CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj wystawiłam moją na balkon przy -9 i też się zasntanawialam czy nie za zimno, ale jak ją wyjęłam to tylko nóżki miała lekko chłodne więc luz. Ja tam lubie mróz.
Tanashi to ekstra masz opcje!
Karola, znalazłam w odmętach mojego internetowego konta pacjenta. To były recepty bo ona była CDL i lekarzem. Najpierw Fusacid h a za drugim razem on nie pomógł już to dała Triderm.
Matko, obligacje, podatek, kocham was dziewczyny ja jakaś nie doinformowana jestem ciągle 🙈 czytam że przy 2 dzieciach nie ma już limitu na zarobki, juhu! Karola, Gusia korzystacie z tego? To się gdzieś po prostu zaznacza gdzieś w PITcie? -
Z tego co pamiętam jak składa się PIT online to tam można wybrać że za dziecko (jeszcze chyba za internet kiedyś się dało i coś jeszcze).kasssia wrote:Ja dzisiaj wystawiłam moją na balkon przy -9 i też się zasntanawialam czy nie za zimno, ale jak ją wyjęłam to tylko nóżki miała lekko chłodne więc luz. Ja tam lubie mróz.
Karola, znalazłam w odmętach mojego internetowego konta pacjenta. To były recepty bo ona była CDL i lekarzem. Najpierw Fusacid h a za drugim razem on nie pomógł już to dała Triderm.
Matko, obligacje, podatek, kocham was dziewczyny ja jakaś nie doinformowana jestem ciągle 🙈 czytam że przy 2 dzieciach nie ma już limitu na zarobki, juhu! Karola, Gusia korzystacie z tego? To się gdzieś po prostu zaznacza gdzieś w PITcie?
kasssia lubi tę wiadomość
-
My nie załapaliśmy się na ulgę rok temu. Za ten powinno już być.
Kassia dzięki,triderm mam akurat.
Elza czyki Ty piszesz o tym joolz 2. On faktycznie ma wszystko w zestawie. I ten podnóżek już fabrycznyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia, 20:48
-
Gdybym tylko miała pewność że będę w tym wózku odwalać z młodą spacery życia to go kupię. Ale kurna kto mi da pewność 🤣Karola3xJ:D wrote:My nie załapaliśmy się na ulgę rok temu. Za ten powinno już być.
Kassia dzięki,triderm mam akurat.
Elza czyki Ty piszesz o tym joolz 2. On faktycznie ma wszystko w zestawie. I ten podnóżek już fabryczny
Co do harmonijek to ta z Empiku też ładna jbc
A co do podatku to w sumie jak liczę to nie wiem czy dostaniemy 🤡 my też z tych zbyt bogatych na pomoc i zbyt biednych żeby nas było na wszystko stać -
kasssia wrote:Ja dzisiaj wystawiłam moją na balkon przy -9 i też się zasntanawialam czy nie za zimno, ale jak ją wyjęłam to tylko nóżki miała lekko chłodne więc luz. Ja tam lubie mróz.
Matko, obligacje, podatek, kocham was dziewczyny ja jakaś nie doinformowana jestem ciągle 🙈 czytam że przy 2 dzieciach nie ma już limitu na zarobki, juhu! Karola, Gusia korzystacie z tego? To się gdzieś po prostu zaznacza gdzieś w PITcie?
Co ? Bez limitu?! !nic nie wiem! Też poczytam. O podatkach znaczy sie:) Chyba nam się należy, lol. Dzięki!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 08:40
-
Na te ulgi to ciężko się załapać, trochę mogliby to podnieść jednak, zwłaszcza, że to jest 1k a nie jakieś ogromne kwoty
Anabbit mając mieszkania w dużym mieście stać Cię na wiele domów, po prostu nie w Twojej okolicy
My też jeszcze gondola
Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
Czekam na lepsze powietrze👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia, 09:50
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Dobra laski, udało mi się założyć konto na iPKO z racji tego, że mam u nich PPK, ale żeby sobie kupić obligacje i tak muszę potwierdzić tożsamość w placówce 🤡
Także moja konkluzja nadal jest taka, że mam średnie doświadczenia z PKO, ale się wybiorę do nich, bo nie mam aż tak daleko z tego co pamiętam. -
To ja taka szalona wyszłam na spacer, 6km zaliczone 💪
My spacerówka, bo w gondoli się nie mieścił już. Liczyłam, że większość zimy się uda w gondoli jednak, a tu klops. Śpiworek zajął troszkę miejsca i młody za długi 😅 totalnie figurę ma po mnie długi, a chudy xd
A odnośnie wagi to ja już nie wiem co mam jeść, żeby chociaż utrzymać wagę, a nie spadać. Przez dietę eliminacyjną strasznie schudłam i aż mi to zaczyna przeszkadzać
-
Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych?

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.
Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie -
Cel95 wrote:Na te ulgi to ciężko się załapać, trochę mogliby to podnieść jednak, zwłaszcza, że to jest 1k a nie jakieś ogromne kwoty
Anabbit mając mieszkania w dużym mieście stać Cię na wiele domów, po prostu nie w Twojej okolicy
My też jeszcze gondola
Wczoraj i dziś smog i mega mi już brakuje spaceru ale okolice też ze snogiem,a powyżej 100% normy pm10 nie wychodzę z nią.. dom i oczyszczacz
Czekam na lepsze powietrze👀
Hahah tak to prawda. Mogę kupić dom na Podlasiu na luzie, ale wtedy byśmy oboje mieli problem z pracą, co daje znacznie niższe zarobki. Także no tak źle i tak niedobrze 😂
Ale absolutnie się nie użalam nad swoim losem i tak wiem, że jestem w dość uprzywilejowanej grupie społecznej -
Tanashi wrote:Margaretka dużo masz w tej chwili produktów wykluczonych?

U nas przez ostatni tydzień wleciał jeden spacer i to pół h, bo wózek testowałam u rodziców i był jeden wielki krzyk, a w nosidle trochę się boję że polecimy na tym śniegu. Wczoraj go wzięłam do lasu na chwilę, ale chodziłam jak pingwin. Córka na szczęście teraz dużo z babcią i kuzynami wychodziła, to chociaż pokorzystala.
Zaczynam drugą drzemkę, mam nadzieję, że wstanie w lepszym humorze, bo cały poranek krzyk i jęk 🥲. Nie płakał tylko jak śpiewaliśmy z nim na rękach kolędy, ale kurde 40 min to dla mnie max, bo ręce odpadają xD terrorysta jeden. Zrobiłam z córką w akompaniamencie krzyków dwie pizze, a po południu muszę zrobić gniazdka bezowe na urodziny męża, ale jak będzie dalej taki krzyk to wyślę go z mężem do ogrodu po południu, żeby trochę odpocząć psychicznie
U nas to samo dziś xD właśnie zaraz podejmuje próbę transferu do łóżeczka, bo chciałabym zjeść posiłek w CISZY. Ja już nie wiem o co jej chodzi. Każde odłożenie na matę to wrzask. Mam ochotę wywalić te zabawki, złożyć matę u przywrócić salon do ustawień fabrycznych skoro i tak z nich nie korzysta xD