SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do logopedy idziemy, także jestem zmuszona wyjść z domu, ale ni cholery mi się nie chce 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja taka szalona wyszłam na spacer, 6km zaliczone 💪

My spacerówka, bo w gondoli się nie mieścił już. Liczyłam, że większość zimy się uda w gondoli jednak, a tu klops. Śpiworek zajął troszkę miejsca i młody za długi 😅 totalnie figurę ma po mnie długi, a chudy xd

A odnośnie wagi to ja już nie wiem co mam jeść, żeby chociaż utrzymać wagę, a nie spadać. Przez dietę eliminacyjną strasznie schudłam i aż mi to zaczyna przeszkadzać :/

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych? :(

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.

Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a dużo schudłaś w porównaniu przed ciążą?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Na te ulgi to ciężko się załapać, trochę mogliby to podnieść jednak, zwłaszcza, że to jest 1k a nie jakieś ogromne kwoty

Anabbit mając mieszkania w dużym mieście stać Cię na wiele domów, po prostu nie w Twojej okolicy :D

My też jeszcze gondola

Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
    Czekam na lepsze powietrze👀

Hahah tak to prawda. Mogę kupić dom na Podlasiu na luzie, ale wtedy byśmy oboje mieli problem z pracą, co daje znacznie niższe zarobki. Także no tak źle i tak niedobrze 😂
    Ale absolutnie się nie użalam nad swoim losem i tak wiem, że jestem w dość uprzywilejowanej grupie społecznej

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych? :(

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.

Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie

U nas to samo dziś xD właśnie zaraz podejmuje próbę transferu do łóżeczka, bo chciałabym zjeść posiłek w CISZY. Ja już nie wiem o co jej chodzi. Każde odłożenie na matę to wrzask. Mam ochotę wywalić te zabawki, złożyć matę u przywrócić salon do ustawień fabrycznych skoro i tak z nich nie korzysta xD

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam wysłać gościa na drugą drzemkę, bo do południa strzelił tylko 25min… ale no nie da rady, error jakiś dziś. Albo krzyczy albo się śmieje. A ja wyląduje zaraz w wariatkowie XD

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 24 min drzemki 😑😑😑😑😑

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie mogę powiedzieć: nie zesraj się, bo glizda śpi 1h50m i jeszcze się nie rusza. Nawet obiad zjadłam i jemu ogarnęłam.
    Ale druga połowa nocy z dupy także się wyrównuje.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie dość że nie spałam przez młoda od 1 w nocy, to od rana wiercą udarem 2 piętra niżej, ona się cały dzień drze, a teraz zrobiła mi jeszcze awanturę w wózku. Myślałam o zostawieniu jej pod kościołem 🤡
    Także też mam ochotę wyrzucić wszelkie zabawki wpizdu przez okno i zostawić tylko robaka i motyla Emanuela

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka idzie na rekord. Jej drzemka trwała całe 8 minut 😵‍💫
    I też maruda straszna.
    Najlepsza zabawka? Plastikowa butelka z wodą. A taka pusta lekko zgnieciona to już miłość totalna... Wszystkie inne zabawki mogą nie istnieć.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Moja córka idzie na rekord. Jej drzemka trwała całe 8 minut 😵‍💫
    I też maruda straszna.
    Najlepsza zabawka? Plastikowa butelka z wodą. A taka pusta lekko zgnieciona to już miłość totalna... Wszystkie inne zabawki mogą nie istnieć.

U nas wczoraj may też odkrył butelkę, nie szło go od niej oderwać 🫣 aktualnie kręci drzemkę, a ja chyba zamówie to carello, najwyżej odeślę jak nam nie przypasuje 🫣 szczerze mówiąc nie chce mi się jechać do bobowózkow znowu

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzro tym,które nie muszą wychodzić. Ja byłam z małą na zakupach,na spacerze i po syna w przedszkolu . Teraz zbieramy się na szybkie morsowanie (syn morduje,nie ja) ,pozniej rehabilitacja i po dniu.

Truskawka toż to najlepsza zabawka!

Drzemki...hmmm. U nas dziś dwie po 15 min ale w aucie. A tak to wiadmo co....

Ja średnio wyspana, bo coś mi zaszkodziło i całą noc miałam rwący potok w dupie. Na szczęście przeszło nim wybiła godzina odbioru syna.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej chyba zmienię imię na Marta, bo to typowa jęcząca Marta.
    Nie wiem już o co jej chodzi, drze się cały dzień. Próbuje ją uspokoić na rękach to mnie kopie z całych sił 🙄 oby do 17, oby do 17 …

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A leci akurat Potter na HBO druga część 😅
    Dziś jest dzień stękacza. Mój najedzony, wyspany ciągle kwęka i sam zostać nie może, ho ryk.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zasnął przy odkręconym na maksa mikserze i kolędach arki Noego w nosidle przy robieniu bezy. Ja nie wiem, może za bardzo się staram? 🤣

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi mam wykluczony nabiał, jajka, wołowinę, soję, orzechy, sezam, ryż i kurczak. Ostatnio testowałam ryby i przeszły, więc teraz chociaż łososia mogę zjeść 😅

Blackapple od stanu przed ciążą mam już - 2kg, ale ja startowałam z niedowagą i liczyłam, że po ciąży to mi zostaną jakieś kg 🫣 pewnie jestem wyjątkiem, który się nie cieszył ze spadających kg na wadze 🫣

Chyba jest jakiś niekorzystny czas, bo mój to też maruda, nawet na rękach mu nie pasuje.. Więc teraz mieliśmy drzemkę w aucie, jak mi zasnął to z nim jeździłam po okolicy przez pół godziny, tylko stanęłam pod paczkomatem odebrać paczkę to już obudzony 🤦

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale od Mart to Wy się odczepcie🤣

Kupiłam małej te rollsy malinowe,dobre były, zjadałam całe. Muszę kupić bo nie dałam małej.

Margaretka ja też kiedyś taka chuda byłam. 44 kg i nie dalej. A nagle jeb. Idzie do góry jak dzikie

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas może nie jakiś strasznie marudny dzień, ale trudny - rano miałyśmy pobranie krwi żeby sprawdzić te wątrobę i to była jakaś rzeź. Krew tak tryskała, że cały gabinet i dwie pielęgniarki były we krwi. Po nas musiały zamknąć gabinet żeby posprzątać. No mi się słabo robiło gdy ją trzymałam na rękach i widziałam taką ilość krwi 😵‍💫

Później w domu zrobiła dziwną kupę i postanowiłam jej zrobić zdjęcie… a ona postanowiła kopnąć w telefon, tak że wpadł mi cały do tej pięknej kupy xDD To akurat było całkiem zabawne.

24 minuty to brzmi jak jedna z dłuższych drzemek mojej córki 🤡 Zazwyczaj drzemka trwa 15-20 min (licząc te pierwsze minimum 5 min na rękach), taka powyżej godziny to zdarza się serio raz na miesiąc. Ja już wariuję z tymi drzemkami, bo przecież zanim ją odłożę i wyjdę z pokoju to mam całe 10 min na siku i mooooże zjedzenie jakiejś przekąski.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 stycznia, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ej ale od Mart to Wy się odczepcie🤣

Kupiłam małej te rollsy malinowe,dobre były, zjadałam całe. Muszę kupić bo nie dałam małej.

Margaretka ja też kiedyś taka chuda byłam. 44 kg i nie dalej. A nagle jeb. Idzie do góry jak dzikie
    🤣🤣🤣🤣ja dojadam po młodym.

Ja Ci Margareetka oddam swoje kilogramy jak chcesz. Wagę jaką lubiłam miałam jakies 6 lat temu.

Pędrak padł na drzemkę godzinę po wstaniu z drzemki, która trwała dwie godziny. Bardzo to dziecko zmęczone.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ