Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk jak go uczuliło coś, to chwilę jelitka potrzebują na dojście do siebie. Także ja też bym raczej do przychodni się nie pchała, żeby nie złapał czegoś. Skoro nie ma gorączki, ogólnie czuje się dobrze to daj mu jeszcze dzień-dwa na regenerację.

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubrać dziecko, którym miota jak szatan? Zaczynam poważnie zastanawiać się nad pantsami. Ktoś używa już? Jak się sprawują? Jak ogarnąć kupę? Jak zacznę ściągać to nogi się ubrudzą.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to marchwianka to w sumie ten słoik co mu dałam, ale wieczorem będę w sklepie to dokupię marchewek, bo to jedyny jaki miałam 🙈 kurcze jadł już maliny ze słoika, tyle że puree i było ok 😞 sprobujemy jeszcze kiedys - mamy tyle krzaków malin w ogródku, że hoho 🙈

W ogóle mielismy dzisiaj podjechać po większy fotelik, już się strasznie denerwuje wkładany do łupiny i trochę go trzeba tam wpychać 🤡 no ale zostawimy to aż mu przejdzie. Kojarzycie czy w Kato w xland mają duży wybór? Bo wiem, że największy wybór jest u nich w Żorach, ale do Kato jednak 20 min a nie 45 🫠 do 8gwiazdek nie chce, jakoś mnie tam denerwują ci ludzie, mamy od nich łupinę i spacerówkę, przymierzaliśmy też większe foteliki, ale na początku listopada był do nich jeszcze za mały… ewentualnie gdzie jeszcze w Kato po fotelik? Któraś z Was już w ogóle wymieniała?

Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.

RANY JUŻ 7 MIESIĘCY, KIEDY TO SIĘ STAŁO.

Btw jak na 7 miesięcy i dopiero pierwsza sraczkę i jakąś nietolerancję to się dobrze uchowaliśmy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 15:08

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak ubrać dziecko, którym miota jak szatan? Zaczynam poważnie zastanawiać się nad pantsami. Ktoś używa już? Jak się sprawują? Jak ogarnąć kupę? Jak zacznę ściągać to nogi się ubrudzą.
    Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdza

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdza
    Dobrze, że przy rd najczęściej ma twardszą niż na samym mleku. Chociaż jak się z ojcem kefiru najadł to poszło rzadziej.
    Kkk77 wrote:
    Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.
    Właśnie jak już od dawna miałam opanowane zapinanie, żeby nie przesikał, tak ostatnio zdarzyło się nawet w nocy.
    Super, jak rozrywa się boczek. Muszę w takim razie kupić na próbę, bo ten koleś na wszystkie strony się kręci i z gołym tyłkiem najlepiej jakbym go puściła.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my znowu covid
    Ja pi...
    Córka byls w przedszkolu cale 2DNI.
    A tak to msc w domu po tej szkarlatynie
    Dzisiaj był lekarz na w8zyte domowa chociaż tyle że mam w pakiecie luxnedu

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pantsy na próbę, ale nie powiedziałabym, że jakoś dużo sprawniej mi się je zakłada przy dzieciaku wykrecającym się na wysztskie strony 😄 Na pewno fajnie chloną i są wygodne jak zakładam koszulkę a nie body, bo się nie zsuwają z tyłka.

Luna a wy już nie mieliście covida jakoś w sierpniu?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 kazdy sklep,który sprzeda Ci kolejny fotelik dla tam małego dziecka będzie podejrzany.

Nineq pantsy się rozrywa przy zmianie takze ufifra się taka samo jak w zwykłej. Jedyne co to ubrać pantsa można mając dziecko na kolanach.

Luna nieźle się tam u Was dzieje.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam z Małą I było lepiej👀👌

Też myślę czy brać 5 zwykle czy pantsy. My na tych moomin jesteśmy I myślę jaka jest tam główna różnica, wiem że ktoś z Was też je ma to może kojarzy. Cena nie zachęca xD w ogóle ostatnio dostawa się nam opóźniła i myślę czy coś w miarę podobnego jest w hebe czy rossmann e razie czego. Doszły, ale ledwo co

Tanashi Ty przecież dużo ogarniasz!
    Ja ostatnio miałam gotować ale dużo dostaliśmy jedzenia i też często Mama nas zaprasza więc może z jeden obiad od świąt zrobiłam xd także tego

Wczoraj całkiem nam się udał wypad do kawiarni, 1 raz sama z nią poszłam. Tak lubi oglądać ludzi że mogłam na luzie zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:13

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞

Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈

Nineq lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞

Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈
    Polubiłam niechcący.
    Mój po tej trzydniówce przez jakieś dwa dni taki był. Mimo że czuł się lepiej to ciągle marudzenie jak go zostawiałam samego.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Wy już 5 pampersy nosicie? My to nadal na 3 xd no ale mój to chudzinka

Nineq czyli muszę się uzbroić w cierpliwość i więcej siły w rękach 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:55

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel Wy już 5 pampersy nosicie? My to nadal na 3 xd no ale mój to chudzinka

Nineq czyli muszę się uzbroić w cierpliwość i więcej siły w rękach 😅
    My też 3ki, chyba że daddy to 4ki :)

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale macie pecha 🙈

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kkk77 kazdy sklep,który sprzeda Ci kolejny fotelik dla tam małego dziecka będzie podejrzany.

Nineq pantsy się rozrywa przy zmianie takze ufifra się taka samo jak w zwykłej. Jedyne co to ubrać pantsa można mając dziecko na kolanach.

Luna nieźle się tam u Was dzieje.

Dlatego jak kupowaliśmy wózek i tylko przymierzaliśmy foteliki to nie kupiliśmy, bo był za mały i mieliśmy przyjść po nowym roku - ma +10kg i 84cm, a łupina i tak jest do 87 🤷🏽‍♀️ także no dziecko dziecku nierówne, nie będę go za miesiąc dopychać w foteliku kolanem, bo wtedy nawet do sklepu nie dojedziemy jak się w łupinie w ogóle nie zmieści 🤡 w besafe siedzial całkiem spoko, grunt, że można je odchylać do tyłu.

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na 4, no ale jakos szału z zapasem nie ma, pewnie nie długo będą 5. Cel, nie ma nic podobnego do Muminków. Jak nie mam ich to kupuję bamboolove w rossmanie no ale to inna jakość w ogóle.

Tanashi, jak Ty nie ogarniasz życia to nie wiem kto ogarnia. Ugotowałaś bolognese dla swojego bobasa przecież!

Luna, trzymajcie się tam!

U mnie po powrocie super, bo odgruzowałam się po świętach, wreszcie dom czysty, zakupy zrobione, rósł ugotowany, jeszcze szarlotka w planach 😃

Nie wierzę że wam już dzieci mówią! 🙃 moja też ma chyba jakiegoś logopedycznego skoka bo nowe rzeczy mówi no ale żadnego słowa jeszcze nie wypowiedziała. Już opanowała pięknie amfibię i zaczyna podnosić pupę ale do czworaków jeszcze daleko. Wg fizjo mamy jeszcze tydzień, inaczej chce ją przycisnąć z ćwiczeniami na czworaki.

Tylko z tym rd jesteśmy w dupie. Dzisiaj znów próbowałam rosół dać zmiksowany z marchewką i pietruszką to nawet nie połknęła 1g. Spróbuję jeszcze później bo właśnie śpi na cycku.

Ze spaniem to też już u mnie śpi ciągle, będę próbować ją znów eksmitować do łóżeczka ale czarno to widzę 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:11

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropos fotelików… bardzo żałuję że kupiliśmy do avionauta tą obrotową bazę. Jak jeździmy to ciągle piszczy i nie wiem czy ona jest dobrze wpięta czy nie. Do tego fotelik na niej nie odchyla się do tyłu, więc siara. Myślę czy nie jechać z nim z reklamacją bo to piszczenie to mnie dobija.

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Dlatego jak kupowaliśmy wózek i tylko przymierzaliśmy foteliki to nie kupiliśmy, bo był za mały i mieliśmy przyjść po nowym roku - ma +10kg i 84cm, a łupina i tak jest do 87 🤷🏽‍♀️ także no dziecko dziecku nierówne, nie będę go za miesiąc dopychać w foteliku kolanem, bo wtedy nawet do sklepu nie dojedziemy jak się w łupinie w ogóle nie zmieści 🤡 w besafe siedzial całkiem spoko, grunt, że można je odchylać do tyłu.
    To jaką Wy macie łupinę?

Edit. Moja też do 87 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 17:21

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    A apropos fotelików… bardzo żałuję że kupiliśmy do avionauta tą obrotową bazę. Jak jeździmy to ciągle piszczy i nie wiem czy ona jest dobrze wpięta czy nie. Do tego fotelik na niej nie odchyla się do tyłu, więc siara. Myślę czy nie jechać z nim z reklamacją bo to piszczenie to mnie dobija.

My mamy avionauta z bazą i nic nie piszczy, więc może rzeczywiście podjedź do sklepu.

preg.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas ciagle tylko piski i plucie jakieś mym czasem tylko.. a tu już słowa widze macie

Truskawka jak z karkieniem cos Ci się udało podbić?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
‹‹ ‹ 2472 2473 2474 2475 2476 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ