X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To normalna temperatura w sumie dla dziecka. A jakieś objawy ma?

Ma troszkę katarek, ale na prawdę na tyle minimalny, że nawet nie odciągam, bo sam sobie z nim radzi.

Anabbit u nas w domu takie objawy to wyszedł covid (plus temperatura podwyższona) także może też sobie zróbcie testy.
    I ja też karmie co chwilę, żeby jak najwięcej przeciwciał bobas zjadł.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ma troszkę katarek, ale na prawdę na tyle minimalny, że nawet nie odciągam, bo sam sobie z nim radzi.

Anabbit u nas w domu takie objawy to wyszedł covid (plus temperatura podwyższona) także może też sobie zróbcie testy.
    I ja też karmie co chwilę, żeby jak najwięcej przeciwciał bobas zjadł.
    To ja bym sobie darowała lekarza. Jakby było ponad 37° i zbliżała do 38° to wtedy. I obserwowała, czy jakieś objawy dochodzą.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny dla Was, Waszych bobasow i rodzin 🙂

Fajnie czasem poczytać jak Wasze bobki się rozwijają, każdy inny i w swoim tempie, fascynujące zjawisko 😊 Wiele bobasow już pełza, super, gratulacje! U nas jeszcze trochę do tego, dupke podnosi, rzuca się jak ryba wyjęta z wody, ale wysokiego podporu nie opanował. Za to papla jak najety, a jego ulubiony "slowem" jest "giii" 😆

W każdym razie, życzę dobrego roku, latwego i przyjemnego rozszerzania diety, rozwoju motorycznego bobasow i pięknych pierwszych slow🎉

Elza1234, Alex_92, Blackapple, Anabbit, Katikat, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To ja bym sobie darowała lekarza. Jakby było ponad 37° i zbliżała do 38° to wtedy. I obserwowała, czy jakieś objawy dochodzą.

Jak coś to my byliśmy z młodym u pediatry jak mieliśmy covida pod koniec września (on miał tylko katar) i tylko paracetamol i inhalacje zaleciła, więc też bum sobie darowałs.

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny. Dużo zdrowia i jak najwięcej przespanych nocek.
    U nas oprócz intensywnego raczkowania po całym mieszkaniu, zaczęło się wspinanie i wstawanie na nogi…stąd też nie mam czasu, bo non stop trzeba latać za bobasem hihi. Wszystkie miejsce niebezpieczne są najbardziej interesujące, tak samo jak rzeczy. Teraz uważam, że mały bobas to mało roboty, a im większy to czas się kurczy, a oczy to trzeba mieć wszędzie.

Blackapple, Margareetka, Elza1234, Katikat, Werzol lubią tę wiadomość

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 04:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku! Dużo zdrowia,więcej snu niż pobudek, więcej śmiechu niż zmartwień i samych cudownych chwil z naszymi bobasami 🥰

Margareetka, Elza1234, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39 stopni ma młody 😢 po 6 mu mierzyłam temperaturę i miał 37,1 a o 8 już 39... Zaczął mi odmawiać jedzenia, wodą z bboxa pluje 😢
    Zrobiliśmy mu test i wyszedł ten zasrany covid

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff.
    Znajomy właśnie wyjechali,mąż poszed do pracy,a ja z dzieciakami się obijamy na kanapie. Ideolo. Akurat co znajomi co byli (i ich psy) są totalnie bezproblemowi ale kurcze jednak zamieszanie było.

Margareta wysoka ta gorączką. Plus nieprzyjmowanie płynów. Lekarz jak nic.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Margaretka :( dużo zdrowia
    Rzeczywiście wysoka ta gorączka :(🤒

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję covida:(

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dziewczyny🥰

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze bobasy też od 3 tyg u nas jakoś wstają po 5 znowu?

Mojemu coś się stało i dzień w dzień tak wstaje. Czy pójdzie spać o 19.30 Czy o 20.30.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka współczuję, stresujący początek roku :(

Luna mój ostatnio wydłuża czas spania. Dziś nawet spaliśmy do 8, bo córka poszła rano do męża do kuchni jak się szykował i bawiła się tam sama nawet jak wyszedł xd

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbuję odgruzować się po świętach, ale nie jest lekko, bo mąż dziś dalej na budowie, a młody nie schodzi z rąk xd dziś czeka nas chyba składanie tortu z bobasem na rękach xD

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czy Wasze bobasy też od 3 tyg u nas jakoś wstają po 5 znowu?

Mojemu coś się stało i dzień w dzień tak wstaje. Czy pójdzie spać o 19.30 Czy o 20.30.
    6 - 6.15 + milion pobudek w nocy z niewiadomego powodu. Już mamy powoli dość.

Margareetka, jak tam wizyta u lekarza? Bo przypuszczam, że się wybrałaś.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka współczuję, dawaj znać czy mu mija.

Luna u mnie śpi tak do +/- 8.00 i zazwyczaj ma teraz pobudki co 4 godziny, ale dzisiaj sobie robił co 3 dla odmiany. Ale go kładę koło 20.15, to chyba dość późno w porównaniu z innymi.

Daję znać, że jest spoko promka w Lidlu na Bebilon profutura o ile nie pomyliłam nazwy 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Margaretka współczuję ☹️

Karola, my dzisiaj dospalysmy z młoda do 10, też doszłam do wniosku że jak zostajemy same (bez babci, a mąż w pracy) to mamy chillere i możemy pospać

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Byliśmy u pediatry, osłuchowo czysto, uszka też ma czyste. Gardło czerwone, lekki katar. Mamy dawać na zmianę ibuprom i paracetamol co 4h i przystawiać cały czas do piersi. No i jak nie będzie chciała gorączka spadać, czy przestanie moczyć pieluszki to do szpitala.
    Póki co po pierwszej dawca paracetamolu mu spadło do 37,4 i teraz znów ma 39,2 więc dostał ibuprom. Kupiłam też czopki, bo ten paracetamol w syropie to mu średnio wchodzi.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Margaretka współczuję, dawaj znać czy mu mija.

Luna u mnie śpi tak do +/- 8.00 i zazwyczaj ma teraz pobudki co 4 godziny, ale dzisiaj sobie robił co 3 dla odmiany. Ale go kładę koło 20.15, to chyba dość późno w porównaniu z innymi.

Daję znać, że jest spoko promka w Lidlu na Bebilon profutura o ile nie pomyliłam nazwy 😅
    Na Nan Opti Pro też i na pieluchy Lupilu niebieskie jak ktoś używa 😃
    I w Smyku wyprzedaż ciuchów, zgarnęłam dzisiaj 4 pak body za 60 zł. Nigdy tego dość 😆

Juz wiem co ten gagatek odwala. Wydłuża sobie okna aktywności do nawet 3h. A norma to u niego 2h.

Margareetka oby spadało i było tylko lepiej. Dla mnie najgorsze było jak młody miał gorączkę, właśnie zeby się nie odwodnił.

Wątek na wrzesień 2026 już jest. Ale czas leci 🫨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:48

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Na Nan Opti Pro też i na pieluchy Lupilu niebieskie jak ktoś używa 😃
    I w Smyku wyprzedaż ciuchów, zgarnęłam dzisiaj 4 pak body za 60 zł. Nigdy tego dość 😆

Juz wiem co ten gagatek odwala. Wydłuża sobie okna aktywności do nawet 3h. A norma to u niego 2h.

Margareetka oby spadało i było tylko lepiej. Dla mnie najgorsze było jak młody miał gorączkę, właśnie zeby się nie odwodnił.

Wątek na wrzesień 2026 już jest. Ale czas leci 🫨

A właśnie, na pieluchy też, ale to mąż zgarnął jeszcze przed Nowym Rokiem. Na razie przetestowałam jedną, to jeszcze zobaczę czy nam spasują, na plus, że nie mają tego chemicznego zapachu i są mile w dotyku.

Złote lupilu są jak dla mnie słabe, jak prześpimy zmianę pieluszki o 4.00 (młody nad ranem najwięcej sika, ale nie zawsze się wtedy budzi) to nam przecieka górą, pampersy premium care jednak są pod tym względem najlepsze.

Ciekawe kiedy ktoś od nas dołączy do jakiegoś nowego wątku i która to będzie 😅
    Mnie to nadal kusi taka różnica 2-2.5 roku między dziećmi (najlepiej bliżej 2, całkiem mi spasowało lato na poród), ale z drugiej strony nadal tęsknie za pracą, czy to już pracoholizm? 😄

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A właśnie, na pieluchy też, ale to mąż zgarnął jeszcze przed Nowym Rokiem. Na razie przetestowałam jedną, to jeszcze zobaczę czy nam spasują, na plus, że nie mają tego chemicznego zapachu i są mile w dotyku.

Złote lupilu są jak dla mnie słabe, jak prześpimy zmianę pieluszki o 4.00 (młody nad ranem najwięcej sika, ale nie zawsze się wtedy budzi) to nam przecieka górą, pampersy premium care jednak są pod tym względem najlepsze.

Ciekawe kiedy ktoś od nas dołączy do jakiegoś nowego wątku i która to będzie 😅
    Mnie to nadal kusi taka różnica 2-2.5 roku między dziećmi (najlepiej bliżej 2, całkiem mi spasowało lato na poród), ale z drugiej strony nadal tęsknie za pracą, czy to już pracoholizm? 😄
    Moje dziecko od wszystkiego z lupilu ma odparzenia. Na dzień mam tanie pieluchy z rossmana albo z kauflanda, na noc jakieś grubsze, pampers czy dada biała.

Ja myślałam o różnicy ok. 3 lat. Ostatnio mojemu mowilam, że próby mogą być od maja 2027 (bo nie chce dziecka z końca roku🤣).

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2469 2470 2471 2472 2473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ