CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj nie dość że nie spałam przez młoda od 1 w nocy, to od rana wiercą udarem 2 piętra niżej, ona się cały dzień drze, a teraz zrobiła mi jeszcze awanturę w wózku. Myślałam o zostawieniu jej pod kościołem 🤡
Także też mam ochotę wyrzucić wszelkie zabawki wpizdu przez okno i zostawić tylko robaka i motyla Emanuela
-
Truuskaawka wrote:Moja córka idzie na rekord. Jej drzemka trwała całe 8 minut 😵💫
I też maruda straszna.
Najlepsza zabawka? Plastikowa butelka z wodą. A taka pusta lekko zgnieciona to już miłość totalna... Wszystkie inne zabawki mogą nie istnieć.
U nas wczoraj may też odkrył butelkę, nie szło go od niej oderwać 🫣 aktualnie kręci drzemkę, a ja chyba zamówie to carello, najwyżej odeślę jak nam nie przypasuje 🫣 szczerze mówiąc nie chce mi się jechać do bobowózkow znowu -
Zadzro tym,które nie muszą wychodzić. Ja byłam z małą na zakupach,na spacerze i po syna w przedszkolu . Teraz zbieramy się na szybkie morsowanie (syn morduje,nie ja) ,pozniej rehabilitacja i po dniu.
Truskawka toż to najlepsza zabawka!
Drzemki...hmmm. U nas dziś dwie po 15 min ale w aucie. A tak to wiadmo co....
Ja średnio wyspana, bo coś mi zaszkodziło i całą noc miałam rwący potok w dupie. Na szczęście przeszło nim wybiła godzina odbioru syna.
-
Ja mojej chyba zmienię imię na Marta, bo to typowa jęcząca Marta.
Nie wiem już o co jej chodzi, drze się cały dzień. Próbuje ją uspokoić na rękach to mnie kopie z całych sił 🙄 oby do 17, oby do 17 … -
Tanashi mam wykluczony nabiał, jajka, wołowinę, soję, orzechy, sezam, ryż i kurczak. Ostatnio testowałam ryby i przeszły, więc teraz chociaż łososia mogę zjeść 😅
Blackapple od stanu przed ciążą mam już - 2kg, ale ja startowałam z niedowagą i liczyłam, że po ciąży to mi zostaną jakieś kg 🫣 pewnie jestem wyjątkiem, który się nie cieszył ze spadających kg na wadze 🫣
Chyba jest jakiś niekorzystny czas, bo mój to też maruda, nawet na rękach mu nie pasuje.. Więc teraz mieliśmy drzemkę w aucie, jak mi zasnął to z nim jeździłam po okolicy przez pół godziny, tylko stanęłam pod paczkomatem odebrać paczkę to już obudzony 🤦 -
U nas może nie jakiś strasznie marudny dzień, ale trudny - rano miałyśmy pobranie krwi żeby sprawdzić te wątrobę i to była jakaś rzeź. Krew tak tryskała, że cały gabinet i dwie pielęgniarki były we krwi. Po nas musiały zamknąć gabinet żeby posprzątać. No mi się słabo robiło gdy ją trzymałam na rękach i widziałam taką ilość krwi 😵💫
Później w domu zrobiła dziwną kupę i postanowiłam jej zrobić zdjęcie… a ona postanowiła kopnąć w telefon, tak że wpadł mi cały do tej pięknej kupy xDD To akurat było całkiem zabawne.
24 minuty to brzmi jak jedna z dłuższych drzemek mojej córki 🤡 Zazwyczaj drzemka trwa 15-20 min (licząc te pierwsze minimum 5 min na rękach), taka powyżej godziny to zdarza się serio raz na miesiąc. Ja już wariuję z tymi drzemkami, bo przecież zanim ją odłożę i wyjdę z pokoju to mam całe 10 min na siku i mooooże zjedzenie jakiejś przekąski. -
🤣🤣🤣🤣ja dojadam po młodym.Karola3xJ:D wrote:Ej ale od Mart to Wy się odczepcie🤣
Kupiłam małej te rollsy malinowe,dobre były, zjadałam całe. Muszę kupić bo nie dałam małej.
Margaretka ja też kiedyś taka chuda byłam. 44 kg i nie dalej. A nagle jeb. Idzie do góry jak dzikie
Ja Ci Margareetka oddam swoje kilogramy jak chcesz. Wagę jaką lubiłam miałam jakies 6 lat temu.
Pędrak padł na drzemkę godzinę po wstaniu z drzemki, która trwała dwie godziny. Bardzo to dziecko zmęczone. -
Pytanie do tych z Was, które noszą w chuście/nosidle maluchy - jak wtedy ubieracie siebie i dzieciaki przy takich niskich temperaturach? Macie te specjalne kurtki dla dwojga, czy po prostu ubieracie je w kombinezony, a na ramiona swoje normalne kurtki? Te ubranka dla dwojga są fajne, ale cholernie drogie
-
To dzisiaj dzień marudy?
Może ja się nie odzywam, bo położyłam się z małym w sypialni i spaliśmy 2 godziny 🫣 więc Nineq witam w klubie „nie zesraj się” 😅
A minęło półtorej godziny i teraz zasnął znowu przy cycu.
No, ale z tymi spacerami to u nas podobnie, Lublin na mapce na czerwono 😞 no trzeba będzie się przemęczyć. -
Mała ubieram w merino, Bodziak, rajstopy, gatki i coś na stopy, ja cienką bluzkę z długim rękawemawokado 🥑 wrote:Pytanie do tych z Was, które noszą w chuście/nosidle maluchy - jak wtedy ubieracie siebie i dzieciaki przy takich niskich temperaturach? Macie te specjalne kurtki dla dwojga, czy po prostu ubieracie je w kombinezony, a na ramiona swoje normalne kurtki? Te ubranka dla dwojga są fajne, ale cholernie drogie
Mam taką kurtkę oversiowa trochę i zapinam się prawie do jej głowy, więc mi to wystarcza. Myślałam o tej specjalnej kurtce ale nowa za droga, a na vinted nic ładnego nie widziałamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 15:48
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Pytanie do tych z Was, które noszą w chuście/nosidle maluchy - jak wtedy ubieracie siebie i dzieciaki przy takich niskich temperaturach? Macie te specjalne kurtki dla dwojga, czy po prostu ubieracie je w kombinezony, a na ramiona swoje normalne kurtki? Te ubranka dla dwojga są fajne, ale cholernie drogie
Ja młodego w body, spodnie, kombinezon merino, tę czapę z manymonths i wrzucam go w moją kurtkę z panelem (mam ciążowa z panelem na bobasa, używana z Bonprix i super się sprawdza, bobas cieplutki zawsze). Kupiłam na olx jeszcze w poprzedniej ciąży za kilkadziesiąt zł więc polecam tam polować xD
Możecie też pod marką Lidla sprawdzać, oni kiedyś też mieli z tym panelem kurtkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 16:07
-
Ja ubieram w body,rajstopy,cienki kombinezon bez stópek,butki wełniane, i daje panel ochronny na nosidło . Jak nie daje panelu to ubieram grubą bluzę z bonprix dla dwojga. Ale ona nie była droga,kupowałam ja 6 lat temu nową za 120 zł. A gruba bardzo
-
Margaretka to strasznie dużo tych wykluczeń 😱
Też mam -2 kg od wagi przed ciążą, pomimo tego, że mam wrażenie, że co chwilę coś jem, no ale ja tylko te cytrusy musiałam wykluczyć, to luksusowo w porównaniu z Tobą. Te chudzielce to coś chyba dużo z nas wysysają, mogłoby to jeszcze się na ich wagę przekładać chociaż 😄
Awokado na vinted są te kurtki z panelem tak w cenach między 80 a 200, ja się czaje na taką kamizelkę: https://www.vinted.pl/items/2257889860-kamizelka-dla-dwojga-do-noszenia-w-nosidle-chuscie
Ale to jak macierzyński przyjdzie pod koniec tygodnia, jakoś tak łatwiej wydawać zaraz po wypłacie niż tuż przed 😄