SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    O tym espiro widziałam tylko jedną opinię: lekki i szybko się składa.
    Dwukierunkowy widzialam espiro only way, ale na żywo mnie nie przekonał (babka na spacerze miała). Chciałam właśnie, żeby na dwie strony był, ale mały wybór, a dopłacać nie chce. Przodem do mnie to jeździ z zestawu 2w1. Jak będzie większy to i tak będzie chciał obserwować świat więc decyduję się na jedną stronę.
    Jako że moje dziecko woli świat, niż mnie, to mnie już nie potrzebny wózek przodem do mnie, bo nawet teraz zdarza mi się mieć spacerówkę przodem do świata, byleby nie robiła swojej awantury karczemnej
    Dzisiaj poszłam do kościoła z nią w chuście, bo uznałam że chce mieć święty spokój. Całą mszę oglądała witraże 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joolz aer 2 jeszcze mi się podobał, ale już 2 koła :/

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nie w temacie wózków, ktoś tu chyba kupował te obligacje z 800+?

Czy one można kupić tylko mając rachunek w PKO? Nie chcę zakładać, bo raczej mam negatywne doświadczenia z tym bankiem, a nie umiem tego inaczej rozkminić.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Joolz aer 2 jeszcze mi się podobał, ale już 2 koła :/
    Żartujesz....

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Żartujesz....
    Nie..
    najtańszy znalazłam za 1800 zł

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple nie słyszałam o tych obligacjach, dzięki, muszę poczytać. Ja mam w PKO konto i uwielbiam ten bank 😅 chyba żadny inny bank nie ma tak dobrej aplikacji 😃

Ja będę nudna i polecam spacerówkę bugaboo butterfly.

Tanashi, obczajałam formalności do tych ciast domowych i czytam że trzeba mieć osobną lodówkę i zlew do produkcji 😅 orientowałaś się już? Wiesz jak to wygląda w praniu?

Karola, ja przy pierwszej córce miałam dwa razy jazdy z brodawkami i pomogły maści jakieś od CDL ale mnie bardziej szczypało niż piekło.

Anabbit, nie sugeruj się 😅 chwalą się tylko te, które mają się czym chwalić 😅 moje dzieci raczej też z tych leniwych. Mi zawsze fizjo powtarzała, że ważniejsze od timingu jest to czy dziecko coś robi w dobrym wzorcu. Np. ważne żeby siadało przez bok a nie podciągając się.

U nas dzisiaj sukces, pierwszy raz udało się uśpić dziecko na balkonie 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:52

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A tak nie w temacie wózków, ktoś tu chyba kupował te obligacje z 800+?

Czy one można kupić tylko mając rachunek w PKO? Nie chcę zakładać, bo raczej mam negatywne doświadczenia z tym bankiem, a nie umiem tego inaczej rozkminić.

My kupujemy młodemu te obligacje za 800+ i z tego co się orientuję to one właśnie są tylko w PKO. My akurat mamy tam konto, więc nie wiem do końca jak to wygląda jak tego konta się nie ma. Ale wydaje mi się, że można tylko otworzyć rachunek maklerski i wtedy też można kupować obligacje. Najprościej pewnie będzie jak sobie zadzwonisz na infolinię, mam z tym pozytywne doświadczenie jeśli chodzi o szybkość dodzwonienia się i obsługi :)

kasssia, Blackapple lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko mi się już doszczętnie popsuło przez tą chorobę. Nawet na rękach płacze, wyrywa się, no to odkładam to znów histeria że leży i tak cały dzień w kółko... 🤯 Jedyny moment kiedy jest cicho to z cyckiem z buzi. Dodatkowo przestał akceptować butle, na sam jej widok płacze, a jeszcze w zeszłym tygodniu normalnie pił z niej. Jutro go zapisze do pediatry, niech go jeszcze obejrzy, czy to może nie poszło na ucho czy zatoki. On zawsze lubił na rękach ale teraz to na prawdę dramat. Albo się okaże, że po prostu taki charakterek pokazuje 🤦

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie..
    najtańszy znalazłam za 1800 zł
    Widziałam używki za tyle.
    Z drugiej strony używki carello babki sprzedają za 700-800 jak z 2024 nowy można znaleźć za 900 z gwarancją.

Mój młody zaczął dziwne się ruszać do przodu: tyłek w górze jak do czworaków, ręce pełzanie. Skończyło się tylko leżące dziecko🥲 Gorzej, że najlepsze zabawki to: kable, moje ciapki, klapki ojca, śmieci.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakie to maści?

Wiecie,że to carello to wazy po 12 kg? To tyle co ten z zestawu 2w1

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a jak to działa? W sensie z obligacjami, a nie zepsutym dzieckiem. Zaciekawiłaś mnie 😊

Wy tak o tych spacerówkach, a my nadal w gondoli, chociaż dzisiaj przytargałam naszą część spacerówkową z pudełka z piwnicy. Będziemy się powoli przymierzać.

Karola ja 2 dni temu aż krzyknęłam jak mały zaczął jeść z prawej piersi. Niby żadnych zgrubień czy czegoś podobnego jak przy zastoju nie czuję, ale bolało jak cholera, jakby ktoś wbijał igły. Teraz jest trochę lepiej, ale nadal pobolewa.

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakie to maści?

Bravo 9,7 kg, Bravo Plus i sl 10,6 kg.
    Spacerówka ode mnie z zestawu waży 14,2 kg.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia a jakie to maści?

Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywo
    Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko :/ ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nabawi się nerwicy.
    Mamy mate 4fizjo w pandy. Cały dzień drapie w te pandy,chce je podnieść. I krzyk bo nie może 🙈

My 800+ wymieniamy na Euro.

age.png

Wysłany: 6 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywo
    Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko :/ ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie
    Joolz też wszystko ma dodatkowo płatne. Pałąk,podnóżek. Ta nowsza wersja ma juz wbudowany podnóżek. Chyba,że coś mieszam.

Nineq czyki ten model carbon byłby najlżejszy.

Truskawka mija też tak drapie obrazki. Czy to mata,czy książeczki. Do tego się wkurza okrutnie

Czyli mamy epidemię palących sutków? Zaraźliwe to🤣

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak, ma 8,6 kg. Mi tez na dobrej amortyzacji. Generalnie bravo można dobrać pod siebie i fajne to w tych wózkach.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle co to za zwrot podatku za dziecko?
    Dopytam, chociaż znając życie to mi się nie należy 😂

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    A w ogóle co to za zwrot podatku za dziecko?
    Dopytam, chociaż znając życie to mi się nie należy 😂
    https://www.gov.pl/web/gov/skorzystaj-z-ulgi-podatkowej-na-dziecko

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Moi rodzice byli święcie przekonani że to tylko dla uczących się dzieci jest. Musiałam im
    To właśnie czytać, że na wszystkie

Karola, ten Joolz co mam w zakładce ma wszystko w zestawie: uchwyt na kobiet, palag i pokrowiec

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 6 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Dzięki, ale tak jak myślałam, nie załapie się 🙄 przy kolejnym bobasie się uda 😄

age.png
‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ