SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    U mnie też, w ogóle omija 'm' jak sylabizuje, za to robi 'ata ata', więc może się zdarzyć, że pierwsze powie tata 😄
    No i nas tatatata to leci ciągle. Czasem patrzy na mnie i tak prawie bezdźwięcznie sypie „tata”, a jak jej mówię żeby mama powiedziała to się śmieje

Także człowiek spędza z nią 24 h na dobę, nie śpi po nocach a czort i tak tata gada a nie mama 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi przy dwójce malych dzieci i tak ogarniasz super 💪

Karola no mojego by tak nie dało się zostawić bo zaraz byłby ryk 🤣

U nas tylko całkiem przypadkiem wleciało mama, w ogóle mało gada, więcej piszczy niestety

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥰

Wróciłam od fizjo, mówiła że to obniżenie to typowo od wypychania lędźwi, jak mi masowała plecy to myślałam że się popłaczę, takie napięcie xD

Młody też mnie uraczył dziś pierwszym mama po powrocie, ale tak w stylu kameleona, bo wsadziłam go w nosidło żeby go uśpić, a on zaczął protestować i krzyczał mama, mama xD przestałam go usypiać to przestał. Dzięki synu

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już nie wiem co się młodemu porobiło. Myślałam, że ta rzadsza kupa ze śluzem to od pestek z malin z soboty, ale dzisiaj dalej tak ma. Też dość śmierdząca jak na niego. Nie jest to typowa biegunka, że robi dużo i często, te większe to z normalną częstotliwością i wczoraj i dziś, a pomiędzy to jakieś małe mokre kleksy czasami po prostu. Czuje się raczej dobrze, trochę pierdzi, słychać jak śpi, że mu się przelewa w tym brzuchu, noc spał normalnie z 1 pobudka i kupa dopiero była rano taka większa, przez noc tylko siku. Temperatury nie ma, bo sprawdzam mu co jakiś czas. Nie chce go ciągnąć do przychodni, bo złapie coś gorszego, a z drugiej strony jutro oczywiście wszystko będzie pozamykane… do jedzenia oprócz mleka dałam mu dzisiaj słoik z marchewką i ryżem, licząc, że trochę go przytka może, ale resztę dnia planuje już tylko na mleku go trzymać… help, co robić? 😒

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi to u nas tata nie mówi ale ostatnio wkręcałam mojego, że mówi tatuś po angielsku 🤣 jak tak mówiła papapapa ale ona ewidentnie mówi papa na spacer lub na wyjście kogoś z tym machaniem rączką. A z tym mama to Elza miałam tak samo, że co jej mówiłam „mama” to ona się uśmiechała, aż dzisiaj powiedziała sama.
    No i u nas jeśli chodzi o rd to wchodzą tylko papki, na mini kawałeczki ma odruch wymiotny ale pięknie pije ze słomki i to nam ratuje tyłek z piciem wody.
    Dziecko ma drzemkę to muszę sobie coś zrobić do jedzenia. Też ostatnio nie mam sił i ledwo żyję ale tak jak wszystkie trzeba to kulać jakoś dalej.

Elza1234 lubi tę wiadomość

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde ja już nie wiem co się młodemu porobiło. Myślałam, że ta rzadsza kupa ze śluzem to od pestek z malin z soboty, ale dzisiaj dalej tak ma. Też dość śmierdząca jak na niego. Nie jest to typowa biegunka, że robi dużo i często, te większe to z normalną częstotliwością i wczoraj i dziś, a pomiędzy to jakieś małe mokre kleksy czasami po prostu. Czuje się raczej dobrze, trochę pierdzi, słychać jak śpi, że mu się przelewa w tym brzuchu, noc spał normalnie z 1 pobudka i kupa dopiero była rano taka większa, przez noc tylko siku. Temperatury nie ma, bo sprawdzam mu co jakiś czas. Nie chce go ciągnąć do przychodni, bo złapie coś gorszego, a z drugiej strony jutro oczywiście wszystko będzie pozamykane… do jedzenia oprócz mleka dałam mu dzisiaj słoik z marchewką i ryżem, licząc, że trochę go przytka może, ale resztę dnia planuje już tylko na mleku go trzymać… help, co robić? 😒

Może jednak go uczuliły te maliny? Jak nie ma gorączki i je normalnie to ja bym się nie pchała na razie do przychodni.
    Jak coś to marchwianka pomaga, obczaj sobie proporcje i ile gotować, bo nie pamiętam, ale nam Pani doktor polecała jak miał lekką biegunkę po cytrusach.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk jak go uczuliło coś, to chwilę jelitka potrzebują na dojście do siebie. Także ja też bym raczej do przychodni się nie pchała, żeby nie złapał czegoś. Skoro nie ma gorączki, ogólnie czuje się dobrze to daj mu jeszcze dzień-dwa na regenerację.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubrać dziecko, którym miota jak szatan? Zaczynam poważnie zastanawiać się nad pantsami. Ktoś używa już? Jak się sprawują? Jak ogarnąć kupę? Jak zacznę ściągać to nogi się ubrudzą.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to marchwianka to w sumie ten słoik co mu dałam, ale wieczorem będę w sklepie to dokupię marchewek, bo to jedyny jaki miałam 🙈 kurcze jadł już maliny ze słoika, tyle że puree i było ok 😞 sprobujemy jeszcze kiedys - mamy tyle krzaków malin w ogródku, że hoho 🙈

W ogóle mielismy dzisiaj podjechać po większy fotelik, już się strasznie denerwuje wkładany do łupiny i trochę go trzeba tam wpychać 🤡 no ale zostawimy to aż mu przejdzie. Kojarzycie czy w Kato w xland mają duży wybór? Bo wiem, że największy wybór jest u nich w Żorach, ale do Kato jednak 20 min a nie 45 🫠 do 8gwiazdek nie chce, jakoś mnie tam denerwują ci ludzie, mamy od nich łupinę i spacerówkę, przymierzaliśmy też większe foteliki, ale na początku listopada był do nich jeszcze za mały… ewentualnie gdzie jeszcze w Kato po fotelik? Któraś z Was już w ogóle wymieniała?

Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.

RANY JUŻ 7 MIESIĘCY, KIEDY TO SIĘ STAŁO.

Btw jak na 7 miesięcy i dopiero pierwsza sraczkę i jakąś nietolerancję to się dobrze uchowaliśmy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 15:08

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak ubrać dziecko, którym miota jak szatan? Zaczynam poważnie zastanawiać się nad pantsami. Ktoś używa już? Jak się sprawują? Jak ogarnąć kupę? Jak zacznę ściągać to nogi się ubrudzą.
    Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdza

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wydaje mi się że pantsy się przy stałej kupie jednak sprawdza
    Dobrze, że przy rd najczęściej ma twardszą niż na samym mleku. Chociaż jak się z ojcem kefiru najadł to poszło rzadziej.
    Kkk77 wrote:
    Nineq też rozkminiam pantsy, bo ostatnio mam jakiś pecha i przez to że się kręci to źle zapinam i jest posikany 😒 kupę się w nich zmienia rozrywając boczek z tego co pamiętam u siostrzenicy, więc ściągasz jak normalnego pampersa.
    Właśnie jak już od dawna miałam opanowane zapinanie, żeby nie przesikał, tak ostatnio zdarzyło się nawet w nocy.
    Super, jak rozrywa się boczek. Muszę w takim razie kupić na próbę, bo ten koleś na wszystkie strony się kręci i z gołym tyłkiem najlepiej jakbym go puściła.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my znowu covid
    Ja pi...
    Córka byls w przedszkolu cale 2DNI.
    A tak to msc w domu po tej szkarlatynie
    Dzisiaj był lekarz na w8zyte domowa chociaż tyle że mam w pakiecie luxnedu

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pantsy na próbę, ale nie powiedziałabym, że jakoś dużo sprawniej mi się je zakłada przy dzieciaku wykrecającym się na wysztskie strony 😄 Na pewno fajnie chloną i są wygodne jak zakładam koszulkę a nie body, bo się nie zsuwają z tyłka.

Luna a wy już nie mieliście covida jakoś w sierpniu?

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 kazdy sklep,który sprzeda Ci kolejny fotelik dla tam małego dziecka będzie podejrzany.

Nineq pantsy się rozrywa przy zmianie takze ufifra się taka samo jak w zwykłej. Jedyne co to ubrać pantsa można mając dziecko na kolanach.

Luna nieźle się tam u Was dzieje.

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam z Małą I było lepiej👀👌

Też myślę czy brać 5 zwykle czy pantsy. My na tych moomin jesteśmy I myślę jaka jest tam główna różnica, wiem że ktoś z Was też je ma to może kojarzy. Cena nie zachęca xD w ogóle ostatnio dostawa się nam opóźniła i myślę czy coś w miarę podobnego jest w hebe czy rossmann e razie czego. Doszły, ale ledwo co

Tanashi Ty przecież dużo ogarniasz!
    Ja ostatnio miałam gotować ale dużo dostaliśmy jedzenia i też często Mama nas zaprasza więc może z jeden obiad od świąt zrobiłam xd także tego

Wczoraj całkiem nam się udał wypad do kawiarni, 1 raz sama z nią poszłam. Tak lubi oglądać ludzi że mogłam na luzie zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:13

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞

Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈

Nineq lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Luna o kurde. Trzymam kciuki, żebyście przeszli jak najlżej 🤞

Mój młody po tym chorowaniu dziś jest totalnie nieodkladalny... Jak źle się czuł to wiadomo było dużo przytulania i noszenia, ale dziś zdrowy bobas i na macie nie leżał więcej jak 10min bo krzyk. Nawet siku nie mogę pójść 🙈
    Polubiłam niechcący.
    Mój po tej trzydniówce przez jakieś dwa dni taki był. Mimo że czuł się lepiej to ciągle marudzenie jak go zostawiałam samego.

Margareetka lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Wy już 5 pampersy nosicie? My to nadal na 3 xd no ale mój to chudzinka

Nineq czyli muszę się uzbroić w cierpliwość i więcej siły w rękach 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia, 16:55

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Cel Wy już 5 pampersy nosicie? My to nadal na 3 xd no ale mój to chudzinka

Nineq czyli muszę się uzbroić w cierpliwość i więcej siły w rękach 😅
    My też 3ki, chyba że daddy to 4ki :)

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, ale macie pecha 🙈

age.png
‹‹ 2475 2476 2477 2478 2479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ