CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A to marchwianka to w sumie ten słoik co mu dałam, ale wieczorem będę w sklepie to dokupię marchewek, bo to jedyny jaki miałam 🙈 kurcze jadł już maliny ze słoika, tyle że puree i było ok 😞 sprobujemy jeszcze kiedys - mamy tyle krzaków malin w ogródku, że hoho 🙈
W ogóle mielismy dzisiaj podjechać po większy fotelik, już się strasznie denerwuje wkładany do łupiny i trochę go trzeba tam wpychać 🤡 no ale zostawimy to aż mu przejdzie. Kojarzycie czy w Kato w xland mają duży wybór? Bo wiem, że największy wybór jest u nich w Żorach, ale do Kato jednak 20 min a nie 45 🫠 do 8gwiazdek nie chce, jakoś mnie tam denerwują ci ludzie, mamy od nich łupinę i spacerówkę, przymierzaliśmy też większe foteliki, ale na początku listopada był do nich jeszcze za mały… ewentualnie gdzie jeszcze w Kato po fotelik? Któraś z Was już w ogóle wymieniała?
Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.
RANY JUŻ 7 MIESIĘCY, KIEDY TO SIĘ STAŁO.
Btw jak na 7 miesięcy i dopiero pierwsza sraczkę i jakąś nietolerancję to się dobrze uchowaliśmy 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 15:08
-
Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdzaNineq wrote:Jak ubrać dziecko, którym miota jak szatan? Zaczynam poważnie zastanawiać się nad pantsami. Ktoś używa już? Jak się sprawują? Jak ogarnąć kupę? Jak zacznę ściągać to nogi się ubrudzą.
-
Dobrze, że przy rd najczęściej ma twardszą niż na samym mleku. Chociaż jak się z ojcem kefiru najadł to poszło rzadziej.Elza1234 wrote:Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdza
Właśnie jak już od dawna miałam opanowane zapinanie, żeby nie przesikał, tak ostatnio zdarzyło się nawet w nocy.Kkk77 wrote:Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.
Super, jak rozrywa się boczek. Muszę w takim razie kupić na próbę, bo ten koleś na wszystkie strony się kręci i z gołym tyłkiem najlepiej jakbym go puściła. -
Kupiłam pantsy na próbę, ale nie powiedziałabym, że jakoś dużo sprawniej mi się je zakłada przy dzieciaku wykrecającym się na wysztskie strony 😄 Na pewno fajnie chloną i są wygodne jak zakładam koszulkę a nie body, bo się nie zsuwają z tyłka.
Luna a wy już nie mieliście covida jakoś w sierpniu? -
Kkk77 kazdy sklep,który sprzeda Ci kolejny fotelik dla tam małego dziecka będzie podejrzany.
Nineq pantsy się rozrywa przy zmianie takze ufifra się taka samo jak w zwykłej. Jedyne co to ubrać pantsa można mając dziecko na kolanach.
Luna nieźle się tam u Was dzieje.
-
Spałam z Małą I było lepiej👀👌
Też myślę czy brać 5 zwykle czy pantsy. My na tych moomin jesteśmy I myślę jaka jest tam główna różnica, wiem że ktoś z Was też je ma to może kojarzy. Cena nie zachęca xD w ogóle ostatnio dostawa się nam opóźniła i myślę czy coś w miarę podobnego jest w hebe czy rossmann e razie czego. Doszły, ale ledwo co
Tanashi Ty przecież dużo ogarniasz!
Ja ostatnio miałam gotować ale dużo dostaliśmy jedzenia i też często Mama nas zaprasza więc może z jeden obiad od świąt zrobiłam xd także tego
Wczoraj całkiem nam się udał wypad do kawiarni, 1 raz sama z nią poszłam. Tak lubi oglądać ludzi że mogłam na luzie zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:13
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞
Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈
Nineq lubi tę wiadomość
-
Polubiłam niechcący.Margareetka wrote:Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞
Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈
Mój po tej trzydniówce przez jakieś dwa dni taki był. Mimo że czuł się lepiej to ciągle marudzenie jak go zostawiałam samego.
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Kkk77 kazdy sklep,który sprzeda Ci kolejny fotelik dla tam małego dziecka będzie podejrzany.
Nineq pantsy się rozrywa przy zmianie takze ufifra się taka samo jak w zwykłej. Jedyne co to ubrać pantsa można mając dziecko na kolanach.
Luna nieźle się tam u Was dzieje.
Dlatego jak kupowaliśmy wózek i tylko przymierzaliśmy foteliki to nie kupiliśmy, bo był za mały i mieliśmy przyjść po nowym roku - ma +10kg i 84cm, a łupina i tak jest do 87 🤷🏽♀️ także no dziecko dziecku nierówne, nie będę go za miesiąc dopychać w foteliku kolanem, bo wtedy nawet do sklepu nie dojedziemy jak się w łupinie w ogóle nie zmieści 🤡 w besafe siedzial całkiem spoko, grunt, że można je odchylać do tyłu. -
My nadal na 4, no ale jakos szału z zapasem nie ma, pewnie nie długo będą 5. Cel, nie ma nic podobnego do Muminków. Jak nie mam ich to kupuję bamboolove w rossmanie no ale to inna jakość w ogóle.
Tanashi, jak Ty nie ogarniasz życia to nie wiem kto ogarnia. Ugotowałaś bolognese dla swojego bobasa przecież!
Luna, trzymajcie się tam!
U mnie po powrocie super, bo odgruzowałam się po świętach, wreszcie dom czysty, zakupy zrobione, rósł ugotowany, jeszcze szarlotka w planach 😃
Nie wierzę że wam już dzieci mówią! 🙃 moja też ma chyba jakiegoś logopedycznego skoka bo nowe rzeczy mówi no ale żadnego słowa jeszcze nie wypowiedziała. Już opanowała pięknie amfibię i zaczyna podnosić pupę ale do czworaków jeszcze daleko. Wg fizjo mamy jeszcze tydzień, inaczej chce ją przycisnąć z ćwiczeniami na czworaki.
Tylko z tym rd jesteśmy w dupie. Dzisiaj znów próbowałam rosół dać zmiksowany z marchewką i pietruszką to nawet nie połknęła 1g. Spróbuję jeszcze później bo właśnie śpi na cycku.
Ze spaniem to też już u mnie śpi ciągle, będę próbować ją znów eksmitować do łóżeczka ale czarno to widzę 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:11
-
A apropos fotelików… bardzo żałuję że kupiliśmy do avionauta tą obrotową bazę. Jak jeździmy to ciągle piszczy i nie wiem czy ona jest dobrze wpięta czy nie. Do tego fotelik na niej nie odchyla się do tyłu, więc siara. Myślę czy nie jechać z nim z reklamacją bo to piszczenie to mnie dobija.
-
To jaką Wy macie łupinę?Kkk77 wrote:Dlatego jak kupowaliśmy wózek i tylko przymierzaliśmy foteliki to nie kupiliśmy, bo był za mały i mieliśmy przyjść po nowym roku - ma +10kg i 84cm, a łupina i tak jest do 87 🤷🏽♀️ także no dziecko dziecku nierówne, nie będę go za miesiąc dopychać w foteliku kolanem, bo wtedy nawet do sklepu nie dojedziemy jak się w łupinie w ogóle nie zmieści 🤡 w besafe siedzial całkiem spoko, grunt, że można je odchylać do tyłu.
Edit. Moja też do 87 cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:21
-
kasssia wrote:A apropos fotelików… bardzo żałuję że kupiliśmy do avionauta tą obrotową bazę. Jak jeździmy to ciągle piszczy i nie wiem czy ona jest dobrze wpięta czy nie. Do tego fotelik na niej nie odchyla się do tyłu, więc siara. Myślę czy nie jechać z nim z reklamacją bo to piszczenie to mnie dobija.
My mamy avionauta z bazą i nic nie piszczy, więc może rzeczywiście podjedź do sklepu.