkoda mi.