Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak nie w temacie wózków, ktoś tu chyba kupował te obligacje z 800+?

Czy one można kupić tylko mając rachunek w PKO? Nie chcę zakładać, bo raczej mam negatywne doświadczenia z tym bankiem, a nie umiem tego inaczej rozkminić.

My kupujemy młodemu te obligacje za 800+ i z tego co się orientuję to one właśnie są tylko w PKO. My akurat mamy tam konto, więc nie wiem do końca jak to wygląda jak tego konta się nie ma. Ale wydaje mi się, że można tylko otworzyć rachunek maklerski i wtedy też można kupować obligacje. Najprościej pewnie będzie jak sobie zadzwonisz na infolinię, mam z tym pozytywne doświadczenie jeśli chodzi o szybkość dodzwonienia się i obsługi :)

kasssia, Blackapple lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się już doszczętnie popsuło przez tą chorobę. Nawet na rękach płacze, wyrywa się, no to odkładam to znów histeria że leży i tak cały dzień w kółko... 🤯 Jedyny moment kiedy jest cicho to z cyckiem z buzi. Dodatkowo przestał akceptować butle, na sam jej widok płacze, a jeszcze w zeszłym tygodniu normalnie pił z niej. Jutro go zapisze do pediatry, niech go jeszcze obejrzy, czy to może nie poszło na ucho czy zatoki. On zawsze lubił na rękach ale teraz to na prawdę dramat. Albo się okaże, że po prostu taki charakterek pokazuje 🤦

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie..
    najtańszy znalazłam za 1800 zł
    Widziałam używki za tyle.
    Z drugiej strony używki carello babki sprzedają za 700-800 jak z 2024 nowy można znaleźć za 900 z gwarancją.

Mój młody zaczął dziwne się ruszać do przodu: tyłek w górze jak do czworaków, ręce pełzanie. Skończyło się tylko leżące dziecko🥲 Gorzej, że najlepsze zabawki to: kable, moje ciapki, klapki ojca, śmieci.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakie to maści?

Wiecie,że to carello to wazy po 12 kg? To tyle co ten z zestawu 2w1

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a jak to działa? W sensie z obligacjami, a nie zepsutym dzieckiem. Zaciekawiłaś mnie 😊

Wy tak o tych spacerówkach, a my nadal w gondoli, chociaż dzisiaj przytargałam naszą część spacerówkową z pudełka z piwnicy. Będziemy się powoli przymierzać.

Karola ja 2 dni temu aż krzyknęłam jak mały zaczął jeść z prawej piersi. Niby żadnych zgrubień czy czegoś podobnego jak przy zastoju nie czuję, ale bolało jak cholera, jakby ktoś wbijał igły. Teraz jest trochę lepiej, ale nadal pobolewa.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kassia a jakie to maści?

Bravo 9,7 kg, Bravo Plus i sl 10,6 kg.
    Spacerówka ode mnie z zestawu waży 14,2 kg.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakie to maści?

Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywo
    Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko :/ ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nabawi się nerwicy.
    Mamy mate 4fizjo w pandy. Cały dzień drapie w te pandy,chce je podnieść. I krzyk bo nie może 🙈

My 800+ wymieniamy na Euro.

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywo
    Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko :/ ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie
    Joolz też wszystko ma dodatkowo płatne. Pałąk,podnóżek. Ta nowsza wersja ma juz wbudowany podnóżek. Chyba,że coś mieszam.

Nineq czyki ten model carbon byłby najlżejszy.

Truskawka mija też tak drapie obrazki. Czy to mata,czy książeczki. Do tego się wkurza okrutnie

Czyli mamy epidemię palących sutków? Zaraźliwe to🤣

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak, ma 8,6 kg. Mi tez na dobrej amortyzacji. Generalnie bravo można dobrać pod siebie i fajne to w tych wózkach.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co to za zwrot podatku za dziecko?
    Dopytam, chociaż znając życie to mi się nie należy 😂

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A w ogóle co to za zwrot podatku za dziecko?
    Dopytam, chociaż znając życie to mi się nie należy 😂
    https://www.gov.pl/web/gov/skorzystaj-z-ulgi-podatkowej-na-dziecko

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Moi rodzice byli święcie przekonani że to tylko dla uczących się dzieci jest. Musiałam im
    To właśnie czytać, że na wszystkie

Karola, ten Joolz co mam w zakładce ma wszystko w zestawie: uchwyt na kobiet, palag i pokrowiec

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Dzięki, ale tak jak myślałam, nie załapie się 🙄 przy kolejnym bobasie się uda 😄

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czytałam, ja ogólnie w domu bym nie mogła piec, bo sanepid zabrania posiadania zwierząt. Ale jak się wyprowadzimy to u teściów będzie wolne piętro i myślałam żeby zrobić tam pracownię i płacić czynsz 😅

kasssia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza daj linka do tego joolza

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dzięki, ale tak jak myślałam, nie załapie się 🙄 przy kolejnym bobasie się uda 😄

Weź ja też się napaliłam jak przeczytałam o zwrocie podatku, a tu dupa xd najgorzej kiedy jednocześnie jest się jednocześnie biednym i bogatym według państwa 🫣

Alex te obligacje można kupować za hajs z 800+, teraz są oprocentowanie w skali roku 6,25% i tak sobie te pieniądze pracują same i zarabiają na siebie. My planujemy później młodemu za to pomóc jak będzie dorosły. Ogólnie obligacje są bezpieczna forma inwestowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 19:19

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza daj linka do tego joolza
    Proszę
    https://www.bobowozki.com.pl/joolz-aer-2-wozek-spacerowy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Weź ja też się napaliłam jak przeczytałam o zwrocie podatku, a tu dupa xd najgorzej kiedy jednocześnie jest się jednocześnie biednym i bogatym według państwa 🫣

Alex te obligacje można kupować za hajs z 800+, teraz są oprocentowanie w skali roku 6,25% i tak sobie te pieniądze pracują same i zarabiają na siebie. My planujemy później młodemu za to pomóc jak będzie dorosły. Ogólnie obligacje są bezpieczna forma inwestowania.

Ja zawsze mówię, że jestem za biedną żeby kupić dom, ale za bogata żeby skorzystać z jakichkolwiek ulg lub dodatków 🙄😂

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez macierzyński i zwolnienie nie przekroczę progu🤣gdybym pracowała to by nic nie było. Jak się hajtniemy to nic z tego nie będzie. Więc chociaż za pół roku życia młodego coś będzie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ ‹ 2476 2477 2478 2479 2480 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ