Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Kkk jestem z Warszawy i na studiach tyle się naoglądałam szpitala na Madalińskiego i kilku innych insta friendly szpitali, ze na sam koniec ciąży zostały mi cztery, w których nie bałabym się rodzić. Jeśli chodzi o to miasto to im bardziej instagramowy szpital, tym gorzej tam się dzieje na zapleczu. Ileż ja się nasłuchałam na studiach to książkę można napisać 🙃 Za to przynajmniej wiem gdzie można się zgłosić żeby na pewno zrobili cc bez gadania XD

Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    17/08 — Panorama - zdrowy chłopiec 🩵
    26/08 — prenatalne I trymestru - 6,93 cm 🩵

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Straszna ta historia z tlenem 🫣

age.png

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wczoraj narzekałam na moje dziecko co cofam, wczoraj był super dzień 😑😑😑 dziś trzy drzemki o łącznym czasie 73 minut a pozostały czas to jęczenie 🙄🙄🙄
    Czy położyłam ją o 18 spać? Być może. Jutro sobota, więc stary ma poranną wartę (lub nocną jeśli postanowi o 4 zacząć dzień xd )

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD
    Wg mnie Karowa i Żwirki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:08

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢

age.png

preg.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢

Nie jesteś jedyna,spokojnie 😃 Moja Bubcia chodzi spać o 22 😅

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Nieee ja normalnie kładę ją 19-20. Tak w okolicy 18:40 jest kąpiel zazwyczaj.
    Dziś mi dała tak w kość i wstała z drzemki o 15, że nie miałam już pomysłu co z nią zrobić 😂

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nieee ja normalnie kładę ją 19-20. Tak w okolicy 18:40 jest kąpiel zazwyczaj.
    Dziś mi dała tak w kość i wstała z drzemki o 15, że nie miałam już pomysłu co z nią zrobić 😂

Aaaa i wszystko jasne 😅

age.png

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
    Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nie jesteś jedyna,spokojnie 😃 Moja Bubcia chodzi spać o 22 😅
    U nas to samo.

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
    Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑

Polecam zobaczyć na Vinted. Ja tez kupiłam tam z Milulove.
    Mam różowy płaszczyk na sprzedaż w ich stylu,ale pewnie na Twoją dzidzie będzie już za mały 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę koło 20.00-20.15 także też późno.

Masakra z tym szpitalem na Madalińskiego.

Co do kojca to Ukulele nie wiem czy widziałaś moją historię o Lionleo, ale no nie bierz go w każdym razie xD

A i Elza sto lat, umknęło mi wcześniej 🥳

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Zombie27 Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele wrote:
    Dzięki za miłe przyjęcie takich czajników jak ja :)

My RD lecimy bardzo powoli papki, instagramowe BLW nie na moje nerwy. Daje trochę bio warzyw, trochę słoików, kaszki i kasze bio. Warzywa bio słabo dostępne więc pewnie niedługo będę lecieć zwykłe sezonowe.

Poza tym mój maluch jest strasznie aktywny. Od prawie miesiąca wstaje, czworakuje, zaraz potem zaczął siadać. Nie wytrzyma sekundy w miejscu.

Doświadczone mamy - może macie jakies sposoby jak przewinąć uciekającego diabla tasmańskiego zeby nie usmarować sie całej w 💩? Bo mi się jeszcze nie udało 🙃

I drugie pytanie - czy ktos może polecić jakiś kojec ktory nie śmierdzi chińszczyzna i jest mocno zabezpieczony łącznie z konstrukcją? I taki który można wyprać. Bobas chodzi sobie przy krawędziach i upada teatralnie wiec wszystko powinno być miękkie. I jakieś jeszcze pomysły na zabezpieczenie chaty?

Ja z tych niedoświadczonych, ale podzielę się moim „pato” sposobem… bobas leży na podkładzie, a ja trzymam stopy na jego klacie/barkach tak żeby się nie obrócił. Lewą ręką trzymam mu nóżki, a prawa wycieram tyłek. Po wszystkim puszczam wolno żeby złapać oddech i po chwili ganiam za nim po salonie z pantsami, które ostatecznie ubieram na stojąco. Polecam 😅

Ukulele lubi tę wiadomość

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kawałki nie mają za wiele wspólnego z instagramem, szybki rzut oka na to, co jest jadalnego w domu i wrzucam do gara, nie mam czasu na długie przygotowania. Szybko zaczęło być sporo zjadane - widać po obserwacjach drugiej strony 😆

Ukulele, nie mam żadnych sposobów, ostatnio mieliśmy kilka dni istnego szaleństwa przy przewijaniu. Ja kilka razy przewijałam kupę ba brzuchu, nie dało rady inaczej, a później mycie przewijaka i łap młodego, bo zdążył już sobie pomacać sprzęt...

My się kładziemy spać 20:30-21:00, mąż wraca z pracy między 19 a 20, mijałby się z synkiem cały tydzień przy wcześniejszym kładzeniu.

Rozkminiam teraz, czy nie ubieram za ciepło młodego do fotelika, skoro większość z Was okrywa kocem.

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

My mieliśmy stamtąd, ale nie wyszło aż tak drogo na pewno, sukienki mają Urocze, a płaszczyk się też przydal bo było chłodniej w restauracji i kościele chociaż no październik więc lepiej niż teraz. Bardzo ładne rzeczy mają, ale raczej celu rozmiar wyżej jak się jednak zdecydujesz.

Rajstopki mieliśmy z innej firmy bo tam były mega małe.

Na vinted to jak ja szukałam było niewiele taniej więc wzięliśmy nowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:58

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Ty ze szpitalami w Wawie jak ja z klinikami weterynaryjnymi na Śląsku - też omijałabym połowę xD

My młodego kąpiemy jakoś po 19, czasem zaśnie 19.30 a czasem 20.30 🫠

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    My mieliśmy stamtąd, ale nie wyszło aż tak drogo na pewno, sukienki mają Urocze, a płaszczyk się też przydal bo było chłodniej w restauracji i kościele chociaż no październik więc lepiej niż teraz. Bardzo ładne rzeczy mają, ale raczej celu rozmiar wyżej jak się jednak zdecydujesz.

Rajstopki mieliśmy z innej firmy bo tam były mega małe.

Na vinted to jak ja szukałam było niewiele taniej więc wzięliśmy nowe

Myślisz że jeśli nosi teraz 74 z nexta to brać jednak sukienkę 80?

2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problemem drzemka ok 17:30

Często budzi się po niej rozdrażniona

Jak jest bliżej 18 to już chce na noc potem spać,a nie zawsze wychodzi

Teraz spi już chyba na noc właśnie, było dużo aktywności na macie i nie wydawała się o dziwo zmęczona to myślę zje trochę dyni bo dziś jajo rano było be. Coś tam zjadła, zaczęła płakać I chciała mleko i spac

Gdyby jeszcze była w spiworku😅 ..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Mój sam się przestawił na kładzenie się spać na noc o 18:30 - 19:00. Kiedyś zasypiał koło 22:00, a później z dnia na dzień mu się pozmieniało.

Ostatnio zrezygnował też z ostatniej drzemki i ma 5 godzin OA, choć zwykle wytrzymywał 2 godziny. U Was też skróciła się liczba drzemek?

• Nineq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Mój sam się przestawił na kładzenie się spać na noc o 18:30 - 19:00. Kiedyś zasypiał koło 22:00, a później z dnia na dzień mu się pozmieniało.

Ostatnio zrezygnował też z ostatniej drzemki i ma 5 godzin OA, choć zwykle wytrzymywał 2 godziny. U Was też skróciła się liczba drzemek?
    O matko 5 godzin🙉co ja bym z tym dzieckiem robić miała😆3.5h OA to taki max i to przed snem nocnym, gdzie zabawiamy go na zmianę. W ciągu dnia 2 - 2.5h, trzy drzemki.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ ‹ 2492 2493 2494 2495 2496 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ