X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka biedny maluch, oby już było najgorsze za Wami :(

Ja odkryłam sekret mojego Tadka niejadka. On po prostu nie chce papek. Dostał ziemniaki w kawałkach to aż się trząsł. Dziś mu zrobiłam bobasowe spaghetti bolognese, przetestujemy po drzemce 😅
    O widzisz
    A u nas kawałki kompletnie są ble, za to papki ok. Zacznę chyba kawałki smarować papką, może tak będzie lepiej.
    Kupiłam jej rollsy takie warzywne i owocowe, to nawet od tego ja trzęsie, więc chyba ma coś z sensoryka. Pewnie ma jeszcze czas, ale i tak mamy logopedę w środę, bo dostaliśmy na NFZ wizytę profilaktycznie.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
    Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.

Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka dobrze ,że jest lepiej.

Nineq a jaką kupiłaś

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rollsy, podłużne warzywa (najczęściej papryka) mój je. Z tym rd to idę stopniowo. Je i tak często ze mną różne rzeczy, słoiczki na 8m, skończą się to wejdzie na 9m. A tu są kawałki i wie, żeby ruszać buzią. Boję się dawać mu kawałki, blw nie dla mnie.
    Je wszystko, buzia ciągle się otwiera. Tylko mleko standardowo ble. Przynajmniej nauczył się z kubka lovi pic. Teraz musi ogarnąć bboxa.

Kupiłam za całe 150 zł nową spacerówkę parasolkę na wyjazd. 😅Nawet szkoda nie będzie jak się rozwali.

A tą paprykę dajesz na surowo czy gotujesz i dajesz ugotowane kawałki?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk, surową, umytą.

Karola, lionelo elia. Za taką kasę, na sam wyjazd to lepsza mi nie potrzebna. Na codzień chcę lepszą i wydam 1k czy ponad, a w samolocie się zniszczy i szkoda mi.

Kkk77 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 3 stycznia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Kkk, surową, umytą.

Karola, lionelo elia. Za taką kasę, na sam wyjazd to lepsza mi nie potrzebna. Na codzień chcę lepszą i wydam 1k czy ponad, a w samolocie się zniszczy i szkoda mi.
    Ja mam 4 takie wózki. Kupione za 50 zł,na lot,żeby nie było szkoda. I za każdym razem okazuje się, że ten wozek był taki super,że byłoby szkoda go zniszczyć i kupowaliśmy kolejny😅

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, oby maluch szybko wyzdrowiał🥰

Nas wczoraj Mały nastraszył, bo leżał w lozeczku i nagle sie zaczął krzusic i nie mogl złapać oddechu. Mąż mnie wola bo nie mógł poradzić sobie, ale jak wzięłam go do dołu itp to juz za sekundę było okey. Myślałam ze to jednorazowy incydent, ale dzisiaj rano po zjedzeniu mleka bylo to samo. Sama nie wiem co o tym myśleć... jak jeszcze raz to sie wydarzy

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to nie tylko mój bobas jest anty papki :D

Margareetka, dobrze, że już lepiej.

Maj.a, o kurde, oby się nie powtarzało, ciekawe, dlaczego tak się stało

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    O, to nie tylko mój bobas jest anty papki :D

Margareetka, dobrze, że już lepiej.

Maj.a, o kurde, oby się nie powtarzało, ciekawe, dlaczego tak się stało
    Ai mi odpowiedziało
    Refluks żołądkowo-przełykowy: Treść pokarmowa cofająca się z żołądka może drażnić drogi oddechowe, powodując krztuszenie się, kaszel, a nawet krótkie bezdechy. Objawy te często nasilają się po karmieniu lub w pozycji leżącej.
    Powikłania po infekcji (np. RSV): Infekcje wirusowe dróg oddechowych mogą prowadzić do zapalenia oskrzelików. U małych niemowląt mogą one objawiać się bezdechami lub trudnościami w oddychaniu, które nasilają się przy wysiłku, jakim dla dziecka jest jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 17:16

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ai mi odpowiedziało
    Refluks żołądkowo-przełykowy: Treść pokarmowa cofająca się z żołądka może drażnić drogi oddechowe, powodując krztuszenie się, kaszel, a nawet krótkie bezdechy. Objawy te często nasilają się po karmieniu lub w pozycji leżącej.
    Powikłania po infekcji (np. RSV): Infekcje wirusowe dróg oddechowych mogą prowadzić do zapalenia oskrzelików. U małych niemowląt mogą one objawiać się bezdechami lub trudnościami w oddychaniu, które nasilają się przy wysiłku, jakim dla dziecka jest jedzenie.
    Ewentualnie refluks na tle alergicznym, dostał coś nowego ostatnio ?
    Moja córka tak miała po czymkolwiek z ryżu

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Ewentualnie refluks na tle alergicznym, dostał coś nowego ostatnio ?
    Moja córka tak miała po czymkolwiek z ryżu
    Ooo dostał nowe rzeczy. Nie pomyślałam o tym.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ooo dostał nowe rzeczy. Nie pomyślałam o tym.
    Przeanalizuj co to może być maksymalnie do trzech dni wstecz.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja to bym bardzo chciała dawać kawałki, ale młody jeszcze trochę nie ogarna gniecenia jedzenia podniebieniem i wczoraj mi się zakrztusił paskiem marchewki (robiłam ten test czy zgniotę językiem i podniebieniem i zgniotlam, więc na pewno była miękka).

A te rollsy to kiedy zaczęłaś dawać?

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja to bym bardzo chciała dawać kawałki, ale młody jeszcze trochę nie ogarna gniecenia jedzenia podniebieniem i wczoraj mi się zakrztusił paskiem marchewki (robiłam ten test czy zgniotę językiem i podniebieniem i zgniotlam, więc na pewno była miękka).

A te rollsy to kiedy zaczęłaś dawać?
    16.12 dokładnie, bo robiłam mu zdjęcie jaki był zafascynowany 😆ogólnie mogłam wcześniej, ale zapominałam kupować. One takie miękkie są, że rozpuszczają się szybko i nie da się praktycznie zakrztusić.

Blackapple lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    16.12 dokładnie, bo robiłam mu zdjęcie jaki był zafascynowany 😆ogólnie mogłam wcześniej, ale zapominałam kupować. One takie miękkie są, że rozpuszczają się szybko i nie da się praktycznie zakrztusić.

A to chyba mu spróbuję dać, bardzo się cieszy jak dostaje chrupkę do łapki, więc to tym bardziej powinno mu spasować, bo te chrupki takie bez smaku.

age.png

Wysłany: 3 stycznia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Rollsy to się rozpuszczają w buzi od razu? Nie dawałam tego nigdy.

Maja zobacz jakie tu na forum masz szybkie tropy!

Maj.a lubi tę wiadomość

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To te rollsy co są też w rossku czasem? Ciężko je ustrzelić 😅 kurde ja to się jakoś boję dawać większe kawałki, pomimo że pięknie je papki z grudkami i nawet z jakąś kaszą itd, banana do jogurtu albo kaszki to mu rozgniatam widelcem, awokado z jajkiem też jadł ostatnio bardziej w kawałeczkach, ale te większe to mnie jakoś przerażają 🙈 pomimo że właśnie chrupka bardzo ładnie je, ciućka i słychać też jak skrobie dziąsłami i zgniata. No ale kiedyś będzie trzeba spróbować 🙄

Boże na dodatek ostatnio odkrył że ma jajka i siurka i robi się trudno przy zmianie pampersów 🤡

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka, ja tam u was?

Ja się dowidziałam, że jedna z osób z którą byliśmy na wyjeździe też chora 39 st gorączki :(

Awokado, po upadku ok. Dzisiaj jest jakaś nieswoja, mamoza na całego, nie mogę nawet na chwilę odejść.

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 3 stycznia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    To te rollsy co są też w rossku czasem? Ciężko je ustrzelić 😅 kurde ja to się jakoś boję dawać większe kawałki, pomimo że pięknie je papki z grudkami i nawet z jakąś kaszą itd, banana do jogurtu albo kaszki to mu rozgniatam widelcem, awokado z jajkiem też jadł ostatnio bardziej w kawałeczkach, ale te większe to mnie jakoś przerażają 🙈 pomimo że właśnie chrupka bardzo ładnie je, ciućka i słychać też jak skrobie dziąsłami i zgniata. No ale kiedyś będzie trzeba spróbować 🙄

Boże na dodatek ostatnio odkrył że ma jajka i siurka i robi się trudno przy zmianie pampersów 🤡

Ja zamawiałam rollsy z allegro i nie z helpy tylko z czegoś innego, tańsze.
    Banan to mięciutki, więc jak z chrupkiem sobie radzi to z bananem też powinien, mój akurat twierdzi, że banan jest ble niezależnie od postaci i to jedyna rzecz która pluje.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka dobrze ze się poprawiło

Ja już w nocy chyba po prostu nie będę spać bo takie wstawanie co godzinę lub mniej mnie tylko wkurza. Po co leżeć skoro ja potrzebuje 20 min żeby zasnąć w ogóle🙈 a nie ukrywajmy lepiej nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 03:47

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2471 2472 2473 2474 2475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ