SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Czy placek bananowy w rączkę zalicza się do kawałków?
    Jak tak to u nas zębów brak. Paprykę też jej dałam. Spróbuję w weekend z makaronem rozgotowanym.
    Tak właśnie o twoich plackach myślałam :) Ok, to ja też będę próbować już może 😅 chociaż u nas to nawet jeden ząb już wyszedł ale nie do końca jeszcze.

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Truskawka, ja też jestem w tyle z rd, już tutaj podają całe dania a my nadal tylko papki 🙈 muszę się wziąć za to.

Pytanie do tych co dają kawałki. Macie już zęby? Tanashi to pamiętam że tak, ale jak reszta?
    Ja mam zęby jak co😅 Jeszcze

Dzisiaj mam zamiar dać małej brokuła do łapki, pierwszy raz.
    Jutro dam jej placuszki z kaszki i jajka

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie ma zębów, a kawałki jak dostaje to takie miękkie, że łatwo mu zgnieść. Dziąsła te dzieciaki mają mocne.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8.30 mleko
    10.30 kaszka
    12 mleko
    14.30 obiadek
    16/16.30 mleko
    19.30 mleko

Tak pi razy oko, bo jeszcze zależy o której ma drzemki i w ogóle o której wstanie rano xD

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daje jeszcze kawałków i na razie nie mam w planach, lecimy na papkach :)

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dać pierwszego w kawałku? Chce powoli zacząć ale jeszcze gestrze konsystencję są wypluwane.
    marchewka gotowana nie będzie aż za miekka?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Marsol Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu proponuję kawałki, bo myślałam, że może konsystencja papek mu nie odpowiada. No, ale wszystko odrzuca. Jako tako zjadł trochę makaronu. Jeszcze nie ma zębów, ale dziś zauważyłam, że jeden się przebija.

• Milczotka Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Pytanie do tych co dają kawałki. Macie już zęby? Tanashi to pamiętam że tak, ale jak reszta?

Moja Dzidzia ma 2 dolne jedynki. Dostała jako pierwszego w kawałkach mięciutkiego kalafiora - była to wspaniała zabawa, więcej zgniatała w rączce niż jadła.
    Też głównie podaje papki, a jeżeli dostaje kaszę (jaglana, gryczana, jęczmienna, bulgur) mielę ją po ugotowaniu i zostawiam trochę grudek żeby powoli wprowadzać trochę innych faktur. Czasami na takie konsystencję reaguje jakby zjadła cytrynę (albo w naszym przypadku owoca, bo moje dziecko tylko konkrety, a najlepiej mięso 😅)

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat według mnie marchewka jest spoko albo różyczka brokuła.

Stary zdał, dzięki za kciuki, jeszcze tylko obrona mu została, ale to twierdzi, że się zapisze na najbardziej odległy termin jaki będzie czyli chyba na marzec 😄

Katikat, Gusia_, Cel95, Blondi29, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Też to widziałam z tym kocem, ale ja w ogóle nie daje śpiworka do fotelika, jeździ w cienkim merynosie.

My tak samo, sam kombinezon merino i narzucam kocyk na niego. Mam ten komfort, że mogę sobie odpalić auto pod domem i wstępnie zagrzać trochę.

Ale tu ruch dziś jak w Rzymie 🫣 co wchodzę to nowa strona i jestem ciągle w plecy xd

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam z młodym do lasu, spał z nosidle, a obok nas przechodziło 4 chłopaków z technikum i rzucili obok petardę hukowa. Dobrze że nie mieszkamy w Ameryce bo wystrzelalabym ich jak kaczki.

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu, ale narobiłyście stron...😀😱
    Akurat usiadłam do odciagania mleka pomiędzy drzemka Mlodego a gotowaniem obiadu.

Witam, wszystkie nowe podczytujace 😁👋

Szarlotka, ja ubieram merino do fotelika i tylko na przejscie do samochodu przykrywam kocem albo rożkiem, bo zalegał w szafie, wiec znalazłam nowe zastosowanie dla niego. A w samochodzie odkrywam go, ściągam czapkę i rozpinam, bo potem jest mokry po pół godzinnej trasie. I tez widziałam ten filmik z kocem za 9 zl z pepco i w sumie nie głupi pomysł.

Laski, wy piszecie o 5 czy 4 sesjach a ja nadal na 7 sesjach a jak brakuje czasu to na 6 lece. 😱 obawiam sie ze jak zejdę do 5 to w cyckach nie bedzie wiecej o te ok. 30ml tylko tyle co standardowo na sesji wychodzi.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gusia, to miłe 🙏 mimo że nie miałam czasu się udzielać to i tak sprawdzałam co jakiś czas czy u Was wszystko okej :)

Powoli wracam do żywych. Przeprowadzka, Wykończeniowka, ogranizacja wigilii, 2 tygodnie rodzinka u nas i w końcu padłam 🤣

U nas powoli z rd, młody mam wrażenie że aż się trzęsie na picie wody a nie na jedzenie. Fizjo nam trochę odblokowała bobasa, bo miał tyle napięć, że nic nie chciał robić. AZS się zmniejsza, alergia na mleko chyba też bo zaczęłam wprowadzać małe ilości i na razie nic się nie dzieje. Zastanawiam się tylko jak z rd, bo się obawiam mu podać coś z mlekiem.

Fajnie, że jesteście. Dopiero wczoraj jak zobaczyłam ile dziewczyn się ujawniło zdałam sobie sprawę jak bardzo to forum mi pomogło ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na jednym posiłku zazwyczaj po pierwszej drzemce. Ja już nie blenduje mu jedzonka tylko rozgniatam widelcem, żeby były takie delikatne grudki i spoko sobie z nimi radzi. Jak mu dałam słupek marchewki ugotowany to odgryzal za duże kawałki i miał odruch wymiotny. Za to surowa marchewkę sobie ścierał na zębach jak na tarce 😅
    Trochę przez święta i potem tego covida zwolniliśmy z jedzeniem, bo nie był zainteresowany w ogóle. Teraz na nowo budujemy chociaż prowizoryczna rutynę

Blackapple gratulacje dla męża 🎉

Tanashi co za gnojki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:30

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Paty Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnie z posiłkami, raczej na spokojnie, ale bardzo lubi Owsiana kaszkę z Helpy i owocki, z brokułem się niezbyt polubił. Rozgniótł większość, także zabawa była przednia ;)
    My narazie tylko papki, przy pierwszych większych kawałkach miał odruch wymiotny, więc narazie sobie darowałam 🙂 do rączki tylko tego brokuła dostał, żeby zobaczyć reakcję, ale do buzi nic nie trafiło.
    Zębów też jeszcze nie widać

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, wpadłam złożyć Ci życzenia! Wszystkiego najpiękniejszego i przede wszystkim dużo dużo snu 😆

Swoją drogą to ja dzisiaj miałam takie fest zakupy w lidlu i właśnie jest tuszka królika dostępna u nich, więc dzisiaj reszcie dziecię dostało to szlachetne mięsko. Teraz tylko czekam na męża żeby poporcjował resztę, bo ja nie mam psychy.

U nas RD też powolutku idzie, ale my dość późno zaczęłyśmy ze względu na noro. Dzisiaj zaczynamy dopiero 3 tydzień. Ja to jestem nieogarem w takich sprawach i po prostu mam ebooka w którym mam wszystko pięknie wytłumaczone i rozpisane sugestie posiłków na każdy dzień. Nie robię kropka w kropkę tak samo, ale mam bazę i dzięki temu czuję się pewniej. Daje papki, ale jedno warzywo staram się dać do rączki - ono zazwyczaj w ciągu kilku sekund ląduje na podłodze i w pysku psa 🙃

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam zęby jak co😅 Jeszcze

Dzisiaj mam zamiar dać małej brokuła do łapki, pierwszy raz.
    Jutro dam jej placuszki z kaszki i jajka

Wiedziałam że zabrzmi dwuznacznie 🤣 ale co szybko to szybko. Ja zwykle was czytam ja karmię to już odpisywać muszę szybko bo najczęściej już kończy.

Ja właśnie też miałam nie dawać kawałków jak Gusia, bo nie lubię blw, no ale jak nie chce nic jeść to już mnie to męczy.

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to warzywa daje normalne. Te bio brokuły z Hiszpanii mnie nie przekonują. Jak mam okazje to korzenne warzywa bio, ale jeśli są z Polski.
    A mięso tyle, że z mięsnego zaufanego, gdzie zawsze wszystko jest świeże, wolę takie właśnie niż z marketu nawet bio - jakoś nie ufam tym dużym sklepom.

Dzisiaj zaczynam tort na próbę, bo teściowa ma urodziny za tydzień i zdeklarowałam się że zrobię ze starszą córką 😅 proszę trzymać kciuki bo będę robiła na wegańskiej śmietanie więc wszystko może się zdarzyć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 14:09

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia trzymam kciuki za tort 🤞 ja jeszcze nie ubijałam tej vege śmietanki, ale czytałam w internecie, że fajnie się ubija, tylko trochę szybciej opada niż zwykła śmietanka. Ale może jakby dać jakiejś żelatyny albo galaretki do niej?

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego najlepszego! Duzo snu i zeby Cie ludzie nie wkurzali 😆
    Blackapple gratki dla męża!
    My od stycznia robimy 2 posiłku, na sniadanko zazwyczaj koło 8 kaszka - jaglana z helpy uwielbia az sie trzęsie 😅 a drugi posiłek w zależności jak wypadnie z drzemkami. Maly dostaje papki lub troche mniej rozdrobnione grudki, pare razy dostal kawałek brokuła lub kalafiora do rączki. Tez mi sie wydaje ze wolno idziemy z tym rd ale tak mi podpowiada intuicja i nasza alergolog 😅 na wykwintne dania przyjdzie jeszcze czas, póki co ciesze sie ze maly chęci do jedzenia ma i żadnych objawów alergicznych poza tym bmk nie widać.

Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2493 2494 2495 2496 2497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ