CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za miłe przyjęcie takich czajników jak ja

My RD lecimy bardzo powoli papki, instagramowe BLW nie na moje nerwy. Daje trochę bio warzyw, trochę słoików, kaszki i kasze bio. Warzywa bio słabo dostępne więc pewnie niedługo będę lecieć zwykłe sezonowe.
Poza tym mój maluch jest strasznie aktywny. Od prawie miesiąca wstaje, czworakuje, zaraz potem zaczął siadać. Nie wytrzyma sekundy w miejscu.
Doświadczone mamy - może macie jakies sposoby jak przewinąć uciekającego diabla tasmańskiego zeby nie usmarować sie całej w 💩? Bo mi się jeszcze nie udało 🙃
I drugie pytanie - czy ktos może polecić jakiś kojec ktory nie śmierdzi chińszczyzna i jest mocno zabezpieczony łącznie z konstrukcją? I taki który można wyprać. Bobas chodzi sobie przy krawędziach i upada teatralnie wiec wszystko powinno być miękkie. I jakieś jeszcze pomysły na zabezpieczenie chaty? -
Elza wszystkiego najlepszego! 🎈 🥳💐
Od wczoraj próbuje się przywitać z „ujawnionymi” dziewczynami, ale nie mogłam dobrnąć do końca! Cześć wszystkim! Miło was poznać ☺️😉🥰
Widzę że jesteśmy daleko w tyle z rd 🫢 czy wasze dzieci same po jedzonku piły mniej mleka? Mój nadal zjada tyle samo, nieważne ile zje ze słoiczka 🤔
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Blondi, czy masz na myśli Żelazną? Gdzie Ty rodziłaś? Ja właśnie wybrałam Karowa, bo wiedziałam, że nie będą zwlekać z CC.
Jak słyszę takie historie co piszecie to tylko jeszcze bardziej jestem szczęśliwa że mam farta i nie trafiłam nigdy na takich ludzi w służbie zdrowia….
Też mam kitchen Aida ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:04
-
U nas przebieranie pampersa to jakiś dramat, jestem normalnie cała spocona przy tym 😅 wczoraj kupiliśmy pantsy na próbę, ale na chwilę obecną chyba nam się nie sprawdza 😅
My mamy kojec z lionelo, dzisiaj albo jutro będziemy go rozstawiać to dam znać jak z jakością 😉
Zamówiłam też spacerówkę Carrello m lite bravo, wstawię wam fotki na fb i napiszę czy serio taki spoko jak już dojdzie. Powinien być w poniedziałek, trzymajcie kciuki 😅
Ukulele lubi tę wiadomość
-
Ja czytałam na jednej grupie dla rodziców wcześniaków, że jakieś dziecko nie przeżyło, bo było podłączone pod tlen tygodniami a tam tlen nie leciał bo coś tamKarola3xJ:D wrote:24 tc,szew ratunkowy. Po wybudzeniu byla duszna dlatego podali jej "tlen". Który okazal sie być podtlenkiem. Anestezjolog zaintubował i nie wiem czemu,podlaczyl ja do tego samego aparatu ,gdzie poszło jeszcze więcej podtlenku. Przypał na maxa.
Też oglądałam uwaga tvn o typie,który nadział sie na plot a oni w karetce go zlali. Pajace.
-
Blondi29 wrote:Kkk jestem z Warszawy i na studiach tyle się naoglądałam szpitala na Madalińskiego i kilku innych insta friendly szpitali, ze na sam koniec ciąży zostały mi cztery, w których nie bałabym się rodzić. Jeśli chodzi o to miasto to im bardziej instagramowy szpital, tym gorzej tam się dzieje na zapleczu. Ileż ja się nasłuchałam na studiach to książkę można napisać 🙃 Za to przynajmniej wiem gdzie można się zgłosić żeby na pewno zrobili cc bez gadania

Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD -
Jeśli wczoraj narzekałam na moje dziecko co cofam, wczoraj był super dzień 😑😑😑 dziś trzy drzemki o łącznym czasie 73 minut a pozostały czas to jęczenie 🙄🙄🙄
Czy położyłam ją o 18 spać? Być może. Jutro sobota, więc stary ma poranną wartę (lub nocną jeśli postanowi o 4 zacząć dzień xd ) -
Wg mnie Karowa i Żwirki.Anabbit wrote:Które szpitale godne uwagi? Jedno dziecko urodziłam, ale kolejne w niedalekich planach. Właśnie kilka dni temu mówiłam koleżankom, że chciałabym Madalińskiego sprawdzić xDDDD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 18:08
-
xSmerfetkax wrote:Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢
Nie jesteś jedyna,spokojnie 😃 Moja Bubcia chodzi spać o 22 😅
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Anabbit o której zaczynasz wieczorną pielęgnację? Cały czas jestem w szoku jak piszecie że wasze dzieciaki tak wcześnie idą spać, my małego dopiero o 20 bierzemy do wanny 😅 jak wy to robicie 🫢
Nieee ja normalnie kładę ją 19-20. Tak w okolicy 18:40 jest kąpiel zazwyczaj.
Dziś mi dała tak w kość i wstała z drzemki o 15, że nie miałam już pomysłu co z nią zrobić 😂 -
Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑 -
Anabbit wrote:Moja długo chodziła spać 21-22, ale ja wtedy nie miałam totalnie życia. Przez to, że ona jest nieodkladalna w dzień, nie miałam kiedy chaty ogarnąć czy załatwić jakiś dorosłych spraw 🙄 także długo walczyłam żeby zasypiała przed 20. Teraz przynajmniej od wielkiego dzwonu mogę obejrzeć odcinek serialu.
Swoją drogą muszę zamówić jej strój na chrzest. Macie do polecenia jakieś strony z ubraniami nie za miliony? Milulove ma ładne sukienki i płaszcze, ale nie chce chyba wydawać tysiaka na strój na jeden dzień 😑
Polecam zobaczyć na Vinted. Ja tez kupiłam tam z Milulove.
Mam różowy płaszczyk na sprzedaż w ich stylu,ale pewnie na Twoją dzidzie będzie już za mały 😅 -
Ja kładę koło 20.00-20.15 także też późno.
Masakra z tym szpitalem na Madalińskiego.
Co do kojca to Ukulele nie wiem czy widziałaś moją historię o Lionleo, ale no nie bierz go w każdym razie xD
A i Elza sto lat, umknęło mi wcześniej 🥳
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Ukulele wrote:Dzięki za miłe przyjęcie takich czajników jak ja

My RD lecimy bardzo powoli papki, instagramowe BLW nie na moje nerwy. Daje trochę bio warzyw, trochę słoików, kaszki i kasze bio. Warzywa bio słabo dostępne więc pewnie niedługo będę lecieć zwykłe sezonowe.
Poza tym mój maluch jest strasznie aktywny. Od prawie miesiąca wstaje, czworakuje, zaraz potem zaczął siadać. Nie wytrzyma sekundy w miejscu.
Doświadczone mamy - może macie jakies sposoby jak przewinąć uciekającego diabla tasmańskiego zeby nie usmarować sie całej w 💩? Bo mi się jeszcze nie udało 🙃
I drugie pytanie - czy ktos może polecić jakiś kojec ktory nie śmierdzi chińszczyzna i jest mocno zabezpieczony łącznie z konstrukcją? I taki który można wyprać. Bobas chodzi sobie przy krawędziach i upada teatralnie wiec wszystko powinno być miękkie. I jakieś jeszcze pomysły na zabezpieczenie chaty?
Ja z tych niedoświadczonych, ale podzielę się moim „pato” sposobem… bobas leży na podkładzie, a ja trzymam stopy na jego klacie/barkach tak żeby się nie obrócił. Lewą ręką trzymam mu nóżki, a prawa wycieram tyłek. Po wszystkim puszczam wolno żeby złapać oddech i po chwili ganiam za nim po salonie z pantsami, które ostatecznie ubieram na stojąco. Polecam 😅
Ukulele lubi tę wiadomość
-
Moje kawałki nie mają za wiele wspólnego z instagramem, szybki rzut oka na to, co jest jadalnego w domu i wrzucam do gara, nie mam czasu na długie przygotowania. Szybko zaczęło być sporo zjadane - widać po obserwacjach drugiej strony 😆
Ukulele, nie mam żadnych sposobów, ostatnio mieliśmy kilka dni istnego szaleństwa przy przewijaniu. Ja kilka razy przewijałam kupę ba brzuchu, nie dało rady inaczej, a później mycie przewijaka i łap młodego, bo zdążył już sobie pomacać sprzęt...
My się kładziemy spać 20:30-21:00, mąż wraca z pracy między 19 a 20, mijałby się z synkiem cały tydzień przy wcześniejszym kładzeniu.
Rozkminiam teraz, czy nie ubieram za ciepło młodego do fotelika, skoro większość z Was okrywa kocem.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH