CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jako że moje dziecko woli świat, niż mnie, to mnie już nie potrzebny wózek przodem do mnie, bo nawet teraz zdarza mi się mieć spacerówkę przodem do świata, byleby nie robiła swojej awantury karczemnejNineq wrote:O tym espiro widziałam tylko jedną opinię: lekki i szybko się składa.
Dwukierunkowy widzialam espiro only way, ale na żywo mnie nie przekonał (babka na spacerze miała). Chciałam właśnie, żeby na dwie strony był, ale mały wybór, a dopłacać nie chce. Przodem do mnie to jeździ z zestawu 2w1. Jak będzie większy to i tak będzie chciał obserwować świat więc decyduję się na jedną stronę.
Dzisiaj poszłam do kościoła z nią w chuście, bo uznałam że chce mieć święty spokój. Całą mszę oglądała witraże 😅 -
Blackapple nie słyszałam o tych obligacjach, dzięki, muszę poczytać. Ja mam w PKO konto i uwielbiam ten bank 😅 chyba żadny inny bank nie ma tak dobrej aplikacji 😃
Ja będę nudna i polecam spacerówkę bugaboo butterfly.
Tanashi, obczajałam formalności do tych ciast domowych i czytam że trzeba mieć osobną lodówkę i zlew do produkcji 😅 orientowałaś się już? Wiesz jak to wygląda w praniu?
Karola, ja przy pierwszej córce miałam dwa razy jazdy z brodawkami i pomogły maści jakieś od CDL ale mnie bardziej szczypało niż piekło.
Anabbit, nie sugeruj się 😅 chwalą się tylko te, które mają się czym chwalić 😅 moje dzieci raczej też z tych leniwych. Mi zawsze fizjo powtarzała, że ważniejsze od timingu jest to czy dziecko coś robi w dobrym wzorcu. Np. ważne żeby siadało przez bok a nie podciągając się.
U nas dzisiaj sukces, pierwszy raz udało się uśpić dziecko na balkonie 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 16:52
-
Blackapple wrote:A tak nie w temacie wózków, ktoś tu chyba kupował te obligacje z 800+?
Czy one można kupić tylko mając rachunek w PKO? Nie chcę zakładać, bo raczej mam negatywne doświadczenia z tym bankiem, a nie umiem tego inaczej rozkminić.
My kupujemy młodemu te obligacje za 800+ i z tego co się orientuję to one właśnie są tylko w PKO. My akurat mamy tam konto, więc nie wiem do końca jak to wygląda jak tego konta się nie ma. Ale wydaje mi się, że można tylko otworzyć rachunek maklerski i wtedy też można kupować obligacje. Najprościej pewnie będzie jak sobie zadzwonisz na infolinię, mam z tym pozytywne doświadczenie jeśli chodzi o szybkość dodzwonienia się i obsługi
kasssia, Blackapple lubią tę wiadomość
-
Dziecko mi się już doszczętnie popsuło przez tą chorobę. Nawet na rękach płacze, wyrywa się, no to odkładam to znów histeria że leży i tak cały dzień w kółko... 🤯 Jedyny moment kiedy jest cicho to z cyckiem z buzi. Dodatkowo przestał akceptować butle, na sam jej widok płacze, a jeszcze w zeszłym tygodniu normalnie pił z niej. Jutro go zapisze do pediatry, niech go jeszcze obejrzy, czy to może nie poszło na ucho czy zatoki. On zawsze lubił na rękach ale teraz to na prawdę dramat. Albo się okaże, że po prostu taki charakterek pokazuje 🤦
-
Widziałam używki za tyle.Elza1234 wrote:Nie..
najtańszy znalazłam za 1800 zł
Z drugiej strony używki carello babki sprzedają za 700-800 jak z 2024 nowy można znaleźć za 900 z gwarancją.
Mój młody zaczął dziwne się ruszać do przodu: tyłek w górze jak do czworaków, ręce pełzanie. Skończyło się tylko leżące dziecko🥲 Gorzej, że najlepsze zabawki to: kable, moje ciapki, klapki ojca, śmieci. -
Margaretka a jak to działa? W sensie z obligacjami, a nie zepsutym dzieckiem. Zaciekawiłaś mnie 😊
Wy tak o tych spacerówkach, a my nadal w gondoli, chociaż dzisiaj przytargałam naszą część spacerówkową z pudełka z piwnicy. Będziemy się powoli przymierzać.
Karola ja 2 dni temu aż krzyknęłam jak mały zaczął jeść z prawej piersi. Niby żadnych zgrubień czy czegoś podobnego jak przy zastoju nie czuję, ale bolało jak cholera, jakby ktoś wbijał igły. Teraz jest trochę lepiej, ale nadal pobolewa. -
Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywoKarola3xJ:D wrote:Kassia a jakie to maści?
Wiecie,że to carello to wazy po 12 kg? To tyle co ten z zestawu 2w1
Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko
ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie
-
Joolz też wszystko ma dodatkowo płatne. Pałąk,podnóżek. Ta nowsza wersja ma juz wbudowany podnóżek. Chyba,że coś mieszam.Elza1234 wrote:Wagi nie widziałam, dlatego ogólnie wstrzymuję się z kupnem online, bo chcę je obejrzeć na żywo
Muszę mieć lekką, którą rozłożę na płasko i złożę jedną ręką, najlepiej jakby miała ucho na ramię żebym mogła wnieść na górę do domu. Joolz na pewno to wszystko ma, no i ten cybex chyba też, coya na pewno. Tylko w cybexie wkurza mnie to, że tam każdy element jest płatny dodatkowo - pałąk, na picie, pokrowiec, no wszystko
ja teraz w Bebetto wszystko miałam w komplecie
Nineq czyki ten model carbon byłby najlżejszy.
Truskawka mija też tak drapie obrazki. Czy to mata,czy książeczki. Do tego się wkurza okrutnie
Czyli mamy epidemię palących sutków? Zaraźliwe to🤣 -
Moi rodzice byli święcie przekonani że to tylko dla uczących się dzieci jest. Musiałam imNineq wrote:https://www.gov.pl/web/gov/skorzystaj-z-ulgi-podatkowej-na-dziecko
To właśnie czytać, że na wszystkie
Karola, ten Joolz co mam w zakładce ma wszystko w zestawie: uchwyt na kobiet, palag i pokrowiec
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH