Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do logopedy idziemy, także jestem zmuszona wyjść z domu, ale ni cholery mi się nie chce 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja taka szalona wyszłam na spacer, 6km zaliczone 💪

My spacerówka, bo w gondoli się nie mieścił już. Liczyłam, że większość zimy się uda w gondoli jednak, a tu klops. Śpiworek zajął troszkę miejsca i młody za długi 😅 totalnie figurę ma po mnie długi, a chudy xd

A odnośnie wagi to ja już nie wiem co mam jeść, żeby chociaż utrzymać wagę, a nie spadać. Przez dietę eliminacyjną strasznie schudłam i aż mi to zaczyna przeszkadzać :/

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych? :(

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.

Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a dużo schudłaś w porównaniu przed ciążą?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Na te ulgi to ciężko się załapać, trochę mogliby to podnieść jednak, zwłaszcza, że to jest 1k a nie jakieś ogromne kwoty

Anabbit mając mieszkania w dużym mieście stać Cię na wiele domów, po prostu nie w Twojej okolicy :D

My też jeszcze gondola

Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
    Czekam na lepsze powietrze👀

Hahah tak to prawda. Mogę kupić dom na Podlasiu na luzie, ale wtedy byśmy oboje mieli problem z pracą, co daje znacznie niższe zarobki. Także no tak źle i tak niedobrze 😂
    Ale absolutnie się nie użalam nad swoim losem i tak wiem, że jestem w dość uprzywilejowanej grupie społecznej

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych? :(

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.

Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie

U nas to samo dziś xD właśnie zaraz podejmuje próbę transferu do łóżeczka, bo chciałabym zjeść posiłek w CISZY. Ja już nie wiem o co jej chodzi. Każde odłożenie na matę to wrzask. Mam ochotę wywalić te zabawki, złożyć matę u przywrócić salon do ustawień fabrycznych skoro i tak z nich nie korzysta xD

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam wysłać gościa na drugą drzemkę, bo do południa strzelił tylko 25min… ale no nie da rady, error jakiś dziś. Albo krzyczy albo się śmieje. A ja wyląduje zaraz w wariatkowie XD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 24 min drzemki 😑😑😑😑😑

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie mogę powiedzieć: nie zesraj się, bo glizda śpi 1h50m i jeszcze się nie rusza. Nawet obiad zjadłam i jemu ogarnęłam.
    Ale druga połowa nocy z dupy także się wyrównuje.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie dość że nie spałam przez młoda od 1 w nocy, to od rana wiercą udarem 2 piętra niżej, ona się cały dzień drze, a teraz zrobiła mi jeszcze awanturę w wózku. Myślałam o zostawieniu jej pod kościołem 🤡
    Także też mam ochotę wyrzucić wszelkie zabawki wpizdu przez okno i zostawić tylko robaka i motyla Emanuela

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka idzie na rekord. Jej drzemka trwała całe 8 minut 😵‍💫
    I też maruda straszna.
    Najlepsza zabawka? Plastikowa butelka z wodą. A taka pusta lekko zgnieciona to już miłość totalna... Wszystkie inne zabawki mogą nie istnieć.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Moja córka idzie na rekord. Jej drzemka trwała całe 8 minut 😵‍💫
    I też maruda straszna.
    Najlepsza zabawka? Plastikowa butelka z wodą. A taka pusta lekko zgnieciona to już miłość totalna... Wszystkie inne zabawki mogą nie istnieć.

U nas wczoraj may też odkrył butelkę, nie szło go od niej oderwać 🫣 aktualnie kręci drzemkę, a ja chyba zamówie to carello, najwyżej odeślę jak nam nie przypasuje 🫣 szczerze mówiąc nie chce mi się jechać do bobowózkow znowu

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzro tym,które nie muszą wychodzić. Ja byłam z małą na zakupach,na spacerze i po syna w przedszkolu . Teraz zbieramy się na szybkie morsowanie (syn morduje,nie ja) ,pozniej rehabilitacja i po dniu.

Truskawka toż to najlepsza zabawka!

Drzemki...hmmm. U nas dziś dwie po 15 min ale w aucie. A tak to wiadmo co....

Ja średnio wyspana, bo coś mi zaszkodziło i całą noc miałam rwący potok w dupie. Na szczęście przeszło nim wybiła godzina odbioru syna.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej chyba zmienię imię na Marta, bo to typowa jęcząca Marta.
    Nie wiem już o co jej chodzi, drze się cały dzień. Próbuje ją uspokoić na rękach to mnie kopie z całych sił 🙄 oby do 17, oby do 17 …

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leci akurat Potter na HBO druga część 😅
    Dziś jest dzień stękacza. Mój najedzony, wyspany ciągle kwęka i sam zostać nie może, ho ryk.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zasnął przy odkręconym na maksa mikserze i kolędach arki Noego w nosidle przy robieniu bezy. Ja nie wiem, może za bardzo się staram? 🤣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi mam wykluczony nabiał, jajka, wołowinę, soję, orzechy, sezam, ryż i kurczak. Ostatnio testowałam ryby i przeszły, więc teraz chociaż łososia mogę zjeść 😅

Blackapple od stanu przed ciążą mam już - 2kg, ale ja startowałam z niedowagą i liczyłam, że po ciąży to mi zostaną jakieś kg 🫣 pewnie jestem wyjątkiem, który się nie cieszył ze spadających kg na wadze 🫣

Chyba jest jakiś niekorzystny czas, bo mój to też maruda, nawet na rękach mu nie pasuje.. Więc teraz mieliśmy drzemkę w aucie, jak mi zasnął to z nim jeździłam po okolicy przez pół godziny, tylko stanęłam pod paczkomatem odebrać paczkę to już obudzony 🤦

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale od Mart to Wy się odczepcie🤣

Kupiłam małej te rollsy malinowe,dobre były, zjadałam całe. Muszę kupić bo nie dałam małej.

Margaretka ja też kiedyś taka chuda byłam. 44 kg i nie dalej. A nagle jeb. Idzie do góry jak dzikie

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może nie jakiś strasznie marudny dzień, ale trudny - rano miałyśmy pobranie krwi żeby sprawdzić te wątrobę i to była jakaś rzeź. Krew tak tryskała, że cały gabinet i dwie pielęgniarki były we krwi. Po nas musiały zamknąć gabinet żeby posprzątać. No mi się słabo robiło gdy ją trzymałam na rękach i widziałam taką ilość krwi 😵‍💫

Później w domu zrobiła dziwną kupę i postanowiłam jej zrobić zdjęcie… a ona postanowiła kopnąć w telefon, tak że wpadł mi cały do tej pięknej kupy xDD To akurat było całkiem zabawne.

24 minuty to brzmi jak jedna z dłuższych drzemek mojej córki 🤡 Zazwyczaj drzemka trwa 15-20 min (licząc te pierwsze minimum 5 min na rękach), taka powyżej godziny to zdarza się serio raz na miesiąc. Ja już wariuję z tymi drzemkami, bo przecież zanim ją odłożę i wyjdę z pokoju to mam całe 10 min na siku i mooooże zjedzenie jakiejś przekąski.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ej ale od Mart to Wy się odczepcie🤣

Kupiłam małej te rollsy malinowe,dobre były, zjadałam całe. Muszę kupić bo nie dałam małej.

Margaretka ja też kiedyś taka chuda byłam. 44 kg i nie dalej. A nagle jeb. Idzie do góry jak dzikie
    🤣🤣🤣🤣ja dojadam po młodym.

Ja Ci Margareetka oddam swoje kilogramy jak chcesz. Wagę jaką lubiłam miałam jakies 6 lat temu.

Pędrak padł na drzemkę godzinę po wstaniu z drzemki, która trwała dwie godziny. Bardzo to dziecko zmęczone.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ