SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze macie z tym jedzeniem. My nie mamy w Warszawie nikogo, kto mógłby nam obiad podrzucić. Od listopada jesteśmy na pudełkach, bo gotowanie i robienie zakupów równolegle z remontowaniem mieszkania pod wynajem nas przerastało. Niestety mamy egzemplarz, który dosłownie nie schodzi mi z rąk, więc ja tylko czekam do tej 17 żeby mąż skończył pracę i ją przejął na godzinę, bo muszę odetchnąć przed kąpaniem i usypianiem 😑
    Jak słucham od koleżanek, ze ich bobasy siedzą w bujakach albo bawią się same na macie to mam wrażenie, że trafiłam na jakiś egzotyczny gatunek który stale musi być zabawiany, bo inaczej wrzask 🙄

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jak czytam i widzę na fejsie, co wasze bobasy już robią to stwierdzam, że moja jest jak córka Tanashi - we wszystkim wolna xD
    U nas nie ma pełzania, umie odepchnąć się do tyłu ale robi to totalnie nieświadomie i nie ogarnia, że tak można się przemieszczać. Nie wchodzi w czworaki też.
    Ogólnie ona siedzą na macie może 30 min łącznie w ciągu dnia? W łóżeczku tylko tyle co drzemki a resztę dnia jest na mnie 😑
    Z mową też u nas jedno wielkie zero. Nie sylabizuje w ogóle, nic. Jedynie piski pterodaktyla i grrrr.
    Zabawkami totalnie się nie bawi, czasem jakiś gryzak zostanie zaakceptowany. No ogólnie to ten mój bobas to leniwy kasztan xd
    Ona jest szczęśliwa tylko jeśli mamy gości lub my jesteśmy u kogoś. Kocha, gdy ją ludzie zaczepiają i do niej mówią (oczywiście musi przy tym być na rękach, nie ma leżenia )

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit mój jest równie leniwy, obie fizjo do których chodzimy tak mówią xD jeśli Cie to pocieszy to kolejny raz czytając o Twojej małej moge się podpisać dosłownie pod wszystkim.

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Teoretycznie łatwo nie jest. W praktyce to stalo sie moim uzaleznieniem,robie to już chyba automatycznie.
    W święta robiłam sesje przy stole podczas jedzenia. Nagle wszyscy cicho- A co tak buczy? - Mleko produkuje 😅
    Najgorzej jest z tym nocnym sciaganiem,to mocno psuje mi sen i nocki.Ostatnio nawet zastanawialam się nad tym,żeby zrezygnować z nocnej sesji i w nocy podawac mm. Ale teraz przy takim spadku mleka nie moge,bo spadnie jeszcze bardziej.
    Mam nadzieje że uda mi się wytrwać tak jak sobie postawiłam cel,czyli odciagac do roczku.

Jesli chodzi o jedzenie to ciesze sie że tesciowa nic nam nie gotuje- bo ona nie potrafi tego robic 🙈
    Moja mama przyjezdza raz na miesiac to zawsze przywozi ze sobą wyroby z lokalnej firmy,pierogi krokiety i babke ziemniaczana 😄
    Czasami udaje mi się coś ugotować,ale wtedy wkurza mnie nie mąż,bo on nie ma poczucia że coś jest obiadem- on bedzie to jadł na sniadanie,obiad,kolacje. I zamiast mieć coś na dwa dni znika wszystko w ciągu kilku godzin...

Anabbit to ja też mam taką leniwą kluske 😅
    Lubi leżec na macie ale tylko jeśli ja połoze się obok. Odpycha się do tyłu i są nerwy bo ona chciała do przodu ale nie umie 🙈 Łóżeczka nie mamy bo śpi na mnie. A z mową też totalne zero. U nas robi Zombiaka,piski i pierdzenie 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annmoja też taka leniwa foka. Ostanio telefon przypomniał mi grudzień 2019 . Na filmiku moj syn w wieku 6 miesięcy,który stoi ,trzymając się szczebelków i krzyczy ,mama,tata. A ta ledwo się na brzuch nauczyła przewracać 😄

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o waszym rozszerzaniu diety to my zdecydowanie jestesmy w tyle 😅 ale i tak wydaje mi sie ze juz troche rzeczy mały sprobowal 😁
    Wy piszecie o fotelikach a ja sie zastanawiam nad Kupnem spacerówki, potrzebujemy czegoś lżejszego i bardziej kompaktowego niż nasz roan. Szukam czegoś co nadaje się też na nierówne drogi, pamiętam że chyba Gusia polecała cybexa eezy?

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrowia dla wszystkich chorowitkow!

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tak mieliśmy szybko kupować spacerówkę a ciągle z Bebetto używamy 😅 chyba poczekam do wiosny, aż usiądzie

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ale macie pecha, mocno Was siekło?

U nas też co tydzień teściowa proponuje obiad, jestem mega wdzięczna. Wózek po spacerze też wstawiam do nich, więc mała sobie czasami jeszcze dospi a ja mogę lecieć na zakupy albo coś ugotować w tym czasie.

Wczoraj poczułam że wychodzi nam ząb, po takiej kiepskiej nocce i chociaż miałam wytłumaczenie dlaczego tak było. Za to dzisiaj nocka w miarę, a dzień zaczęty tak że nie da się jej odłożyć. Chyba będziemy się tulać cały dzień, chociaż miałam w planach robić sałatkę. Mąż schrzanił malowanie sufitów, więc zasuwa dzisiaj kolejny dzień i poprawia 🤷‍♀️

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My tak mieliśmy szybko kupować spacerówkę a ciągle z Bebetto używamy 😅 chyba poczekam do wiosny, aż usiądzie

No właśnie mnie motywuje ten nasz wyjazd w lutym 😅 o wiele przyjemniej będzie z czymś lżejszym 😅 póki co jeździmy jeszcze w gondoli

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teściowa 100km od nas, a moja mama 1400km więc no nie dostajemy wałówki. Czasem jak się widzimy to zgarniemy kiszonki i tego typu rzeczy.

U nas dzisiaj maruda straszna, w zasadzie już od wczorajszego wieczoru. Od 19 do 21 walczyłam z bobasem o spanie w dostawce (odkładałam 3 razy) po czym zasnął na godzinę, potem karmienie i znowu spanie godzinę. W końcu zrezygnowałam i wzięłam go do siebie, ale całą noc było ciumkanie i kopanie w brzuch do 5. Potem zaczęły się piski, krzyki, śmiechy i tak przez 1.5 godziny. W końcu zasnął przy cycku znowu na godzinę. Nie wiem co się dzieje już, czy to żeby, brzuch, skok czy jeszcze inne wynalazki, ale dzień zapowiada się ciekawie… pierwsza drzemka już wjechała aż całe 28 minut po czym zaczął bawić się sutkiem 😩

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Karola a nie splycila uchwytu? Mój jak czasem sobie zassie sutek jak spagetti to też trochę boli. Albo jak śpi z cyckiem w buzi to na.drugi dzień karmienie jest mniej komfortowe.. Z bolących sutków i problemów z kp to bym mogła elaborat napisać 🫣

No właśnie nic z tych rzeczy. Najpierw palił jeden ,za kilka dni dołączył drugi. Tak myślę czy to grzybica (tylko no skóra nie jest nawet zmieniona ) czy jakieś moje hormonalne wahania . Robie okłady z maści na sutki,te gotowe też przykładam ale nadal pali tak samo

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Dzięki dziewczyny ❤️
    Teoretycznie łatwo nie jest. W praktyce to stalo sie moim uzaleznieniem,robie to już chyba automatycznie.
    W święta robiłam sesje przy stole podczas jedzenia. Nagle wszyscy cicho- A co tak buczy? - Mleko produkuje 😅
    Najgorzej jest z tym nocnym sciaganiem,to mocno psuje mi sen i nocki.Ostatnio nawet zastanawialam się nad tym,żeby zrezygnować z nocnej sesji i w nocy podawac mm. Ale teraz przy takim spadku mleka nie moge,bo spadnie jeszcze bardziej.
    Mam nadzieje że uda mi się wytrwać tak jak sobie postawiłam cel,czyli odciagac do roczku.

Jesli chodzi o jedzenie to ciesze sie że tesciowa nic nam nie gotuje- bo ona nie potrafi tego robic 🙈
    Moja mama przyjezdza raz na miesiac to zawsze przywozi ze sobą wyroby z lokalnej firmy,pierogi krokiety i babke ziemniaczana 😄
    Czasami udaje mi się coś ugotować,ale wtedy wkurza mnie nie mąż,bo on nie ma poczucia że coś jest obiadem- on bedzie to jadł na sniadanie,obiad,kolacje. I zamiast mieć coś na dwa dni znika wszystko w ciągu kilku godzin...

Anabbit to ja też mam taką leniwą kluske 😅
    Lubi leżec na macie ale tylko jeśli ja połoze się obok. Odpycha się do tyłu i są nerwy bo ona chciała do przodu ale nie umie 🙈 Łóżeczka nie mamy bo śpi na mnie. A z mową też totalne zero. U nas robi Zombiaka,piski i pierdzenie 😅
    Oja to w nocy na szczęście ja już nie ciągnę chyba że mlody przespi karmienie. Na śpiocha cycka mu przemycam.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No właśnie nic z tych rzeczy. Najpierw palił jeden ,za kilka dni dołączył drugi. Tak myślę czy to grzybica (tylko no skóra nie jest nawet zmieniona ) czy jakieś moje hormonalne wahania . Robie okłady z maści na sutki,te gotowe też przykładam ale nadal pali tak samo
    Miałam tak ostatnio, ale z jednym sutkiem. Utrzymało się z 2 tyg i przeszło, ale ból cholerny. Jak się przystawiała to dosłownie zagryzałam zęby żeby nie krzyknąć ☹️ do dziś nie wiem co to było

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomijając kupno tej spacerówki taniej tylko na wyjazd, po zwrocie podatku za młodego, planuję kupno spacerówki. To może luty, marzec. Tyle ile grup na fb przejrzałam o wózkach to głowa mała 😅na cybexa trochę mnie nie stać, a używek mało blisko mnie.
    Najbardziej do mnie trafia i dużo ma dobrych opinii carello bravo sl. Duzo babek poleca espiro wave, cybex balios. Ja mam w planach zabrac mlodego i go po prostu przymierzyć do wózków chociaż mam nadzieję, że ten carello podpasuje.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja pomijając kupno tej spacerówki taniej tylko na wyjazd, po zwrocie podatku za młodego, planuję kupno spacerówki. To może luty, marzec. Tyle ile grup na fb przejrzałam o wózkach to głowa mała 😅na cybexa trochę mnie nie stać, a używek mało blisko mnie.
    Najbardziej do mnie trafia i dużo ma dobrych opinii carello bravo sl. Duzo babek poleca espiro wave, cybex balios. Ja mam w planach zabrac mlodego i go po prostu przymierzyć do wózków chociaż mam nadzieję, że ten carello podpasuje.
    Też mam tego carello na liscie i espiro pop bo waży całe 5.8 kg - mega mnie to przekonuje
    Ale ja też muszę jechać i zobaczyć czy naprawdę 1 ręką złożę ten wózek

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie patrzyłam na carski, dużo pozytywnych opinii czytałam, jedyny minus dla mnie to to ze siedzisko jest tylko w jedną stronę 😁 ale to mocny kandydat 😅

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Też właśnie patrzyłam na carski, dużo pozytywnych opinii czytałam, jedyny minus dla mnie to to ze siedzisko jest tylko w jedną stronę 😁 ale to mocny kandydat 😅
    A carello alfa jakbyś porównała?

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Też mam tego carello na liscie i espiro pop bo waży całe 5.8 kg - mega mnie to przekonuje
    Ale ja też muszę jechać i zobaczyć czy naprawdę 1 ręką złożę ten wózek
    O tym espiro widziałam tylko jedną opinię: lekki i szybko się składa.
    Dwukierunkowy widzialam espiro only way, ale na żywo mnie nie przekonał (babka na spacerze miała). Chciałam właśnie, żeby na dwie strony był, ale mały wybór, a dopłacać nie chce. Przodem do mnie to jeździ z zestawu 2w1. Jak będzie większy to i tak będzie chciał obserwować świat więc decyduję się na jedną stronę.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerówkę cybex eezy ta straszą wersję bez twista, więc jazda jest tylko przodem do świata. Kupowaliśmy na nasz wyjazd i mega nam się sprawdził wtedy, bo rozkłada się na płasko, ma bardzo długi daszek i składanie/rozkładanie to nie problem. My kupiliśmy używkę za 400zl tylko żeby mieć na lotnisko i wakacje, a bardzo się polubiliśmy 😅
    Teraz jeździmy w spacerówce z zestawu roana, bo jednak lepsze koła na wejście nieodśnieżone chodniki 🫣

Karola to może zrób posiew z sutka? Albo doszło do jakiegoś mikro urazu, którego nie widać.

age.png
‹‹ 2478 2479 2480 2481 2482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ