CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak właśnie o twoich plackach myślałamAnabbit wrote:Czy placek bananowy w rączkę zalicza się do kawałków?
Jak tak to u nas zębów brak. Paprykę też jej dałam. Spróbuję w weekend z makaronem rozgotowanym.
Ok, to ja też będę próbować już może 😅 chociaż u nas to nawet jeden ząb już wyszedł ale nie do końca jeszcze.
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Ja mam zęby jak co😅 Jeszczekasssia wrote:Truskawka, ja też jestem w tyle z rd, już tutaj podają całe dania a my nadal tylko papki 🙈 muszę się wziąć za to.
Pytanie do tych co dają kawałki. Macie już zęby? Tanashi to pamiętam że tak, ale jak reszta?
Dzisiaj mam zamiar dać małej brokuła do łapki, pierwszy raz.
Jutro dam jej placuszki z kaszki i jajka
kasssia lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Pytanie do tych co dają kawałki. Macie już zęby? Tanashi to pamiętam że tak, ale jak reszta?
Moja Dzidzia ma 2 dolne jedynki. Dostała jako pierwszego w kawałkach mięciutkiego kalafiora - była to wspaniała zabawa, więcej zgniatała w rączce niż jadła.
Też głównie podaje papki, a jeżeli dostaje kaszę (jaglana, gryczana, jęczmienna, bulgur) mielę ją po ugotowaniu i zostawiam trochę grudek żeby powoli wprowadzać trochę innych faktur. Czasami na takie konsystencję reaguje jakby zjadła cytrynę (albo w naszym przypadku owoca, bo moje dziecko tylko konkrety, a najlepiej mięso 😅)
-
Katikat według mnie marchewka jest spoko albo różyczka brokuła.
Stary zdał, dzięki za kciuki, jeszcze tylko obrona mu została, ale to twierdzi, że się zapisze na najbardziej odległy termin jaki będzie czyli chyba na marzec 😄
Katikat, Gusia_, Cel95, Blondi29, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Też to widziałam z tym kocem, ale ja w ogóle nie daje śpiworka do fotelika, jeździ w cienkim merynosie.
My tak samo, sam kombinezon merino i narzucam kocyk na niego. Mam ten komfort, że mogę sobie odpalić auto pod domem i wstępnie zagrzać trochę.
Ale tu ruch dziś jak w Rzymie 🫣 co wchodzę to nowa strona i jestem ciągle w plecy xd
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Jezuuu, ale narobiłyście stron...😀😱
Akurat usiadłam do odciagania mleka pomiędzy drzemka Mlodego a gotowaniem obiadu.
Witam, wszystkie nowe podczytujace 😁👋
Szarlotka, ja ubieram merino do fotelika i tylko na przejscie do samochodu przykrywam kocem albo rożkiem, bo zalegał w szafie, wiec znalazłam nowe zastosowanie dla niego. A w samochodzie odkrywam go, ściągam czapkę i rozpinam, bo potem jest mokry po pół godzinnej trasie. I tez widziałam ten filmik z kocem za 9 zl z pepco i w sumie nie głupi pomysł.
Laski, wy piszecie o 5 czy 4 sesjach a ja nadal na 7 sesjach a jak brakuje czasu to na 6 lece. 😱 obawiam sie ze jak zejdę do 5 to w cyckach nie bedzie wiecej o te ok. 30ml tylko tyle co standardowo na sesji wychodzi. -
Dzięki Gusia, to miłe 🙏 mimo że nie miałam czasu się udzielać to i tak sprawdzałam co jakiś czas czy u Was wszystko okej

Powoli wracam do żywych. Przeprowadzka, Wykończeniowka, ogranizacja wigilii, 2 tygodnie rodzinka u nas i w końcu padłam 🤣
U nas powoli z rd, młody mam wrażenie że aż się trzęsie na picie wody a nie na jedzenie. Fizjo nam trochę odblokowała bobasa, bo miał tyle napięć, że nic nie chciał robić. AZS się zmniejsza, alergia na mleko chyba też bo zaczęłam wprowadzać małe ilości i na razie nic się nie dzieje. Zastanawiam się tylko jak z rd, bo się obawiam mu podać coś z mlekiem.
Fajnie, że jesteście. Dopiero wczoraj jak zobaczyłam ile dziewczyn się ujawniło zdałam sobie sprawę jak bardzo to forum mi pomogło ❤️ -
My jesteśmy na jednym posiłku zazwyczaj po pierwszej drzemce. Ja już nie blenduje mu jedzonka tylko rozgniatam widelcem, żeby były takie delikatne grudki i spoko sobie z nimi radzi. Jak mu dałam słupek marchewki ugotowany to odgryzal za duże kawałki i miał odruch wymiotny. Za to surowa marchewkę sobie ścierał na zębach jak na tarce 😅
Trochę przez święta i potem tego covida zwolniliśmy z jedzeniem, bo nie był zainteresowany w ogóle. Teraz na nowo budujemy chociaż prowizoryczna rutynę
Blackapple gratulacje dla męża 🎉
Tanashi co za gnojki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:30
Blackapple lubi tę wiadomość
-
U nas różnie z posiłkami, raczej na spokojnie, ale bardzo lubi Owsiana kaszkę z Helpy i owocki, z brokułem się niezbyt polubił. Rozgniótł większość, także zabawa była przednia

My narazie tylko papki, przy pierwszych większych kawałkach miał odruch wymiotny, więc narazie sobie darowałam 🙂 do rączki tylko tego brokuła dostał, żeby zobaczyć reakcję, ale do buzi nic nie trafiło.
Zębów też jeszcze nie widać👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
Elza, wpadłam złożyć Ci życzenia! Wszystkiego najpiękniejszego i przede wszystkim dużo dużo snu 😆
Swoją drogą to ja dzisiaj miałam takie fest zakupy w lidlu i właśnie jest tuszka królika dostępna u nich, więc dzisiaj reszcie dziecię dostało to szlachetne mięsko. Teraz tylko czekam na męża żeby poporcjował resztę, bo ja nie mam psychy.
U nas RD też powolutku idzie, ale my dość późno zaczęłyśmy ze względu na noro. Dzisiaj zaczynamy dopiero 3 tydzień. Ja to jestem nieogarem w takich sprawach i po prostu mam ebooka w którym mam wszystko pięknie wytłumaczone i rozpisane sugestie posiłków na każdy dzień. Nie robię kropka w kropkę tak samo, ale mam bazę i dzięki temu czuję się pewniej. Daje papki, ale jedno warzywo staram się dać do rączki - ono zazwyczaj w ciągu kilku sekund ląduje na podłodze i w pysku psa 🙃 -
Karola3xJ:D wrote:Ja mam zęby jak co😅 Jeszcze
Dzisiaj mam zamiar dać małej brokuła do łapki, pierwszy raz.
Jutro dam jej placuszki z kaszki i jajka
Wiedziałam że zabrzmi dwuznacznie 🤣 ale co szybko to szybko. Ja zwykle was czytam ja karmię to już odpisywać muszę szybko bo najczęściej już kończy.
Ja właśnie też miałam nie dawać kawałków jak Gusia, bo nie lubię blw, no ale jak nie chce nic jeść to już mnie to męczy. -
Co do zakupów to warzywa daje normalne. Te bio brokuły z Hiszpanii mnie nie przekonują. Jak mam okazje to korzenne warzywa bio, ale jeśli są z Polski.
A mięso tyle, że z mięsnego zaufanego, gdzie zawsze wszystko jest świeże, wolę takie właśnie niż z marketu nawet bio - jakoś nie ufam tym dużym sklepom.
Dzisiaj zaczynam tort na próbę, bo teściowa ma urodziny za tydzień i zdeklarowałam się że zrobię ze starszą córką 😅 proszę trzymać kciuki bo będę robiła na wegańskiej śmietanie więc wszystko może się zdarzyć 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 14:09
-
Elza wszystkiego najlepszego! Duzo snu i zeby Cie ludzie nie wkurzali 😆
Blackapple gratki dla męża!
My od stycznia robimy 2 posiłku, na sniadanko zazwyczaj koło 8 kaszka - jaglana z helpy uwielbia az sie trzęsie 😅 a drugi posiłek w zależności jak wypadnie z drzemkami. Maly dostaje papki lub troche mniej rozdrobnione grudki, pare razy dostal kawałek brokuła lub kalafiora do rączki. Tez mi sie wydaje ze wolno idziemy z tym rd ale tak mi podpowiada intuicja i nasza alergolog 😅 na wykwintne dania przyjdzie jeszcze czas, póki co ciesze sie ze maly chęci do jedzenia ma i żadnych objawów alergicznych poza tym bmk nie widać.
Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH