SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Ukulele Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie takich czajników jak ja :)

My RD lecimy bardzo powoli papki, instagramowe BLW nie na moje nerwy. Daje trochę bio warzyw, trochę słoików, kaszki i kasze bio. Warzywa bio słabo dostępne więc pewnie niedługo będę lecieć zwykłe sezonowe.

Poza tym mój maluch jest strasznie aktywny. Od prawie miesiąca wstaje, czworakuje, zaraz potem zaczął siadać. Nie wytrzyma sekundy w miejscu.

Doświadczone mamy - może macie jakies sposoby jak przewinąć uciekającego diabla tasmańskiego zeby nie usmarować sie całej w 💩? Bo mi się jeszcze nie udało 🙃

I drugie pytanie - czy ktos może polecić jakiś kojec ktory nie śmierdzi chińszczyzna i jest mocno zabezpieczony łącznie z konstrukcją? I taki który można wyprać. Bobas chodzi sobie przy krawędziach i upada teatralnie wiec wszystko powinno być miękkie. I jakieś jeszcze pomysły na zabezpieczenie chaty?

• Nineq Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele, pantsy? Zastanawiam się czy mojemu nie kupić chociaż w porównaniu z Twoim to mój tylko pełza. Albo prosto pod prysznic tyłek 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego najlepszego! 🎈 🥳💐

Od wczoraj próbuje się przywitać z „ujawnionymi” dziewczynami, ale nie mogłam dobrnąć do końca! Cześć wszystkim! Miło was poznać ☺️😉🥰

Widzę że jesteśmy daleko w tyle z rd 🫢 czy wasze dzieci same po jedzonku piły mniej mleka? Mój nadal zjada tyle samo, nieważne ile zje ze słoiczka 🤔

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, czy masz na myśli Żelazną? Gdzie Ty rodziłaś? Ja właśnie wybrałam Karowa, bo wiedziałam, że nie będą zwlekać z CC.
    Jak słyszę takie historie co piszecie to tylko jeszcze bardziej jestem szczęśliwa że mam farta i nie trafiłam nigdy na takich ludzi w służbie zdrowia….

Też mam kitchen Aida ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:04

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przebieranie pampersa to jakiś dramat, jestem normalnie cała spocona przy tym 😅 wczoraj kupiliśmy pantsy na próbę, ale na chwilę obecną chyba nam się nie sprawdza 😅

My mamy kojec z lionelo, dzisiaj albo jutro będziemy go rozstawiać to dam znać jak z jakością 😉

Zamówiłam też spacerówkę Carrello m lite bravo, wstawię wam fotki na fb i napiszę czy serio taki spoko jak już dojdzie. Powinien być w poniedziałek, trzymajcie kciuki 😅

Ukulele lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    24 tc,szew ratunkowy. Po wybudzeniu byla duszna dlatego podali jej "tlen". Który okazal sie być podtlenkiem. Anestezjolog zaintubował i nie wiem czemu,podlaczyl ja do tego samego aparatu ,gdzie poszło jeszcze więcej podtlenku. Przypał na maxa.
    Też oglądałam uwaga tvn o typie,który nadział sie na plot a oni w karetce go zlali. Pajace.
    Ja czytałam na jednej grupie dla rodziców wcześniaków, że jakieś dziecko nie przeżyło, bo było podłączone pod tlen tygodniami a tam tlen nie leciał bo coś tam :(

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Kkk jestem z Warszawy i na studiach tyle się naoglądałam szpitala na Madalińskiego i kilku innych insta friendly szpitali, ze na sam koniec ciąży zostały mi cztery, w których nie bałabym się rodzić. Jeśli chodzi o to miasto to im bardziej instagramowy szpital, tym gorzej tam się dzieje na zapleczu. Ileż ja się nasłuchałam na studiach to książkę można napisać 🙃 Za to przynajmniej wiem gdzie można się zgłosić żeby na pewno zrobili cc bez gadania XD

Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko! Straszna ta historia z tlenem 🫣

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wczoraj narzekałam na moje dziecko co cofam, wczoraj był super dzień 😑😑😑 dziś trzy drzemki o łącznym czasie 73 minut a pozostały czas to jęczenie 🙄🙄🙄
    Czy położyłam ją o 18 spać? Być może. Jutro sobota, więc stary ma poranną wartę (lub nocną jeśli postanowi o 4 zacząć dzień xd )

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD
    Wg mnie Karowa i Żwirki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:08

age.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢

Nie jesteś jedyna,spokojnie 😃 Moja Bubcia chodzi spać o 22 😅

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Nieee ja normalnie kładę ją 19-20. Tak w okolicy 18:40 jest kąpiel zazwyczaj.
    Dziś mi dała tak w kość i wstała z drzemki o 15, że nie miałam już pomysłu co z nią zrobić 😂

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Nieee ja normalnie kładę ją 19-20. Tak w okolicy 18:40 jest kąpiel zazwyczaj.
    Dziś mi dała tak w kość i wstała z drzemki o 15, że nie miałam już pomysłu co z nią zrobić 😂

Aaaa i wszystko jasne 😅

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
    Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Nie jesteś jedyna,spokojnie 😃 Moja Bubcia chodzi spać o 22 😅
    U nas to samo.

age.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
    Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑

Polecam zobaczyć na Vinted. Ja tez kupiłam tam z Milulove.
    Mam różowy płaszczyk na sprzedaż w ich stylu,ale pewnie na Twoją dzidzie będzie już za mały 😅

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę koło 20.00-20.15 także też późno.

Masakra z tym szpitalem na Madalińskiego.

Co do kojca to Ukulele nie wiem czy widziałaś moją historię o Lionleo, ale no nie bierz go w każdym razie xD

A i Elza sto lat, umknęło mi wcześniej 🥳

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Zombie27 Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukulele wrote:
    Dzięki za miłe przyjęcie takich czajników jak ja :)

My RD lecimy bardzo powoli papki, instagramowe BLW nie na moje nerwy. Daje trochę bio warzyw, trochę słoików, kaszki i kasze bio. Warzywa bio słabo dostępne więc pewnie niedługo będę lecieć zwykłe sezonowe.

Poza tym mój maluch jest strasznie aktywny. Od prawie miesiąca wstaje, czworakuje, zaraz potem zaczął siadać. Nie wytrzyma sekundy w miejscu.

Doświadczone mamy - może macie jakies sposoby jak przewinąć uciekającego diabla tasmańskiego zeby nie usmarować sie całej w 💩? Bo mi się jeszcze nie udało 🙃

I drugie pytanie - czy ktos może polecić jakiś kojec ktory nie śmierdzi chińszczyzna i jest mocno zabezpieczony łącznie z konstrukcją? I taki który można wyprać. Bobas chodzi sobie przy krawędziach i upada teatralnie wiec wszystko powinno być miękkie. I jakieś jeszcze pomysły na zabezpieczenie chaty?

Ja z tych niedoświadczonych, ale podzielę się moim „pato” sposobem… bobas leży na podkładzie, a ja trzymam stopy na jego klacie/barkach tak żeby się nie obrócił. Lewą ręką trzymam mu nóżki, a prawa wycieram tyłek. Po wszystkim puszczam wolno żeby złapać oddech i po chwili ganiam za nim po salonie z pantsami, które ostatecznie ubieram na stojąco. Polecam 😅

Ukulele lubi tę wiadomość

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kawałki nie mają za wiele wspólnego z instagramem, szybki rzut oka na to, co jest jadalnego w domu i wrzucam do gara, nie mam czasu na długie przygotowania. Szybko zaczęło być sporo zjadane - widać po obserwacjach drugiej strony 😆

Ukulele, nie mam żadnych sposobów, ostatnio mieliśmy kilka dni istnego szaleństwa przy przewijaniu. Ja kilka razy przewijałam kupę ba brzuchu, nie dało rady inaczej, a później mycie przewijaka i łap młodego, bo zdążył już sobie pomacać sprzęt...

My się kładziemy spać 20:30-21:00, mąż wraca z pracy między 19 a 20, mijałby się z synkiem cały tydzień przy wcześniejszym kładzeniu.

Rozkminiam teraz, czy nie ubieram za ciepło młodego do fotelika, skoro większość z Was okrywa kocem.

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ