Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja nie śpię z dzieckiem. Do łóżka wędruje tylko rano jak wstaniemy, żebym wypiła kawę, a on poturlał po łóżku.
    Jak ojciec, lubi pomidorowe rzrczy i spaghetti ze słoiczka czy pomidorowa - pycha. Jutro będę robiła domowe i pulpety to dostanie😅
    Ja sama awokado nie lubię, nie kupujemy więc i dziecior nie je.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jakoś nie jestem w stanie nawet wymienić co już jadł, chyba łatwiej czego nie jadł xD ale na pewno miał problem z mintajem, bo kupa go po nim mega odparzyła. A z rzeczy, które nie smakują - nadal kasza jaglana 🤣

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To chyba tylko ja nie śpię z dzieckiem. Do łóżka wędruje tylko rano jak wstaniemy, żebym wypiła kawę, a on poturlał po łóżku.
    Jak ojciec, lubi pomidorowe rzrczy i spaghetti ze słoiczka czy pomidorowa - pycha. Jutro będę robiła domowe i pulpety to dostanie😅
    Ja sama awokado nie lubię, nie kupujemy więc i dziecior nie je.
    Też bym wolała nie - bo niestety jestem z tych osób które lubią spać wg same - ale no młoda ostatnimi czasy wybudza się co 1.5 h i to dosłownie na gadanie, jak śpi sama, więc już wolę ją wziąć i spać za te paluszki niż nie spać w ogóle 🙈
    Ja avocado dodaje do czegoś zawsze, ale jak już mnie swędzi język to sobie daruję jedzenie

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Margareta za wysoka ta gorączką. A przy dziecku i covidzie to wręcz podejrzane. Musi mieć jakieś zakażenie dodatkowe. Albo drogi moczowe ,albo ucho ,albo gardło. Gdzies musi być stan zapalny. W ogóle to crp i gazometria by się przydały

Gardło ma wirusowe, uszy czyste. Jak mówisz to mocz jutro złapie do badania.
    Wydaje mi się, że dolna dwójka w natarciu, bo dziąsło napuchnięte i lekki dołek się zrobił.

My dziś daliśmy buraka, ale smakował i w końcu ziemniaki dzięki niemu też smakowały 😀 ja to nawet nie będę wyliczać ile mamy wprowadzone, bo to nic w porównaniu z Wami.
    Patrzę na te rolsy, jakie to cholerstwo drogie 😅

Co do wspólnego spania to my też śpimy razem mimo że się zarzekałam w ciąży, że na pewno nie 🙈 to jest taka mała przytulanka, wtula się w nocy we mnie, w męża. Pobudek mamy sporo cały czas, a próbując go odkładać do łóżeczka to myślę już w ogóle bym nie spała.

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja jak zwykle opóźniona z zakupami, inhalator
    INHALATOR NEBULIZATOR RF7 DLA DZIECI FLAEM NEBULAIR+
    To ten był polecany?

Tak, my go mamy i spoko jest ale i tak bobas sie obkrecal i po prostu buchalam jej para w jej stronę xd

Anabbit lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę faktycznie sporo tego już wasze dzieciaczki próbowały 😊 chociaż u nas chyba też nie ma tragedii.

U nas to było tak:
    Mięso: Cielęcina, królik, indyk, kurczak
    Ryby: Łosoś
    Warzywa: Brokuł, ziemniak, marchew, pietruszka, burak, cukinia, seler, dynia, batat
    Owoce: jabłko, gruszka, banan i śliwka
    Zboża: kasza manna

Kupy różne, ale głównie plastelina (mimo wody) od kiedy rozszerzamy dietę.

Margaretka a jak teraz temperatura? Dziwne, że skacze do takich wysokich wartości. Też bym mocz zbadała, ale przy okazji umówiła jak najszybciej wizytę skoro nie sor.

My też śpimy z małym, chociaż mówiłam od początku, że będzie spał sam 🤷🏼‍♀️ yhy… czasem nawet łapie się na tym, że zasypia w łóżeczku, w nocy jak się budzi to biorę go od razu i rano mam zdziwko że śpi ze mną 😅

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

My też śpimy osobno (w osobnych łóżkach w jednej sypialni), ale to dlatego, że mamy mało pobudek w nocy. Jakbym miała wstawać co godzinę to myślę, że też byśmy wylądowali razem w łóżku.

U nas wprowadzonych ok. 30 produktów. Wczoraj pierwszy raz jakaś wysypka wyskoczyła na brodzie i szyi, jadł wcześniej podłużnego pulpecika, więc tam mięsko i jajko i bułka tarta w środku. Mam nadzieję, że nic z tego go nie uczuliło, a jednak koc u babci

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tej 3 w nocy gorączki już nie ma (odpukać🤞) najwięcej co mu zmierzyłam przez dzień to 37,3.
    Jutro też pojedziemy do naszej pediatry, żeby go zobaczyła kontrolnie.

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    My też śpimy osobno (w osobnych łóżkach w jednej sypialni), ale to dlatego, że mamy mało pobudek w nocy. Jakbym miała wstawać co godzinę to myślę, że też byśmy wylądowali razem w łóżku.
    Przez ok. 2 miesiące po urodzeniu śniło mi się, że po karmieniu zostawiliśmy go u nas na łóżku. Budziłam się przerażona, że go zgnieciemy albo kołdrą przykryjemy i szukałam go po łóżku.

Właśnie się skapnęłam, że w styczniu dzien babci i dziadka. Mój bobo ma tylko dwie babci i nie wiem co im ogarnąć 😳przecież laurki nie zrobi, to za rok. Wy coś robicie?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy do listy produktów powinnam też dorzucić dywan u moich rodziców - tak się chłop kręcił i przesuwał, że w pewnym momencie złapał za narożnik i zaczął ciumkać… 🙄

Co do spania to w łóżeczku przesypia pierwszą połowę nocy. Ok 23-00.00 ma kryzys, kręci sie, pierdzi, chce smoczek. Budzi się ok 3-4, dostaje mleko i już dosypia z nami do 8 jakoś. Biorąc pod uwagę, że kiedyś przesypiał całą nockę do 5-6 rano to chyba też powinnam to nazwać regresem? XD Niby mogłabym go jeszcze uśpić w łóżeczku, ale jestem chyba zbyt leniwa, bo wiem, że w łóżku z nami zaśnie szybciej i nie będę musiała nad nim stać, żeby zasnął 🫠 a odkąd mamy barierkę to game changer, bo nie martwimy się, że go Stary zmiażdży albo kopnie, bo po prostu ja śpię wtedy na środku (i ewentualnie obrywam xD) a młody bliżej krawędzi - i tak mamy dzięki temu wszyscy więcej miejsca 😅

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko dynia i awokado na razie. Było parę łyżeczek dyni przed świętami potem przerwa znowu dynia I dziś dałam więcej awokado na próbę (może z 1.5 łyżki, a wcziraj tak pół łyżeczki) I też miała b. Duży apetyt... I co, przejadła się

Mam wrażenie że ciężko jej zdecydować żeby przestać jeść bo nawet oglądać I gryźć łyżeczkę lubi

Bolał brzusio :( już się boję co dalej. Chyba koniec z awokado a mialo być takie super dla Malucha.. Nie wiem co kolejne dać może ziemniaki z dynia lub marchew, co lepsze na wrażliwy brzusio? Myślicie że zrobić dzień przerwy jutro?

Czuje się jak dziecko we mgle z tym rd

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Przez ok. 2 miesiące po urodzeniu śniło mi się, że po karmieniu zostawiliśmy go u nas na łóżku. Budziłam się przerażona, że go zgnieciemy albo kołdrą przykryjemy i szukałam go po łóżku.

Właśnie się skapnęłam, że w styczniu dzien babci i dziadka. Mój bobo ma tylko dwie babci i nie wiem co im ogarnąć 😳przecież laurki nie zrobi, to za rok. Wy coś robicie?
    Moja mała dziadków ma tylko moich rodziców - dostaną kalendarz z jej zdjęciami na cały rok (używają zawsze więc im się przyda)
    Ale ma też 3 prababcie i 1 pradziadka - dostaną takie harmonijki z jej zdjęciami
    Wszystko w empiku zamawiałam :)

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas młody załapał się na Danio i mus Kubuś🤦‍♀️ boję się myśleć co jeszcze od starszaka wyszarpał jak idę do toalety🤣
    My zrobimy laurkę dla dziadków z odciskiem rączek i adnotacją Mój pierwszy Dzień Babci I Dziadka ❤️

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robimy laurki i dziadkowie jeszcze po kawce dostaną:) i moi rodzice jakieś zdjęcie, teściowa już wywołała z ostatnich miesięcy więc ma aktualne

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba sprawie taka drewniana "laurkę" z miejscem na fotkę młodego. Widziałam na allegro takie po jakieś 30-40zł. Pierwszy dzień dziadków to myślę, że będą mieli fajną pamiątkę na lata 😀

Cel u nas dobrze brzuszkowo się przyjął batat. Ziemniak go zakleił i miał spore problemy z 💩 której nie było kilka dni po nim.

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja jak zwykle opóźniona z zakupami, inhalator
    INHALATOR NEBULIZATOR RF7 DLA DZIECI FLAEM NEBULAIR+
    To ten był polecany?

My mamy FLAEM 4NEB i jestem zadowolona :)

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, jednak jest coś co bobasowi nie służy - wczorajsze pestki z malin chyba mu podrażniły trochę jelitka, bo dzisiaj pierwsza kupa normalna z odrobiną śluzu, a 3 razy później w ciągu dnia kleksy już z takimi większymi pasmami śluzu i dosyć śmierdzące 🙄 ale widać tam też te pestki, więc obstawiam, że to to 😒 oprócz tego czuje się raczej w porządku 🤷🏽‍♀️

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to myślałam, żeby machnąć jakiś odcisk stopy zamiast laurki, ale w sumie kalendarz ze zdjęciami też spoko 🤔

Czy któryś bobas ma pradziadków i czy pradziadkowie też dostają prezenty? Mnie się wydaje, że ja mojej prababci jak jeszcze zyla zawsze dawałam jakieś rękodzieło, ale to było milion lat temu i nie jestem pewna czy dobrze pamiętam 😄

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pradziadków, ale oni dostają po prostu prezent od nas jako wnuków:) od prawnuków już nie

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja to myślałam, żeby machnąć jakiś odcisk stopy zamiast laurki, ale w sumie kalendarz ze zdjęciami też spoko 🤔

Czy któryś bobas ma pradziadków i czy pradziadkowie też dostają prezenty? Mnie się wydaje, że ja mojej prababci jak jeszcze zyla zawsze dawałam jakieś rękodzieło, ale to było milion lat temu i nie jestem pewna czy dobrze pamiętam 😄
    Tak, bo my pradziadkom właśnie te małe harmonijki ze zdjęciami dajemy małej
    Bo tak to my zawsze do moich babć jedziemy z jakimś drobnym prezentem, a dziadków męża wraz z jego kuzynostwem zabieramy gdzieś na obiad

age.png
‹‹ ‹ 2470 2471 2472 2473 2474 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ