SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia czytałam, ja ogólnie w domu bym nie mogła piec, bo sanepid zabrania posiadania zwierząt. Ale jak się wyprowadzimy to u teściów będzie wolne piętro i myślałam żeby zrobić tam pracownię i płacić czynsz 😅

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza daj linka do tego joolza

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dzięki, ale tak jak myślałam, nie załapie się 🙄 przy kolejnym bobasie się uda 😄

Weź ja też się napaliłam jak przeczytałam o zwrocie podatku, a tu dupa xd najgorzej kiedy jednocześnie jest się jednocześnie biednym i bogatym według państwa 🫣

Alex te obligacje można kupować za hajs z 800+, teraz są oprocentowanie w skali roku 6,25% i tak sobie te pieniądze pracują same i zarabiają na siebie. My planujemy później młodemu za to pomóc jak będzie dorosły. Ogólnie obligacje są bezpieczna forma inwestowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 19:19

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza daj linka do tego joolza
    Proszę
    https://www.bobowozki.com.pl/joolz-aer-2-wozek-spacerowy

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Weź ja też się napaliłam jak przeczytałam o zwrocie podatku, a tu dupa xd najgorzej kiedy jednocześnie jest się jednocześnie biednym i bogatym według państwa 🫣

Alex te obligacje można kupować za hajs z 800+, teraz są oprocentowanie w skali roku 6,25% i tak sobie te pieniądze pracują same i zarabiają na siebie. My planujemy później młodemu za to pomóc jak będzie dorosły. Ogólnie obligacje są bezpieczna forma inwestowania.

Ja zawsze mówię, że jestem za biedną żeby kupić dom, ale za bogata żeby skorzystać z jakichkolwiek ulg lub dodatków 🙄😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez macierzyński i zwolnienie nie przekroczę progu🤣gdybym pracowała to by nic nie było. Jak się hajtniemy to nic z tego nie będzie. Więc chociaż za pół roku życia młodego coś będzie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja zawsze mówię, że jestem za biedną żeby kupić dom, ale za bogata żeby skorzystać z jakichkolwiek ulg lub dodatków 🙄😂

O dokładnie, mój mąż mówi tak samo 😅

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex my też nadal w gondoli, cisnę ile mogę, zwłaszcza jak jest taki mróz

Chociaż nie jestem pewna ile będziemy wychodzić w tym tygodniu jak ma być tak zimno. Dziecko nie zmarznie, ale matkę może przewiać 😳

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wystawiłam moją na balkon przy -9 i też się zasntanawialam czy nie za zimno, ale jak ją wyjęłam to tylko nóżki miała lekko chłodne więc luz. Ja tam lubie mróz.

Tanashi to ekstra masz opcje!

Karola, znalazłam w odmętach mojego internetowego konta pacjenta. To były recepty bo ona była CDL i lekarzem. Najpierw Fusacid h a za drugim razem on nie pomógł już to dała Triderm.

Matko, obligacje, podatek, kocham was dziewczyny ja jakaś nie doinformowana jestem ciągle 🙈 czytam że przy 2 dzieciach nie ma już limitu na zarobki, juhu! Karola, Gusia korzystacie z tego? To się gdzieś po prostu zaznacza gdzieś w PITcie?

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja dzisiaj wystawiłam moją na balkon przy -9 i też się zasntanawialam czy nie za zimno, ale jak ją wyjęłam to tylko nóżki miała lekko chłodne więc luz. Ja tam lubie mróz.

Karola, znalazłam w odmętach mojego internetowego konta pacjenta. To były recepty bo ona była CDL i lekarzem. Najpierw Fusacid h a za drugim razem on nie pomógł już to dała Triderm.

Matko, obligacje, podatek, kocham was dziewczyny ja jakaś nie doinformowana jestem ciągle 🙈 czytam że przy 2 dzieciach nie ma już limitu na zarobki, juhu! Karola, Gusia korzystacie z tego? To się gdzieś po prostu zaznacza gdzieś w PITcie?
    Z tego co pamiętam jak składa się PIT online to tam można wybrać że za dziecko (jeszcze chyba za internet kiedyś się dało i coś jeszcze).

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wreszcie odebrałam harmonijkę ze zdjęciami dziewczynek, która miała być na prezent dla babci na święta, ale kurier nawalił 🙈 będzie na dzień babci. Zamawiałam na Colorland i bardzo spoko wyszło więc polecam, mogę wam wrzucić na fb jak ktoś chce.

age.png

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie załapaliśmy się na ulgę rok temu. Za ten powinno już być.

Kassia dzięki,triderm mam akurat.

Elza czyki Ty piszesz o tym joolz 2. On faktycznie ma wszystko w zestawie. I ten podnóżek już fabryczny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 20:48

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My nie załapaliśmy się na ulgę rok temu. Za ten powinno już być.

Kassia dzięki,triderm mam akurat.

Elza czyki Ty piszesz o tym joolz 2. On faktycznie ma wszystko w zestawie. I ten podnóżek już fabryczny
    Gdybym tylko miała pewność że będę w tym wózku odwalać z młodą spacery życia to go kupię. Ale kurna kto mi da pewność 🤣
    Co do harmonijek to ta z Empiku też ładna jbc :)
    A co do podatku to w sumie jak liczę to nie wiem czy dostaniemy 🤡 my też z tych zbyt bogatych na pomoc i zbyt biednych żeby nas było na wszystko stać

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam ja byłam sama z córką i zarabiałam 1200 zł. Nie łapalam się na żaden zasiłek z mops,nie miałam alimentów ,a jak wprowadzili 500 plus to mi się nie należało. Mnie z resztą zawsze wszystko omija,tak jak to "czyste powietrze"

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Co ? Bez limitu?! !nic nie wiem! Też poczytam. O podatkach znaczy sie:) Chyba nam się należy, lol. Dzięki!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 08:40

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a jak tam zdrówko u Was?

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te ulgi to ciężko się załapać, trochę mogliby to podnieść jednak, zwłaszcza, że to jest 1k a nie jakieś ogromne kwoty

Anabbit mając mieszkania w dużym mieście stać Cię na wiele domów, po prostu nie w Twojej okolicy :D

My też jeszcze gondola

Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
    Czekam na lepsze powietrze👀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:50

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest tak ślisko, że nawet nie ma się co pakować na wyjście na spacer 🙄 na dodatek miejscami odśnieżone, miejscami nie i to walka o życie a nie przyjemność

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, udało mi się założyć konto na iPKO z racji tego, że mam u nich PPK, ale żeby sobie kupić obligacje i tak muszę potwierdzić tożsamość w placówce 🤡

Także moja konkluzja nadal jest taka, że mam średnie doświadczenia z PKO, ale się wybiorę do nich, bo nie mam aż tak daleko z tego co pamiętam.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
    Czekam na lepsze powietrze👀

No paskudnie jest, też dzisiaj nie wychodzimy.

age.png
‹‹ 2480 2481 2482 2483 2484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ